Beko Basketbol Ligi 2010/2011

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence İverson tek başına avrupa basketbolu için yeterli olamaz. Bir düşünün Lebron Carmelo Wade li kadro, olimpiyat ve dünya şampiyonlarında ne halllere gelmişti. İverson'un bence tek iyi yanı BJK'ında taraftar anlamında salonlara gelecek olmasıdır. Ben buna seviniyorum açıkcası. İyi bir BJK'ında ligde yer alması taraftarının heyecan kazanması ligdeki analyışı da etkiler. Sponsorlar ve TBF sadece Fener efes endexli düşünmez.

Kerem Seçer' Alıntı:
Alabilirlerse çok iyi olur. Olympiacos'ta süre bulamıyor. Jasaitis gibi kendini göstermek için oynarsa çok katkı verir. Tekrar Yunanistan'a dönmek isteyebilir. Tabi daha sert bir uzun da düşünebilirdi.

Abi aslında biz düşünebilirdik sanki Erceg'i iyi giderdi bize...

Beşiktaş Normalde bench arkası 500 ,Protokol 700 (yanlış hatırlamıyorsam) diğer her yer 150 TL olan kombine fiyatlarını değiştirmiş.İverson zammı sanırım :)

Protokol 1000,Bench arkası 850

Diğer yerlerde 200'den başlıyor 340'a kadar çıkıyor

Forumda kombine almayı düşünen arkadaşlar vardı ;)

Kutay Çamcı' Alıntı:
Forumda kombine almayı düşünen arkadaşlar vardı ;)
Yemin ederim geçen haftanın en az 3 günü rüyamdaydı adam. Bu sabah da Akmerkez'de yakalamıştım, konuşmaya fırsat olmadan uyandım :) Her maçına gitmeyi deli gibi istiyorum ama çok uzak ve ulaşımı zor Akatların. Yoksa 500 liraya bench arkası alacakken 3. sıradan var diye vazgeçmiştim transfer resmi olmasa da kesinleştiği sıralarda. Ama denildiği gibi 850 lira olacaksa mecbur ayağımıza gelen, dünyanın en iyi 10 oyuncusundan biri olan süperstarın birkaç maçıyla yetinicez. Ama diyorsanız madem sen bu adamı bu kadar çok seviyorsun, ben sana bir abilik yapıp Zincirlikuyu metrobüsten Akatlar'a bırakırım seni maç günleri o zaman bir şekilde ayarlamaya çalışırım ;)

İlk maçı da FBÜ ileymiş. Yanlışlıkla Mirsad'ı crossoverla yere yatırmasın vallahi yer tokatı :)

Akatlarda bench arkasının pek bir esprisi yok zaten benche yakın değil ki Protokol karşısı altın orta kısmı gayet iyi ki 150 TL idi şimdi de 300'den fazla değildir sanırım.

Ben gitmeyi düşünmüyorum ama Iverson hayranları için BJK'de maçalrını Sinan Erdem'de oynasa keşke. Üstelik ilk maçları FBÜ ile olacak epey doldururlardı:)

Kutay,

Demirören ayıp etti yoksa alınabilirdi =)

Şaka bir yana bizim kombineler zaten en ön sıra Beşiktaş maçında İverson tam önümüzde oynıycak yahu o maça kadar arıza yapmazsa.

Kutay Çamcı' Alıntı:
İverson en son ne zaman resmi bir maçta oynadı ?

ALLEN Iverson?ın transferi bir aydır dünyanın gündeminde. Çok da normal. Spor tarihinin en büyük yıldızlarından biri çünkü. Ancak Iverson?ın yeteneklerinin erozyona uğradığını, onu özel bir yere koyan çabukluğundan çok şey kaybettiğini belirtmek gerek.

Ayrıca ince fiziği, korkusuz oyun stili ile birleşince yıllar içinde devlerden aldığı darbelerin kümülatif yıpratıcı etkisi de var. En son 1 yıl önce basketbol oynadığından beri idman yapmadı. Bu arada alkol, kumar ve aile sorunları gündeme geldi. Bedeni ve kafası 1 yıldır basketboldan uzak. Bu yaz hazırlık kamplarında hiçbir NBA takımı Iverson?ı davet bile etmedi. En son basketbol oynarken çok sınırlı katkı veren bir haldeydi. Şu an o noktadan bile geride muhtemelen.

IVERSON tekrar form tutsa bile öyle büyük etki yapabilecek düzeyde değil. Zaten en iyi döneminde bile oyunu Avrupa basketboluna uygun değildi. Bire bir oyunun öne çıktığı NBA?de durdurulamazdı ama burada işler farklı. 2004 Olimpiyatları?nda ABD Milli Takımı üst üste yenilgiler alırken, Iverson bekleneni vermekten çok uzaktı.

EVET Iverson büyük transfer. Ama bu aşamada Beşiktaş?ı taşımasını beklemek aşırı iyimserlik. Çok şut kullandığından mevcut yapıyı aşağı bile çekebilir. Türkiye?ye geliyor olması nedeniyle her basketbolseverin içi kıpır kıpır oluyor ama aynı etkiyi parke üzerinde beklememek gerek.

Şurda 3-4 sayfa yazıyor olmanız bile transferin başarısı değil mi zaten? Oynar/oynamaz/katkı vermez tahminlerinden çok ötede.. Herhangi bir G.Saray-Beşiktaş derbisini salondan izlemeye gelse olay olurdu herhalde bu ülkede. Şimdi o derbide parkede izleyeceğiz onu, keyfini çıkartmak lazım.

İyi veya kötü oynar, Beşiktaş Şampiyon olur veya Playoff'a bile giremez vs. Bu tür yorumları tartışmanın bir sonuca varamayacağı çok açık. Böylesine önemli bir transfer karşısında onun Beşiktaş'a neler katıp / katamayacağını zaten göreceğiz. Ülkemize gelen bu değeri izleyeceğimiz için ben mutluyum açıkçası. Beşiktaş yönetimini de kutluyorum bu hamleden ötürü.

Vallahi IVERSON geldi ya benim için bu senenin şampiyonu Bjk oldu bile oynamaya gerek yok.Türkiye Basketbolunun en büyük transferini yaptılar.İsterlerse küme düşsünler isterlerse şampiyon olsunlar vizyonlarının bu denli büyük olduğunu bilmiyordum.Helal olsun...

Dakika bir gol bir

Beşiktaş?ta Allen Iverson?un forma numarası yüzünden sorun yaşanıyor.
NBA kariyeri boyunca 3 numaralı forma giyen Iverson?a FIBA kuralları gereği bu numarayı kullanamayacağı bildirildi ve başka bir numara seçmesi istendi. Önce 7 ve 33 numaraların üzerinde duran yıldız basketbolcu son olarak 4 numarayı tercih etti. Oysa Beşiktaş?ta bu numarayı Fedor Likholitov kullanıyordu.
Beşiktaş?ta takım menejerleri Likholitov?la konuşarak durumu aktardılar ve kendisinden anlayış beklediklerini söylediler. Likholitov ise uğurlu rakamının ?4? olduğunu ve bu numarayı vermeyeceğini söyledi.
Likholitov?un katı tutumuna sinirlenen Beşiktaşlı yöneticilerin, basketbolcuyla görüşüp ikna etmeye çalışacakları, Liklolitov?un kabul etmemesi halinde dahi 4 numaralı formayı Iverson?a verecekleri öğrenildi.
Bu gelişmelerden haberdar olması halinde Iverson?un geri adım atarak, takım arkadaşlarıyla iyi bir başlangıç yapmak için başka numara alması da olasılıklar arasında.

Basketfaul

Kutay Çamcı' Alıntı:
Dakika bir gol bir

Beşiktaş?ta Allen Iverson?un forma numarası yüzünden sorun yaşanıyor.
NBA kariyeri boyunca 3 numaralı forma giyen Iverson?a FIBA kuralları gereği bu numarayı kullanamayacağı bildirildi ve başka bir numara seçmesi istendi. Önce 7 ve 33 numaraların üzerinde duran yıldız basketbolcu son olarak 4 numarayı tercih etti. Oysa Beşiktaş?ta bu numarayı Fedor Likholitov kullanıyordu.
Beşiktaş?ta takım menejerleri Likholitov?la konuşarak durumu aktardılar ve kendisinden anlayış beklediklerini söylediler. Likholitov ise uğurlu rakamının ?4? olduğunu ve bu numarayı vermeyeceğini söyledi.
Likholitov?un katı tutumuna sinirlenen Beşiktaşlı yöneticilerin, basketbolcuyla görüşüp ikna etmeye çalışacakları, Liklolitov?un kabul etmemesi halinde dahi 4 numaralı formayı Iverson?a verecekleri öğrenildi.
Bu gelişmelerden haberdar olması halinde Iverson?un geri adım atarak, takım arkadaşlarıyla iyi bir başlangıç yapmak için başka numara alması da olasılıklar arasında.

Basketfaul
Büyük bir zayıflık.

Neymiş Beşiktaş'lı yöneticiler Liklotitov kabul etmese bile 4 numaralı formayı Iverson'a vereceklermiş,Niye koskoca bir kulübü bir oyuncunun karşısında küçük düşürüyorsun,zaten Iverson'a parasını veriyorsun niye kaprislerini çekeceksin,bu işler böyle devam edecekse vay Beşiktaş'ın haline.

Ahmet Kurt´tan bir Iverson değerlendirmesi...

BASKET YORUM

Allen Kardeş!

Hoş geldin Allen (Iverson) kardeş! Şeref verdin ülkemize... Yok hayır! Ben siyah değilim. Buradaki ?kardeş? de sizin ?brother?ın karşılığı olan ?kardeş? değil. Benimkisi tamamen takvimsel, tamamen hiyerarşik: Sen 7 Haziran 1975 doğumluymuşsun. Bense sen doğmadan birkaç ay önce, senin şimdi giyeceğin siyah beyazlı forma ile şampiyonluk kupasını kaldırmıştım. Kardeşim sayılırsın. Evladım sayılırsın. Darısı başına. İyi bak formama...

Şaka bir yana, demek ki 35 yıl geçmiş Beşiktaş?ın ilk ve tek şampiyonluğunun üzerinden. Bu durumda benim o forma ile basketbolu bıraktığım 1983 yılından bu yana da çok uzun yıllar geçmiş oluyor aradan. Neyse! Asırlar sonra bile olsa, benim oynadığım takımda, benim oynadığım pozisyona Allen Iverson gibi bir dünya yıldızının transfer edilmiş olması hoş bir şey elbette... Gurur duydum kendimle(!)

Bu kadar nostalji yeter! Tıraşı kısa kesip can alıcı soruya geçelim hemen. Söyleyin bakalım NBA uzmanları: Allen Iverson Beşiktaş?ı şampiyon yapar mı? Bazılarınızın yazılarını okudum. ?Ölüsü bile yeter Türkiye?ye? demeye getirmişsiniz, ama ben sizinle aynı fikirde değilim. Bırakın ölüsünü, dirisinin bile tek başına bir takımı şampiyon yapmaya yetmeyeceği konusunda sabaha kadar tartışabilirim sizlerle. Iverson NBA?de sıradan bir takımı finale taşımış olabilir ama aynı şeyi Avrupa?da yapabileceği konusunda büyük kuşkularım var. Birini geçecek arkasından başka biri gelecek. Onu da geçse yeni biri yardıma gelecek. Beyoğlu?nda top sürer gibi, çarpışa çarpışa potaya gitmeye çalışacak adamcağız. Çevresinde bir sürü boşta oyuncu varken Harlem Gezginleri gibi topla oynayacak değil ya... Sonunda topu elinden çıkartacak ve... İş yine dış atıcıların isabet yüzdelerine kalacak...

Eğer Beşiktaş, Iverson?dan sonra takım kadrosunda bazı değişiklikler yaparsa (ve Iverson?un da ölüsü buraya gelmemişse) bambaşka bir takım olabilir ama bence bugünkü kadrosuyla ?Allen kardeş? bile bu takımı şampiyon yapamaz. Evet! Tribünleri doldurur Iverson. Evet! Basketbolumuza renk katar ama bence hepsi bu kadar olur. Tek başına o bile uçuramaz Kara Kartalı çünkü.. Takım oyunudur basketbol...

Çılgın karakteri ile takımın havasını bozma olasılığından söz etmiyorum bile. Dağılır Beşiktaş!.. Ona parasını zamanında ödeyip diğerlerine ?istersin ve bir ara alırsın? denilmesinin yaratacağı faciayı da düşünmek istemiyorum. Tek başına kalır Iverson!.. Verdiği pasların iyi değerlendirilmediğini düşündüğünde neler yapabileceğini bilemiyorum. Umarım çıldırmaz!.. Daha bir sürü neden sayabilirim ?Iverson?un tek başına Beşiktaş?ı şampiyon yapamayacağı? savımı desteklemek için ama inanın bana, yanılıyor olmayı çok istiyorum: Müthiş oynasın Iverson; şampiyon olsun Beşiktaş!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...