BBL'de Transfer Hareketleri ve Sezon Hazırlıkları

Greer kalacak sanırım devam eden kontratı var birçok sitede kalanlar arasında sayılıyor . Ayrıca Roberts'in de devam eden kontratı vardı o sorunu çözebildiler mi bilmiyorum. Savunma açısından kısalar tamam da uzun rotasyonunda Ermal ve Dudley savunma açısından sıkıntılı yeni gelen yabancı 4 numarada yumuşak bir oyuncu sanrım .

Taraflı mı bakıyorum bilmıyorum ama FBnin rotasyon cidden bi garip Kenan ve Berk'i bir kenara bırakırsak tüm kısalar 1.5-2.5 numara arası ne tam bir pg var ortada ne tam bir kısa forvet (swingman sayılabilecek oyuncular var tabi de )

Gaziantep iyi kadro kurdu kağıt üzerinde,çok iyi bir koçları var,Jawad Williams ile ilgilendiği haberleri de var,kadroyu toparlamak gerekirse.

Earl Colloway-Can Uğur

Paul Harris-Altan Erol

Cory Higgins-Mutlu Akpınar

Stevic-Gökhan Şirin-Jawad Williams?

Yabancı-Ruzic(Türk)

Böyle bir kadro kuracaklar,Play-Off yapacak bir kadro.

Lorbek Royalde kaldı muhtemelen Jawad haberleri dogru degıl bir tane de 5 numara ile transferi kapatacaklar özellikle kısa rotasyonları çok iyi gercekten

Antep hakikaten iyi kadro kurdu,umarım başarılı olurlar.Basketbola böyle yatırım yapan ve işini düzgün yapmaya çalışan organizasyonların sayısı artarsa bu lige de yansır.Royal sponsoru ve Gaziantep şehrini basketle buluşturanları tebrik etmek lazım.Umarım ülkemizdeki değişik şehirlere de farklı şirketler sponsorluk götürüp basketbolu büyütür.

FbÜlker'de Ömer Onan bırakmış.Pek katkı veremiyordu zaten.Ya da vasatlaşmıştı desek daha doğru olur.Rakibimiz kalabalık olan bölgeden bir kişi azaltmışlar,yine kalabalıklar o bölgede ama kimseyi yollayacaklarını artık sanmıyorum.Can'ı yeni aldılar ve daha çok point guard pozisyonunda kullanacaklar gibi.Melih ise Türk sporcularını düşünürsek çalışkan bir oyuncu,Obradovic çalışkan ve haşladığı adamları sever.Onu da tutacaklardır.Metecan veya İzzet bizim 4 no'ya derinlik katabilir onlardan birini bıraksalar da alsak mı diyeceğim ama Ege Arar'ın süre alması daha güzel olur.

14/15 Anadolu Efes

Planinic-Draper-Doğuş
Jenning--Cedi-Birkan
Perperoglou-Cenk-Okben
Saric-Bjelica
Kstic-Lasme-Emircan-Kılıçlı

Kadro bu dolaylarda olacak gibi.Uzun rotaysonları gerçekten çok iyi fakat yerli 4 takviyesi yapmaları gerekirdi. Planinic'in geleceği muamma ama kalacak gibi sanırım. Krstic ve Lasmeyi çok iyi besleyebilir diye düşünüyorum , Ivkovic Planinic'ten verim alır bana kalırsa. Saric ise Avrupa'nın en elit 4 numaralarından olacak , daha çok genç ama mükemmel potansiyel. Lider vasıflı skorer bir kısalarının olmaması onlar adına en büyük dezavantaj ,seyirci eksisiyle beraber. Delaney+Dağlı 'yı almalıydı Efes. Ligde Bjelica dışarıda kalırsa yerli 4 numara eksikliği göze çarpıyor.8 yabancıdan hangisini bildirmeyecekler fikrim yok diğer transferleri Ivkovic'in kendi yaptığını düşünürsek Planinic veya Bjelica sadece EL maçlarında oynar.

Bjelica ile sözleşme uzattılar veya opsiyon kullandılar Planinicin ise devam eden sözleşmesi vardı sanırım pek de emin değilim gerçi böyle bakınca Planinic dışarda kalır gibi ama öte yandan kısalardan oyun kuracak bir Draper var sanki Jenning oyun kurabilecek bir sg mi ya da perperin point forvet özellikleri var mı ?

Planinic - Draper - Doğuş
Janning - Cedi
Perperoglou - Cenk - Birkan
Saric - Bjelica - Okben
Krstic - Lasme - Deniz

Ligde Planinic ve Bjelica dışarıda kalır sanırım. EL'de 3, 4 ve 5 numaradaki kalitesinin ekmeğini yiyecektir Efes.

Bjelica ile sözleşme uzattılar veya opsiyon kullandılar Planinicin ise devam eden sözleşmesi vardı sanırım pek de emin değilim gerçi böyle bakınca Planinic dışarda kalır gibi ama öte yandan kısalardan oyun kuracak bir Draper var sanki Jenning oyun kurabilecek bir sg mi ya da perperin point forvet özellikleri var mı ?

Janning daha çok düzen oyuncusu , set içerisinde iyi işler yapabiliyor ama kendi şutunu oluşturan veya dümene geçen bir oyuncu değil.Atletizmi iyi , savunması standart üstü . Ivkovic'in bu tercihine şaşırdım ben biraz çünkü Birkan'a , Cedi'ye rahatlıkla biçilebilecek bir rol , Efes'in daha skorer lider vasıfı bir guarda ihtiyacı vardı. Benim gözlediğim Efes çok iyi bir düzen takımı olacak ama kırılma maçlarının kırılma anlarında top kimin elinde kalacak soru işareti . Planinic , Lasme'yi ve Krstic'i çok akıllıca kullanabilecek bir oyuncu.Geçen seneki performansı çok kötüydü ama 2012 Khimki'de Paul Davis 'den muazzam katkı alınmasında çok büyük etkendir.

Efes hazırlıklara başlamış. Hazırlık maçları sitelere yansırsa takip etmeye çalışacağım. Özellikle hazırlık kampına katılan gençler ilgi çekici.

Anadolu Efes yeni sezon hazırlıklarına Merter Tesisleri’nde yaptığı antrenman ile başladı.

Çalışma öncesinde yapılan tanışma toplantısının ardından coach Ivkovic yönetimindeki antrenmana yeni transferlerden Dontaye Draper, Stratos Perperoglou, Matt Janning ile Deniz Kılıçlı, Emircan Koşut, Okben Ulubay, Burakcan Yıldızlı, Efekan Coşar, Oğulcan Baykan, Berk Demir ve Furkan Korkmaz katıldı.

A Milli Takım’da bulunan Doğuş Balbay, Cedi Osman ve yeni transfer Cenk Akyol, Sırp Milli Takımı’nda bulunan Nenad Krstic, Hırvat Milli Takımı’nda bulunan Dario Saric ve Karadağ Milli Takımı’nda yer alan Milko Bjelica lacivert beyazlı ekibe Dünya Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası ön elemeleri sonrasında katılacaklar.

Aşil tendonundan ameliyat olan Birkan Batuk arkadaşları ile buluşup antrenmanı takip ederken, hafif sakatlığı bulunan Ramazan Tekin de ilk çalışmada yer almadı. Özel işleri için izin alan yeni transferlerimizden Stephane Lasme de yarın takıma dahil olacak.

Anadolu Efes çalışmalarını Pazar gününe kadar sürdürecek ve 24 Ağustos Pazar günü ikinci etap çalışmaları için Slovenya’nın Kranjska Gora kentine gidecek.

Lacivert beyazlı ekip burada Slovenya’nın Union Olimpija, Helios, Lasko ve Çek Cumhuriyeti’nin Nymburk takımları ile birer hazırlık maçı yapacak ve sonrasında yurda dönerek hazırlıklarına İstanbul’da devam edecek.

Kaynak: basketfaul.com

Lynn Greer-Mehmet Yağmur

Seibutis-Jamon Gordon-Göksenin

Taylor Brown-Ersin Görkem

John Shurna-Nedim Yücel

Yabancı-Ersin Dağlı-Emre Bayav

Daha hiçbir oyuncu resmen açıklanmasa da,Darüşşafaka'nın kadrosu böyle gözüküyor. Vougioukas ile ilgileniyorlarmış.

Lynn Greer-Mehmet Yağmur

Seibutis-Jamon Gordon-Göksenin

Taylor Brown-Ersin Görkem

John Shurna-Nedim Yücel

Yabancı-Ersin Dağlı-Emre Bayav

Daha hiçbir oyuncu resmen açıklanmasa da,Darüşşafaka'nın kadrosu böyle gözüküyor. Vougioukas ile ilgileniyorlarmış.

Oktay Mahmuti kendi kadrosunu kurdu . Vougioukas'ı geçen sezon da Efes'e istemişti. Eğer o transferde gerçekleşirse çok dengeli bir takım olacaklar. Taylor Brown ve John Shurna haricinde oyuncuların ne vereceği az çok belli bu 2 transferde tutarsa rahatlıkla EL takımı düzeyinde olur Daçka.Çok akıllıca hareket ettiler.Menajerlerin önerdiği isimlerden çok listesindeki isimlere yöneldi Mahmuti.Bu sezon play-off larda iş gerçekten çok zor.

Ara ara haber geçkem istiyorum ligdeki takımlar hakkında. Özellikle bu sezon 5 yabancı sahada kalacağı için takımların yabancı performanslarını merak ediyorum.

Slovenya'da kamp yapan Royal Halı ilk hazırlık maçında Slovenya'nın 1. Lig takımlarından KK Sencur Tajfun'u 82-59 yendi.

Royal Halı Gaziantep
Erden Eryüz: 2 sayı
Paul Harris 14 sayı, 6 ribaund, 3 asist
Tomislav Ruzic 7 sayı, 3 ribaund
Cory Higgins 21 sayı, 1 ribaund
Jawad Williams 13 sayı, 5 ribaund, 4 top çalma
Gökhan Şirin 5 sayı, 3 ribaund, 2 top çalma
Earl Calloway 11 sayı, 4 asist
Can Uğur Öğüt 4 sayı, 3 asist
Altan Erol 5 sayı, 10 ribaund (7 hücum)

Kaynak: basketfaul.com

Jawadla resmen anlaşmadı sanırım Antep resmi siteden duyurmadılar ama galıba anlaşacaklar . Çok Güzel transferler yaptılar ama kadroda gercek bir bes numara olmayacak bana kalırsa 4.5 numara bile yok Stevic ile Ruzicın bes numara olduğu bir takım hem bireysel savunmada ciddı sıkıntı yasar hem de çemberi yol gecen hanı olur .

Earl Colloway-Can Öğüt-Erden Eryüz
Domen Lorbek-Cory Higgins
Paul Harris-Altan Erol
Jawad Williams-Oliver Stevic
Tomislav Ruzic

Antep'in kadrosu bu şekilde oluştu sanırım. Kısaları oldukça iyi ancak uzunlarda büyük sıkıntı yaşarlar özellikle beş numarada. Jawad yerine daha net bir beş numara alsalar çok iyi bir takım olabilirler.

Cory Higgins Tbl'de yılın transferi olabilir. Çok yetenekli, çok iyi bir oyuncu. Sezon sonu büyük bir transfer yapma ihtimali çok yüksek.