Beko Basketbol Ligi 2010/2011

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
T. Telekom Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Arif Turhan ilk tercihlerinin Ankara Arena iki tercihlerinin ise Atatürk Spor Salonu olduğunu belirtip TBF ve FIBA´ya buna göre başvuru yaptıklarını bildirmiş. Asıl isteğimiz kendi adımıza olan bir salonda oynamak ve bunun için gerekli çalışmaları başlattık diyerek Ankaralı basketbolseverlere müjdeyi vermiş, 1-2 yıl içerisinde 5.000 kişilik bir salon yapma projemiz var...

T. Telekom´un Ankara´da kullanabileceği; Ankara Arena, Atatürk S.S. ve ASKİ S.S. olmak üzere üç tane üst düzey salon var. Basketbolda Ankara´yı temsil eden takımlara baktığımızda, TED 1. lige çıksa dahi maçlarını daha önce olduğu gibi TOBB Üniversitesi salonunda oynar, Hacettepe ise bir ihtimal Ankara Arena ya da Atatürk´ü tercih eder. Kadın basketbolunda Çankaya Üniversitesi 1. lige çıksa dahi yıllardır kampüs içerisindeki salonu tercih ediyor.

Bu şartlarda Telekom´un bu projesi çok anlamsız geldi bana. Madem çok isteklisin, Ankara Arena´ya isim sponsoru oluver. TBF zaten can atıyor böyle bir girişim için, salon maliyetlerini karşılamak adına.

Olin Edirne, uzun uğraşlar sonucunda Dünya üçüncüsü olan Litvanya Milli takımının 2 numaralı pozisyonunda oynayan oyuncusu Renaldas Seibutis'i transfer etti. Adı bir Türk takımıyla anılan Litvanyalı oyuncu, böylelikle Beko Basketbol Ligi'nin yeni ekibi ile anlaştı. Geçen sezon İspanya'da Bizkaia Bilbao takımında oynayan 1985 doğumlu ve 1.96 metre boyundaki Seibutis yapılan anlaşma gereği 1 yıllığına Olin takımına transfer oldu.

Edirne ekibinin Genel Menejer Serdar Yiğitsoy uzun zamandır 2 numaralı pozisyon için çalışmalarda bulunduklarını, Seibutis için çok gayret sarfettiklerini söyledi. Yiğitsoy, Beko Basketbol Ligi'nde özel bir oyuncuyu Edirne taraftarlarının seyredeceğini belirtip, bu transferde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

bu sene direk küme düşeriz derken bu transfer ile ile bayağ umutlandık herkes korksun bizden artık:)

Evren Büker serbest kalmış diyorlar doğru mudur ?

Sırbistan'ın yedek guardından çok Partizan'ın geçen seneki Final Four'unda ciddi katkılar vermiş bir adam.Ancak ben Trabzon'da çok iş yapacağını düşünmüyorum.Vujosevic ve İvkovic'in her oyuncudan müthiş verim aldığı sistemde ciddi katkılar verdi.Alıştığı tarz sistemlerin dışında olacak.Ve öyle pek yaratıcı bir guard da değil.Sistem dahilinde oynadığı için -Trabzon'daki sistem ne kadarsa- çok katkı veremez bence.

Beşiktaş'ın Iverson için bastırdığı ve umut verici gelişmeler olduğu yazılıyor.
Öyle bir şey olursa ben gsbasket.org'dan bjkbasket.org'a geçerim herhalde..
Benim için dünya basketolcuları ikiye ayrılıyor. Iverson ve diğerleri..

Emre Yüksel' Alıntı:

Aynen benim için de öyle :)
Yalnız kaynak çok üfürük. Mümkünü yok o işin :)

Mustafa abi,Cüneyt erden ve Bekir yarangüme varken bence ilk 5 başlayamaz :) İlk 5 başlayamayacağı için hocayla takışır ve Beşiktaşta tutunamaz :)

Şaka maka Çin'den gelen 4 milyon dolarlık teklifi kabul etmemiş,Beşiktaş 2 milyon dolar önermiş,çok zor

Çin'den gelen 4milyon doları reddetti, Beşiktaş'ın 1.5 veya 2 milyon dolarlık teklifine evet demesi akıl karı değil. Birde İsmail Şenol demişti sanırım. Kızının hastalığı dolayısıyla da ülkesinde kalmak ister diye. İsteyen yok şimdilik ama belli olmaz.

Twitter'da Caner Eler, " paraya ihtiyacı var " yazmış.. Iverson para için basketbol oynayacak adam değil..2001 de Reebok ile sponsorluk anlaşması yapıp tek kalemde 50 milyon usd aldı net.. Yaptığı sözleşmeler falan ortada.. Ha bir kazmalık yapıp parayı bitirse bile NBA de tv yorumcusu olsa, bir tv programına çıksa yine bundan fazla para alır.. Iverson'ı kimse sıradan bir NBA yıldızı olarak görmesin.. Onun parasız kalma gibi bir durumu olamaz..

Basketbol oynama isteğinden oynamak istiyordur..Ayrıca Çin'den gelen teklif vergilerden önce 4 milyon USD.. Sosyalist ülke, vergiler yüksek olabilir.. Döviz çıkışına sınırlama olabilir.. Ayrıca evet kızı hasta ve ciddi hasta.. Sık sık hastanede yatması gerekiyor. Sağlık önemli.. Ama ABD de oynayamayacaksa Türkiye'yi Çin'e her zaman tercih eder.. Ben çok büyük bir hayal olarak görmüyorum. NBA başlığında keşke biz ilgilensek yazmıştım 10 gün kadar önce..
Dominique Wilkins gibi bir adam bundan 15 sene önce Yunanistan'da oynadı ve Iverson kadar zor durumda da değildi..

Ben "gelir" demiyorum ama gelmesi öyle çok büyük bir hayal değil..

Gelmesi imkansız değil tabi ama ben Beşiktaşın ciddi bir niyeti olduğundan emin değil basketbol da Fener zaten önde gidiyordu bu sene bizde atılıma başladık.İşin hemen başında dahi kadro ve organizasyon anlamında ciddi şekilde önlerine geçtik.400-500 dolarlık adamları bir şekilde elinden kaçıran(Smith-Luke) Evren'e yarı fiyat teklif eden (salsa) klüp bir anda İverson'a talip duruma geldi.

Ayrıca yanında Ramos'da hediyesi ama Beşiktaşın zaten 4 yabancısı 2 de Pivotu var.

Emre Yüksel' Alıntı:

Çinden gelen 4 milyon dolarlık teklifi kültüre alışamam diye reddetmiş. Türk kültürü de yavaş yavaş Amerikan kültürüne benzemeye başladı. Iverson yüreğiyle oynayan birisi ve Türkiye'de maçın en azından yarısı boyunca Iverson'a tezahürat yapacak bir taraftar kitlesi onun için çekici olabilir. Eğer Iverson Türkiye'ye gelmeyi kabul ederse Beşiktaş bir şekilde anlaşırız diyormuş. FIBA 2010 Dünya Şampiyonası'nda elde ettiğimiz sonuçtan sonra Türkiye'yi bir basketbol ülkesi olarak düşünüp Türkiye'ye sıcak bakması da bir olasılık.

Iverson'ın ayakkabılarını alıp hayranlıktan hiç giymeden evinin salonunda sergileyen , kendini bildi bileli saçını makinaya vuran ama sırf Iverson'a benzemek için yıllarca uzatıp ören , odasının duvarlarını tamamen Iverson posterleriyle kaplayan biri olarak Iverson'ı Galatasaray'ın rakip takımlarından birinde görmemek için her gün dua ediyorum. Diğer yandan Beşiktaş'a gelirse 500 liraya kıyıp bench arkası kombine almayı düşünüyorum. O oyun tarzındaki birine Euro League takımlarının teklif götüreceğini hiç sanmıyorum. Euro Cup oynayacak bir Beşiktaş'a sıcak bakmasından çok korkuyorum. İnşallah gelmez

Beşiktaş'ın İverson'u alma gibi bir niyeti olmadığını düşünüyorum .Biraz koplo teorisi olacak ama ya ortada hiç teklif yok ya da laf olsun diye yapılmış bir teklif var.Bir çeşit P.R. çalışması yapıyor olmalılar.Bu arada kombineleri de bu hafta çıktı hayırlı olsun.

Telekom'un ne yapmak istediğini daha iyi anlıyorum sanırım...Önceden bir anlam veremiyordum ne yaptıklarına ancak Fatih hamlesinden sonra soru işaretleri yok oldu...Kesinlikle başkentli basketseverleri bu spordan soğutmaya çalışıyorlar,sezon sonunda alın gidin takımınızı İstanbul'amı gidiyorsunuz,nereye gidiyorsanız gidin,kimle birleşirseniz birleşin demelerini istiyorlar sanırım...Doğrumu düşünüyorum acaba... :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...