Aslantepe'ye Basketbol Salonu Projesi

Basketbol sporunun kültür olarak yerleşmediği bir ülkede 12.000 - 15.000 kişilik salonlar yapmak veya o salonlarda oynamak bana çok abes geliyor.Bu salonların sadece büyük maçlarda dolmasına,diğer maçlarda büyük boşluklar kalmasına sebep oluyor.
Benim hayalim; ülkemizde ki stat ve salonların ,futbol maçları için 40-42 bin ,basketbol maçları için 5-6 bin , voleybol maçları için ise 3-4 bin kapasiteli olması.

Yalnız eurolegue maçları için en az 10 bin kişilik salon gerekiyor bu yüzden bunun latında olmaması gerkeiyor.
İyi bir sponsor ile salon yapılır.

Salonumuz yapılsın basketbol tarihini tekrardan yazacağız. Geçen yıl başlayan plan-proje ilerleyen yıllarda taraftarın organizasyonun içine daha fazla girmesiyle daha da ateşlenecek ve futbolun daha bir gölgesinde olacak basketbol... Ben inanıyorum yapılacak ambianslı bir salon bu camiayı 2 basamak yukarı taşır.. Yönetimimize bu aşamada güveniyor 12-15 bin civarı bir salonu bu taraftarın hak ettiğini düşünüyorum.

Şimdi, geçenlerde başkan, TRT'de Stadyum'a katılmış ve basketbol salonu konusunu, yönetim kurulunun (YK) çalışma listesinin ilk sırasına aldıklarını söylemişti. Akabinde 1 yada 2 gün sonra da, Ali Dürüst salonla ilgili açıklama yapmış hatta düşünülen kapasiteyi bile söylemişti.
Dün de, yine başkan NTV Spor'da salon konusunu açıkladı. Şimdi bu olayın neden bir anda böyle hız kazandığını açıklıyorum.

İddialar, Nike'ın Amerika'da ki genel merkezinde çalışan birine ait. Ama ne yazık ki henüz doğrulatamadık. Şimdilik iddia olarak kalsalarda son derece heyecan verici olduklarını söylemeliyiz. Biz bunu kovalamaya devam edeceğiz. Doğrulatabildiğimiz anda da sizlerle paylaşırız.

1- Nike yetkilileri, basketbol maçlarındaki atmosferden çok etkilenmişler ve bizimle olan sponsorluklarını genişletmek istiyorlarmış.

2- İstedikleri şey, BASKETBOL ŞUBESİNE, yani kız- erkek, en küçüğünden en büyüğüne tüm basketbol takımlarımıza sponsor olmak.

3- Bu bağlamda Errea ile olan sponsorluğumuz için, Adidas'ta yaptıkları gibi "tazminatını yüklenip sonladırabiliriz" demişler.

4- En heyecan verici kısmı burası. Yapılması planlanan salona isim hakkı karşılığı finansal destek vermeyi teklif etmişler.
Eğer olursa diye salonun ismini şimdiden belirlemişler. "GS Nike Europe Arena".

5- Ve sonuncu iddia. Salonun açılış organizasyonunu kendileri yapmayı teklif etmişler. Organizasyon, Nike'ın sponsoru olduğu Barcelona, CSKA, Olympiakos ve bizim katılacağımız 4 takımlı bir 3 günlük turnuva.

GSFans.org'da şöyle bir şey yazılmış 2-3 ay önce. Doğruluk payı var mıdır acaba ?

Öyle bir şey yok Siena'nın salonu 6.000 civarı kapasitede.

Euroleague bunu yeni lisans verilecek takımlara şart koşuyor.Siena,Cska,Barça gibi eski lisansli takımlar bundan muaftılar ama en geç 2013-14 sezonuna kadar her A lisanslı takımın en az 10 bin kişilik bir salonda oynaması gerekiyor.
Bu yüzden Caja Laboral,Real Madrid,Barça,Unicaja ya yeni salon yaptılar yada salonlarını buna göre genişlettirdiler.

Bizimde en az13 bin en fazla 18 bin kişilik bir salon yapmalıyız.TT arenanın oraya.Tabi benim gönlüm Ali Sami Yenin stadı yerine yapılması ne güzel olurdu :)

Salon yapılacaksa Türk Telekom Arena'nın yanına yapılsın, o zaman futbol maçından önceye koyarsın erkek, kadın basketbol maçlarını, futbol kombinesi alanlara da indirimli kombine avantajı verirsin, en dandik maçın bile 5000 üzerine oynamazsa ben bir şey bilmiyorum. Ama bunun dışında absürt bir yere yapılacak "modern" salon, bize fülker'in salonunda yaşadıklarının aynısını yaşatır ve tüm salon atmosferini kaybederiz. Ya Aslantepe'ye yapılsın ya da Abdi İpekçi'de devam edelim.

TT Arena yanına yapılacak bir salon hızla yükselişte olan basketbolumuza inanılmaz bir etki yapar. Tabi bu salon kesinlikle Ülker Arena gibi soğuk bir salon olmamalı.

Bu kadar popüler bir hale gelmişken biz, salon için sponsor bulmak da zor olmasa gerek. Yöneticilerimiz bu konuya hemen bugünlerde el atmalı.

Saygılar.

United Arena, American Airlines Arena, Steples Arena falan örnek alınmamalı eğer yeni bir salon yapılacaksa.

Bench arkasının 8-9 bin kişilik olsa yeter. Pota arkalarıyla bench arkaları birleşik olmalı. Bunun yanında pota arkalarının önündeki saha içi tribünü olmamalı. Zaten pota arkalarını potanın dibine kadar getirirsek (bkz: Milangaz Arena) atmosfer olarak da, kombine vs. olarak da çok daha iyi olur.

Bu kriterlerde 15 bin kişilik salon işimizi görür gibi. EL ve ligdeki derbi (Efes, Beşiktaş, Fenerbahçe) maçlarında salon full çeker zaten, lig maçları için de Berkay abinin dediklerini uygulayabiliriz. Yavaş yavaş basketbol kültürünün oluşmasıyla da seyirci kitlemiz artacaktır.

Kısacası, şu an çok acil gerekli bir şey olmasa da yavaş yavaş bazı detaylarını düşünmeye başlamalıyız yeni salonun. İsim hakkı karşılığı denildiği gibi salonu bir sponsora yaptırabilirsek en kötü kombine gelirleri ve isim hakkı bize kalıyor zaten. Bu da basketbol şubesine + finansman demek.

Yapılacaksa İpekçi'nin kopyası yapılsın Arena'nın yanına.

Öyle bir ortam oluştu ki İpekçi'de,Ali Samiyen cehennemi gibi.O yüzden bünye başka salon istemiyor.Hele ki Ülker Arena'yı gördükten sonra.

İstanbul'da 3 tane 10.000 + salon varken, 4.üncü salonu yapmak çok gerekli değil bence.Yapılacaksa da TT Arena'nın yanında olmalı ve Seyrantepe bir spor kompleksi halini almalı.Ama bana kalırsa Abdi İpekçi veya Sinan Erdem salonlarından bir tanesinin üst kullanım hakkını almak daha mantıklı.

İstanbul'da 3 tane 10.000 + salon varken, 4.üncü salonu yapmak çok gerekli değil bence.Yapılacaksa da TT Arena'nın yanında olmalı ve Seyrantepe bir spor kompleksi halini almalı.Ama bana kalırsa Abdi İpekçi veya Sinan Erdem salonlarından bir tanesinin üst kullanım hakkını almak daha mantıklı.
Bence de Abdi İpekçi nin üst kullanım hakkı alınırsa daha iyi olur çünkü taraftarda takımda alıştı artık oraya.Bide şu A.İpekçideki saha kenarlarındaki mavilik kırmızı olsa daha güzel olurdu.

İnş bizimde bir salonumuz olur.Aslantepe de olsa çok güzel olurdu;Ancak stadın yanına böyle bir izin verileceğini düşünmüyorum.Bu neden le yapılacak salon aslantepeye yakın bir bölge de olması daha doğru geliyor bana.Bir de şu konu aklıma takılıyor.Biz A.İpekçi kullanım hakkını 49 yıllığına alırsak;A.ipekçi yıkıp restore edebilecekmiyiz.Eğer restore edebilirsek yeni bir salon yapmamıza gerek olmadığını düşünüyorum.A.İpekçi salonunu gelir getirici güzel bir salona getirebiliriz düşüncesindeyim.

Yeni salon yapılana kadar Abdi ipekçi Arena yı aynı Ali sami yen stadyumu gibi üst kullanım hakkını alsak yönetim sponsorlarıda devreye sokarak yanarlı dönerli nba dekiler gibi lcd skorbord kondursa ve salonuda saha içinde ki ve kenarlarında ki maviliklerden kurtarsak ve orayı tam anlamıyla Galatasaray basketbol takımıyla tamamen özdeşleştirsek süper olur birde basketbol takımımızıda Nike sponsorluğuna dahil ettik mi of of of ...
Kısa vadede güzel bir ambians ve heycan getirir takıma

Yeni salon yapılana kadar Abdi ipekçi Arena yı aynı Ali sami yen stadyumu gibi üst kullanım hakkını alsak yönetim sponsorlarıda devreye sokarak yanarlı dönerli nba dekiler gibi lcd skorbord kondursa ve salonuda saha içinde ki ve kenarlarında ki maviliklerden kurtarsak ve orayı tam anlamıyla Galatasaray basketbol takımıyla tamamen özdeşleştirsek süper olur birde basketbol takımımızıda Nike sponsorluğuna dahil ettik mi of of of ...
Kısa vadede güzel bir ambians ve heycan getirir takıma
Sezon öncesi böyle bir haber çıkmıştı aslında ?