BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

TOFAŞ'tan ayrılan Ahmet Çakı,yeni sezonda Anadolu Efes'in antrenörü Dusan Ivkovic'in yardımcılığını yapacak.

Ahmet Çakı için gerçekten çok sevindim. Umarım başarılı olur...

Gordon / Mehmet / XXXXXX
Seibutis / XXXXXX / XXXXXX
XXXXXX / XXXXXX / XXXXXX
XXXXXX / Dudley / XXXXXX
XXXXXX / Ermal / XXXXXX

Şimdiden çok iyi kadro. 4 yabancı alacaklar, piyasada kalan kaliteli yerlileri toplayacaklar. Bir de gençlerle pozisyon doldururlar. Şampiyonluk adayı bence.

Bize tehdit olabilecek bir ekip değil tamamen objektif bakıyorum.Seibutis bizle adı geçse hiç istemeyeceğim bir isim keza Gordon'ı da ana parça olarak isteyecek yoktur.Beşiktası bile geçebileceklerini sanmıyorum

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bize tehdit olabilecek bir ekip değil tamamen objektif bakıyorum.Seibutis bizle adı geçse hiç istemeyeceğim bir isim keza Gordon'ı da ana parça olarak isteyecek yoktur.Beşiktası bile geçebileceklerini sanmıyorum

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bunları demek için daha erken.

Ben daha kadrosu tamamlanmamis bir takım için bu yorumu yapmak cidden büyük Basketbol bilgisi gerekiyor. Bende o olmadığı için bu yorumu yapamayacağım.

Dacka'nin diğer hamlelerini bekleyelim bence.

Ama şu bir gerçek. Lig bu sene çok zevkli ve Çetin geçecek...

Daçka Lawal ve Vidmar'la ilgileniyormuş. Daçka Oktay hoca ile iyi kadro kuruyor keşke göksenin de oraya gitse. Oktay Hocanın başarılı olmasını canı gönülden istiyorum.

Banvit Spor Klübü, resmi sitesinden yaptığı açıklamada 26 yaşındaki Amerikalı uzun Keith Benson’ı kadrosuna kattığını açıkladı.

Geçen sene Eurochallange'de ilk beşe seçilmiş ve en iyi pivot seçilmiş biri. 17.3 sayı ve 7.3 ribaunt ortalamaları ile oynamış atletizmi ile öne çıkan bir oyuncu.

Fenerbahçe, Semih Erden'i resmen açıklamış. Adamların pota altı Oğuz-Semih-Zoriç oldu. Şimdi bunlar bu pota altıyla F4 hayali de kurmaya başlar. :D

Fenerbahçe Ülker Jan Vesely ile resmen anlaşmış.Fenerbahçe Ülker'in sertlik konusunda eksiği vardı.Yerinde bir transfer oldu onlar için.
Kağıt üstünde etkili ve geniş bir kadrosu oldu.Böyle kalabalık kadroyla takım kimyası oluşturmak zor.Takımın başında Obradovic olmasa bunlardan bir halt olmaz diyeceğim ama Obradovic iyi kullanır böyle kadroları.
Geçen yıl rezil oldular ama bu yıl aynı hataları yapacaklarını zannetmiyorum.EL'de final four oynama ihtimalleri, final four oynayamama ihtimalinden fazla benim gözümde.

FB Ülker futbolla karıştırdı galiba basketbolu :)

Hickman-Kenan-Berk
Bogdanovic-Ömer-Can-Melih
Emir-Serhat-Metecan
Bjelica-Vesely-İzzet
Zoric-Oğuz-Semih

Özellikle 2-3 numarada gereksiz bir kadro şişkinliği oldu onlar için. Belki Ömer Onan ve Metecan'ı yollarlar.

Göksenin'in Daçka'ya gitmesiyle Oktay Hoca yine savunma direnci yüksek bir takım yolunda ilerliyor. Yalnız üçlük atan adam almazsa içeri kapanarak her takım onlara sıkıntı yaratır. Onun dışında Ersin, Göksenin, Ermal ve Mehmet Yağmur gayet iyi hamleler. Jamon ve Seibutis de Mahmuti'nin sistemine uygun isimler. 4 yabancı hakları var daha. 3 numara, 4 numara, 5 numara kesin alacaklar. Herhalde bir de 1 numara alırlar ya da Greer kalacak mı acaba? Metin Türen, Erbil Eroğlu, Doğuş Özdemiroğlu gibi isimler de takım kalacak galiba.

Fenerbahçe Ülker şu anda 6 yabancıda. 2 numarada büyük şişkinlikleri var. Aslında Bogdanovic yerine sağlam bir PG alsalar daha etkili olurlardı ama anlamak güç. Benim anladığım kadarıyla Berk Uğurlu kiralık gidecek, bir tane guard alacaklar ama NBA'den kesik yiyecek adam bekliyorlar. Piyasada guard yok çünkü. Bir de o şutör guardlardan biri Beşiktaş, Telekom, Banvit, Daçka gibi takımlara düşebilir. Bize düşmez zaten gerekli de değil ama yerli yerlidir sonuçta. Bana Can Altıntığ'a yol verebilirler gibi geliyor. Ömer Onan ve Melih Mahmutoğlu da olabilir tabi.

Efes'te de Birkan'ın sakatlığı sonucu sessizlik hakim. Cenk onlara en uygun takviye gibi duruyor. Okben'in entegre edilebileceği de söyleniyor ayrıca.

Darüşşafaka Brussels'den kısa forvet Taylor Brown ve Joventut'tan uzun forvet John Shurna ile de anlaşmış. Daçka'nın bütçesi o kadar da yüksek değil demek. Bu iki adam da Maccabi'lik yalnız. Biri 25 diğeri 24 yaşında. Profesyonel olarak daha yeniler. Ya yıldız olurlar ya ellerinde patlarlar. Merakla bekliyorum. :)

Bunun dışında Lawal da Trabzonspor'a gitmiş. Asıl merak konusu oyuncu o olacak galiba.

Darüşşafaka Brussels'den kısa forvet Taylor Brown ve Joventut'tan uzun forvet John Shurna ile de anlaşmış. Daçka'nın bütçesi o kadar da yüksek değil demek. Bu iki adam da Maccabi'lik yalnız. Biri 25 diğeri 24 yaşında. Profesyonel olarak daha yeniler. Ya yıldız olurlar ya ellerinde patlarlar. Merakla bekliyorum. :)

Bunun dışında Lawal da Trabzonspor'a gitmiş. Asıl merak konusu oyuncu o olacak galiba.

Sanırım bir 4 birde 5 alıp kapatacaklar. Ben daha kaliteli isimler bekliyordum. Şaşırdım...