Beko Basketbol Ligi 2009/2010

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Efes'in ölüsü sahadaydı tabiri caizse. Sadece 4 oyuncu direndi (kendi potansiyellerine yakın oynadı) geri kalanı hemen hemen hiç katkı veremedi yinede maç başabaş gitti. Türk Telekom her maç bu yüzdeyle atamaz, bunu gördük Antalya deplasmanında. Tamam kadro olarak kaliteli isimleri var, bütçeleri iyi falan ama Telekom'u izleyenler görüyor ki bu takım sistemsiz. Yani tamamen bireysel performanslarla gidiyorlar. Bu maçta hocaları değiştir, fark en az 20 olurdu. sen rakibin iki katı üçlük atıyorsun, pota altı rotasyonun çok iyi, rakip sadece 4 oyuncu ile sayı bulabiliyor ve maçı son saniyelerde kazanıyorsun. Normal değil, sadece skora bakarak yorum yapmamak gerekir..

Edit: Ayrıca evet o maç hazırlık maçıydı ama kadroya ve oyuncuların aldığı süreye bakarsak pek antrenman maçı havasında geçmediğini görürüz Hüseyin. Tabiki favori olan genel durum itibariyle Türk Telekom ama şu an için biz daha iyi "takımız"..

Fener'i yeneriz de Efes'den fark konusunda katılıyorum Nilay Abla.Ferhat abi Telekom haftaya Beşiktaş'ı yendiğinde burada olacaksın dimi ? :roll:

Efes'in mağlubiyetine üzülmedim desem yalan olur birşeyler iyi gitmiyor efes cephesinde ama avrupa'da belki bu şekilde devam ederlerse hedeflerini yakalayamayacaklar ama ligde bir şekilde efes ağarlığını koyar ve şampiyonluğun en büyük adayıdır efes.

Kazanan hatalarından da ders çıkarırsa çıtayı yükseltmiş olur.

Evet Cumhurbaşkanlığı maçındaki hırslı Efes yoktu sahada, ama Telekom´un galibiyetini de küçümsememek gerekir. Lang´in sakatlanmasının ardından Hüseyin de 5 faulle kenara gelince Telekom´un son dakikaları pivotsuz tamamlayarak maçı kazandı desek pek yanlış olmaz.

Ankaragücü taraftarı geçen sezon Aliağa maçında Fatih Solak´ın üstüne oynadı, kazanan Aliağa oldu. Bugün de Kaya Peker´in üstüne oynadı, kazanan az daha Efes oluyordu. Anlayın artık, kimi oyuncu seyirciden gelen tepkiden pozitif etkilenir kimisi negatif. Kaya Peker´in seyirci tepkisiyle coştuğunu biliyoruz geçen seneki final serisinden ve Cumhurbaşkanlığı maçından. O halde derdiniz ne diye sormazlar mı insana!

Nerede kalmıştık, Murat Özyer istifa!

Efes'e 2 maglubiyet 5 maglubiyet fark etmez!
Adamlar play-off girdikleri andan itibaren şampiyonlugun en büyük adayıdır.Ki gördügümüz gibi Efesin kadro derinlik açısından Türkiyede 1 numara.Geçmiş senelerde nasıl olmuşsa daha önce karşılaşıp kozlarını paylaşmazlarsa finalin adı bellidir.

Efes Pilsen-fenerbahçe

bu iletiyi yazarken biraz utanıyorum Galatasaray gibi bir kulup nasıl final oynayamaz bu kadar seyirci potansiyeline sahip takım ama yapacak bişey yok ben degil bana bunları yazdıranlar utansın.

Fikrimin hala arkasındayım ve Murat Özyer'in iyi bir koç olmadığını bu yıl sonundada açıkca göreceğiz ortaya çıkan tablodan...Ne diyorduk Murat Özyer istifa... :)

Telekom'un 3 maç sonrası attığı 3'lük sayısı ortalama 30. Avrupa liglerinde ki takımlara baktım çoğunun 23-24'lerde. 30 çok ciddi bir rakam. Sadece 3'lüklerle yaşarsan, 3'lüklerle de ölürsün. Pota altında belli silahları olmadan ya da olupta kullanmadan ancak çok iyi şut attığı maçı zorla alır. Efes Pilsen için Shumpert'in durumu önemli. Malaga zor deplasman.

2 senedir aynı şey oluyor engin de olmadıgına gore işleri zor

Telekom'un galibiyetini Efes Pilsen'in kötü gününde olmasına bağlamak pek gerçekçi değil. Zira Efes sezon başından beri böyle oynuyor. Ortalama performanslarının altında kalan oyucuları varsa, Ender gibi sezonun en iyi maçını oynayan bir oyuncuları olduğunu ve ekstra katkı yaptığını da dikkate almak gerek. Kanımca koç Ataman, böylesi önemli bir maçta Bootsy Thornton'u kadroya almayarak hata yaptı, Thornton Efes'in Rakocevic'den sonra en iyi yabancısı...

Telekom'un ikilik yüzdesi 18/37 49%, üçlük yüzdesi 15/33 45%, 6/7 serbest atış
Efes'in ikilik yüzdesi 23/39 59%, üçlük yüzdesi 8/17 47%, 13/21 serbest atış...

Efes Pilsen toplamda çok daha yüzdeli oynamasına ve serbest atışlardan 7 sayı fazla bulmasına rağmen, rakibinden daha az top kullandı. Bunun sebebi Telekom'un maçın genelindeki hamle sayısının fazla olması idi. Dezorganize gibi görünsede, üçüncü çeyrek haricinde Telekom oyunu kontrol etti ve hakettiği bir maçı kazandı...

Solomon'un Fenerbahçe'de kalması diğer takımlar için bir avantajdır. Zira takım içindeki uyumu ciddi anlamda bozmaya başladı. Disiplinsiz ve sorumsuz hareketleri onları olumsuz etkiliyor. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda tek başına hareket edip, kaçırdığı zorlama şutlar kupanın kaybedilmesindeki temel nedenlerden biriydi... Solomon'un takımdan ayrı olduğu ilk maçta ligin güçlü takımlarından Banvit'i farklı yenmeleri, oyuncuların verdiği bir "mesaj" niteliği taşıyordu!..

Sanıyorum takımla ilişkisini kesmek istiyorlar ama, Solomon aynı kontrat şartlarını sunan bir takım bulamazsa bu pek kolay olmayacak...

Chatman konusu biraz fazla abartılmış görünüyor. Yönetici-menajer arasındaki bir sorun böyle "oyuncunun takımdan kopma noktasına gelmesi" şeklinde nasıl aktarılıyor anlamak mümkün değil. Aynı haber kaynakları yarın Chatman antrenmana çıkınca "hata ettik, adam antrenmana çıktı özür dileriz" diyeceklermi merak ediyorum. Sanki Chatman basın toplantısı düzenlemiş ve yarın çıkmayacağını duyurmuş gibi böyle birinci ağızdan haber yapmaları son derece anlamsız. Mevcut yönetim değişmedikçe bu tür haberlerinde arkası kesilmez sanırım..

yenildiğimiz kepez bu hafta tofaşa evinde yenilmiş ilginç bir skor.bizim karşı anormal şut sokan takım durmuş bu maçta.

Beşiktaş Telekom'u fena parçaladı. Savunmada büyük zaafları var Telekom'un ama Beşiktaş'ın galibiyetini de buna bağlamamak lazım. Kadro ilk kurulduğundan beri söylüyorum, çok dengeli ve güçlü oldular. Ligi ilk 4'te kesin bitirirler. Tabi Play-Off'ta geniş kadroları olmadığından birşey yapamazlar. Zaten final de belli ;)

Beşiktaş'ın her hızlı hücumu ayrı bir güzellikle yapılıyor. 1 kişi ilede değil çoğu zaman 2-3 kişiyle yapıyorlar bunu. Tbl'in en homojen kadrosu bence şuanda, birbirlerini çok iyi anlıyorlar ve roller çok belli.
Birde bu kadar güzel bir maçı çok az kişi izledi. Akatlar şehrin göbeğinde çok modern bir salon ayrıca takımda zevk veren bir basketbol oynuyor ama olmuyor işte.

Zevk veren basketbolu geçtim, namağlup gidiyorlar. Hani basketbol izlemeyip her takımda olduğu gibi başarıyla gelen insanlar bile yok ortada.

Hüseyin Çıtak' Alıntı:
Ferhat abi Özür Diliyorum. Murat Özyer İstifa !! :p
Önemli değil tabiki Hüseyin, sistemsiz bir takım olduklarını ve her maç inanılmaz yüzde ile atmaları beklememek gerektiğini söylemiştim. Engin'in olmadığı bir maçı daha kayıpsız atlatmak oldukça önemli oldu Beşiktaş adına..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...