Avustralya Açık 2011

Avustralya Açık'ı Kim Kazanır?

  • Diğer

    Oy: 0 0.0%
  • J.Jankovic

    Oy: 0 0.0%
  • A.Ivanovic

    Oy: 0 0.0%
  • M.Sharapova

    Oy: 0 0.0%
  • J.Henin

    Oy: 0 0.0%
  • K.Clijsters

    Oy: 0 0.0%
  • C.Wozniacki

    Oy: 0 0.0%
  • Diğer

    Oy: 0 0.0%
  • A.Murray

    Oy: 0 0.0%
  • A.Roddick

    Oy: 0 0.0%
  • N.Djokovic

    Oy: 0 0.0%
  • R.Federer

    Oy: 0 0.0%
  • R.Nadal

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    0
Forumda Murray'i tutan yok sanırım. Gerçi nesini tutalım ki Tip desen süt çocuğu , yürek desn finallerde 3 yusuflu sistemle oynuyor.
Djokovic ise başarısızın tanımıdır yeteneğine göre ama büyük ihtimal bunları bizim kadar takmıyordur bile . Asidir , sevilesi tiplidir , arada konsantrasyon kaybı yaşasa da öyle bir sayı alır ki vay canına dersiniz. Bilmiyorum am bi şekilde çeker adamı. Klasik sorunlu topçudur aslında. Kedi , kedi olalı bi fare tutacak gibi duruyor. Gsbasket arkanda Novak. Yenilirsen gelme !
 
Finalin sonucu ne olursa olsun; Wozniacki turnuva sonrası 2 numara , Li Na da 7 numara olacakmış.. Böylece bizim dombalak Zvonareva'nın 2 numaralığı bitiyor.. Wozniacki de koltuğunda rahat değil çünkü Clijsters kazana-kaybede, bir şekilde puan farkını eritiyor..

Li Na zaten bir başarı öyküsü.. Bir banliyöde büyüyor ve badminton oyuncusu.. 8-9 yaşından sonra tenise yönlendiriliyor..

An itibariyle de Li Na ilk sette 5-3 önde ve servisini kırdırmazsa ilk seti kazanacak.
 
İlk set 6-3 Li Na'nın oldu..
Clisjters'ta da şöyle bir durum var..
Wimbledon'da hiç finali yok, en çok yarı final yapmış..
Roland Garros ve Aussie Open'da toplam 4 final oynamış ve hepsini kaybetmiş.. Bu 5. final.. Bunu da kaybetmez umarım..
Us Open'da ise 3 şampiyonluğu var..Orada buldozer gibi..

İkinci setin başında Kim oyuna hızlı girecektir, girmelidir..
Li Na maçtan önce bu kez maça 5-0 geriden başlamayacağım demişti.. İki tenisçi 2 hafta önce Sydney'de oynamışlar Clijsters ilk sette 5-0 öne geçmiş ama maçı 2-1 kazanan Li Na olmuştu..
 
Clijsters, Li Na'yı 3-1 yenerek kupayı kaldırdı..
Böylece ilk kez US Open dışında bir şampiyonluk kazanmış oldu..
O artık dünyanın 2 numarası ve Wozniacki için çok ciddi bir tehdit..
 
Literatürde "Girls " diye geçen bizim genç bayanlar diyebileceğimiz klansmanda da bir Belçikalı şampiyon olmuş.. Clijsters, An-Sophie Mestach isimli bu kızcağızdan çok ümitliymiş.. Sophie 94 doğumlu..
 
Haklı bir galibiyet,haklı bir şampiyonluk.
Maç içinde işler kötü giderken isyanlar içinde olan iki tenisçiden isyan etme görevi Murray'a düştü. Bu halde şampiyon olmasını beklemek zaten hayal. Djokovic'e gelirsek, bu turnuvada devamlı isyan eden, sıcak çarpan, üşüyen, sakatlanan, hastalanan, şaklabanlık yapan, bir ileri iki geri giden Djokovic yoktu. Tersine, ayakları yere gayet sağlam basan, iyi mücadelesine iyi oyunu da ekleyen bir Djokovic vardı. Kedi olalı 2. fareyi tutmuş oldu. Bu ikisinde de yarı finalde Federer'i 3-0 ile geçmesi daha da anlamlı. Bundan sonraki turnuvalarda böyle bir Novak görürmüyüz emin değilim. 2007 yılında Federer ile oynadığı Amerika Açık finali ve hemen sonrasında 2008 Avustralya Açık şampiyonluğu sonrası herkes Federer ve Nadal'a rakip geliyor demişti ama o günden bu güne Djokovic o eşiği bir türlü aşamadı. Bu turnuva belki onun için bir adım olabilir. Gerçi o zaten iyi bir sert kort oyuncusu, herzaman sert kortta etkili, ama çimde kayıp. Toprak da ise fena değil ama orada da toprak ustası bir oyuncu var, işi çok zor. Birde Emre abinin devamlı dediği gibi Roland Garros'ta Nadal tarafına düşmeyi ne yapıp edip başarıyor ve final hayal oluyor.
 
Evet, Djokovic sakin ve disiplinli olan taraftı ve ilk setin sonunda kırdığı bir servisle Muray'i teslim aldı ki bence çok asılsa maçı da kazanabilirdi..

Böylece ,Caner Eler'in de söylediği gibi " tek slam kazanıp, ortadan kaybolanlar " kategorisine girmekten kurtuldu...İkisi de Melbourne'de olmak üzere 2. slam geldi.

Murray ise oynadığı 3. finalden de set alamadan ayrıldı.. Biraz daha mental dirence ihtiyacı var.. Ben grand slam kazanacak yeteneğe sahip olduğuna inananlardanım kesinlikle..

Bence Atp de yeni bir dönem başlıyor artık. Ben geçen seneden beri sallanan Federer'in bu sene daha az dominant olacağını ve Nadal'ın karşısına Djokovic ve Murray'nin daha çok dikileceğini düşünüyorum.. Avrupa'da kış bitince toprak kort sezonu başlayacak ve toprak Federer'in en sevmediği şey..

Sağlam Nadal, Atp'yi boyunduruğu altına alacak artık. Sakatlanmadığı sürece, sağlam olduğu müddetçe istediği turnuvayı kazanır.
 

Üst