Beko Basketbol Ligi 2010/2011

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O ara kontenjandan abi..=)

Sertaç ve Uğur'u da dahil edersek ki ikisi de önemli süreler alabilecek isimler, altı kişi kafadan var kadroda..Tüm takımı yolladılar sene sonunda, minimum 3 yabancı gelecektir.

Daha önce dediğim gibi kadronun ederi neyse ona kurulacak bu sene. Basketbola yatırılan para azalmış gibi gözükecek ama eder budur yani. Tutku'ya, Hüseyin'e, Bekir'i bol bol sıfırlı kontratlar vermenin bir manası yoktu. Dudley, Wilson, Ricky Davis'i de dahil edersen şu altı oyuncunun parasıyla belki daha azıyla ligde oynayan takımlar var. Play-off'a girenler var içerisinde hatta. E şimdi bu adamların hepsi yollandı, geçen sezondan 1 kişi dahi kalmayacak. Gelenler de işte potansiyelli gençler. Yabancıların da öyle yıldız statüsünde olması beklenmiyor zaten koç Faruk Akagün iken. Şu tabloda bütçe geçen yılın yarısına gelir mi, zannetmiyorum. Ama sıralamada geçen yıldan daha kötü bir yeri olmayacaktır Telekom'un sene sonunda. Bahsettiğim köpük buydu yani.

Akşama Faruk Akagün ile yapılan kısa bir röportaj eklenecek siteye. Daha spesifik bilgiler vardır içerisinde..=)

Teşekkürler.

Bu arada herkes gidiyor demişsin zaten Salsa'da da Soner dahil de demişsin.Soner bu sezon ki kadro yapısına gayet uygun değil mi o neden gidiyor bilgi yada fikrin var mı ?

Pardon Anıl bey demiş Soner dahil herkes gidiyor diye :)

Çağlar hazır bilgi vermeye alışmışken salon değişikliği vs. gündemde mi?

Salon değişikliği beraberinde taraftar profilini de beraberinde getirir diye düşünüyorum. Yoksa kapasite nedeniyle Atatürk S.S. Telekom için daha avantajlı.

Onur abi; daha kapsamlı bir röportaj yapacağız koçla. Orada daha net bilgi sahibi oluruz ama Atatürk Spor Salonu'nu bırakmazlar diye düşünüyorum. Ama bir zihniyet devrimi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Biliyorsun o taraftarı besleyen Ercüment Sunter&Merih Çakıroğlu ekürisi idi. Faruk Akagün'ün onları besleyeceğini zannetmiyorum. Oyunculardan kalan 1 kişi bile yok, Soner de gidiyor. Düzen bozulacak yani..Salonda bizbize kalmak harika olur..

Belki önemli maçları yeni salonda oynayabilirler ya da Avrupa olursa falan..Öğrenir, sana dönerim ben..=)

Erkan Veyseloğlunun Erdemir'de kaldığı doğru mu ?

1 yıl daha Erdemir'de Beşiktaşlılar kesin gözü ile bakıyordu bu transfere

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
Onur abi; daha kapsamlı bir röportaj yapacağız koçla. Orada daha net bilgi sahibi oluruz ama Atatürk Spor Salonu'nu bırakmazlar diye düşünüyorum. Ama bir zihniyet devrimi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Biliyorsun o taraftarı besleyen Ercüment Sunter&Merih Çakıroğlu ekürisi idi. Faruk Akagün'ün onları besleyeceğini zannetmiyorum. Oyunculardan kalan 1 kişi bile yok, Soner de gidiyor. Düzen bozulacak yani..Salonda bizbize kalmak harika olur..

Belki önemli maçları yeni salonda oynayabilirler ya da Avrupa olursa falan..Öğrenir, sana dönerim ben..=)
Bilgilendirme için teşekkürler Çağlar. Yerleşen zihniyetin izlerini kazımak çok kolay olmayacak. Güzel haberlerini umutla bekliyorum. : )

Faruk Akagün söyleşisi yayınlanmış salsa'da. İlgimi çeken bölüm şu;

1-3-4-5 numaralara 4 yabancı alacağız. Bunun için genç kuşağın her türlü önerilerine açığız. Bize ulaştırılan her türlü oyuncu önerisini dikkate alıp inceleyeceğimize şimdiden söz verebilirim. İnsanlar Türk Telekom takımını kendi takımları gibi sahiplenecekler böyece ve istediğimiz o sempatik takım olgusuna da ulaşabileceğiz.

Hocaya bir öneride bulunup bunun gerçekleştiğini de görmek de büyük gurur verir sanırım. Bunun dışında ben hocayı tanımıyordum ama Galatasaray ile şampiyon da olmuş. Vay be.

http://www.salsabasket.net/2010/06/faru ... ortaj.html

Kısa ama doyurucu bir röportaj olmuş. Emeği geçenlere teşekkürler.

Gecekondu´nun basketbolcu tavsiye edemeyeceğini gözönünde bulundurursak, anlaşılan o ki, Akagün özellikle Ankaralı basketbolseverlere aidiyet duygusunu aşılamaya çalışıyor. Umarım basketbolseverleri hedef kitle olarak alan bu yapılanma başarıya ulaşır. Görünen o ki Telekom yol haritasını çizmiş, artık bu yapılanma ile birlikte Galatasaray´ın Türk Telekom ile birleşmesini beklemek anlamsız.

Dün hangi gazetede okuduğumu hatırlamıyorum, Federasyon Ankara Arena´nın masraflarının yüksekliği nedeniyle isim sponsoru arıyormuş. Bu çerçevede Turkcell, Türk Telekom´a vs. teklif götürecekmiş. Türk Telekom bu teklifi kabul edip maçlarını orada oynayabilir diye düşünüyorum.

TS Wright'i T.C vatandaşı yapmaya çalışıyormuş daha önce TT Dudle'i aynı sezon içerisinde vatandaş yapamadı BJK Peja'yı hiç yapamadı sanırım.

Bakalım sayın spordan sorumlu devlet bakanımız ve sayın hükümet herkese eşit mesafede mi ?

Devletten çok Doğan Hakyemez yaptırır bence. Doğan Hakyemez olmasa Trabzon'un aklına bu tür cinlikler gelmezdi. Ama işin de şeyini çıkarmamak lazım. Kolay mı olmalı bu kadar vatandaşlık almak?

Kerem SEÇER' Alıntı:
Devletten çok Doğan Hakyemez yaptırır bence. Doğan Hakyemez olmasa Trabzon'un aklına bu tür cinlikler gelmezdi. Ama işin de şeyini çıkarmamak lazım. Kolay mı olmalı bu kadar vatandaşlık almak?

Evet akıl onundur ama sonuçta vatandaşlık kararı bakanlar kurulu ile ilgili sonuçta spordan sorumlu devlet bakanımızın eski bir TS başkanı olması bazı kişilerde çifte standart olacak sürec oldukça hızlacak gibi bir kuşku uyandırabilir ama yok hükümetimiz ve bakanımız herkese eşit mesafededir canım!.Rutin süreci biliyor ancak bir daha ki sezona yetişir bu iş .

Yalnız bildiğim kadarıyla, 3. sezonun ortasında sakatlandıktan sonra Wrightın kontratını fesetmişti Telekom. O nedenle 3 sezon oynama kriterini de karşılamıyor olması lazım Wright'ın.

Ben tam prosedürü bilemediğimden federasyon bazında değerlendirdim aslında. Vatandaş olması mı zor yoksa vatandaş olarak oynaması mı onu düşündüğümde federasyonun da oyuncuyu vatandaş olarak sayması gerekliliği var diye biliyorum. Yani asıl federasyonda uzuyor diye düşünüyorum süreç ama benim düşündüğüm yanlış ise haklısınız o zaman tabi. Zaten camiası ile araları bozulmuştu futboldaki son hafta muhabbeti ile düzeltir bu şekilde sayın Bakan. Fener de Preldzic'i yapıyor oh. Dudley de mutlaka bir takımda oynayacak. Yararlanamayan bir biz olacağız bu işten.

Düzeltme: Ünsal süreç hakkında bilgi verebilir misin? Vatandaş olan ve 3 sezon oynayan adam direkt Türk sayılıyor mu?

Benim bildiğim eğer Türk Milli talımında oynamak gibi bir durum yoksa T.C vatandaşı olman ve üç sezon ülkemizde oynamış olmak gerekiyor.Yani zaten üç sezon oynamış biri için asıl prosedür vatandaşlıkla ilgili .

Yalnız sezona yabancı oyuncu olarak başlamış ise sezon ortasında vatandaşlık işlemleri bittiğinde ne olacağı federasyonla ilgili olabilir. AYnı sezon mu türk statüsünde sayılacak yoksa ertesi sezon mu.

Yanlış hatırlamıyorsam Dudley'in sezon sonuna doğru işlemeri bitmiş ama o sezonu yabancı statüsünde tamamlamıştı.

Abi şöyle, işlemler kolay şeyler değil, devlette ciddi derecede çaba sarfetmek gerekiyor. Bu işin 2 yolu var, ya 3 sezon oynayacak , ya da devlet baba " Evet kardeşim bu adam vatana millete inanılmaz yararlıdır, Türk statüsüne geçmesinde fayda vardır " diyecek. Devşirilince milli takımda oynamayacağı için Emirden doalyı, böyle birşey çok gürültü kopartır, ne faydası olacak lan vatana millete diye sorarlar.

O yüzden de sadece 3 sezon oynama kriteri işleyebilir Wright da. Başvuruyorsun 3 yıl oynadıktan sonra vatandaşlık için. Ama genelde işlemler uzun sürdüğü için aynı yıla yetişmiyor, oyuncu 4. yıldan sonra Türk oalrak oynamaya başlıyor, Dudley de olduğu gibi. Tofaş da Sean için aynı senaryoyu uygulamayı düşünüyordu, ama bu yıla yetiştiremiyor onlar da. Doğal olarak planları değiştirmek zorunda kaldılar.

Anladım Ünsal zaten Kutay Bey de biraz açıklamış. O zaman Kutay Bey'in söyledikleri doğru tabi. Ne yapıp edip yetiştirirlerse birilerinin parmağı olacağı kesin olacak.

Açıkçası Wright işi olursa Trabzon yerli statüsüne Milli oyuncu kapasitesinde birini katar ki ciddi avantaj sağlar onlara. Emir'i söylemeye gerek yok. Belki yetenekli biri ama yabancı olarak ülkemizde çok fazla paralar kazanamayabilirdi ama yerli statüsünde acayip iş yapacak. Bundan en çok da oyuncular yararlanacak. Türk olan Dudley gibi götürmek ister paraları :)

24.7. Türkiye basketbol liglerinde en az üç (3) sezon resmi müsabaka takım kadrosunda bulunan TC vatandaşlığına geçmiş yabancı sporcularda, ümit, genç ve yıldız takımlardan yetişmiş olma şartı aranmaz. Bu sporcular Türk oyuncu statüsünde sözleşme imzalayabilirler. Sonradan TÜRK vatandaşlığına geçerek Türk A Milli takımının formasını giyen sporcularda da aynı şekilde, ümit, genç ve yıldız takımlardan yetişmiş olma şartı aranmaz. Bir takımın maç kadrosunda bulunan bu tip sporcuların sayısı biri geçemez.

Sonradab T.C. vatandaşı olmuş bir oyuncunun Türk statüsünde oynaması için ya 3 sezon oynamış olmalı yada A milli takım forması giymiş olmalı

Hükümet nezdinde vatandaşlık işlemlerini halledebiliyorsan ve oyuncu 3 yıl türkiyede oynamış yada A milli takım forması giymişse federasyon nezdindeki kısım halloluyor zaten.

Yani asıl prosedür vatandaşlıkla ilgili

Bu başlıkta Diamantidis'in F.Ülker ile ismi geçmişti yanlış hatırlamıyorsam ...

Diamantidis, Panathinaikos ile Sözleşmesini 2 yıl daha uzatmış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...