Alba Torrens

Gidişini hâlâ kabullenemiyorum. Esas sorun ne merak ediyorum. Ekrem Hoca'ya saygım sonsuz ancak sistemine uymadığı için gönderdiyse Alba'yı yerini nasıl dolduracak merak ediyorum. Savunma iyidir güzeldir de sadece savunmayla da bir yere kadar. Topu aldığında içeri katedecek, ihtiyaç anında eli titremeden kaldırıp 3lüğü sokacak, oyun sıkıştığında penetre edecek, takımı ateşleyici biri de lazım her takıma. Biz o Ekaterinburg ve son play off maçını en çok Alba'nın sayesinde kazandık. Işıl da gidiyormuş zaten. Daha bu senenin tadını çıkaramadan kahredin bizi bravo..
 
Foruma ilk ve muhtemelen son mesajım..
Basketbol pek izlemem arada erkek takımı maçlarını izlerim kadın takımının sadece önemli maçlarını o da denk gelirse..
Ama Alba Torrens.. Söylenecek söz yok,içime dokundu.. Yolun,bahtın açık olsun.Unutulmayacaksın..
 
Avenida'dan E.L şampiyonu olarak geldi şampiyon olarak UMMC ye gitti. Hayırlı olsun Alba için 3 senedir yaşattığın büyük sevinçler için teşekkürler.

Allah sonumuzu hayır eylesin ne diyelim alıştık artık her sene şubedeki bitmeyen skandallara...
 
Dün Guadalajara´da İspanya Genç Bayanlar Basketbol Şampiyonası başladı. Alba´nın kardeşi de şampiyonada műcadele ediyor (C.T.E.I.B). Alba ve annesi destek icin Guadalajara´ya geldiler. Biz de yalnız bırakmadık tabi. Maç güçlü Rivas Ecopolis´e karşıydı, C.T.E.I.B fazla varlık gosteremedi ama Alba´nın kardeşi ablasının izinden gittiğini belli etti.

IMG_4442.jpg

Bu arada Alba bana söz verdi, tekrar Galatasaray´a dönecek. :)
 
Sempatik, güler yüzlü, pozitif müthiş insan tanımlamalarına uyan ender insanlardan Alba. Bir gün tekrar bu formayı giyeceğine inanıyorum. Yolu açık olsun..
 
Galatasaray da geçen kocaman bir üç sene neler yaşatmada ki bizlere aslında Abdi ipekçi de tanıtıldığı ilk maçta bizim sempatimizi kazandı onun tribünlere şaşkın şaşkın bakışı onun o pozitifliği bizi etkisi altına almıştı.Her şeyde çok güzel başlamıştı halbuki ta ki 19 ocakta ki Lotos Gdynıa maçına kadar işte o maçta bizi kahreden sakatlık başına geldi o gün ne kadar üzüldüğümü anlatamam bizim için büyük bir hayal kırıklığı olurken Alba pes etmedi daha iyi geri döneceğim dedi.Yaşadığı öyle kolay bir sakatlık değildi gerçekten zor bir sakatlıktı.Onun eskisi gibi döneceğini söylüyorduk ama benim kafamda bir soru işareti vardı Alba nın oyun tarzı penetre üzerine kuruluydu acaba aynı cesaretle aynı şekilde oynaya bilir mi diye düşünüyordum.Uzun bir sakatlıktan sonra galiba ilk olarak yanlışım yoksa Kupa finalin de Fenrebahçe maçında dönmüştü parkelere ve ilk maçında kupa ile dönmüş oldu.O sezon zor bir sakatlık dan çıkmanın etkisiyle tam ritmini bulamamıştı.Gelelim bu seneye aslında bu senenin onun senesi olacağını Avrupa Şampiyonasın da belli etmişti harika bir performansa ile kupayı İspanya ya kazandırmıştı.Lige iyi başladı takım da iyi gidiyordu.Oda formunu giderek her maç arttırıyordu.Takım Euroleague de son 8 takım arasına kalmıştı.Kimileri artık buraya kadar daha fazla ileri gidemezler derken takım yarı finale yükselti karşımızı Ummc geldi açıkçası ben dahil kimse inanmıyordu finale çıkacağımıza şunu da söyleyeyim hatta o maçın ilk yarısını izleyememiştim bile o kadar ümitsizdim ama devrede skora bakınca gözlerime inanamadım.Farklı bir şekilde öndeydik zaten gerisi belli ikini devre saniyeleri saydık.Sonun da finale yükseldik maç sonunda istatistiklere bakınca ortaya bir Alba gerçeği çıktı.Dile kolay 40 dakika hiç çıkmadan oynayıp 29 sayı atıp maçı kazandırmıştı.Zaten bu performansı Galatasaray taraftarının unutacağını hiç sanmıyorum tekrar teşekkürler Alba.Artık finale çıkmıştık rakip Fenerbahçe ortada bir Avrupa Şampiyonluğu kupası var zaten kazanacağımıza emindim öylede oldu kupayı aldık.MVP oylamasında da Alba kazanmıştı Mvp olmuştu.Bundan 2 sene önce sakatlıkla dibi gören Alba 2 sene sonra final 8 in en değerli oyuncusu seçildi.Artık sıra en çok istediğimiz lige gelmişti uzun yıllardır alamıyorduk mutlaka şampiyonluğu kazanmamız gerekiyordu.İlk maçı kazanmıştık ikinci maçta son periyot Alba çıktı maçı bize kazandırdı.Onların sahasında bitmesi gereken seri bir şekilde bizim sahamıza gelmişti.Son maç final maçı idi Fenerbahçe yi tarihi farkla yenip şampiyon oluyorduk Alba da 21 sayı ile en skorer isim olur bizi şampiyon yapıyordu.Sonunda öğrendik ki Alba gidiyordu kimse istemiyor du gitmesini ama artık ayrılık vakti geldi.Biz Albaya Galatasaray forması altında izlediğimiz için çok mutluyuz.Onu biliyoruz ki tekrar Galatasaray forması altında izleyeceğiz o yüzden görüşürüz Alba Torrens diyorum.
 
UMMC ile mümkünse hiç karşılaşmayalım önümüzdeki sezonlarda. :( Korktuğumuzdan değil ya sevdiğini başka formayla rakip olarak görmek koyar adama..
 
Görüşürüz Alba ! geri döneceğini biliyoruz gülen yüzünle yine bizimle olacaksın..göstermiş olduğun emek ve şampiyonluklardaki payın çok büyük çok teşekkürler :)
 
Artık boş zamanlarımda film falan değil açıp eski maçları izleyeceğim. Ekaterinburg maçını, fener maçını. Her defasında gözlerim yaşaracak ama olsun. Bizleri unutma emi. Biz de unutursak kalbimiz kurusun!
 
Hiç bir giden oyuncuya senin gidişin kadar üzülmemiştim alba. O sakatlandığın avrupa maçı sonrası dönüşte havaalanında yüzünde hala gülücükler açıyordu. Bu taraftar seni çok sevdi biliyorsun ve seninde bizi çok sevdiğini biliyoruz en kısa zamanda dönüşü bekliyor olacağım ve olacağız alba . UNUTMAYACAĞIZ TEKRAR BEKLİYORUZ . Geleceğindende eminiz..
 
"Alba Torrens topu çaldı. Alba Torrens, Alba Torrens, Albaaa Torreeennsss basket bir de faul!"

"Alba Torrens son 8 saniye. Alba Torrens 6 - 5 - 4... Alba Torrens.. 3 - 2 - 1 El üzerinden bir üçlük Albaaaa Torreennsssss!"

"Alba Torrens aldı ribaundu. Alba çok süratlı. Alba bütün sahayı katederek turnikeyi bırakıyor. Albaaaa Torreennsss!"
 
Tercüme derdi olmasın diye İngilizce yazıyorum :)


I find it needless to say that you're a great player and your absence will be noticed deeply. No, I'm sure you already know these but are modest enough to claim you still have long way to go; which is one of the reasons that make you stand out.

Though, I'd like to believe that this is no farewell, as you've expressed, it's still a "goodbye" and the word "goodbye" has a tad bit of blues in it. You will be missed.

Thank you for everything, Alba. It was indeed a great privilege to witness your talent at first hand. I truly hope you'll be just as happy and content there with your new team, for happiness does suit you well.
 
Bir daha giyeceksin bu formayı adım gibi eminim.

Bize yaşattığin başarılar için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum sempatik kız.

Bizle oynayacağın maçlar dışında başarılar diliyorum sana güzel kız.

Tekrar görüşmek üzere...
 
Geride bıraktığımız sezon kritik maçlarda aldığın sorumluluk ve kaldırdığımız kupalardaki payın hep hatırlanacak Alba. Ve bir de sempatik tavrın, pozitif enerjin...

Evet farkındayım, çok klasik bir söylem olacak; iz bırakanlar unutulmaz.
 

Üst