Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Yok Musa abi hakan üstünberkin çalışmalarıyla Abdi İpekçinin kullanım hakkı bize verilmişti zaten saha içindeki basın tribününü filan biz düzenlemiştik diye hatırlıyorum ama tam olayı da bilemeyeceğim .

abdi ipkeçi nin kullanım hakkını alsak yeterli olur bence. toki ile aralar kötüyken seyrantepeye kimse salon yapmaz. ayrıca oraya yapılacak 6-7 bin kişilik salonda bize yetmez. abdi ipekçi ye herkes alıştı. orası artık bizim ve bu şekildede sahiplenelim.

abdi ipkeçi nin kullanım hakkını alsak yeterli olur bence. toki ile aralar kötüyken seyrantepeye kimse salon yapmaz. ayrıca oraya yapılacak 6-7 bin kişilik salonda bize yetmez. abdi ipekçi ye herkes alıştı. orası artık bizim ve bu şekildede sahiplenelim.

Bence hazır basketbola bir ilgi oluşmuş ve bir ekol harekatının başladığına inanan bir taraftar olarak tt arena tarzı aynı abdi ipekçi gibi sahaya yakın locaları olan konforlu üstelikte 12 bin değil en az 15 bin kişilik bir salon yapmalıyız eurolig maçlarında 12 bin bilet çok rahat satıldı bu ekolu yaratma anlamında salona çok ihticımız olacak. Ayrıca akustiği abdi ipekçiden daha sert hale gelecek bir yapıda oluşturulmalı çünkü taraftar ve taraftarın agresifliği takıma bağlılık açısından çok şanslı bir kulübüz iyi takım kurdukmu olimpiyakos maçına 1 sayılarla değil daha farklı skorlarla gideriz. Ben salon konusuna çok önem veren bir taraftarım abdi ipekçi daha düz bir salon bizim yapacağımız salon hem daha modern locaları ile birlikte dahada konforu olmalı diye düşünüyorum fikrim bu.

Eğer yeni bir salon yapılacaksa kesinlikle Abdi İpekçi havasında arasında katlar olmayan tek kat şeklinde bir salon yapılmalıdır. İhtişamlı bir salon olacağına taraftarında kolaylıkla oyunun içinde olması gereken bir salon olması lazım. Abdi İpekçi Spor Salonu lokasyon açısından çok iyi bir yerde olmasa da atmosfer olarak tam bize göre bir salon. Rakibe yaptığımız baskı ve oyuna yeri geldiğinde direkt müdahale etmemiz çok iyi oluyor bizim için.

Daha büyük bir salon ve daha çok taraftarın olduğu bir salon bende istiyorum ancak şu varki Ülker Sports Arena yapıldıktan sonra Fenerbahçeli arkadaşlarımın bana bu salonla basketbol taraftarlığı açısından hayatta sizin seviyenize ulaşamayız dedi. O sebeple yeni yapılacak salonda gösteriş önemli olmamalı.

Eğer yeni bir salon yapılacaksa kesinlikle Abdi İpekçi havasında arasında katlar olmayan tek kat şeklinde bir salon yapılmalıdır. İhtişamlı bir salon olacağına taraftarında kolaylıkla oyunun içinde olması gereken bir salon olması lazım. Abdi İpekçi Spor Salonu lokasyon açısından çok iyi bir yerde olmasa da atmosfer olarak tam bize göre bir salon. Rakibe yaptığımız baskı ve oyuna yeri geldiğinde direkt müdahale etmemiz çok iyi oluyor bizim için.

Daha büyük bir salon ve daha çok taraftarın olduğu bir salon bende istiyorum ancak şu varki Ülker Sports Arena yapıldıktan sonra Fenerbahçeli arkadaşlarımın bana bu salonla basketbol taraftarlığı açısından hayatta sizin seviyenize ulaşamayız dedi. O sebeple yeni yapılacak salonda gösteriş önemli olmamalı.

Bu konuların uzmanı Sercan sevinç :) Tam senin istediğin gibi bircok salon projesi paylaştı Alisamiyen.net te Amerika da ki kolej takımlarına ait basketbol salonları ancak avrupa da ki basketbol salonlarına nal toplatır şekilde modern ve tek katlı incelemeni tavsiye ederim o salonlardan herhangi biri bizde olsa oluşabilcek atmosferi tahmin edemiyorum bile ...
http://alisamiyen.net/showthread.php?12014-Arena-projesi/page8

bence salon yapılacaksa tribünlerin A. ipekçi'deki gibi tek katlı olmasına çok önem verilmeli. Tribünlerin en üstüne de localar konabilir. 2 katlı tribünlerde bürünlük sağlanamıyor ve o atmosfer oluşmuyor.
10K+ bir salon yeni stad civarına pekala yapılabilir.

şehrin göbeğinde abdi ipekçi dururken seyrantepeye salon yapmak boşa para harcamaktır
o salonu bizden başka kimsede kullanmayacağına göre bence gereksiz bir hamle olur

Galatasaray taraftarı Abdi İpekçi'yi, Abdi İpekçi Galatasaray taraftarını sevdi.

Yeni bir salon yapmaya gerek yok bence.

abdi ipekçiye ulaşım çok rahat ne gerek var maceraya müthiş bir atmosfer oluşuyor bir de abdi ipekçide sinan erdem de o atmosfer yok 10 yıl falan kiralayalım abdi ipekçiyi

abdi ipekçi ne yazık ki hiç bir zaman bizim olmaz. hangi organizasyon için eksik hissedilse hemen abdi ipekçi'ye yönelme oluyor. avrupa kısa kulvar yüzme yarışmasındaki saçmalığı hatırlıyorsunuzdur. salonu yapmayıp kısa yoldan yine abdi ipekçi'yi çevirdiler. bu sebeble tamamen bize ait yeni çok amaçlı bir salon şart.

murat beye bende katılıyorum... hemeen sıkışıncan abdi ipekçiye yönelcekler.. o yüzden ya tt gibi tamamen bizim olsun yada seyrantepenin yanında 15000 kişilik bir salon yapalım.. büyük bir ihtimal ( inşallah) 2020 olimpiyatlarıda alıcaz. o yüzden oraya bir salon yapılmasına da devlet destek verir.

bir organizasyon max ne kadar sürer ki?mesela atletizm şampiyonası için sinan erdemi kapadılar
senede 1/2 maç kapanacak diye o salondan vazgeçilmez

İlk mesajımı atmak buraya nasip oldu.

Abdi İpekçi bir Ali Sami Yen olma yolunda ilerliyor.Kazanılan zaferler,yaşanılan o acı ve tatlı hatıralar çöpe atılıp başka bir salona geçmek,yıllarınızı geçirdiğiniz bir mahalleden taşınmak gibi olur.O yüzden İpekçide devam etmemiz gerek.Ayrıca atmosfer olarakta üst düzey verim alıyorken neden yeni bir salon isteği? Herkesin ayağı alıştı bir kere bu bile başlı başına İpekçide devam etmemiz için yeterli bi sebep.

Hee mesela şunlar olsa daha iyi olur:Kenardaki çizgiler kırmızı,salonun içine ve dışına Galatasarayı yansıtan figürler olabilir.

Onun dışında Abdi İpekçiden ayrılmak yakalaığımız bütün o havayı bozacaktır.

Eğer 49 yıllığına kiranırsa ve kira sözleşmesinde bu endişe ettiğimiz konular dikkate alırsak hiç sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum.aslantepeye Yeni bir salon yapılabilir.Ancak 2 büyük salon var iken yenisini yapmak benim düşünceme göre gereksiz.Ben abdi ipekçi salonunun güzel bir proje ile külübümüze yakışır avrupa da az olan bir basketbol cehennemine çevirilmesidir.

http://3.bp.blogspot.com/_XoQS_B6sQS8/TTJRvqS04hI/AAAAAAAABVA/4FXgib1_ZuM/s1600/Matthew+Knight+Arena+424.JPG

Şu salon bence mükemmel sahaya yakınlığı tribünün dikliği üste localar ve üst katta yani çatıya yakın yerde tribün olmasıki bu çok önemli öyle bir çatı sistemi yaparsınki o ses çatıya çarpar geri döner. Valla çok hoşuma giiti bu taraftar ile şu salonda maçmı kaybedilir tribün dikliği mükemmel. Eğer maç harici organizasyon düşünülürse gelir getirme babında sahaya biraz daha uzak yapılabilir tribünler ama tribün dikliği mükemmel benim çok hoşuma gitti bu salon.

çok amaçlı salon yapılması gerek. tek salon tüm salon sporuyla ilgili organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir salon.