BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Dört Numaraya Gökhan ve Tufanı da aldılar . Şu kadro yapısı ile Stevici birinci bes numara olarak oynatırlar bence her ne kadar Ruzicden 3 cm kısa olsa da Ruzic gibi pamuk şeker kıvamında degil . Yine undersize olmasını bir tarafa bırakırsak Hücum alanında da Ruzice kıyasla Pivot oynamaya daha müsait .Higginsi nasıl aldılar bende anlamadım inşallah sezon sonu keske biz alsaydık demeyiz

Slovenya'da kamp çalışmalarına devam eden Royal Halı Gaziantep, Union Olympija ile yaptığı hazırlık maçını 83-69 kazandı. Olympija maçı genç ağırlıklı kadroyla oynadı.

ROYAL HALI
Oliver Stevic 4 sayı, 3 ribaund
Paul Harris 8 sayı, 5 ribaund
Tomislav Ruic 2 sayı, 6 ribaund
Cory Higgins 19 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma
Jawad Williams 20 sayı, 4 ribaund
Gökhan Şirin 4 sayı, 3 ribaund
Earl Colloway 15 sayı, 6 top çalma, 5 asist
Can Uğur Öğüt 3 sayı, 1 asist,
Altan Erol 8 sayı, 2 ribaund

Kaynak: basketfaul.com

Dediğiniz gibi Higgins skoru taşımaya devam ediyor. Bu sene konuşulacak biri olacak herhalde.

Pınar Karşıyaka 2014-2015 şu şekilde;

Bobby Dixon-Yunus Sonsırma

Dj Strawberry-Ceyhun Altay

Jon Diebler-İnanç Koç

Juan Palacios-Barış Hersek

Kenny Gabriel-Egemen Güven

Karşıyaka nedense,5 yabancı kuralı varken kadrosunu 4 yabancıyla oluşturuyordu,şimdi 6 yabancı kuralında da 5 yabancıyla oluşturacaklarmış. Sebebi son yabancı için alınan ekstra 125 bin dolar olabilir.

Galatasaray-Efes-Fenerbahçe-Banvit'i 1. grup,Beşiktaş-Daçka-Gaziantep-Karşıyakayı 2. grup olarak ayırıyorum ben. 2. grubun en güçlü kadrosu bana göre Royal Halı Gaziantep'in. Daçka ve Karşıyaka da bence Beşiktaş'tan daha iyi takım kurdu.

Bu takımların haricinde tehlikeli olan takımlar da Trabzonspor,Tofaş,Türk Telekom ve Uşak Sportif.

Galatasaray-Efes-Fenerbahçe-Banvit'i 1. grup,Beşiktaş-Daçka-Gaziantep-Karşıyakayı 2. grup olarak ayırıyorum ben. 2. grubun en güçlü kadrosu bana göre Royal Halı Gaziantep'in. Daçka ve Karşıyaka da bence Beşiktaş'tan daha iyi takım kurdu.

Bu takımların haricinde tehlikeli olan takımlar da Trabzonspor,Tofaş,Türk Telekom ve Uşak Sportif.

Bence 2.grupta en iyi kadro Daçka'nın kadrosu. Beşiktaş'ın koç ve yerli uzun sıkıntısı var. KSK ise bence 6.yabancı oyuncuyu da bulmali. Yoksa yine çeyrek finalde elenecekler.
Bu sene lig çok güzel ve cok zor geçecek.
Ispanya liginin önüne geçebiliriz bu sene...

Bu arada Daçka-Vidmar haberleri iyice yayılmaya başladı. Söylentiye göre Vidmar antremanlara çıkmaya başlamış.Vougioukas olmadı mı acaba ? Vidmar'ın geldiğini de düşünürsek müthiş bir 'underdog' ekibi ortaya çıkıyor.

İBB, Olimpija'dan Alex Stephenson'ı almış. Adam kolej son sezonunda 17 sayı, 14.4 ribaund , 3.9 blok ortalaması ile oynamış. Biz de bulsak şöyle atlet birini.

Marcus Green ve Ayberk Olmaz Ted Ankara'da..
Metecan Birsen Edirne ekibinde..
Sanırım Mirsad Türkcan Edirne ekibini satın aldı...

Trabzonspor MP'ı çok merak ediyorum. Dwight Hardy - Lawal - Marshall - Velickovic bu takıma net olarak seviye atlatır.
Antep takımıda diğer bir çıkış beklediğim takım. Jawad -Higgins - Calloway çok iyi hamleler.
Banvit için ise kötü bir sezon olacak gibi.

Trabzonspor MP'ı çok merak ediyorum. Dwight Hardy - Lawal - Marshall - Velickovic bu takıma net olarak seviye atlatır.
Antep takımıda diğer bir çıkış beklediğim takım. Jawad -Higgins - Calloway çok iyi hamleler.
Banvit için ise kötü bir sezon olacak gibi.

Banvit için kötü bir sezon olmaz ama geçen seneki dominant sezonu bir daha zor görürler.

1 ay sonra sonra kupa maçlarında daha net anlaşılır takımların durumları.

Bu arada Fenerbahçe Ülker'in transferi tamamladığını düşünmüyorum. Efes 8 yabancı, biz düşünüyormuyuz bilmiyorum ama forumda çok kişi 8 olsun istiyor. Bunların en azından 7 yabancı almama ihtimalleri bence yok.

Keşke her takım 7 yabancı alsa da biraz daha renklense lig. :)

Geçen antuya bi bakmıştım bi yöneticilerinin transferi kapattığını , daha transfer yapmayacaklarını söylediğini yazmışlar adı neydi unuttum Zulfikari miydi neydi.

Ben de yabancı yöneticilerinin öyle dediğini duydum ama Ocak'a kadar 7 yapacaklarına eminim.

Biz bile bütçemiz yüksek değilken alıyoruz hesap et artık. :)

Efes'ten ligde bence de çok şey olmaz gibi ama Ivkovic de Euroleague için daha isteklidir diye düşünüyorum. Zaten Euroleague'e katılmaları için lig şampiyonluğuna falan ihityaçları yok. Bakalım ne yapacaklar Euroleague'de.

Vidmar Daçka ile kamp yapıyormuş Roberts'den çıktılar demek ki veya yedi yabancı olacak resmi işlemler bitmemiş ama FBÜ alacağının yarısını verecekmiş ve sözleşmeyi fesh edecekmiş yedinci yabancıyı alırlar herhalde sezon başında olmasada sezon içersinde

Ben normalde beğenmem bu adamı ama kadro yapılarına bakınca böyle oyunu kontrol edebilen ve skor konusunda egoist olmayan bir adam işlerini çok iyi görür. Bize hiç uymaz mesela. Sonuç olarak bir guard alacaklar bence. Calathes'i almamaları iyi oldu en azından.

Heurtel'i hiç beğenmiyorum.Dış şutu istikrarlı değil,savunması berbat zaten.İki üç pick and roll oynatır diye alırlarsa boşa yapılmış transfer olur.Ben sevinirim Heurtel'i almalarına.