Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Sinan Erdem'e geçersek ayağımıza kurşun sıkmış oluruz.Fenerbahçeliler kadar etkisiz kalmasak bile tribün performansımız yarıya iner.Abdi İpekçi'yi maksimum düzeyde kullanıyoruz.Kültür oturdu,hemen her taraftar tipini memnun edecek bir yerleşim var salonda.
Bu seviyede kalalım,daha yukarıları zorlayalım diyorsak temel noktalarda istikrar yakalamalıyız.Bu sezonki taraftara saygı duyarak Abdi İpekçi'de kalmamız sağlanmalı.Aksini düşünmek istemiyorum.

Başka söze gerek yok.
Yeni salon yapana kadar Abdi İpekçi..
Federasyon turşusunu kurmayı düşünmüyor heralde İpekçi'nin.

Salon konusunda bu sezon en önemli sezonumuz bana göre bu konu derhal halledilmesi lazım..Rüya gibi bir sezon geçirebiliriz ama yer:Sinan Erdem olmasın...

Bu arada daha önce bu başlıkta bahsetmiştim Pamukspor tesislerinden. O olay gerçekleşmiş durumda galiba.

6. Mülkiyeti Pamukspor Spor ve Turizm Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi’ne ait Maltepe Gülsuyu Mahallesi, Atışokulu Caddesi, 32/3 adresinde bulunan, tapuya 2713 ada 2-70-71 parsel numarası ile kayıtlı, 14.000 m2 yüzölçümlü alan üzerine inşa edilmiş spor kompleksinin tesis olarak kazandırılması, kazandırılan tesis için Tüzüğümüzün 24/10. maddesi gereğince yetki verilmesi.

Fener ile oynan serinin ilk maçına giderken anadolu yakası tren hattında bir dayı söylemişti bizede bu pamukspor olayını Galatasaray bizim pamukspor'u aldı alt yapı için demişti...
harbiden doğru demiş dayı helal olsun...:)

Salon yapmamızı gereksiz bulan tek kişi benim heralde :) Yeni salonun Sinan Erdem gibi tavanı yüksek , basıklıktan uzak yapılmayacağının garantisi ne? Salonun Aslantepe ye yapıldığını düşünelim..Abdi İpekçi den daha mı iyi yer olarak? Abdi İpekçi bizim taraftar yapımıza da uygun..Yeni salon yapıp maddi olarak sarsılmak ne kadar doğru? Yeni salon açılışında birilerinin bürokratik engelleri ben kaldırdım , salonu ben olmasam yapamazdınız diye bizlere gider yapmayacağının garantisi var mı?

İşte bu soruları soruyorum..cevapları pek hoşuma gitmiyor..o yüzden yeni salona gerek yok , Abdi İpekçi de kalalım fikri ağır basıyor..

Sezer Bey, bunların hepsine uzun uzun cevap verildi önceki sayfalarda, zahmet edip okursanız her sorunuza cevap alabilirsiniz.

Sinan Erdem evet olmaz ama TBF'ye giden her kuruşa da yazık. Yeter ki GS taraftarı istediği gibi davranabilsin Sinan Erdem'de, orayı da cehenneme çeviririz.

Aslantepe'ye kendimize ait bir salon yapılasıya kadar en uygunu, Abdi İpekçi için elimizdeki kozların kullanılıp minimum ödemeyle orada devam etmemiz. Zaten kira parası veriyoruz, en çok taraftara oynayan takım olduğumuzu düşündüğümüzde bilet gelirinden inanılmaz bir para öderiz. Orada oynayan sadece biz varız, Önder Abi'nin de dediği gibi bu koz kullanılmalı.

Ama öncelikle Aslantepe'ye Salon. Yıllardır futbolda stad farkından dolayı ezeli rakibimizden geride kaldık bir çok konuda, şimdi de salon farkı olacak.

Salon yapmamızı gereksiz bulan tek kişi benim heralde :) Yeni salonun Sinan Erdem gibi tavanı yüksek , basıklıktan uzak yapılmayacağının garantisi ne? Salonun Aslantepe ye yapıldığını düşünelim..Abdi İpekçi den daha mı iyi yer olarak? Abdi İpekçi bizim taraftar yapımıza da uygun..Yeni salon yapıp maddi olarak sarsılmak ne kadar doğru? Yeni salon açılışında birilerinin bürokratik engelleri ben kaldırdım , salonu ben olmasam yapamazdınız diye bizlere gider yapmayacağının garantisi var mı?

İşte bu soruları soruyorum..cevapları pek hoşuma gitmiyor..o yüzden yeni salona gerek yok , Abdi İpekçi de kalalım fikri ağır basıyor..

Yeni salon istememizin en önemli nedeni bir kere oranın para basan bir yer haline gelmesinin kuvvetli ihtimal olması. Sadece Salon istemiyoruz. Salonda localar olmalı ve o localar satılmalı. Ufak bir otel olmalı Aslantepe ve Salon için gelen takımların faydalanması için bile olsa yeter geliri. Alışveriş merkezi ve/veya Süper market ile sinema salonları olmalı. Böylelikle Aslantepe bölgesinin haftanın yedi günü faal bir yer olması sağlanır. İnsanların ayakları oraya alışırsa da orası para basmaya başlar. Salon ve Stad her daim dolu olur. Salonun bu anlamda katacağı etki salon olmasından çok daha fazladır.

Tavanın Sinan Erdem kadar yüksek olması ise ihtimal dışı. Sİnan Erdem Atletizm başta olmak üzere çok amaçlı yapıldığından, içerideki hava seviyesinin fazla olması için yüksek tavanlı yapıldı. Basketbol için yapılacak bir salon o derece yüsek tavanlı olmayacaktır. Oraya yapılacak bir salonun dahası oranın spor komplexine çevrilmesinin faydasını Türk sporu görecektir. Amatör sporlar şaha kalkacaktır katılım ve seyir açısından. Ki hemen karşısının da tenis merkezi yapılacağı gözönüne alınırsa bu hamle önemli.

Raiç bedeli 40 milyon TL olan bir tesisi ücretsiz kazandırdıkları için kulübe teşekkür ederim bu yönetime.

Su içinde ihaleye çıkarılsa 80 milyon TL'ye satılacak bir yer orası. Önemli olan üstündeki talınmazlar değil, bulunduğu bölgenin gelişim bölgesi olması, toprağı sürekli değer kazanan bir mülkiyet orası.Rivanın yakın zamanda satılacağı zamanlarda bu tür hamleler çok önemli benim gözümde.

herkesin düşüncesi farklıdır..ben saatlerce savunurum gereksiz olduğunu..Futbol ile kıyaslamakta hiç doğru değil..İlk önce maddi boyut olarak;Futbolda Ali Sami Yen de oynadığımız derbi maçlarda 700 bin TL civarı bir gelir elde ediyorduk..TT Arena da ise 5 milyon TL ye yükseldi..Baskı açısından tribünlerin yakınlığı ve etkisi de en önemli konuydu..şimdi neye göre salon farkından bahsedebiliriz..Baskı ve ambians farkı olmayacak..Gelir farkı olmayacak(kira ödüyoruz diyenler salonu bedava yapacağımızı düşünüyor olamaz heralde)..salon kapasitesi farkı olmayacak(hatta Abdi İpekçiden kapasite olarak düşük bile olabilir)..tek artısı Aslantepe ye yapılırsa futbol maçının olduğu günlere basket maçı koyup seyirci sayısını arttırmak olur..

Yeni salon istememizin en önemli nedeni bir kere oranın para basan bir yer haline gelmesinin kuvvetli ihtimal olması. Sadece Salon istemiyoruz. Salonda localar olmalı ve o localar satılmalı. Ufak bir otel olmalı Aslantepe ve Salon için gelen takımların faydalanması için bile olsa yeter geliri. Alışveriş merkezi ve/veya Süper market ile sinema salonları olmalı. Böylelikle Aslantepe bölgesinin haftanın yedi günü faal bir yer olması sağlanır. İnsanların ayakları oraya alışırsa da orası para basmaya başlar. Salon ve Stad her daim dolu olur. Salonun bu anlamda katacağı etki salon olmasından çok daha fazladır.

Tavanın Sinan Erdem kadar yüksek olması ise ihtimal dışı. Sİnan Erdem Atletizm başta olmak üzere çok amaçlı yapıldığından, içerideki hava seviyesinin fazla olması için yüksek tavanlı yapıldı. Basketbol için yapılacak bir salon o derece yüsek tavanlı olmayacaktır. Oraya yapılacak bir salonun dahası oranın spor komplexine çevrilmesinin faydasını Türk sporu görecektir. Amatör sporlar şaha kalkacaktır katılım ve seyir açısından. Ki hemen karşısının da tenis merkezi yapılacağı gözönüne alınırsa bu hamle önemli.
Sühan Bey açıklamanız için teşekkürler..Hep hayal ettiğimiz şeyler bunlar ama ben salon etkisinin bahsettiğiniz kadar büyük katkısı olacağına inanmıyorum malesef.

Sezer en başta desene "benim okumam yok sadece yazarım". Bizi de uğraştırmasan. Sana başka yanıt vermeyeceğim.

net gelip gidiyor birine cevap verirken başka birisi daha mesaj atıyor..sizin mesajınızı da sonradan gördüm..ayrıca kimseye zorla bana cevap ver demedim..isteyen tartışır istemeyen tartışmaz..

Basketbol şubesinin ayağa kalkması için Galatasaraya ait bir salon kaçınılmaz.
İpekçi yada başka salonda bilet geliriyle yetinirsiniz
Galatasaraya ait bir salonun isim hakkını satması var,kongre ve benzeri organizasyonlara kiralaması var
Kapasitesi daha düşük olsada Galatasarayın menfaati için gereklidir
Sinan Erdeme benzemesi gibi bir endişede yersiz ,Sinan Erdem basketbol için değil salon olimpiyatları için yapıldı 2012 salon atletizm şampiyonası bu salonda yapılacak diye biliyorum

Seneye Sinan Erdem' e gidebiliriz. Kendi salonumuz yapılana kadar İpekçide kalma taraftarıydım ama Federasyonun anlamsız isteklerine boyun eğmemek adına böyle birşey yapabiliriz. İpekçide de artık altyapı ve 2.lig maçlarını oynatır federasyon! Ya adam akıllı bizim istediğimiz şartlarda versinler, yada alsınlar başlarına çalsınlar o salonu. Artık eski kafasına vurup elindeki oyuncağını alabileceğiniz Basketbol yok Galatasaray'da!

Eğer Sinan Erdem e geçeceksek o salonda her hafta federasyona tepki verilmeli..Ayrıca başkanımız ve yöneticilerimiz her türlü tepkiyi vermelidir..Artık biz basketbolda geçen senelerden çok ilerledeyiz ve çok güçlüyüz...

Yeni salon yapılana kadar Abdi İpekci'yi kesinlikle bırakmamalıyız.

Alıştık o salona ve minimum 5000 kişiye oynuyoruz. Sinan Erdem'e geçersek eğer bu tarz bir atmosfer yaratmamız çok zor.