Bank Asya 1. Futbol Ligi

Bucasporlu Yunus, Maradona'ya özendi!
Diego Armando Maradona'nın, Meksika'daki 1986 Dünya Kupası çeyrek finalinde, Arjantin'in İngiltere'yi 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada attığı golün bir benzerini Kartalspor ağlarına gönderen tecrübeli futbolcu, doksan dakikanın ardından yaptığı açıklamada, "Topa elimle istem dışı dokundum. Meşin yuvarlak ağlara gitti, gol oldu" dedi. Tecrübeli futbolcu topu ağlara elle gönderdiğini hakeme neden söylemediği şeklindeki sorulara yanıt vermedi.
Bucaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan ise elle atılan gol için yorum yapmazken, maçtan sonra şunları söyledi: "Buralara kadar emeğimizle geldik. Bundan sonra da öyle gideceğiz. Türker'in attığı gol önce verildi, sonra ofsayt diye sayılmadı. Hakemlerin daha dikkatli olması lazım" dedi. Golden sonra suzun süre hakem Gökhan Güneşer'e itiraz eden, bir ara eldivenlerini çıkarıp, ceza sahasının içine yatarak protestosunu gerçekleştiren Kartalspor kalecisi Oğuz, Yunus'un elle attığı golden sonra çok sinirlendiğini söylerken, "Hakemin pozisyonu nasıl görmedi anlayamadım. Hakkımıç çalındı" derken, konuk ekibin Teknik Direktörü Kadir Özcan da "Yunus hakeme gidip `Golü elle attım' demeliydi" şeklinde konuştu. Bucasporlu taraftarlar da gergin geçen karşılaşmadan sonra stat dışında güvenlik güçlerini taşladı.
Polis, öfkeli taraftarları dağıtabilmek için havaya ateş açtı. Yeni Buca Stadı'nın tıklım tıklım dolduğu karşılaşmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da izledi.

sporx.com
 
Adanaspor iyi geliyor.

Fikstür avantajınıda iyi kullandılar.Bu hafta buca maçı çok önemli bakalım ne yapcaklar.
 
Karabük´ün düştüğü sezon geliyor da aklıma... Yediden yetmişe tüm futbolseverler üzülmüştü Karadeniz temsicisinin gidişine.

İlk yarı sonunda kesin düştü denilen Karabük, ikinci yarıda İlyas Tüfekçi ile büyük bir çıkış yakalamış ve son maçta rakibi Zeytinburnu´nun uzatmada Kemal Yıldırım ile attığı golle takımını ligde tutmayı başarmıştı. O sezon şampiyon olmuştuk ama bu olayın burukluğu vardı üstümde.

Biraz uzun sürdü ama hoş gelsin Karabük...
 
DİKKAT ÇEKEN: EMENIKE

Güçlü fiziği, son vuruş becerisi ve uyumlu kişiliği ile ön plana çıkıp kısa sürede Türkiye'ye adapte olan Nijeryalı Emenike, Kardemir Karabükspor'da göstermiş olduğu olağanüstü performansla dikkatleri üzerine çekti.

İlk olarak Türkiye'de Ankaragücü'ne giden ancak yönetim ile anlaşamayan ve rotasını bir başka Başkent temsilcisi Gençlerbirliği'ne çeviren Emenike, sezon başında kamp dönemi başlamadan Hacettepe ile idmanlara başladı. Oluşan bu kaos ortamından rahatsız olan ve ülkesine dönmeyi kafasına koyan 22 yaşındaki oyuncu, bir menajerin önerisiyle Kardemir Karabükspor ile anlaşmaya vardı.

Kardemir Karabükspor'a ilk geldiği dönemde PAF Takımı ile antrenmanlara çıkan ve bu durumdan rahatsız olduğunu başkan Feridun Tankut'a ifade eden Nijeryalı, buna rağmen Afrika'dan gelen teklifleri geri çevirdi. Karabükspor'un kamp zamanını beklemeye başladı.

Bu sırada Karabük'te birçok sorunla karşılaşan ve aklının bir ucunda sürekli Afrika olan Emenike, Ferdun Tankut'un da ısrarıyla kulüpte kaldı ve Karabükspor'un kamp çalışmalarına katıldı.

Karabükspor ile 15 Mayıs 2010 tarihine kadar sözleşmesi bulunan Emenike, kulüpten 25 bin avro alıyor ve bu para maç başına bölünüyor.

50 BİN AVRO'YA KİRALIK

Konuyla ilgili daha önce açıklamalarda bulunan Karabükspor başkanı Ferudun Tankut, "Emanuel ve Hassan için kulüplerine kiralık bedeli olarak 50'şer bin euro para verdik. Oyunculara ise 25'şer bin euro ve bunu da maç başına böldük. Bunların dışında diğer oyunculara verdiğimiz gibi prim veriyoruz. Bu oyuncularımızla 15 Mayıs 2010 tarihine kadar sözleşmemiz var. Ancak bu sözleşme bitmeden Emanuel için 300 bin euro yatırdığımız zaman bonservisi bize geçiyor. İkisi için ise 400 bin euro, eğer tek tek yatırırsak 200 bin euro Hassan'a, 300 bin euro Emanuel için yatırmış olacağız. Bugün bu parayı yatırdığımız takdirde yada 14 Mayıs'ta yatırsak bile bonservisler otomatik olarak bize geçecektir." ifadelerini kullandı.
 
Yine Emenike yine Karabük!
Bank Asya 1.Lig'de 25. hafta maçında lider Karabükspor deplasmanda Kartalspor'u 1-0 mağlup etti.
Karabükspor'a galibiyeti getiren gol, karşılaşmanın 83. dakikasında Emenike'den geldi.

Ligde son 16 haftada 14 galibiyet, 2 de beraberlik çıkartan Karabükspor, bu karşılaşmanın ardından ligdeki puanını 59'a yükselterek en yakın takipçisi Bucaspor ile arasındaki paun farkını 10'a çıkarttı.
 
Karabük ile Ankaraspor'un yeri değiştirilse şu anda ligde daha renkli bir düşme mücadelesi izlesek ne güzel olurdu...
 
Deplasmanda Samsun galibiyeti toparlanmayak için iyi fırsat.Çünkü içerideki Buca maçıyla 6 puan kaybetti Adanaspor.Samsunda çıkıştaydı iyi oldu.
 
Kara haber!

2 Nisan'da geçirdiği trafik kazası sonrası hastaneye kaldırılan ve felç olabileceği açıklanan Konyasporlu futbolcu Poljac'ın %90 hayatını ihtimalle tekerlekli sandalye ile geçireceği öğrenildi !..

Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar "Poljac, bundan sonraki hayatını yüzde 90 tekerlekli sandalyeyle geçirecek. Kollarında ve göğüs kaslarında az da olsa hareketlenme var. Tekerlekli sandalye ile yaşamaya devam edecek biri için kolların çok önemli olduğunu biliyoruz. Doktorlar kollarını kurtarmaya çalışıyorlar'' dedi.

Ligtv
 
Sercan Özbek' Alıntı:
Kara haber!

2 Nisan'da geçirdiği trafik kazası sonrası hastaneye kaldırılan ve felç olabileceği açıklanan Konyasporlu futbolcu Poljac'ın %90 hayatını ihtimalle tekerlekli sandalye ile geçireceği öğrenildi !..

Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar "Poljac, bundan sonraki hayatını yüzde 90 tekerlekli sandalyeyle geçirecek. Kollarında ve göğüs kaslarında az da olsa hareketlenme var. Tekerlekli sandalye ile yaşamaya devam edecek biri için kolların çok önemli olduğunu biliyoruz. Doktorlar kollarını kurtarmaya çalışıyorlar'' dedi.

Ligtv

Çok kötü oldu bu :( Nerden nereye bir ara yeşil sahalarda koşturuyordu şimdi ise tekerlekli sandalyede :(
 
Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu unutmamak gerekiyor.Yaşanan olay gerçekten çok üzücü ama oyuncu için hayat bitmiş sayılmaz yeni bir hayata başlıyor umarım hayata küsüp kendini engelli pskolijisine kaptırmaz o zaman yazık olur işte.


Bu arada Buca kazandı Adanaspor beraber kaldı artık yüzde 80 oranında Buca süper lige direk giden 2. takım olacak.
Adanaspor'da play-offta çıkmak için yarışa devam edecek.
 

Üst