BASKET YORUM
Allen Kardeş!
Hoş geldin Allen (Iverson) kardeş! Şeref verdin ülkemize... Yok hayır! Ben siyah değilim. Buradaki ?kardeş? de sizin ?brother?ın karşılığı olan ?kardeş? değil. Benimkisi tamamen takvimsel, tamamen hiyerarşik: Sen 7 Haziran 1975 doğumluymuşsun. Bense sen doğmadan birkaç ay önce, senin şimdi giyeceğin siyah beyazlı forma ile şampiyonluk kupasını kaldırmıştım. Kardeşim sayılırsın. Evladım sayılırsın. Darısı başına. İyi bak formama...
Şaka bir yana, demek ki 35 yıl geçmiş Beşiktaş?ın ilk ve tek şampiyonluğunun üzerinden. Bu durumda benim o forma ile basketbolu bıraktığım 1983 yılından bu yana da çok uzun yıllar geçmiş oluyor aradan. Neyse! Asırlar sonra bile olsa, benim oynadığım takımda, benim oynadığım pozisyona Allen Iverson gibi bir dünya yıldızının transfer edilmiş olması hoş bir şey elbette... Gurur duydum kendimle(!)
Bu kadar nostalji yeter! Tıraşı kısa kesip can alıcı soruya geçelim hemen. Söyleyin bakalım NBA uzmanları: Allen Iverson Beşiktaş?ı şampiyon yapar mı? Bazılarınızın yazılarını okudum. ?Ölüsü bile yeter Türkiye?ye? demeye getirmişsiniz, ama ben sizinle aynı fikirde değilim. Bırakın ölüsünü, dirisinin bile tek başına bir takımı şampiyon yapmaya yetmeyeceği konusunda sabaha kadar tartışabilirim sizlerle. Iverson NBA?de sıradan bir takımı finale taşımış olabilir ama aynı şeyi Avrupa?da yapabileceği konusunda büyük kuşkularım var. Birini geçecek arkasından başka biri gelecek. Onu da geçse yeni biri yardıma gelecek. Beyoğlu?nda top sürer gibi, çarpışa çarpışa potaya gitmeye çalışacak adamcağız. Çevresinde bir sürü boşta oyuncu varken Harlem Gezginleri gibi topla oynayacak değil ya... Sonunda topu elinden çıkartacak ve... İş yine dış atıcıların isabet yüzdelerine kalacak...
Eğer Beşiktaş, Iverson?dan sonra takım kadrosunda bazı değişiklikler yaparsa (ve Iverson?un da ölüsü buraya gelmemişse) bambaşka bir takım olabilir ama bence bugünkü kadrosuyla ?Allen kardeş? bile bu takımı şampiyon yapamaz. Evet! Tribünleri doldurur Iverson. Evet! Basketbolumuza renk katar ama bence hepsi bu kadar olur. Tek başına o bile uçuramaz Kara Kartalı çünkü.. Takım oyunudur basketbol...
Çılgın karakteri ile takımın havasını bozma olasılığından söz etmiyorum bile. Dağılır Beşiktaş!.. Ona parasını zamanında ödeyip diğerlerine ?istersin ve bir ara alırsın? denilmesinin yaratacağı faciayı da düşünmek istemiyorum. Tek başına kalır Iverson!.. Verdiği pasların iyi değerlendirilmediğini düşündüğünde neler yapabileceğini bilemiyorum. Umarım çıldırmaz!.. Daha bir sürü neden sayabilirim ?Iverson?un tek başına Beşiktaş?ı şampiyon yapamayacağı? savımı desteklemek için ama inanın bana, yanılıyor olmayı çok istiyorum: Müthiş oynasın Iverson; şampiyon olsun Beşiktaş!