Beko Basketbol Ligi 2009/2010

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Halil Üner bıraktı
Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Kepez Belediyespor'un head coachu Halil Üner görevini bıraktığını açıkladı. Tecrübeli teknik adam, bir basın açıklamasıyla istifasını açıkladı.

İşte o açıklama...

"Geçtiğimiz sezon ligin 10?uncu haftasında galibiyeti yokken aldığım ve yüzde yüz küme düşer denilen takımı kümede tutmakla beraber Kepez İlçesini basketbol merkezi haline getirmek için yaptığım çalışmaların sonuç vereceğini görüp mutlu oldum. Sayın Belediye Başkanı Hakan Tütüncü?nün vizyonu benimle aynı olması sonucunda Kepez ilçesinde gençleri kötü alışkanlıklardan koruma düşüncesiyle basketbolu lokomotif yaptık. Bu amaçla ligde en az ilk 4?e girecek belki de daha yukarıyı hayal edecek bir takım kurduk.

Bu arada bir imza yetkisi nedeniyle girdiğim sıkıntı sürecinde özellikle meslektaşlarımın hiçbir ahlaka sığmayan ve benim yanımda olmaları gerekirken akbaba gibi daha ilk günden menfaat sağlama çabaları beni derinden etkiledi. Bu dönemde basketbol camiasında ve dost çevremde ne kadar sevildiğimi görmek beni ayrıca mutlu etti. Başta Federasyon Başkanı Turgay Demirel olmak üzere sıkıntı çektiğim dönemlerde bana destek olan gerçek dostlarıma teşekkür ederim.

Ben basketbol antrenörlüğünü gönülden yapmaktayım. Çok yaralandığım bu dönemden dolayı bir süre kendime vakit ayırmam gerektiğinden kulübün başında faydalı olmayacağıma inanmaktayım. Kepez halkının basketbol çerçevesinde mutluluğu hak ettiğini düşünüyorum. Orada bulunduğum sürece bana sevgi ve destek veren bütün basketbol sevenlere teşekkür eder, başarılı bir sezon dilerim."

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
Çetin Yılmaz dedikodusu var Kepez için, gitse de biz de rahat rahat maç izlesek..

%50 ile serbest atış atıyor, demek ki birini sokacak..hmm..

:) :)

Bu arada o yüzde elli ile serbest atış atıyor yazısını azıcık büyültüver abi gözükmüyor... :)

Tabi Efes kadroyu güclendirdi fenerde kürkcü dükkanına dönüş yapıyor ama Türkiye ligi icin iyi bir oyuncu Nba tecrübeside var iş yapar ;)

Alperen Kaplan' Alıntı:
[quote="A.Çağlar TORUN":326y2mor]Çetin Yılmaz dedikodusu var Kepez için, gitse de biz de rahat rahat maç izlesek..

%50 ile serbest atış atıyor, demek ki birini sokacak..hmm..

:) :)

Bu arada o yüzde elli ile serbest atış atıyor yazısını azıcık büyültüver abi gözükmüyor... :)[/quote:326y2mor]

Bilerek küçük yazdım onu. : )

Greer ve Kinsey hamleleri sonrası iyi bir takım oluşturdu Fenerbahçe Ülker. Kısa rotasyonu çok çok iyi oldu, eğer bir 4 numara transferi gerçekleştirirlerse işte o zaman Avrupa'da işler farklı yönde ilerleyebilir. 1 yaş daha yaşlanan Mirsad'a yüklenmek yerine isimli bir 4 numara ile altın sezonunu geçirebilir Fenerbahçe Ülker..

Arkadaş bu nasıl iş be!Biz oynatmaya pivot bulamazken Fenerbahçe Ülker 4. pivotunu Olympiakos'dan alacak.Şu pota altına bakın:
Ömer Aşık,Semih Erden,Zoran Erceg,Oğuz Savaş,Mirsad Türkcan
Çok üzülüyorum bu duruma :( .

Kinsey transferi bence yanlış oldu, sadece savunmada birşeyler katacaktır f.ülker'e, oda hakemler 2 sene önceki gibi faullü oynamasına izin verirlerse!

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
Josh Heytfelt => Oyak Renault..

Yücel Platin'de iyi bir seçim daha..

2.10'luk boyuna rağmen dış şutunu da kullanabileceği bir uzun aldılar. Böylece kapatmış oldular yabancı transferini..
Heytvelt bu sezon drafttan arta kalan en yetenekli oyunculardan birisi
Galatasaraya alınmasını istemiştim ama beğenmemişler demek ki

Erceg Panellinios'a doğru
Fenerbahçe Ülker'in gündeminde olduğu iddia edilen Zoran Erceg'e Panellinios talip oldu. Yunan basınında yer alan haberlere göre; Olympiakos'un kiralık olarak elinden çıkartmayı düşündüğü Sırp oyuncuyu isteyen Yunan takımı Pire ekibiyle görüşmelere başladı. Eurocup elemelerinde mücadele edecek olan Panellinios aynı zamanda geçen sezon Türk Telekom'da forma giyen Roderick Blakney ile de büyük ölçüde anlaştı.

http://www.basketdergisi.com/Haber.aspx?ID=272&CatID=3

BARIŞ HERSEK BANVİT?TE
1988 doğumlu olan Barış Hersek 2.07 boyunda. Forvet pozisyonunda oynayan genç basketbolcu, basketbol kariyerine Efes Pilsen?in alt yapısında başladı. 1999-2006 yılları arasında Efes Pilsen?in Küçükler, Yıldız ve Genç takımlarında forma giydi. Küçük takım ile 2 sene Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. 2001 yılındaki Küçükler Türkiye Şampiyonası?nda da en iyi guard seçildi. 2004 yılında yine Türkiye Şampiyonu olan kadroda yer aldı ve aynı turnuvada MVP seçildi. Aynı sezon içinde Gençler Ligi?nde Türkiye ikincisi olan genç takımda en iyi forvet seçildi. 2004 yılında Yunanistan?da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Şampiyonası?nda milli Takım ile üçüncülük yaşadı. 2005-06 sezonunda Türkiye ikincisi olan Pertevniyal?de MVP ödülünü kazandı.
2006 yılında yükseldiği A takımda 2 sezon basketbol oynayan Barış Hersek, geçtiğimiz sezon Darüşşafaka?ya transfer olmuştu. 2008-09 sezonunda Darüşşafaka takımıyla 27 maça çıkan Barış, bu maçlarda ortalama 23.3 dakika süre alarak, 8.1 sayı, 5.0 ribaund ve 1.0 asist istatistiklerini tutturdu.
İmza sonrasında bir açıklama yapan Banvit Basketbol Kulübü Genel Menajeri Turgay Çataloluk; ?Barış Hersek, jenerasyonunun en önemli oyuncularından biri. Zaten şu anda A milli takım kampında olması, kalitesini de ortaya koyuyor. Kendisiyle anlaşma zemini bularak 2 yıllık sözleşme imzaladık. Barış?ın Kulübümüz?ün genç kadrosuna uyum sağlayabilecek, potansiyeli olan bir oyuncu olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki sezon takımımıza büyük faydası olacaktır.? şeklinde konuştu.

Erdal Avcı' Alıntı:
Arkadaş bu nasıl iş be!Biz oynatmaya pivot bulamazken Fenerbahçe Ülker 4. pivotunu Olympiakos'dan alacak.Şu pota altına bakın:
Ömer Aşık,Semih Erden,Zoran Erceg,Oğuz Savaş,Mirsad Türkcan
Çok üzülüyorum bu duruma :( .

Ne kadar sıradan bir pota olduğunu Efes Cup da gördük. Ordaki oyuncuların (Mirsad hariç) hepsi basının şişirmesi malesef. Malesef diyorum çünkü milli takımın pota altı savunması ve hücumları ortada. Geçen sene 34'lük Hüseyin'in, Kaya'nın, Kerem'in bu pota altına neler yaptığı gibi...
Bu arada Erceg gelirse Vidmarın vereceği katkıyı verir ancak ama zannedersem başka klube gidiyor...

Kerem SEÇER' Alıntı:
Mutlu belki de Soner dışında Telekom'un bütün yerlileri bizde ilk 5 oynar. Bizim ise hiçbir oyuncumuz orada ilk 5 oynayamaz. Belki zorlasa Evren Büker. Kaliteyi yerlilerin belirlediği bir ortamda nasıl bizden iyi değil deriz anlamıyorum...
Kerem´in yazdıklarına ek olarak, Dudley´in bu sezon yerli statüsünde forma giyeceğini de unutmamak gerekir.

Ayrıca Özyer Ülker´den Galatasaray´a geldiğinde -profesyonelce yönetilen bir kulüpten, herkesin her şeyi bildiği bir kulübe geldiği için- eşekten düşmüş karpuza dönmüştü (teşbihte hata olmaz). Aslında Türk Telekom da çok farklı yönetilmiyor. Öyle olmasa Sunter 10 küsür sene bu kulüpten ekmek yemezdi hoca olarak. Bakalım, Özyer bu koşullarda sınırlarını aşabilecek mi?

Not: Alıntı bizim transfer başlığında yazıyordu ancak yazdıklarım Telekom´a yönelik olduğu için burada dile getirmenin daha doğru olacağını düşündüm.

Tab Baldwin ile alakalı hafızamızı tazelerken geçen sezon Pınar Karşıyaka'nın teklifini geri çevirdiğini söylemek lazım, 4-5 milyon dolar civarında bütçeye sahip bir takımda yer almak istediği için. Buradan hareketle daha önce epey konuştuğumuz ve bir karara varamadığımız Kepez'in bütçesi sorunsalını yeniden gündeme taşıyabiliriz. : )

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
Tab Baldwin @ Kepez..

Özlemiştik..
Kepez şimdi gerçekten korkulacak bir takım oldu...
4. adayları çoğaldı ve bence play-off için ilk 7 takım şimdiden belli...
Efes-TT-F.Ülker-GS-BJK-Banvit-Kepez- (Mersin - 8.lik için benim favorim)...
Diğerleri küme düşmemek için mücadele gösterir...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...