Beko Basketbol Ligi 2010/2011

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eurobasket Cüneyt BKJ'de demiş.

Besiktas have agreed on terms of contract with Cuneyt Erden (185-G-77). The 32-year-old guard started the previous season in Antalya. He tallied 8.4 points, 3.5 assists, 2.3 steals and 2.1 boards per game. In Decmeber 2009 Cuneyt Erden moved to Bornova. The guard appeared in nineteen games for the team tallying 6.6 points, 3.5 assists, 2.3 rebounds and 1.5 steals. Earlier Cuneyts Erden had stints with Tofas, Turk Telekom, Pinar Karsiyaka, Durassafaka, Ulker Istanbul and Galatasaray.

Ayrıca Türkbasket'de Kerem Özkan@Oyak demiş

@ Engin Atsür-->fenerbahçe

2 yıllık anlaşma sağlamışlar

Ntvspor

Rasim Başak benchte otura otura basketbolu unutmadımı acaba.kimse yanlış anlamasın ama bir oyuncu ancak bu kadar insana antipatik gelebilir.ayrıca Telekomunda ne yaptığı pek belli değil gibi.bütçeleri azaldı,hedefleri düştü galiba.gerçi hedefleri büyükken ne yaptılarki.

Biçok takım önemli transferler gerçekleştiriyolar.acaba Efes Pilsen ne yapacak.gerçi Coaohları belli değil ama böyle zaman kaybederlerse yine yabancı ağırlıklı kadroları olur diye düşünüyom.bu arada Erman Kunter transferinin olmadığı söyleniyo.

Efes'in kolay kolay geri adım atacagını sanmıyorum. Ermal'i kaybettiler sayılmaz. Kerem Gonlum'un donusu sonrası zaten Ermal'in sure bulması oldukca guctu. Yine aynı sebeplerden oturu Omer Asık eger Nba'ye gitmeyip burada kalacaksa, Efes formasıyla izleyebiliriz dıye dusunuyorum. Sinan konusunda yeni koçun kararı onemli, Sinan için, takımın kilit isimlerinden biri degil sadece bir parca, tanımı dogru olmakla birlikte, islev acısından hayati bir oneme sahip kanımca. Efes için Ender Aslan'dan cok daha onemli, faydalı bir oyuncudur Sinan ama bakalım, yeni teknik heyet nasıl kara verecek?

Telekom için geçmiş olsun :) :)
Rasim BAŞŞŞAK ile anlaştığını yazıyor salsa

Rasim bence önemli katkılar verir tabi üçlük denemezse devamlı.

Banvit'e bayıldım ben ya. Seneye daha iyi olacaklar.

Kerem Abi Banvit süper ötesi oldu bence.Geçen sene guard mevkinde biraz sıkıntılıydı bence tam katkı alamıyordu şimdi Graves ile onuda tamamladı.Lance Williams, Keith Simmons ve Chuck Davis olduğunu da düşünürsek yine kafa kafaya oynarlar bu sezonda Orhun Ene faktörü var tabii bir de

Efes,fener,Telekom,Banvit,Trabzon,Galatasaray kadro yapılanmaları Avrupa takımları gibi oldu ligimiz gerçekten her sezon üstüne bir kat daha koyuyor

Kerem SEÇER' Alıntı:
Rasim bence önemli katkılar verir tabi üçlük denemezse devamlı.

Banvit'e bayıldım ben ya. Seneye daha iyi olacaklar.

Çok doğru işler yapıyor orada Orhun Ene. Parkede olanları görüyoruz zaten de parke dışında da çok faydalı işler yapılıyor. Geçen sezon Bandırma'ya geldiğinde Banvit'in genco takımının maçını takımla aynı güne koydurmadı hiç, orayı daha iyi takip edebilmek için. Küçük ama hoş bir detay mesela bu.

Ntv Spor'un alt yazısına göre T.Telekom Adem Ören ile anlaşmış.

Telekom ne yapmaya çalışıyor anlamadım. :)

Medical Park Trabzonspor Genel Direktörü Doğan Hakyemez, ligde ilk 6 içerisine girecek ve zirveyi zorlayacak bir kadroyu oluşturduklarını söyledi.

Doğan Hakyemez, Ayasofya Müzesi'nin bahçesindeki restoranda düzenlediği basın toplantında, geçen sezon birinci lige çıkma yolunda kendilerine destek veren başta kulüp başkanı Saner Ayar ve yönetici Celil Hekimoğlu olmak üzere yetkililere teşekkür etti.

Bu sezon da Vuk Radivojeviç, Michael Wiright, Derrick Obasohan'nın yanı sıra Ersin Görkem, Mutlu Demir ve Evren Büker gibi yerli oyuncuları kadrolarına kattıklarını belirten Hakyemez, takım kaptanlığını geçen sezon aldıkları ABD'li oyuncu Jamison'un yapacağını bildirdi.

Hakyemez, bu yıl öncelikli düşüncelerinin 2,5 milyon dolarlık bir bütçe ile lige ısınmak olduğunu ifade ederek, "Ama ısınmak demek ilk 6 dışı değildi. Ancak Trabzon halkının başarı istemesi, yenilgilerde çok üzülmesi dolayısıyla başkan Ayar'ın isteğiyle bütçe 4,5 milyon dolara yükseltildi. İyi bir kadro kuruldu. Oluşturduğumuz kadro ilk 6 içine girer, zirveyi de zorlar" dedi.

Trabzon'a gelişinde amacının maddi kazanç olmadığını vurgulayan Hakyez, "Benim amacım Anadolu'dan bir takımın birinci lige yükselmesi ve şampiyon olması. Ama Şampiyonluk başarı değil. Benim için başarı Trabzon'dan yetişen oyuncularla bu başarıyı elde etmek. Bunun için özverili ve uzun bir çalışma gerekir. Bunun için buradayım. Altyapı konusunda bu ayın 26'sındaki genel kurula kadar bir şey söylemiyorum. Seçimi bekleyeceğim" ifadelerini kullandı.

SALON SORUNU
Sezon başında Barcelona ile hazırlık maçı oynamayı düşündüklerini anlatan Hakyemez, şöyle devam etti:
"Barcelona ile maç yapmamız çok kolay. Çünkü renklerimiz aynı ve çok kolay iletişimimiz var. Ancak şu anda salon yapılıyor. İl Müdürümüze dedim ki, bu salonu kaçında açacaksınız? Ancak net bir tarih alamadık. Barcelona gibi kulüpler önceden programlarını yapıyorlar. Bu nedenle maç oynanamadı."

Fenerbahçe ile anlaşan Aydın Örs'ü çok istediğini anlatan Hakyemez, "Örs, bize ihanet falan kesinlikle etmedi. Aydın Örs çok dürüst ve karakterli bir kişiliğe sahiptir. İlk sözünü verdiği kulübe gitmiş ve anlaşmıştır. Biz de hiçbir şey gizli kapılar arkasında olmaz" diye konuştu.

Trabzon'da belediyenin yardımıyla Yeni Mahalle'de yıkılan fuar alanına basketbol sahası kuracaklarını anlatan Hakyemez, pazartesi günü oraya beton döküleceğini ve sahanın altyapı için kullanılacağını kaydetti.

Hakyemez, 1 Ağustos'ta Türk oyuncularla Trabzon'da antrenmanlara başlayacaklarını ve 20 Ağustos'ta da sezon açılışını gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Beşiktaş transferde şahlandı!

Geçen sezon yarıfinale çıkarak ilk 4 arasına giren Beşiktaş Cola Turka, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Siyah ? Beyazlılar, Fenerbahçe Ülker?den Serhat Çetin, Türk Telekom?dan Bekir Yarangüme, Bornova Belediyesi?nden Cüneyt Erden ve İTÜ?den Mustafa Abi ile resmi sözleşme imzaladı. Yerli rotasyonunu kuvvetlendiren Beşiktaş Cola Turka, deneyimli isimleri renklerine bağlarken bir tecrübeli pivotla da görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Geçen sezon Fenerbahçe Ülker?de istediği süreleri alamayan ancak şans verildiği zaman etkili olan 24 yaşındaki Serhat Çetin, 2.5 dakika sürede 2.1 sayı, 2.2 asist,1 top çalma ortalamasıyla oynamıştı.

Avrupa Şampiyonası?nda forma giyen kısa forvet 33 yaşındaki Bekir Yaragüme, Türk Telekom formasıyla geçen sezon 8.4 sayı, 4.1 ribaunt, 1.9 asist ile mücadele etti.

Kepez Belediyesi?yle sezona başlayan ancak maddi sorunların ardından Bornova Belediyesi?ne transfer olan 33 yaşındaki Cüneyt Erden ise 6.5 sayı, 3.5 asist, 2.3 ribaunt, 1.5 top ortalamasıyla sezonu tamamladı.

Fenerbahçe, Ülker, Beşiktaş Cola Turka ve Efes Pilsen gibi takımlarda oynadıktan sonra geçen sezonu İTÜ?de tamamlayan 31 yaşındaki Mustafa Abi ise, 2. ligde 20 sayı, 3.3 ribaunt, 2.8 asist ortalamalarını tutturmuştu.

BASKETDERGİSİ

Yabancı
Cüneyt

Mustafa
Serhat
Bekir
Yabancı

Cevher (Kalırsa eğer)
3 yabancı ile Beşiktaş iyi bir kadro oluşturabilir aslında. Cevher kalamazsa birşey olmaz ama :)

İnşallah Dudley'yi almazlar yalnız içeri bir de.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...