BBL 3. Hafta | Anadolu Efes 73 - 83 Galatasaray Medical Park

Galatasaray Medical Park, TBL'nin 3. haftasında 29 ekim pazartesi günü saat 18:30'da Anadolu Efes ile karşılaşacak. Ayhan Şahenk SS'nunda oynanacak karşılaşmada, sakatlığı bulunan Henry Domercant - Ersin Dağlı ikilisinin oynaması bekleniyor. Lige 2/2 ile başlayan takımımıza sonsuz başarılar diliyoruz.

Anadolu Efes 2012/2013

1. Mehmet Kerem Tunçeri
2. Kerem Gönlüm
3. Ermal Kurtoğlu
4. Sinan Güler
5. Semih Erden
6. Doğuş Balbay
7. Osman Gökhan Şirin
8. Ramazan Tekin
9. Jamon Alfred Lucas
10. Birkan Batuk
11. Aleksander Vujacic
12. Stanko Barac
13. Dusko Savanovic
14. Jordan Robert Farmar
 
Daha maça çok var kısa tutalım şimdilik; staff, takım, taraftar ve en başta Ergin Ataman adına en önemli maçımıza çıkıyoruz şu ana kadar olan bölümde.

Bir çok şeyi gösterecek maçta ortaya koyacaklarımız, şans yanımızda olsun.
 
Aliağa maçı başlığına da yazdım. Maç sonunda Domercant soyunma odasına giderken hala sekerek yürüyordu. Hani uzman değilim ama bir haftada oynayabilecek duruma gelmesi imkansız gibi. Efes'in hayvani kısa rotasyonuyla baş edebilmek için Lakovic'i kullanmamız gerekiyor.

Zor maç, özellikle dış atışlarda coşmalarına izin vermemeliyiz. Olympiakos maçında ritmi yakaladıklarında neler yapabildiklerini gördük. Vujacic ve Savanovic'i havaya sokmamak gerektiğini geçen sezonki ilk Euroleague maçımızdan biliyoruz, tecrübeyle sabit. Şimdi de Farmar var ek olarak. Savunmada işi sıkı tutmalıyız özetle.
 
Aliağa maçındaki gibi oynarsak bizim adımıza maç hüsran ile biter.Farmar ,Gordon,Kerem Tunçeri karşısında Ender,Engin,Gordon'un çok formda olmaları lazım.Göksenin artık bu maçta Farmar'ı kitleyerek gerçektende ligin en iyi savunmacısı olduğunu ispat etmeli.Ayhan Şahenk'de 3'lükler zor giriyor,Ergin Hocanın bu konuda çözüm bulması gerekiyor.Domercant inşallah maçta olur ve takıma katkı sağlar çünkü rotasyona çok fazla ihtiyacımız olacak.Pota altında Ersin'e çok güveniyorum inşallah ribauntları toplarız...
 
Öncelikle rakibimizin Cuma günü, Euroleague maçı olduğundan bu maça bizim daha dinç ve istekli cıkacağımızı düşünüyorum. Ama oynayan her oyuncudan katkı almamaız lazım galibiyet için. Aliağa maçında skor yükümüzü 6 oyuncumuz çekmişti sadece. Bu maçta gerek Jamont, gerek Engin Atsür ve Cenk Akyol skor anlamında sorumluluk almalı ve üretmeli. Psikolojik olarak da taraftarlar olarak zor bir maç olacak, aynı zamanda duygulu. Umarım kazanır yolumuza devam ederiz.
 
Şu maçı bari Abdi İpekçi'ye alsalar. Hani benim için büyük sorun Şehitlik-Mecidiyeköy(Metrobüs)-Darüşafaka(Metro), oradan da salona.
 
Geçen sene Ergin hoca milangazın başındayken büyük takımlara karşı farklı taktikle hazırlanıyordu. Bu da rakipleri şaşırtıyordu. Muhtemelen Efes'e karşıda özel bir şeyler peşindedir. Lakin zor maç olacak. Hawkinsin yanına bir skorer bulmalıyız. Domercent olur o oynamazsa mutlaka Lakovic olmalı kadroda. Rixos Cupta'da gördük, Farmar ve Sasha çok iyi üçlük atmıştı o maçta bizlere. Bizim en iyi yanımız Pota altı savunmamız, bir şekilde onları pota altında durdururuz. Fakat dış savunmamız iyi olmalı. Onlara düşük seviyede üçlük atma fırsatı vermeliyiz.

Gordon oynayacaksa hucüm yönünü geçtim savunmada çok iyi olmalı. Gordon mevkisine göre çok güçlü olduğu için bu ligdeki her kısa oyuncuyu tutar. Buna Bo'da dahil. Farmarın savunması ona düşecek.
 
Efesin takım olduğunu düşünmüyorum..Farmer dışındaki oyuncular laubali.Bu maçı alırız ben hiç şüphe duymuyorum.Zaten Oktay Mahmuti'nin her zaman yenildiği Ergin hocamız büyük avantaj..O yüzden psikolojik,taktik vs.. Galatasaray 6 adım önde..Tahmini skorum: Anadolu Efes: 64 - Galatasaray MP:72
 
Efes'in uzunlarında bir numara yok, önemli olan Farmar ve Gordon. 2'sinden birini durdurduğumuzda kazanacağımızı düşünüyorum.. Henry'e çok ihtiyacımız var..
 
Banvitte antreman takımı oldu çıktı.. Ne olacak bu Orhun ENE'nin hali.. Gerçekten acıyorum adama.
 
Pota altında Semih ve Ermal var ellerinde,şu ana kadar hiç oynamamış Batista bence bu maçta kullanamazlar hazır olduğunu sanmıyorum
 
Oktay Mahmuti Galatasaray' da iyi işleyen sistemini henüz Efeste oturtamadı. Açıkcası çokta oturtabileceğini sanmıyorum çünkü elinde takım oyununa yatkınlıktan çok kendine oynayan yıldızlar var. Barac'ın olmaması iyimi kötümü oldu karar vermek zor. Mesaj maçı ve mutlaka kazanmalıyız.
 
3 numarada Hawkins varken çok zorlanacağımızı düşünmüyorum açıkçası.

NDong - Macvan / Semih - Batista ikilisinde çok daha dominantız bence.

Terslik olmazsa kazanırız, başarılar takıma.
 

Üst