Avrupa Atletizm Şampiyonası - 2010 Barcelona

Yarışı izlerken bir şey dikkatimi çekti,ilk birkaç turdan sonra Elvan tempoyu beğenmedi ve öne geçti,bu sırada diğer atletimiz de atak yaparak temponun artmasını sağladı,acaba artık biz de mi atletizmde takım taktikleri yapmaya başladık dedim,sevindim ama atletizmle daha ilgili olanlar yorumlarsa mutlu olurum
 
elvan, kendi temposunu kabul ettirdikten sonra hep yalnız koştu.. yarış değil koşu izledik.. Caner eler'e göre Elvan 38 kiloymuş.. Helal olsun bu kıza.. Koşmaktan başka şansı olmayanların ülkesinden geldiği nasıl da belli.. 5. olan Meryem de ileride madalya alacaktır..

100 metre erkeklerde beyaz fransız lematire kazanmayı başardı.. Derece 10,11 ama rüzgar karşıdan eserken.. Yanlış bilmiyorsam 10 saniyenin altına inen ilk beyaz olmuştu..Dwain Chambers ve Obikwelu ise madalya alamayıp şaşırttılar..

Bayanlar uzun atlamada ise sürpriz oldu..Biz Radevica diye birini tanımıyorduk ama anladığım kadarıyla Playboy fanları biliyormuş.. Ben de bu kadın nasıl bu kadar abartılı güzel falan diyordum kendi kendime.. Çoktan Playboy'a soyunmuş bile.. Sporu bu yüzden çok seviyorum : )
 
NEVİN YANIT, kendi serisini kazanıp yarı finale yükseldi 100 engellide.. Yarı finaller ve final cumartesi akşam seansında.. Nevin, finali büyük ihtimalle koşacaktır, madalya alma şansı da az değil..

Bugün 200 erkek finali var, 100 metreden gelen Fransız Lemaitre ve Mbandjock'a Marlon Devonish de katılacak.. Güzel yarış 20.25 de..

Ayrıca 400 bayan, 110 engelli erkek, 400 erkek, 400 engelli bayan, 800 bayan ve 1500 erkek finalleri var programda..
 
BURCU AYHAN bayanlar yüksek atlamada 1.92 yi geçip finale kaldı ve aynı zamanda Türkiye Gençler Rekorunu kırdı.. Pazar akşamı Blanka Vlasic in karşısında olacak..Bravo..
 
cristoph lematire 100-200 dublesini yaptı, daha 20 yaşında ve beyaz.. mutlaka dereceleri gelişecektir ama dünya şampiyonasında veya olimpiyatta başarılı olması çok zor bu derecelerle.. turnuva zevksiz biçimde devam ediyor.. pazar akşamı beklediğimiz bir iki şey kaldı, elvan'ın 5000 metresi ve bayanlar yüksek atlama finali gibi..
 
Nevin 12.71 ile hem Türkiye rekoru kırarak hem de 2 seride en iyi dereceyi yaparak finale kaldı. Madalya bekliyorum ben finalde. 21:25'te sanırım final.
 
Dünya Atletizm Şampiyonasında sinyalleri vermişti, Avrupa şampiyonasında madalya şansı doğal olarak daha yüksek görülüyordu, tabi kazanılan madalyanın altın olması çok daha güzel oldu. Büyük başarı gerçekten, tebrikler.
 
Emel Dizili' Alıntı:
Dünya Atletizm Şampiyonasında sinyalleri vermişti, Avrupa şampiyonasında madalya şansı doğal olarak daha yüksek görülüyordu, tabi kazanılan madalyanın altın olması çok daha güzel oldu. Büyük başarı gerçekten, tebrikler.

bursa insanı mutlu eden başka bir şey var bence.. biz de pek görülmeyen planlama , hazırlık anlamında çok büyük bir övgü hak ediliyor.. 100 engelli bayanda jamaikalı ve amerikalılardan madalya koparmanız imkansız gibi.. final koşanlar evlerine mesut dönüyorlar.. nevin'in buraya hayatının en formda döneminde gelmiş.. bu şampiyona onun en büyük şansıydı.. yaşı, formu, rakipleri itibariyle burada çok şanslı olacağını şampiyona başlamadan da herkes biliyordu..4 sene sonra ne formda olacağı, rakiplerinin kim olacağı belli olmaz.. katılıp katılmayacağı bile belli olmaz.. olimpiyat ve dünya şampiyonasına zaten sokmuyorlar amerikalılar, jamaikalılar.... bu sene ne kazansa yanına kar kalacaktı. olabilecek en güzel senaryo gerçekleşti..çok da iyi oldu.. tebrikler..
 
Transfer edelim bu kadını bizim takıma :)
Helal olsun valla bravo...
 

Üst