Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

çok amaçlı salon yapılması gerek. tek salon tüm salon sporuyla ilgili organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir salon.

bende böyle düşünüyorum, özellikle voleybolu kesinlikle üsküdardan kurtarmalıyız...
orası bir nevi Fenerbahçenin salonu gibi diğerleri misafir muamelesi görüyor ev sahibi olduğu maçlarda bile Fenerli sporcular çok rahat kafalarına göre takılıyorlar hakemler çok rahat Feneri destekliyorlar...
bize ait herkesin geldiğinde Galatasaray'a emanet olduğu bir voleybol salonu şart...
daha doğrusu çok amaçlı bir salon şart...
basketbol-voleybol-hentbol
3800 tane çizgiyede gerek yok parkedeki çizgiler günümüz teknolojisinde çok rahat şekilde değiştirilebiliniyor artık...

Bize lazım olan salon kesinlikle rahatlıkla tribün yapılabilecek bir salon. Her ne olursa olsun takıma vereceğimiz destek ve rakibe kuracağımız baskı çok önemli. Bazı forumlara baktığımda yapılacak salon için gösteriş ön planda gözüküyor ancak takımımızın ve taraftarımızın yapısı gereği yapılacak salonda loca bence gereksiz. özellikle sahayı karşıdan gören tribünlerin 5000 kişi civarı olması çok önemli bana göre. Pota arkaları aşırı kalabalık olmasa da olur ancak pota arkalarına da tribün yapılması şart. Ayrıca maçı oturarak izlemek isteyen taraftarlar için şu anda Abdi İpekçi'de olduğu gibi bench karşısındaki tribünlerde oturulabilir. O sebeple 12-13bin kişilik bir salon bizim için ideal. 'World Stadiums' sitesinde Avrupa ve Amerika'daki salonlara baktım. Gerçi Avrupa'da pek salon yok ancak Amerika'da bizim yapımıza uygun bir kaç salon var.

Dee Glen Smith Spectrum :

http://www.worldstadiums.com/stadium_pictures/north_america/united_states/utah/logan_smith.jpg

Don Haskins Center :

http://www.worldstadiums.com/stadium_pictures/north_america/united_states/texas/el_paso_haskins.jpg

Littlejohn Coliseum :

http://www.worldstadiums.com/stadium_pictures/north_america/united_states/south_carolina/clemson_littlejohn2.jpg

John E. Worthen Arena :

http://www.worldstadiums.com/stadium_pictures/north_america/united_states/indiana/muncie_worthen2.jpg

Viejas Arena :

http://www.worldstadiums.com/stadium_pictures/north_america/united_states/california/san_diego_cox2.jpg

Coleman Coliseum :

http://www.worldstadiums.com/stadium_pictures/north_america/united_states/alabama/tuscaloosa_coleman2.jpg

Bu salonlar yapısı açısından bize çok uygun bana göre. Fenerbahçe'nin yeni salonu gibi bir salonda seyirci desteği kaybolur. Yukarıdaki salonlar ise herkesin istediği yere geçebileceği tarzlarda ve fiyatların Abdi İpekçi'de olduğu gibi tek tip tutulması halinde kolaylıkla dolabilecek salonlar. Bu tarz bir salonumuz olursa eğer seyirci desteğiyle beraber çok büyük bir baskı yaratabiliriz şimdi yaptığımızdan daha iyi belki de.

Taraftar olarak bizim beklentilerimizi dikkate alırlarmı bilmiyorum ama bende Uğur Aksoy un paylaştığı salonlara benzer sıcak atmosferi olan kulüble özdeşleşebilcek salonlar istiyorum tribün bütünlüğü olan salonlar istiyorum.Aslantepe de stadyum projesi acıklanmadan önce kutu gibi bölük börcük tribünleri olmayan, tribün bütünlüğü olan bir stadyum hayali kurmuştum ama tam tersi yayvan turnuvalar için tasralanmış stada benzedi gitmedim ama neyse ki akustiği iyiymiş özetle bu salonların benzerini yaparsak cok iyi olur yoksa Abdi ipekçi arena modernize edilip yolumuza devam edelim ....

Ben öncelikle Abdi İpekçi'den ayrılmaya karşıyım. Basketbolumuzun Ali Sami Yen'i oldu çünkü orası. Nasıl Ali Sami Yen'de "14 senelik çile bitsin artık bu sene" diye bağırdıysak, Xamax'ı 3-0'lık mağlubiyetin ardından 5-0'ı yendiğimiz maçta Levent Erdoğan'ı radyoda ağlattıysak, 4 sene üst üste şampiyon olduysak, 2000 Uefa ve Süper Kupa zaferlerine giden yolda ASY'deki müthiş atmosferle ilerlediysek, Real Madrid'i 3-2 yendiysek, 20.45'te ağladıysak, aynı şey İpekçi için de geçerli; Aİ'de de "Kupaları şirketlere bırakmayalım" diye bağırdık, Murat Kosova'ya "Yazın şu tarihi artık" diye bağırttık, Euroleague devlerini zorladık - CSKA'yı devirdik, geçen sezonki final serisinin son maçında Tutku - Shipp - Mahmuti önderliğindeki tüm takım gibi biz de üzüldük, bizde ağladık ve en önemlisi; belki de Euroleague şampiyonluğuna giden yolda Aİ'deki atmosferle ilerledik - ilerleyeceğiz. Dolayısıyla ben Abdi İpekçi'den ayrılmak istemiyorum.

Salon konusuna gelince, bir kere kesinlikle ama kesinlikle yeni salon Aİ'nin hafif büyüğü olmalı. Yani 15,000 kişilik bir salon çok iyi olur. Model olarak Partizan gibi düşünülebilir, bench arkası olabildiğince geniş Partizan'ın salonunda. Loca illaki olacaktır, sonuçta ortada bir yatırım olacak ve bu yatırımı sadece bilet fiyatları - kombinelerle karşılayamayız. Az da olsa loca olmalı, bu locaları da bench karşısına yapabiliriz.

Ama yine söylüyorum, Abdi İpekçi iyidir candır. Yeni salon yapacağımıza Aİ'deki ulaşımı biraz daha geliştirelim. Sırf bana mı denk geliyor bilmiyorum ama metrobüs olayı işkenceye dönüşüyor giriş - çıkışlarda. Önce yollar :)

Abdi İpekçi ülkenin can simidi. Ne yazık ki ne zaman bir etkinlikte eksiklik olsa ilk akla gelen yer oluyor. Galatasaray'ın tamamen benim diyebileceği çok amaçlı bir spor salonuna ihtiyacı var. Stadın yanında ya da yakınında uygun bir arazi bulunursa bir salon yapılmalı.

Sonuna kadar haklısın kardeşim. Abdi İpekçinin ruhunu yeni bir statta oluşturmak kolay değil. Oyuncular abdi ipekçiye çıkarken kendilerini krall gibi hissediyor. Aynı şey bizim için de geçerli. Avrupa'nın en iyi takımı geliyor, ama salonda kendilerini maçın mutlak malübü olarak hissediyorlar. Bu avantajı yeni salona taşımak kolay değil. Şu anda her ne kadar taraftarın ilgisi oldukça iyi gözükse de aslında gidecek çok mesafe var. Bence normal bir lig maçında bile en az %40-%50 doluluğa ulaştığımız zaman kendi salonumuzu yapmaya değecek. Bu da 2-3 sezon içinde olacak gibi, o yüzden bu sene projesini hazırlayıp seneye inşaatına başlarsak 2014'te de yeni salona taşınabiliriz. Ama Abdi ipekçiyi hiç bir yer tutamaz. Türk basketbolu abdi ipekçi de doğdu gönül ister ki sonsuza kadar orda devam etsin. Şimdiden duygulandım. Dile kolay Avrupa ikinciliği, Koraç kupası , Euroleague , 12 bin kişinin izlediği bayan basketbol maçları bu sene ki maçlar... Son topa kadar mücadelenin ruhunu aldığı yer. O yüzden sonuna kadar Abdi İpekçi ama uzun dönemli kullanım haklarını bize vermezlerse yeni salon yapmak ekonomik bir mecburiyet olacak.

Ben öncelikle Abdi İpekçi'den ayrılmaya karşıyım. Basketbolumuzun Ali Sami Yen'i oldu çünkü orası. Nasıl Ali Sami Yen'de "14 senelik çile bitsin artık bu sene" diye bağırdıysak, Xamax'ı 3-0'lık mağlubiyetin ardından 5-0'ı yendiğimiz maçta Levent Erdoğan'ı radyoda ağlattıysak, 4 sene üst üste şampiyon olduysak, 2000 Uefa ve Süper Kupa zaferlerine giden yolda ASY'deki müthiş atmosferle ilerlediysek, Real Madrid'i 3-2 yendiysek, 20.45'te ağladıysak, aynı şey İpekçi için de geçerli; Aİ'de de "Kupaları şirketlere bırakmayalım" diye bağırdık, Murat Kosova'ya "Yazın şu tarihi artık" diye bağırttık, Euroleague devlerini zorladık - CSKA'yı devirdik, geçen sezonki final serisinin son maçında Tutku - Shipp - Mahmuti önderliğindeki tüm takım gibi biz de üzüldük, bizde ağladık ve en önemlisi; belki de Euroleague şampiyonluğuna giden yolda Aİ'deki atmosferle ilerledik - ilerleyeceğiz. Dolayısıyla ben Abdi İpekçi'den ayrılmak istemiyorum.

Salon konusuna gelince, bir kere kesinlikle ama kesinlikle yeni salon Aİ'nin hafif büyüğü olmalı. Yani 15,000 kişilik bir salon çok iyi olur. Model olarak Partizan gibi düşünülebilir, bench arkası olabildiğince geniş Partizan'ın salonunda. Loca illaki olacaktır, sonuçta ortada bir yatırım olacak ve bu yatırımı sadece bilet fiyatları - kombinelerle karşılayamayız. Az da olsa loca olmalı, bu locaları da bench karşısına yapabiliriz.

Ama yine söylüyorum, Abdi İpekçi iyidir candır. Yeni salon yapacağımıza Aİ'deki ulaşımı biraz daha geliştirelim. Sırf bana mı denk geliyor bilmiyorum ama metrobüs olayı işkenceye dönüşüyor giriş - çıkışlarda. Önce yollar :)

"Abdi İpekçinin ruhunu yeni bir statta oluşturmak kolay değil." şu cümleye katılmıyor ve anlayamıyorum da. Kendi salonumuz yapıldığında bu ruhu oluşturmak ve salonu doldurmak söylenilenin aksine hiç de o kadar zor olmayacak. Eğer salon yaparsak salonun modeli bu ruhun nasıl ortaya çıkacağını belirler. Tribünler sahaya uzak olursa haklısınız derim ancak Abdi İpekçi'de ki gibi bir modeli daha büyük bir şekilde yapabilirsek daha ciddi bir gelenek ve ruh kazanmış oluruz. Önemli olan planlamanın nasıl yapılacağı. Ben bize ait bir salonumuzun olmasını çok isterim. Hayali bile muhteşem.

Salon yapmak, kulübün basketbol (çok amaçlı salon olarak düşünürsek voleybolu) branşında da futbol gibi bir marka olma hedefinin kanıtı olur. Abdi İpekçi güzel, anılar güzel fakat madem biz basketbolda bir ekol olmak istiyoruz o zaman kendi salonumuz şart. Orası artık ne kadar bizle özdeşleşse de bizim evimiz değil, örnek kısa kulvar yüzme şampiyonası oluyor, Ayhan Şahenk'te oynuyoruz, atletizm oluyor, kendi evimizde deplasman takımı oluyoruz.

Bu aynı zamanda kulübe büyük bir gelir olarak da geri dönecektir. Sonuçta, İpekçi'de kira vermiyoruz ama hasılatı federasyona bırakıyoruz bildiğim kadarıyla (en azından geçen sene öyleydi). Satılacak localar, kombineler, biletler ve stadın isim hakkıyla basketbolu da artık futbol gibi pazarlayabiliriz. Kurulacak doğru, profesyonel ekibin yönetimindeki bu para akışı ile Avrupa basketbolunda bir ekol haline geliriz.

Bu hayali salonun Seyrantepe'ye yapılması da o bölgeyi de tamamen bizim yuvamız haline getirir, insanların ayaklarını alıştırır, lig maçlarının doluluk oranını arttırır.

Bu forumda salon mevzusu ben kendimi bildim bileli konuşulur tartışılır. İlk başlarda takım daha başarısızken, Akatlar örneği verilirdi yeterli bulunurdu. Şimdi hedefler bambaşka 15.000'lik salon anca kesiyor. Bu sinerji yapılacak salonla bir üst noktaya taşınacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca İpekçi'yi uzun süreli kiralamıyorlar. Hep sezonluk kiralama yapıyorlar. Aynı zihniyet Kongre Sarayı dönemini görenlerde de var. Onlarda İpekçi'yi sevmiyor. Oysa İpekçi basketbolumuzdaki yükselişimizin nişanıdır. O havasız adım attınmı ayakkabıların parkeye yapıştığı yerden İpekçi'ye geçiş büyük bir adımdı. Şimdi sıra Ali Sami Yen'în yakınana yapılacak bir salonda.

bence fazla söze gerek yok. yapılması gereken tek birşey var. gerekli lobiyi yapıp İpekçi'yi uzun süreli kiralamalıyız. böylelikle ufak rötuşlarla çok amaçlı halede getirilebilir. yeni salon için maceraya atılmak biraz lüks olur. sonra İpekçi'de artık oturmaya başlayan hatta gayet güzel oturmuş olan galatasaray basketbol kültürünü de aramayalım. yeni şeyler eskileri memnuniyet vermezse yapılır. şuanki İpekçi atmosferinden memnun olmayan bir kişi bile bulamayacağımıza göre İpekçi'de devam..

Bu salon işi kesinlikle kenara atılmamalı.Belki Abdi İpekçi'ye çok alıştık güzel bir bağ kurduk ancak orası bu ülkenin "Kurtarıcısı" durumundan kurtulmadığı sürece çok sıkıntı çekeriz

Aslantepe'yi kendi alanımıza dönüştürmek, kendimize ait bir yapı kazanmamız adına da önemli bir adım

Ayrıca Stadın yanındaki Gs Store'un da daha fazla işleyebilirliği açısından, Aslantepe'ye salon konusu ekstra önem kazanıyor

Derbi günü 1.5 Milyon Liralık satış yapılmıştı o Store'dan,ne kadar fazla maç yapılırsa gelir de o kadar artacaktır

Salon önerim ise, hem renkleri,hem kapasitesi(16.500) hem de tribün bütünlüğü açısından American Airlines Arena

http://farm5.staticflickr.com/4047/4316460030_1f1e83f1fc_z.jpg

http://www.wallpaperpimper.com/wall...rican-Airlines-Arena-3-M5SMHWVL63-800x600.jpg

Bende kulübe ait modern bir salon olması kanatindeyim ama yeni salon planlandı bütçesi sağlandı yapıldı derken üç yıl sürer bence bu süre içinde Abdi İpekçi spor salonunun daha iyi şartlarda kiralanması ve Galatasaray la özleşcek şekilde değişiklikler yapılması güzel olur mesela tirbün blokları bu salonlarda ki gibi yeniden düzenlenebilir mi Abdi İpekçi de ?
http://universe.sdsu.edu/sdsuniverse/images/stories/res630xy-str-031709-viejas.jpg
http://www.simpleindustries.com/wp-content/uploads/2011/03/viejas_arena_sdsu.jpg
http://www.utepspecialevents.com/images/don_haskins.jpg?1327964468

Daha iyi değilde, daha basit ve amaca yönelik. NCAA'de tribünler NBA'ya göre çok daha ateşli, loca satma derdi falan da yok. O yüzden bizim sevdiğimiz, istediğimiz tip salonlar hep üniversite takımlarının salonları oluyor. Loca olmasın, sahaya yakın olsun kıpkırmızı olsun, gidelim cehenneme çevirelim.