Beko Basketbol Ligi 2008/2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ferhat Abi n'olacak sizin haliniz,daha önce örneği var mı bilmiyorum menajeri koç yapma olayının? :?

Fener olsa üzülmem de Beşiktaş'a üzülüyorum,Türk basketbol için belki de...

Alperen Kaplan' Alıntı:
Ferhat Abi n'olacak sizin haliniz,daha önce örneği var mı bilmiyorum menajeri koç yapma olayının? :?

Fener olsa üzülmem de Beşiktaş'a üzülüyorum,Türk basketbol için belki de...

Daha konu netleşmeden yazmıştım, bunlar Bıyıktay'ın önünü açmak için yapılmış şeyler diye. Ardından hemen apar topar takımın başına geçirildi :) Yağızer Uluğ'da istifa etti, onun head coach olacağı söylenmişti ama sonra yardımcı olarak kalacağı söylenince o da bıraktı. Bıyıktay'ın göreve geldiği gün oyuncuların 3 aylık alacağı ödeniyor ne tesadüftür, madem bu kaynak vardı başta neden ödenmedi acaba. Hakan Demir'in her maçı kazanma hırsı bazılarının işini zorlaştırdığı için böyle dış güçler devreye giriyor. Bilgin Gökberk'in güzel bir yazısı vardı bu forumda da yer alan, Ülker grubu sponsorluğu ile ilgili. Aynı şeyler şu an somutlaştı işte, Bıyıktay coach oluyor ve takıma nakit akışı gerçekleşiyor falan filan. Umarım Efes Pilsen-Galatasaray finali olur diyorum artık, gerisini siz düşünün :)

Bu kadar mı iğrendin abi,neyse... :)

Bizim Selçuk da zora girdi ama bu durumdan kurtulacağımıza inanıyorum. Düşecek takım Aliağa olacaktır,düşmezlerse de zor kurtarırlar. Benim öngörüm bu yönde...

Ligin alt tarafı daha heyecanlı. Erdemir ve Kepez canlanınca o bölümlerde karıştı. Bu hafta oynanacak; Erdemirspor - Selçuk Üniversitesi, Kepez Belediyesi - Darüşşafaka ve Oyak Renault - Aliağa Petkim maçları çok önemli. Kazananlar kısa sürelide olsa rahat bir nefes alır. Aliağa'da Reese'in cezası çok etkiledi takımı, yedek guard Bora Sancar olunca işleri dahada zorlaştı bu kritik dönemde. Şimdiden kesin konuşmak zor ikinci yolcu için :)

Kesin konuşma demeyelim de şöyle bir bakalım takımlara;

M.A.Selçuk Üni:
Bence hayatta düşmez,ama tabii ki de subjektif yaklaşıyorum meseleye. Ha,düşmeli mi konusuna gelecek olursak düşmememeli bu konuda objektifim. :)
Konya'da Avrupayi bir basketbol ortamı var,üniversite öğrencilerinin basketbola ilgisi ile birlikte. Böyle bir durumda "ligin tek üniversite takımı" düşerse olmaz.

Erdemir:
Çok severim Ahmet Hocamı,demiştim de takımı ayağa kaldıracak diye ve nitekim kaldırdı,hatta coşturdu da. Bu dakikadan sonra Erdemir'de zor yenilirler.

Kepez:
O bütçe ile düşerlerse ayıp olur,bi zahmet kalsınlar.

Aliağa:
Mete Babaoğlu faktörü önemli,takımı dibe çökertmeye devam edecektir zat-ı alileri... :)

Bu arada Winston'ın ayrılmasından sonra Türk Telekom'un Bajramovic'le anlaşmasını çözemedim henüz. Eğer ki sayın Sunter, Bajramovic'i üç numarada kullanmayı düşünürse bu çok yanlış olur. Ligimizde çok atletik forvetler var, o yüzden muhtemelen 4 oynatır Bajramovic'i. Ama kadroda; Wright, Dudley, Asım, Lang gibi iyi uzunlar varken bir tane daha yabancı uzun gerekli miydi o da tartışılır. Üç numara için Bekir ve Mutlu var şu an, bence işi zora soktu Türk Telekom iyice, önemli bir risk aldılar tutarsa finale kadar bile giderler ama tutmazsa ilk turda elenmeleri bile mümkün..

Telekom'un kadrosunda iyi uzunlar var ama tamamı beş numara neredeyse bu oyuncuların,böyle olunca takıma dört numara gerekiyordu bence de...
Üç numara ile ilgili olaraksa bir oyuncu daha alacakları söyleniliyor ama ne derece doğru bilemiyorum...

ligin heyecan verici takımlarından Kepez Belediye internetten takip ettiğim maçın ilk yarısın daçka karşısında 44-31 önde kapattı.
Gerald Fitch yine takımını taşıyor ilk yarıyı 15 sayı 2 ribaund 3 asist ile tamamladı.Epey de yüzdeli atmış
3/5 2 sayı 3/4 3 sayı

fitch son saniyelerde ateşle oynadı takımı yakıcaktı resmen...iki sayı ödeyken 6 sn kala faul yaptıki neyseki birini kaçırdılar yoksa maç uzardı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...