Alba Torrens

Üsluplara dikkat edilmesi ricamı yineliyorum.Pek problemli bir durum yok ama somut gelişmeler yaşanınca ortamın bozulmasından korkuyorum.Sezon boyu ne hissettiysek o dille yazalım lütfen.
 
Hakkı olan ücreti isteyen oyuncular hakkında kara propaganda yapıp kendilerine gelecek tepkiyi en aza indirmeye çalışan yöneticiler artık bıkkınlık yarattı, geçen sezon L.Whalen bu sezon A.Torrens, Futbol ve Amatör sporların gelirleri ve bütçeleri ayrıdır ama hayatında Galatasaray formasını giyemeyecek topçulara 1 senede verdiğiniz 50 milyon TL'de az buz para değil..
 
Hala inanamamakla birlikte olur da takımdan ayrılır ve buradan abuk sabuk yorum yazan o0ursa forum tarafından ağır şekilde cezalandırılır umarım.
 
Yönetemeyen basiretsizlerin kurumsallaşma temalı yepyeni icraatlerinden.
Son olmayacağına da ikna oldum artık.

Takımın en iyi oyuncusunu teneke bağlayıp yollamaya çalışmak;çok büyük gurur(!). Alkışlayalım.
 
Bu formayı ilk kez hazırlık maçında Taranto karşısında giymişti.

İlk kez yurt dışında forma giyiyor olman ve henüz yeterince ingilizce bilmiyor olman sebebiyle biraz ürkekti; ama inanılmaz sempatikti; ona bakanlar ister istemez gülümsüyordu.

Şanssızlıklar hiç ama hiç yakasını bırakmadı, ilk sezonun 5. - 6. haftasında sakatlanıl yaklaşık 6 hafta uzak kaldı; tam döndü derken malum sakatlık yaşandı.

Ama hiç surat asmadı, hiç pes etmedi; çok çalıştı hep çalıştı.

Koltuk değnekleri ile F8'de ve Şampiyonluk serisinde takımını hiç yalnız bırakmadı.

Ekrem Hoca takımın başına geldiğinde imza töreninde sorulan sorularda oyun düzenini Alba'nın üzerine kuracağını açıkladı. Ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunun Ekrem Hoca da farkındaydı.

Ama işler planlandığı şekilde gitmedi, Alba'nın dönüşü biraz gecikti. Döndüğünde onsuz bir takım oluşmuştu ve yaklaşık bir yıldır oynamamıştı.

Eski öz güvenini kazanması elbette kolay olmadı, alışık olduğu özgür oyun yapısı da kimilerine göre Ekrem Hocanın oyun yapısına çok uymadı.

Final serisinde kullandığı toplar tartışıldı ve sezon sonunda kalıp kalmayacağı belli değildi.

Sözleşmesinde yazan opsiyon ciddi sakatlık yaşadığı dönemde kullanılmıştı ve Alba böylece takımda kaldı.

İlk kez bu sezon öncesinde hazırlık kampına katıldı, Avrupa şampiyonası sonrasında bile bireysel antremanlarını hiç bırakmadı.

Alba inanılmaz yetenekleri olan çok özel bir karakter; bu tartışma konusu değildir benim için.

Ama Galatasaray forması altındayken bir aksaklık vardı, savunma disiplini, şut tercihleri vs. Bu da tartışma konusu olmayan diğer gerçek.

Elbette fast breakleri top çalma yeteneği de unutulmadı.

Alba yukarıda örneklerine yer verdiğim özelliklerini dengede tutamıyor, kanı kaynıyor yerinde duramıyordu.

Bu yüzden de hep uçlarda gezdi; inanılmaz performanslara imza attığı maçlar da vardı, kaybedilmesine sebep olduğu maçlar da.

Bir tercih yapılması gerekiyordu ve her iki taraf da ayrılmanın doğru olduğu kanaatine vardı (tahmin).

Dizin parçalandığında güldün, türkiye kupasını kazandığımızda ağladın, herşeyi bizimle yaşadın, çok çalıştın, hiç bırakmadın, sayısız kupa, sayısız madalya ve sayısız ödül kazandın.

Bu takım için, bu taraftar için hep çok özeldin ve hep öyle kalacaksın!

Bu kulübün tarihinde kazandırdığın kupalar, gülen yüzün ve özel karakterin ile anılacaksın!

Eminim gittiğin yerdeki herkesi mutlu edecek ve sen de hep mutlu kalacaksın!

Yolun açık olsun...
 
Gitti diye haberler çıktı.Ama kesin mi bu gidiş yani imza atıp formayı giymiş gibi konuşuyoruz.Yada ben geri kaldım.
 
Yukarıda yazılanlardan anladığımıza göre para dışında başka şeylerde varmış. Objektif bakarsam bizden 350 bin alan (onuda düzenli alıp almadığı meçhulken) Alba'nın 600 bin teklif eden UMMC'ye gitmesini yadırgamam. Hem iddiası olan bir takıma gidecek. Takımda kalmasını çok isterim yinede onu takip edebileceğimiz, izleyebileceğimiz bir takıma gitti. UEFA mali Fair play kuralları gereği erkek basketbol dışında diğer branşlarda artık oyunculara yüksek ücret veremeyiz. Fener bile erkek voleybol, kadın basketbol ve bazı branşlarda küçülmeye gidiyor. Bu bağlamda Albaya'da yüksek ücret veremezdik. Çok sevdik onu, onu birgün bu forma altında tekrar görmeyi çok isterim. (UMMC kupalara ambargo koymaya başlar artık)

Size birkaç soru soracağım. Yine bu başlıkta size sormuştum. Cevap gelmemişti; Birincisi Ekrem Hoca'nın Alba hakkındaki fikirlerini merak ediyorum ? Aralarında herhangi bir sorun var mı ? İkincisi; ona hiç sordunuz mu ? İlerleyen zamanlarda tekrar Galatasaray forması giymek ister mi Alba ? Umarım bu takımı severek ayrılmıştır.

Bu arada Alba'nın sosyal medya hesabı var mı ?
 
Hakkı Bey, birincisi, Ekrem Hoca henüz ilk geldiğinde imza töreninde şöyle bir cümleyi kurmuştu: "Onun için önündeki limit bence gökyüzü!" Kelimelerin sıralamasını doğru hatırlamıyor olabilirim ama bu kelimeleri kullandığını çok iyi hatırlıyorum. Belki biraz araştırarak bulabilirsiniz tam dediklerini. Aralarında benim şahit olduğum bir sorun yok. Hepimizin bildiği Ekrem Hoca'nın benimsediği basketbol felsefesi ile Alba'yı Alba yapan oyun tarzının biraz farklı olduğu.
İkincisi, Alba'ya bunu sormadım ve sormayacaktım da. Çünkü evet diyeceğini biliyordum. Ama dün kendisi, kendiliğinden söyledi!!! Evet, hani şu para için Galatasaray'ı satan oyuncu, durup dururken kendiliğinden "Umarım birgün tekrar Galatasaray'da oynarım" dedi. Yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi birkaç saat süren sohbetimiz süresince tek bir kişi-kurum hakkında tek bir kötü söz söylemedi. Karakteri bu değil zaten. Alba Galatasaray'ı hep sevdi, seviyor ve sevecek!

Alba'nın adına Twitter ve Facebook'ta onlarca hesap var. Ben görmedim ama Instagram'da da varmış. Hiç biri Alba'ya ait değil.

Cevaplarınız için teşekkürler. Alba'nın takım bulması istendiğinde Ekrem hocanın görüşü neydi acaba ?

Valla bizde onu seviyoruz bir daha ki görüşmenizde söylersiniz. Ha birde twitter hesabı açsın söyleyinde. Ona ulaşabileceğimiz bir yer olsun. Kendiniz özletmesin.
 
Bir boka yaramayan futbolcu müsveddelerine milyon dolarlar verilirken Alba'yı 3 kuruş için satmak, ancak bizim yönetilmeye muhtaç yönetici(!) lere mahsus bir davranıştır!
 
Ekaterinburg ve benzeri takimlardan nefret ediyorum. Birgun mutlaka geri donecek ama keske kariyerinin sonuna kadar kalabilseydi.

Alba'nin ayriligi muhtemelen teknik olarak 1 ayriligi daha beraberinde getirecek. Zellous yada Bone ile yollari ayirabilirler.

Evin barkin yansin Ekaterinburg, insallah tez zamanda batarsiniz. Once Dee, simdi Alba...
 
Yazdım yazdım yazdım sonra sildim. Ama şunu söyliyim ben öyle oyuncu seven bir insan değilimdir pek. Hatta sevmediğim oyuncu çoktur. Ama kimseye de laf ettirmem. ( kendi çocuğumu kendim döverim hesabı)
Kahvede Sabri yüzünden olay çıkartmışlığım , Caner Topaloğlu yüzünden yurtta yumruk atmışlığım var. Buca maçında da Ayhan golü atmasa yine olay çıkardı. Yine yurtta en köşeye beni oturtup etrafımı arkadaşlarla sarıyorlardı millete uzak olayım diye. Ama öyle başkası gibi de sevmem oyuncuları bir kaç kişi hariç. Bunlar da voleyboldan Ulaş , basketten Boddicker , Chris Owens , Wilkinson , bayanlardan Palazoğlu , Işıl biraz da Sophia , engelsiz aslanlardan Özgür , futbolda da Eme Aşık , Ayhan bi de Sipsi. Bir de Lakovic'e hayranlık vardı. Sonuçta ilk yıldızdı izlediğim bu formada canlı olarak. He ama mesela Işıl'dan iyi bir yerli guard olsa onu alalım derim. Gidip de Owens dönsün demem durduk yere. İşte Alba da o listeye girdi. Eğer yerine daha iyi oyuncu geleceğini bilsem yine veda mesajımı atardım ama en azından içim rahat olurdu. Şimdi hem üzgünüm hem içim rahat değil. neyse , Rusya'da sıkılırsın ama söyleyeyim ben baştan :/
 
Alba'nın ayrılmasında emeği geçen kim varsa veya kimin ihmalkarlığı varsa Allah belasını versin. ve en kısa sürede defolup gitsin bu kulüpten.
Bu kadar beceriksiz, Bu kadar ihmalkar bir şube yönetimi dünyada başka varmıdır acaba?
 
Augustus,Dee,Fowles.. Kimler gitti ama bunun kadar koyanı olmadı.Canımdan bir parça koptu gitti sanki.2 sene önceki sakatlığında onunla birlikte hüngür hüngür ağlayanları burada tekrar yasa boğan bu basiretsiz yöneticileri asla affetmeyeciğim.Paraları Salih Dursunlara,Burdissolara yedirmeye devam.Ceyhun Gülselamın aldığının 3te 1ini vermeyin bu kıza sakın.


Güle güle efsane.Umarım yollarımız tekrar kesişir bir gün...
 
En sempatik gülüşü olan ve en büyük oynayan basketbolcu son dönemde Galatasaray'a gelen bayanlardan. Yolu açık olsun. İnşallah ileride birgün yine gelir bu takıma ALBA
 

Üst