Beko Basketbol Ligi 2010/2011

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merve Durgut' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":370yyd91]Iverson 1/6 ile oynadı sanırım. Zaten uykudan kalkıp maça gelmiş gibi bir hali vardı.

Evet 2 sayıyla oynadı.Onu attığında da Ömer Onan kenardaydı :)[/quote:370yyd91]

Ömer bezdirdi Iversonı maç boyu. Bunu gören Bıyıktay karizma daha fazla çizilmesin diye aldı yanına oturttu Iversonı. :)

Emir Kalyoncu' Alıntı:
[quote="Tugay Eren":6bqvkzrz]biz ribauntçu uzunla bu feneri yeneriz abdi ipekçide demedi demeyin.

Biz mi?? Saka gibi..Ben en az 15 fark bekliyorum.Bizim basa bas oynayabilmemiz icin 3 kaliteli isim lazim. 1 tane kurtarmaz.[/quote:6bqvkzrz]
Derbiler sizin mantığınızla oynansa FB bugün 20 atardı BJK'ye.Geçtiğimiz 2 sezon bize deplasmanda kaybetmezlerdi.Zira kadrolar ve basketbol bağlamında bizden baya öndelerdi.Psikoloji saha içi faktörler kadar önemli derbilerde.
edit:Kadıköy'de 11 senede maksimum 4 mağlubiyet alırdık aynı mantıkla.

Haklısın Burak. Kusura bakma.

Burak Sacı' Alıntı:
[quote="Can Altay":1lujx3h5]En ufak bir şey atılmamışken sanki kafalarına bomba yağıyormuş gibi kaçan tiplere korkak demek hakaretlerin en küçüğüdür Burak. Her deplasman yaptıkları klasik tahrikler. Şerefsizler ordusu.

Gördük ki F. Ülker yenilmeyecek bir takım değil.

Ama benim şöyle bir düşüncem vardır her zaman kim olursa olsun kişinin kendisine hakaret et edeceksende. Ailesini, eşini, çoluğunu çocuğunu karıştırmak bizlere yakışmaz.

Vidmar'ın sakatlanması Fenerbahçe'yi çok geri götürmüş anlaşılan.
Pota altında ağır kalıyorlar bunu kullanmak gerek.[/quote:1lujx3h5]

Uzun transferi olursa yenebiliriz içeride. Deplasmanda zaten yenemeyiz. Ayrıca Beşiktaş'ta en merak ettiğim konu bu Ignersky ile daha ne kadar devam edecekleri. Rotasyonlarındaki en verimsiz oyuncu bu

Emir Kalyoncu' Alıntı:
[quote="Tugay Eren":2q8hu0d5]biz ribauntçu uzunla bu feneri yeneriz abdi ipekçide demedi demeyin.

Biz mi?? Saka gibi..Ben en az 15 fark bekliyorum.Bizim basa bas oynayabilmemiz icin 3 kaliteli isim lazim. 1 tane kurtarmaz.[/quote:2q8hu0d5]

Harbi yeter be birader vallah yeter billah yeter.Nasıl bi felaket tellalısın anlamadım ki.

Rakibimizin yenilmesine sevindim şahsen...Bu arada A.İpekçi'deki maç için yorumlar yapılmış,daha erken tabi ama şartlar ne olursa olsun iyi bir uzun ile biz FbÜlker'i yenebiliriz...Bjk-Fb maçı,o maç için bir kıstas değil olamazda,taraftarıyla birlikte deli gibi savunma yapan bir takıma karşı oynayacaklar İpekçi'de,işleri kolay olmaz o kadar...

Abdi ipekçide maç 29 Aralık'da sanırım. FB'de bir çok oyuncu biliyor o atmosferi ve rahat olamayacaklar. Lavrinoviç gibi yeni oyuncular ise gördüklerinde uzun süre tedirgin olacaklardır. Beşiktaş seyircisi gibi gazla gelen değil nefret için gelen insanlar olacak. Hiç tanımadığın insanalrın onlardan ansıl nefret ettiğini gözlerimizden anlayacak. Maç Sinan Erdem'de olsa ortada olrudu ama İpekçide FBÜ'in şansı yok. Yalnız FBÜ maçından 3 gün sonra da Beşiktaş ile deplasmanda oynayacağız.

Bu Ömer Onan kaç yaşında?Basketbolu bıraksada bir rahatlasak adamın savunmasından hiçbir oyuncu kurtulamıyor.Iverson,Charles Smith,Drew Nicholas...ilk aklıma gelenler.

Sühan Cem' Alıntı:
FBÜ Sacremento 'da geçen sene oynayan Gregory May ile prensipte anlaşmış.
Biraz oyuncunun hakkında araştırma yaptım,Kilo sorunu yaşayan bir oyuncuymuş ama pota altını iyi doldurur falan diyorlar.Pota altında skor üreten Lavrinovic,Oğuz gibi oyuncuları var zaten Fenerbahçe Ülker'in bu gelen oyuncuda savunma'da başarılı olursa önemli katkı sağlar Fenerbahçe Ülker'e.

Biraz'da İverson'dan bahsedeyim şuan'a kadar 2 maç oynadı ve bekleneni veremedi ama mutlaka skor anlamında çoştuğu maçlar olacaktır lakin Beşiktaş'ın beklentilerini karşılayabilir mi orası soru işareti ?

kaankural ( Kaan Kural'ın twittar'da sean may transferi için yaptığı yorum )
F.Bahçe genelde sezon ortası transferlerde nokta atışı yapardı ama Sean May kötü seçim olmuş.Öncelikle Vidmar'ın alternatifi olamaz çok kısa

Sean Greogory May...
Öncelikle şu uzun sıkıntısında bu transferi biz yapsak emin olun aynı şeyleri yazardım...
Bu adam NBA'de yıldız potansiyeli olan, ileride yıldız olamasa bile maç başına 12 s 6r bir katkı verebilecek biri olarak görülüyordu...
Charlotte oluşumunun içine dahil edildi ama hiçbir zaman NBA standartlarına çıkamadı. (Sağlıklı olduğu zamanlardan bahsediyorum)
Sonra malum sakatlıklar ve kilo problemleriyle boğuştu. NBA'de son 2 sezondur esamesi okunmuyor. Charlotte daki başarısız sezonlardan sonra yeni bir başlangıç umuduyla S.Kings'e gitti. Yine olmadı...
Hiç bir zamanda iyi bir savunmacı olamadı zaten...
Öncelikle F.Ülker'in savunmada yumuşak karnı olan pota altını daha da yumuşak hale getirir. Çabuk uzunlara karşı büyük sıkıntı yaratır, maç başına iyi kullanılırsa 8-10 sayılık bir katkı verebilir ama ribaund zaafı baş gösterir...En son izlediğimde kolunu kıpırdatacak hali yoktu..
Açıkcası ben rotasyonda kendisine yer bulabileceğini dahi düşünmüyorum. Bazı oyuncular vardır, gelişi dahi gidişatı, düzeni bozar. Tamamen o tip bir oyuncu...
F.Ülker'in bu seneki oyun anlayışını takdir etsem de bu hamle onlar için çok ama çok saçma oldu...
Vidmar'ı ben hala beğenmiyorum, bence üst düzey bir takımın pota altı oyuncusu olamaz. F.Ülker'in sertlik getirecek bir başka oyuncusu olmadığı için onların savunmasında mecburen parlayan bir yıldız gibiydi.
Sonuç olarak Oğuz, Lavrinovic, Mirsad gibi savunma da yumuşak kalan oyunculara bir yenisi daha eklendi. Formsuz Kaya'yı hesaba katarsak Euroleague rakipleri için bulunmaz bir maden oldu pota altı...
Tabi yazdıklarım Euroleague için geçerli. Türkiye'de Mersin gibi takımlarla yapılan maçlarda yıldız olursa da şaşırmam...
Umarım bizimkiler de bunun gibi saçma bir hamle yapmaz.

Sühan Cem' Alıntı:
FBÜ Sacremento 'da geçen sene oynayan Gregory May ile prensipte anlaşmış.
Büyük takim ve vizyon sahibi olmanin bir göstergesi bu transfer. Kimse oyuncu icin bilmem söyle kötü veya böyle dezavantajli vs. yorumda bulunmasin adamlar 5 dakikada NBA'den transfer yaptilar.

Bence de hemen transfer yapmaları çok iyi ama aldıkları adam hakkında sitelerde okuduklarım hiç olumlu değil. Tanıyanların yorumları özellikle.

Sezonumuzu heba eden Hosley ve Tolliver transferini yapanlar daha büyük vizyon sahibiydi o zaman.
Eurolig seviyesindeki takımın 3 yıldır basketbol oynamamış birini getirmesi ya menejer oyundur yada bilgisizliktir. Transfer başlığında yazdım, bu oyuncu bize gelse yönetime sallamalar ne yaptın Oktay hoca demeler sayfalar sürerdi eminim. Resmi siteleri prensipte anlaşıldı demiş zaten sağlık kontrolune girecek daha.

Bence de çok gereksiz bir hamle olmuş. Fb Ülker için F4 hayal oldu bana göre bu transferle.

Sağlam NBA bloglarından Konyalı Portlandlılar da şöyle yazmış.

KONYALI PORTLANDLILAR' Alıntı:
NTV Spor yazmış. Vidmar'ın sezonu kapamasının ardından Fenerbahçe Ülker'de bir uzun sıkıntısı baş göstermişti. Bir transferle bu eksiği kapayacaklarını biliyorduk, hatta gerçekçi olmasa da Enes'in dönüp dönmeyeceği konuşuluyordu. Takıma eklenen isim Sean May oldu. Peki kimdir Sean May? Şunu söyleyeyim, transfere onay verecek kişi ben olsam 10 kere düşüneceğim biridir Sean May. Şöyle ki:

NBA'e gelirken boyu yetersiz olmasına rağmen hızlı ayakları, orta mesafe tehdidinin ve sırtı dönük oyununun olması sayesinde kendisine yer edinebilecek bir uzun olarak görülüyordu. Bobcats'de bunun parıltılarını gösterdi. Ancak savunması hiçbir zaman oyununun kuvvetli yönü olmadı May'in. Hani Vidmar'ın en iyi yaptığı şeyi, May neredeyes hiç beceremiyor desek yeridir. Sorunlar bununla da kalmıyor. May 3 senedir ne yapıyor? Yatıyor. Evet bildiğiniz yatmak. Zaten iki dizinden de sorunlar yaşayan oyuncu, sağ dizinden mikro kırık/çatlak ameliyatı olduktan sonra bir daha NBA düzeyine asla çıkamadı. Hatta Larry Brown onu "maça çıkacak durumda değil" diyerek kadroya almamaya başladı. Daha sonra Kings ile bir yıllık sözleşme yapmıştı ve Kings ona "120 kilonun altında olursan 100 bin dolar daha vereceğiz" demişti. Para tatlı gelmiş olacak ki, May zamanında bu kiloya düşmeyi başarmıştı. Üç sezondur yatmasına rağmen yazın Nets ona kucak açtı uzun rotasyonunun bir parçası olsun diye. Ancak bu sefer dizi değil ayağından sakatlandı ve Kasım'ın başında dönecek olması nedeniyle Nets onu takımdan gönderdi. Üstelik öyle hafif bir sakatlık değil. Stres kırığından bahsediyoruz. Doğru bir şekilde dinlendirilmezse, sezonu kapamaya kadar gidebilecek bir sakatlık.

Fenerbahçe'nin kariyerinin başında dizlerinden problem yaşayan, daha sonra mikro kırık ameliyatı olan ve 3 senedir yatan, savunmada zayıf kalan bir adamı alması ne derece doğru acaba? May şu anda kaç kilo? İki aydır antrenman yapmıyor, maç yapabilecek durumda mı? Fenerbahçe'nin şu anda ihtiyacı var çünkü kendisine. Ayrıca stres kırığı ne durumda? Tamamen geçti mi? Bütün bunlar soru işaretleri. Son olarak da, fotoğraf photoshop falan değil, gerçek. Adam bildiğiniz şişmişti, Sacramento boşuna o maddeyi koymamıştı anlaşmaya yani...

Bu yamanın tutmasını beklemiyorum ben açıkçası.

Sean May len bu gregory filan başka adam sanmıştım ben. Kwame tarzı bir balondur bu adam. Kısa , tosun bir adamdır. Açıkçası bir işe yaramaz şu hali. Zaten dizi elindedir. Yanlış hatta rezalet bir transfer. Kim yaptıysa teşekkür ederim. Kralsın bu transferi yapan adam :) Nba apoleti herkeste var tony Delk bile nba'de 55 atmış bir adam sonuçta. Cidden komedi transfer olmuş Rasim'i geri alsalar daha iyiymiş :)

Bu arada Burak Bıyıktay hakikaten kötü bir koç emin oldum buna. Likholitov 3 faulken kenara almamak aptallıktı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...