N
Necati Başaran
Misafir
O ne olduğunu kendisi de bilmiyor,ama anti Galatasaraylı olduğu kesin..
Yanlış forumda olmayasınız?
Biz Galatasaraylıyız hani, Efeslileri tutmayız, Galatasaraylı olup Efes'i destekleyenleri de pek sevmeyiz.
Bu ne saçma sapan bi yorumdur ya,Efes'in yakın zamanda yaptıklarıyla genel olarak o kuruma laf etmek,sevmemek nedir?
Efes bu ülkeye basketbolu sevdiren takımdır,benim tabi ki GS sevgimin önüne geçemez ama ben her zaman her yerde Efes'i desteklerim..Özellikle bu sene yaptıkları tamamen başındaki kişileri ilgilendirir..Bizle olan durumları kim sebep olduysa onları ilgilendirir..
Ayrıca Serhat'a bir çok konuda ben de kızıyorum ve katılmıyorum ama adam F4 de bi takımımız olsun demiş,Türkiye'den bi takım olsun demiş,bu kötü bir şey mi?
Fb'de F4 yapsa duygusal olarak çok hoşuma gitmese de mantık olarak sevinirim çünkü ülkemize faydası olur..
Bu ne saçma sapan bir yorumdur ya, Efes'in bize yaptıklarından sonra Efes sevgisini Galatasaray sevgisinden üstün görmek nedir?
Efes ne zamandır bu ülkeye basketbolu sevdiren takım olmuş? Bana basketbolu o efsane Tofaş takımı sevdirdi mesela, kime göre, neye göre şimdi? 90lı yıllarda yaptıklarına, olaylı Aris maçını aslanlar gibi oynamalarını lafım yok ama şu Efes'i sevme saçmalığı beni ve birçok kişiyi çok rahatsız ediyor. Madem insanlar seviyor, sadece EL maçlarına giden insanlar niye lig maçlarına gitmiyor Efes'in? Onların sevdikleri Efes filan değil, Euroleague arenası.
Bu çok sevdiğimiz Efes, biz çok önemli bir final serisi oynarken oyuncumuzun aklını karıştıran Efes mi? Bu çok sevdiğimiz Efes, Galatasaray Euroleague'e başvurduğunda kendi kazançları için Galatasaray'a bok atmaya çalışanların tuttuğu takım mı?
Galatasaraylıyım, Efes'i destekliyorum, Fb Ülker'e sempati duyuyorum, Banvit hoşuma gidiyor. Oh ne ala memleket. Efes başarı kazanırsa herkes Efes'i destekliyor herkes Efesli, Efes kötü durumda olunca ses seda kesiliyor, herkes bir anda Galatasaraylı oluyor. Seneye Euroleague'e kalırsak Efes ile iç saha maçlarımız çakışacak hep, Efes taraftarsız kalınca ne yapacak bakalım o zaman?
Euroleague'de F4 de bir takımımız olsun da bu Galatasaray olsun madem? Çok mu uzağız şuan bu seviyeden? Destekliyoruz dediğiniz takım Galatasaray'ın en büyük 2 rakibinden biri, zamanında harcadığı paralarla basketbol piyasanın anasını ağlatmış, diğer Türk takımlarını sayesinde çok geri plana atmış takım. Alın size bir sebep daha, Galatasaray altyapısının çıkardığı aktif basketbolculardan en önemli isim Kerem Tunçeri'yi yine o yüksek bonservis ve maaş bütçesiyle bu kulüpten koparmış takım.
Galatasaraylıların bu Efes sevgisini hiçbir zaman anlayamayacağım sanırım. Fenerlilerden de var böyleleri ama bizim sayımızın yanında çok çok az. Hani Galatasaray basketbolda arka plandayken Efes'e geçiş yapan o büyük Galatasaraylı basketbolsever kitle var ya, onlar zamanında kolayı seçip, güçlü takımı tutmak yerine Galatasaray Basketbol Şubesi'ne destek olsalar belki şu güzel seneleri 5 sene önce yaşayacaktık. Ya da şöyle söyleyeyim, bu siteyi 12 sene önce kuranlar, bu takım küme düşmemeye oynarken bu takım için büyük zaman harcayanlar da kolayı seçip tuttuğu takımlarının olduğu ligde Efes'i yada Ülker'i destekleseler bu günlere de gelemeyecektik, o insanların hepsine, bu takıma kötü günlerinde destek olan ve bu takım için emek veren herkese teşekkür etmek gerekiyor bir kere daha.
İyiki Galatasaraylıyım.
Yanlış forumda olmayasınız?
Biz Galatasaraylıyız hani, Efeslileri tutmayız, Galatasaraylı olup Efes'i destekleyenleri de pek sevmeyiz.
Benim fikrim sudur ki;herkes birden fazla takima sempati duyabilir,mesela ben de Chicago Sky ve Orlando sempatizaniyim,ama eger tuttugun takimla ayni platformda senin takiminla mucadele eden bir takimi DESTEKLIYORSAN bir sorun var bana gore,cunu desteklemek baska sempati duymak baska.tarzini pek muspet bulmasam da Gazanfer'e katiliyorum.
Benim fikrim sudur ki;herkes birden fazla takima sempati duyabilir,mesela ben de Chicago Sky ve Orlando sempatizaniyim,ama eger tuttugun takimla ayni platformda senin takiminla mucadele eden bir takimi DESTEKLIYORSAN bir sorun var bana gore,cunu desteklemek baska sempati duymak baska.tarzini pek muspet bulmasam da Gazanfer'e katiliyorum.
Tofaşın ne tarihi varmış öyle efsane olacak allah aşkına basketbolun kıt olduğu dönemde iyi bir bütçeyle kadroyla ve David Riversla götürüyordu işi.Öyle bi esdi geçti rüzgarı..Fenerbahçe Galatasaray Beşiktaş dersin..100 yıllık spor kulüpleri dersin ama bu ülkede Belgeseli bile çekilmeye nail olabilmiş tek takım Basketbolda Efes Pilsen se fazla bişeye bahsetmeye gerek yok..
İnsanların ister istemez efese sempatisi olabiir normaldir..bizim ilkokul ortaokul yıllarında Basketboldan haber almayı bırak ufak bir küpür geçse dua ederdik..günlerce maç sonucu öğrenmek için teleteksin güncelleme yapmasını beklediğimi bilrim..Daha sonra İsmet Badem Fanatik Basket çıkarmaya başladı o da haftalıktı..Velhasıl o dönemlerde haber alınabilen tek takım Efes Pilsendi..Dolayısıyla hani köyden indim şehire gibi Genç kuşak gözümüzü basketbolda işin gerçeği Efes Pilsen ile açtık..Araba radyosundan Koraç Kupası finalini dinleyerek açtık..Bunun sorumlusuda taraftar değildir..Belki şuan 9-10 yaşındaki arkadaşlar gözlerini kendi tuttukları spor kulübünün basketboluyla takımıyla açmış açıyorlar..bi şekilde hergün tvden takip edebiliyorlar..biz pazar günü olacakta saat 14.10 olacakta ntv de basketbol panorama başlayacak 30 sn özet verecek bizde takım takip edeceğiz
Şuan umrumdamı Efes Pilsen Değil..Karşılaşsak ezip geçmesini isterim Galatasarayın..ama herzaman o camiaya saygım büyüktür..Ve Türk Basketbolunda bir gerçek varsa Oda Efes Pilsendir..Bunun aksine iddia eden de şövenistlikten başka bişey yapmamış olur..
Ayrıca Şu yanlıştan vazgeçin Efes Galatasarayın yada başka takımın oyuncularını ayartmış olabilir..Kendi sahasındaki maçlarda fenere ve Galatasaray taraftarına astronomik fiyatta çekmiş olabilir fiyattan..ama bunu spor kulubüne mal edersen yarın öbür günde Cemal Nalga olayını adamın yüzüne vururlar sen Koray Mincinözlü Okan Çevik vs demeye çalışırsın Camiayla ne alakası var dersin oda seni anlamaz..