Beko Basketbol Ligi 2010/2011

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
THY ne zaman sponsor oldu Beşiktaşa bu arada ? Hiç açıklama filan oldu mu kaçırdım mı ben. Hatta yurolige filan sponsor olurken hep neden Türkiyeye birşey yok diye konuşmuyor muyduk.

Murat İNAL' Alıntı:
THY ne zaman sponsor oldu Beşiktaşa bu arada ? Hiç açıklama filan oldu mu kaçırdım mı ben. Hatta yurolige filan sponsor olurken hep neden Türkiyeye birşey yok diye konuşmuyor muyduk.

Ulaşım sponsorudur belki sadece klübün.

thy'nin sponsoru olmadığı hiç bir şey kalmadı zaten..
man.utd, fc barcelona, euroleague..
oldu olacak bizim şu bayram tatiline de sponsor olsa..
hala dönüş bileti bulamadık..

Iverson ile yan yana oynadıklarında nasıl bir performans ortaya koyacaklarını merak ediyorum Chatman'ın açıkçası. Tamamen kuralsız ama bir o kadar keyifli bir basketbol ortaya koyacaklar burası kaçınılmaz. Ancak önemli başarılar elde etmelerinin zor olduğunu düşünüyorum.

İki cambaz bir ipte oynayamaz gibi geliyor bana .

Ayrıca kombine patlaması falan olduğu da yok Hemofarm maçı için salonun büyük kısmı boştu (Maça daha var ama kombine satılmış olsa otomatik olarak dolu olurdu).İverson'da gelse ülkemizdeki futbolsever taraftar kitlesi hangi takımın taraftarı olursa olsun basketbol kombinesine ilgi göstermiyor (üzerine birde BJK yönetimi hatalı bir karar ile kombine fiyatlarını ikiye katladı)

Serhat'ın kıpırdanması Beşiktaş için çok çok önemli benim hatırladığım katkı verdiği ilk maç bu

İşte böyle sağlıksız bir taraftara sahip olan Beşiktaşa Dünya şampiyonasında TBF başkanı tarafından beleş biletler yollandı. Basket ile Futbol arasındaki taraftar, Tezahurat farklarını en iyi bilen adamalrdan biri olan Turgay Demirel'in böyle bir şey yapması utanç vericiydi. Nitekim tribünleri hepimiz hatırlıyoruz zaten. Beşiktaş taraftarının arasında basketbol külütürü yok denecek kadar az. İverson'u bilenlere bile sorun çoğu görmeden önce isveçli ssanıyordur onu.

Sühan Cem' Alıntı:
İşte böyle sağlıksız bir taraftara sahip olan Beşiktaşa Dünya şampiyonasında TBF başkanı tarafından beleş biletler yollandı. Basket ile Futbol arasındaki taraftar, Tezahurat farklarını en iyi bilen adamalrdan biri olan Turgay Demirel'in böyle bir şey yapması utanç vericiydi. Nitekim tribünleri hepimiz hatırlıyoruz zaten. Beşiktaş taraftarının arasında basketbol külütürü yok denecek kadar az. İverson'u bilenlere bile sorun çoğu görmeden önce isveçli ssanıyordur onu.

Bana kalırsa bu durum sadece Beşiktaş'a özel değil bizim oldukça uygun kombinelerimize gösterilen ilgide ortada malesef.

Kutay Çamcı' Alıntı:
[quote="Sühan Cem":3mvwsjfg]İşte böyle sağlıksız bir taraftara sahip olan Beşiktaşa Dünya şampiyonasında TBF başkanı tarafından beleş biletler yollandı. Basket ile Futbol arasındaki taraftar, Tezahurat farklarını en iyi bilen adamalrdan biri olan Turgay Demirel'in böyle bir şey yapması utanç vericiydi. Nitekim tribünleri hepimiz hatırlıyoruz zaten. Beşiktaş taraftarının arasında basketbol külütürü yok denecek kadar az. İverson'u bilenlere bile sorun çoğu görmeden önce isveçli ssanıyordur onu.

Bana kalırsa bu durum sadece Beşiktaş'a özel değil bizim oldukça uygun kombinelerimize gösterilen ilgide ortada malesef.[/quote:3mvwsjfg]

Bizdeki olay daha farklı Kutay. Bizde bilinçli bir Basketbol taraftarı var. Hep anlatıyorum Geçen sene bir maçta tribünün tamamı faul anında, Teknik faul işareti yapmıştı. Bunu Amerikan tribünlerinde bile göremezsin. Orda en azından 3-4 bin insan vardı Teknik Faul işareti yapan. Neyse bizdeki sorun, Maça topluca giden gruplar arasında -maça ne de olsa beleş giriyorum ne gereği var kombine almaya- mantığının aşırı bir şekilde oturmuş olması. Bunu körükleyen kapı görevlileri de var tabi. Geçen mesela Deniz Baskın'ı çağırdım fazla biletim vardı Kız basketbol takımımızın Burhaniye maçına. Deniz ile buluşamadık kapıda. Kapı görevlisi görmüş Deniz'i, Deniz "vallah biletim var arkadaşta" demiş ama kapı görevlisi "tabii tabi vardır eminim geç geç" demiş direk almış salona onu:) İşte bu koşullarda özlelikle çeşitli zevklerini yaşayabilmek için diğer masraflarından bir şekilde ksımaya çalışan ÜNİ'li kardeşlerimiz yada daha genç kardeşlerimiz o kombineyi almaz kolay kolay. Beşiktaşdaki durum ise biletini eline versen gitmez adam maça. Giderse de seyretmez bağırır gerektiğinde sadece.

Kombine satmak kolay iş değil. Hele pahalı yaparsanız hiç kolay değil. Biz ilk ateşi yaktığımız sene inanılmaz reklam yapmıştık taraftar olarak kendi içimizde, o sayede önemli sayılara ulaşmıştık. Gücümüzü verimli şekilde kullanamasak da en kalabalık sanal güce sahip taraftar grubuyuz. O günlerde iyi kullanmıştık. Bugün Iverson bize gelse yine iyi kullanırdık, eminim. En basitinden bu sitenin bile belli bir potansiyeli var. Artı çok güçlü taraftar forumlarımız da var.

Vallahi ben çok da fark olmadığı düşünüyorum dediğim gibi Akatlar'da birkaç maç izledim.Bizimle ilgili birçok olumsuz örnek de verilebilir (kazandığımız maçta kırılan koltuklar ,Petersburg maçının sonunda temposu düşen tribünler,100-200 kişinin izlediği-demekki basketbola önem veren 100 kişi bu 100 kişi - son Kadın takımı Avrupa kupası maçında Beşiktaş'a selam! söyleyen tribünler ) Örnekleri artırmak mümkün de nede olsa Galatsaray forumu burası :) .Ben anlamlı bir farkımız olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi yorum farklı olabilir.

Kerem'in bahsettiği sene organizasyon rezaletleri yüzünden çok şey kaybettik oradan büyüyerek devam edebilecekken.çok geriye gittik malesef

Petersburg maçı kendine has maçlardandır Kutay. Futbolcunun olduğu gibi taraftarın da form durumu vardır. Öyle sezonun ilk maçlarında iyi bir tribün performansı bekleyemezsin. Ki İpekçi'ye gelenlerin çoğu o salona gelememişti(iş vakti olması- uzak olması) Zaten maçın sonunda da -Ayhan Şahenk'de oynayalm maçlarımızı- diye bağırdı seyirci. Bu bile anlatıyor aslında o maçın tribün profilini. Kadın maçlarına uzun zamandır yeterli destek yok zaten bizde. Bunun içinde hayal kırıklıkları olduğu gibi, Zafer Kalaycıoğlu gibi transferler yüzünden tribünün küstürülmesi de söz konusu. Geçen sene unutmuyorum Erkek maçımız bitti Mersin BB ile bayan maçımız var(ki rakip güçlü) Tribünün %80'i boşalttı gitti tribünü. Yani bir çok kıstas giriyor devreye. Klüp ben yaptım oldu diye hareket edemez. Futbolun içinde artık pazarlama da var. Bizim klübümüzde ise pazarlama taktikleri Salı pazarındaki pazarcıdan daha farklı değil. Gaz ile GS'lılık muhabbetleri ile TV'de haberlerdeki iki satır ile çekemezsin taraftarı tribüne. Bu taraftarın kültüründe Basketbol var. Maçlarada gelir vefakardır. Ama klübün yanında olduğunu bilmesi lazım.

Bu son Bayan maçında 100 kişinin olmasıda anormal gelmiyor. Ben de gidemedim maçlara Kartal'dan geliyorum. Düşününce o satte madem alternatifim var Futbol maçı daha ayak üstü geldi (İşte Aslantepe'ye yapılacak bir salon bu sorunalrı da ortadan kaldırır). Ne olursa olsun Futbol bu klübün amiral gemisidir. İnsanların futbolda yaşananlar ve Başkanın medya karşısında ezilmesi sonucu hatır koyması söz konusu. Geçen sene taraftar maçalra geldi çünkü kötü günler vardı ve tüm kırgınlıkları bir kenara attı. Ama bütün bunlar klüpte işlerin iyi gittiği anlamına gelmez. Bak işte görüyorsun Schumpert'i yerli yapamadılar bile. Ömer Aşık kesin bizde lafları dönüyordu ama bizzat Ömer açıkladı teklif dahi olmamış. Yani GS'ın maçlarına gelen insanlar, rağmenlere rağmen geliyor maçlara.

Vallahi ben de diyorum ki asıl kendine has olan münferit olan o teknik faulu birlikte isteme sahnesi .olmasın.
Dediğim gibi olumsuz örnekleri sabaha kadar çoğaltmak mümkün olumsuz örneklere verilen cevaba da cevap vermek de mümkün .Bu şekilde sabaha kadar örnekleri artırabiliriz .Mesela kadın maçımızda asıl üstünde durduğum az kişi gelmesi değil o gelen bir avuç taraftarın dahi beşiktaş'a futbol maçı için selam çakması idi işte basketbol bilincimiz ortada.Bu maç ilk maç bu maç sahenk'de iç çıkışına denk geliyor diğeri futbol maçına denk geliyor gibi mazeretler ile gidersek Şahenk'de oynadığımız sezonlardaki her maç için bir açıklama bulabiliriz tabi

Öte yandan bir Beşiktaşlıda bizim taraftarımız basketbol konusunda biliçlidir deyip kendi münferit örneklerini verebilir eleştrilerede o maç iç çıkışı idi bu maç şu futbol maçına denk geldi .ödemeler yapılmadı taraftar küstü ,zaten futbol amiral gemisi gibi açıklamalar yapabilir .Bu da ortada anlamlı bir fark olmadığını ortaya koyuyor zaten.

Chatman ne yapmış öyle :) İverson'a hiç gerek yoktu,Beşiktaş İverson'a verdiği parayla farklı pozisyonlara 2 tane yıldız oyuncu transfer ederdi.

Ah su Chatman gibi bir adam da biz bulsak valla. Son mactaki performansi istatistiksel olarak bana Lebron James'i hatirlatti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...