Avrupa Atletizm Şampiyonası - 2010 Barcelona

bekele ve elvan'ı tebrik ederiz.. genel anlamda başarılı bir şampiyona geçirdik, bu ülkenin atletizm tarihinde böyle bir şey yok zaten. tek isteğim, süreyya ayhan'a olanlar, eşraf apak'ın başına gelenler burada da karşımıza çıkmasın.. İstiklal Marşını okutmaktan başka bir şey yapmamış sporcular bunlar.. Federasyon, devlet, sponsorlar, sporseveler, halk sahip çıksın bu kardeşlerimize.. Ne olur artık harcamayalım.. Devşirmeleri bir kenara koyarsak Nevin Yanıt gibi birini biz 80 senedir bekliyorduk.. Eurosport'ta Caner Eler neredeyse yalvaracaktı, futbol dışında da sporlar var diye. Lütfen futbol dışı sporlara gerekli destek verilsin artık..
 
* burcu ayhan ve aslı çakır da sonraki turnuvalar için ümit veren sonuçlar aldılar tebrik ederiz..

* blanka vlasic gerçekten başka bir boyutta.. bu arada yıllardır aşık olma kontenjanımızı kullanığımız isveçli yüksek atlamacı kajsa berquist ( açık havada 2.06 atlamışlığı var) gittikten sonra yerine gelen emma green de hiç fena değilmiş.. bir sporcu için fazla güzel ;

http://ben.hoeenseven.nl/wp-content/upl ... reen-2.jpg

Alman yüksek atlamacı Fredirich de her zamanki çılgın, manyak tavırlarını korudu dün akşam..

* starttan erken çıkan sporcunun ilk hatasında elenmesi kuralı çok acımasız ama en azından adil.. eskiden ilk hatayı kim yaparsa yapsın, ikinci hatayı yapan eleniyordu.. büyük bir adaletsizlik vardı.. aslında en adili daha eski kuraldı.. İlk hatayı yapan sporcu uyarı alıyor, ikincisinde eleniyordu ama o da yarışın başlamasını çok geciktiriyordu.. böylesi daha iyi olmuş..

* şampiyona fransızların ve ingilizlerin memnuniyeti ile sonuçlanmıştır. 2012 olimpiyatları londrada ve ingilizlerin gerçekten madalya umutları var.. mesela heptatlonda jessica ennis, uzun atlamada tomlinson gibi sporcuları var.. umut bağlayacakları , iyi sporcuları var..
 
Alın başarınız sizin olsun, madalyanızı da boynunuza takar gezersiniz...

20100802n5.jpg
 
pazartesi sabahı buraya ertan hatipoğlu'nun yaptığı terbiyesizlikle ilgili bir şeyler yazmıştım, sonra ortamı bulandırmamak adına sildim, değiştirdim.. O gün yarış biter bitmez Alemitu Bekele'nin antrenörü olarak bir çok kanala bağlanıp Elvan'a laf atmıştı.. Çok sinirlendirmişti beni.. Elvan'ın eski antenörüyken , ENKA da görevliken her şey güllük gülistanlıktı ama görevine son verildikten sonra bir anda Elvan tu kaka oldu..

Tabii pislik çukuru görevini hakkıyla ifa eden Hürriyet Gazetesi bu fırsatı kaçırmamış..Nerede bir pislik var, Hürriyet hemen çukura atlıyor.. Kılavuzu Ercan olanı vidanjör de kurtaramıyor, lağım tıkandı artık. Yok o ona öyle demiş, yok bu buna böyle demiş.. Hemen işin dedikodu kısmına, hamam kısmına bağlanmışlar. Hürriyet şimdi Nevin Yanıt'ı hiç konuşmaz mesela ama yarın Nevin Yanıt atıyorum Bodrum'da bikinili yakalansa ana sayfaya sürmanşet olur.. Hürriyet böyle bir paçavra işte..

İşte spora bakışları burada,herkes okumalı.Ercan Saatçi yine dayanamamış, altta da yine biyolojik babası Aziz Yıldırım'a yalakalık etmeden geçememiş.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/amators ... sp?gid=362


GSGM , Ertan Hatipoğlu'nun açıklamaları hakkında iç rahatlatıcı sözler söylemiş.. Düğün günü, bayram günü böyle şeyler konuşmak ayıptır demiş.. Feedrasyon kendisini uyaracak demiş.. Lütfen uyarsın. Lütfen spor konuşulsun , lütfen sevincimiz kursağımızda bırakılmasın.

Bu ülkede futbol dışı sporlar böyle ilgi görecekse aman görmesin.. Tenis, atletizm, basketbol, voleybol v.b yine üvey evlat olsun ama böyle magazinsel, böyle dedikoduyla, böyle yalakalıkla gündeme gelmesin.. Yarışı 1. ve 2. bitirdik, manşet "Elvan beni itti.". Bu pisliklier medyadan temizlenmedikçe dehiç bir şey düzelmeyecektir..
 
Tugay Aktepe' Alıntı:
Alın başarınız sizin olsun, madalyanızı da boynunuza takar gezersiniz...

20100802n5.jpg
En azından belki bizimkilerden gören olur da Atletizme de yatırım yapma fikri doğar belki.
 
Buraya yazalım en iyisi:

Diamond League Stockholm GP'si 5000 metre finalinde milli atletimiz Alemitu Bekele ikinci oldu.

Oldukça heyecanlı geçen yarışta birinciliği 14:42.46'lık derecesiyle Meseret Defar aldı. Alemitu Bekele ise 14:42.62 ile yarışı ikinci tamamladı.

......................

Diamond League'in Stockholm ayağında 100 metre yarışını Usain Bolt'u geçerek Tyson Gay kazandı.

Diamond League'in 11. ayağında 100 metre erkekler yarışını, dünya rekortmeni Usain Bolt'un önünde 9.84'lük derecesi ile Tyson Gay kazandı.

Usain 9.97 koşmuş.
 
Bolt´tan rekor bekleyenler hayal kırıklığına uğradılar =)
Öte yandan kötü bir derece de yapmış. Neredeyse 10 sn ile koşacakmış...
 
Gay çok iyi çıkmadı aslında ama 30dan sonra harika bir tempo yakaladı. Bolt'ta bi sorun vardı. Hazırlanmadı mı , takmadı mı , konsantrasyonu mu bozuldu yarış öncesi saçmalığında ama sonuçta bi sorun vardı. Zaten yarış beklenen derecelerin altında kaldı çok
 
Deniz Baskın' Alıntı:
Gay çok iyi çıkmadı aslında ama 30dan sonra harika bir tempo yakaladı. Bolt'ta bi sorun vardı. Hazırlanmadı mı , takmadı mı , konsantrasyonu mu bozuldu yarış öncesi saçmalığında ama sonuçta bi sorun vardı. Zaten yarış beklenen derecelerin altında kaldı çok

Sakatlığı vardı.
 
Evet saol şimdi hatırladım sene başında 2 kere sakatlanmıştı gerçekten.
Bu arada Tyson Gay artık gülsün. değil 9 buçuk , 7 saniye bile koşsa gülmez bu adam
 
Bolt'un bu yarışı fazla önemsemediğini düşünüyorum. 9.58 koşan adamdan söz ediyoruz. Tyson Gay 9.84 ile kazandı. Bolt için tedirgin olacak bir durum yok bence. Yine de ders çıkarmak lazım tabii.
 
Usain Bolt -> GALATASARAY

Şaka herhalde.

Edit: Şakaymış :)

Emre Tilev üstün zekasını kullanıyor Twitter'da, herkes takip etmeli bu adamı :)
 

Üst