Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Maçın heyecanını yaşamak gerek ama şimdi böyle bi haber gördüm.

http://www.basketdergisi.com/durust...asketDergisi+(Türkiye+Basketbol+Haber+Lideri)

Ali Dürüst 8-10 bin kişilik planlıyoruz yeni salonu demiş.Barcelona ve Fenerbahçe gibi maçlarda 12000 kişilik salonun bile yetmediğini gördüğümüz halde 8-10 bin kişilik salon durumu hiç hoşuma gitmedi.Bu konularda çok bilgili değilim,ne kadara mal olur,kaç kişilik yapılması daha uygun olur,arsanın müsaitliği nedir tam bilmiyorum ama şahsi düşünceme göre,en az 15 bin kişilik bir salon olmalı.Sonuçta önemli maçlarda o salon her türlü dolar,keza milli maçlarda da öyle.Gerçi dolmadığı zamanlar ne olacak orası da önemli,ve milli maçlar diyorum ama Dünya şampiyonası'nda durumumuzu da gördük,hiç iç açıcı değildi.İşin bu yönleri de var ama herşeye rağmen uzun yıllar bizi taşıyacak bi salon olacak,ileriyi de düşünürek kapasiteye karar verilmeli.

Salonumuz 12.000 kişiden aşağı olmamalı!
Bence 15.000 kişilik yapalım rahat edelim.

Söylemesi kolay. Bir salonun maliyetinden haberiniz var mı? Salonun yapılacaığı arsanın maliyeti? 14.000 kişilik Ülker Arena'nın sadece inşaat maliyeti 150 milyon dolar. Arsa hariç! Gerçi o 150 milyon dolara küçük salon ve alışveriş merkezi de dahil. Ancak yine de sırf salonun maliyeti 50 milyon dolar civarında. 58 milyon dolar da arsa, toplam 108 milyon dolar. Sene de 5-10 maç dolabilecek bir salon için fazladan 15-20 milyon dolar harcamak ne kadar mantıklı?

Ayrıca hemen hemen tüm gelirlerimiz ipotekli. Nasıl yapacağız? Ya Ülker gibi bir sponsor bulup mix use bir proje geliştireceğiz. Ya da Riva'yı satıp savit gelir getirecek Mix Use bir proje yapacağız. Mix use yani alışveriş merkezi, residansları falan olan bir bir proje için merkezi bir yer şart. Merkezi yerlerdeki arsa fiyatları malum. Hem de Avrupa yakasında olmalı bu arsa.

arkadaşlar GalataSaray salon falan yapamaz, yapması mantıklı değil zaten.

kulübün ekonomik yönden çok büyük sorunları var. şu anda 1000 kişilik bir salonda oynuyor olsaydık bile yeni bir salon yapamazdık.( 5 bin - 6 bin kişilik basit salonlardan değil el seviyesinde salonlardan bahsediyorum ) elimizde hali hazırda abdi ipekçi var, oradan bir şekilde ayrılmak istesek bile sinan erdem seçeneği var. yeni salon için ne arsamız var imar izni olan nede paramız var. bu durumda yeni salon hayalini 15 sene sonra işler iyi giderse kurabiliriz.

Söylemesi kolay. Bir salonun maliyetinden haberiniz var mı? Salonun yapılacaığı arsanın maliyeti? 14.000 kişilik Ülker Arena'nın sadece inşaat maliyeti 150 milyon dolar. Arsa hariç! Gerçi o 150 milyon dolara küçük salon ve alışveriş merkezi de dahil. Ancak yine de sırf salonun maliyeti 50 milyon dolar civarında. 58 milyon dolar da arsa, toplam 108 milyon dolar. Sene de 5-10 maç dolabilecek bir salon için fazladan 15-20 milyon dolar harcamak ne kadar mantıklı?

Ayrıca hemen hemen tüm gelirlerimiz ipotekli. Nasıl yapacağız? Ya Ülker gibi bir sponsor bulup mix use bir proje geliştireceğiz. Ya da Riva'yı satıp savit gelir getirecek Mix Use bir proje yapacağız. Mix use yani alışveriş merkezi, residansları falan olan bir bir proje için merkezi bir yer şart. Merkezi yerlerdeki arsa fiyatları malum. Hem de Avrupa yakasında olmalı bu arsa.
Onuda yönetim çözecek Kerim Bey.
Ayrıca malesef Euroleaguede salon kontenjan olayı var.12.000 olayından dolayı söyledim.7-8 bin kişilik salon yaparsak ilerleyen yıllarda sorun olabilir.Yine Abdi İpekçi yolları gözükür.Zaten 12-13.000 civarı salon yapılırken sponsorda bulunur.Ayrıca alanda stadın yanı düşünülüyormuş.

İyi de Telekom Arena'nın yanındaki boşluğa yapılacak salon ne işimize yarıyacak? Tapusu bizim olmadıktan sonra Abdi İpkeçi'nin de tapusu bizim değil. Ne farkeder? Hem oraya zaten Sporcu sağlığı merkezi kurulacak bildiğim kadarı ile.

Bu açıklamanın elle tutulur bir yanı var mı ? Benim sorduğum ve öğrendiğim bir değişiklik yok hastane arazisinde.

Vallahi doğru diyorsunuz Kerim Bey.
Keşke Abdi ipekciyi sarı kırmızı yapsak, o zaman orda oynasak bir 10 yıl kadar falan.
Sonra elimiz bollaşınca da yeni salon yapariz.

Ataşehirdeki o arazinin nasıl alındığı da ortada. İlan edilmediği için iptal edilen ihale, sonra Bursanın yerel bir gazetesine ilan verilip kimsenin haberi olmadan yapılan bir ihale. Kadıköy Belediyesinin kıyağı oldu orası Fenere. Her türlü pislik, hile var.

Arazi falan düşünmeden stadın yanına mutlaka salon yapmalıyız ki gerekli yer var zaten. Güzel bir mimariyle statlada birlestirilebilir ve o zaman orası sadece lafta değil gerçekten Spor Kompleksi olur.

Sami Yene yapılacak bir salon beklentilerimizi karşılamayabilir arazinin yapısı verimli kullanılmaya elverişli değil
Bu işin tek çözümü devletden ek arazi taleb etmek kaldıki bu hükümet bize birdaha toplu iğne bile vermez gibime geliyor.
çok pis kazık yedik ve kazık yediğimiz adamlara gebeyiz.
Atatürk havaalanı karşısında bi arazimiz vardı forumlarda bi ikikere satıldığını okumuşdum ama güvenilir kaynaklar değillerdi eğer orası hala bizimse muhteşem olur havaalanına yakın olması konser, konferans,fuar,vs organizasyonlar için müthiş bir avantaj AVM si ile oteli ile çok iyi para kazandırır.

Ben stadın yanına değil aynı fenerin yaptığı üçkağıtçılığı yaparak şişli belediyesi aracılığıyla bir arsaya spor salonu yapacağız diye çökmemiz gerektiğini düşünüyorum.Yani onların yaptığı üçkağıtçılığa,haksız kazanca illaki cevap vermeliyiz.

Stadın yanındaki arsa hastane filan için kullanılabilir,sonuçta orasını kiralamışız işi bitirmişiz,biz yeni yerler edinmeliyiz.Adamlar ayak üstünde 300 400 milyon dolar tokatladılar.

Bu salon için sponsor kim olacak peki beni esas merak ettiren bu?Fenerbahçe'nin yaptığı gibi bir salonu kendi imkanlarımızla yapma imkanımız yok,eğer kendi imkanlarımızla bir salon yapacaksak Abdi İpekçi'de kalmak her türlü daha iyidir çünkü bir kulübün modern bir basketbol arenası yapması pek muhtemel değil.

Abdi ipekçi şu anda bizim kullandığımız bir salon fenada değil ben üsküdarda oturuyorum, metrobüs ve topkapıdan minibüsle ulaşımı kolay fakat benim takıldığım konu madem maçlarımızı bu salonda oynuyoruz ve oynayacağız, yönetim sahaiçi ve dış cephelere bir şekilde galatasaray makyajı yapmak zorunda birde bazı arkadaşlar forumlarda yada sosyal medyada çok ateşli 15000 kişilik salon konusunda ama geçen elde oynadığımız prokom maçında ki hedef maçımızdı 3000 4000 kişi zor geldi, lig maçlarını ise facia 300 400 kişi izliyoruz. Yani büyük salon istemek kolay fener serisi yada çok büyük maçlar dışında baskete ilgi yok yapılan tesis atıl kalacak ve maliyetli çok. Zaten salon konusunda feneri örnek göstermek yanlış onların ihale süreci tam bir sahtekârlık örneği ve salonun adı ülker arena fenerbahçenin adı bile yok. Kulübün adının olmadığı bir salon! bu kadar salon muhabbeti yeter yarın akşam abdi ipekçideyiz top 16 yolunda önemli bir maç gruplarda son iç saha maçımız bakalım kaç kişi olacağız...

o arazi elimizden çıkalı yıllar oldu. ali sami yen'in yerine yapılacak stadın yanında bu araziye'de portatif tribünlü bir stad yapılacaktı hatta avustralya'nın sydney oyunlarında kullandığı 20 bin kişilik bir portatif stad alında ancak araziye zamanında işlem yapılmayınca devlet araziyi geri aldı. bir ara ikinci el mafyası kullandı. şimdi boş duruyor.