Beko Basketbol Ligi 2011-2012 Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Efes Keyon Dooling ile anlaşmak üzereymiş. O kadronun başına guard olarak bu adamı alıyorlarsa şimdiden geçmiş olsun. Huertas olmuyorsa Halperin'i falan alsalardı bari Dooling nerden çıkmış. Bu kadar yıldızla başarı gelmez.

Fiba tüm lock out oyuncuların avrupada oynamalarına izin vereceğini açıklamış.

şaşırdım gerçekten ben vermezler diye düşünüyordum.

Burada kimse inanmıyordu FIBA'nın izin vereceğine. "FIBA izin vermeyecek" minvalinde laflar görmüştüm hep, Deron Williams'la BJK'nin anlaşmasının ardından. Herkes özeleştirisini yapar artık. Neyse.

------------------------

Efes'in Dooling transferi de bence fena olmaz. Huertas'ı tercih ederdim ben de, ancak Dooling'i de yabana atmayalım. Fiziksel olarak avantajları var bir kere. Rose, Westbrook falan kadar olmasa da atletik bir adam. Defansif olarak vasat üstü. Vasat bir oyun kurucu ancak topun kıymetini biliyor. Sınırlarını zorlayan bir adam değil yalnız. Biraz hırs falan olsa içinde, kalburüstü bir NBA oyuncusu olabilirdi.

Burada kimse inanmıyordu FIBA'nın izin vereceğine. "FIBA izin vermeyecek" minvalinde laflar görmüştüm hep, Deron Williams'la BJK'nin anlaşmasının ardından. Herkes özeleştirisini yapar artık. Neyse.

------------------------

Efes'in Dooling transferi de bence fena olmaz. Huertas'ı tercih ederdim ben de, ancak Dooling'i de yabana atmayalım. Fiziksel olarak avantajları var bir kere. Rose, Westbrook falan kadar olmasa da atletik bir adam. Defansif olarak vasat üstü. Vasat bir oyun kurucu ancak topun kıymetini biliyor. Sınırlarını zorlayan bir adam değil yalnız. Biraz hırs falan olsa içinde, kalburüstü bir NBA oyuncusu olabilirdi.

Serhat çoğunluk izin verilmeyecek falan demiyordu,izin verilecek mi verilmeyecek mi belli değil diyordu..Kaldı ki gelirse gelsin nası olsa kısa süre sonra geri dönecekler..İsterse bir sene kalsınlar,Deron Williams'ı getirmek iyi bir şeymiş gibi bahsedip duruyosun..

Ayrıca Dooling fena olmaz nedir ya..Huertas ne alaka Dooling ne alaka..Takım olarak bi hedef koymuş olmaları lazımdı,nası bi oyun kurucu aradıkları konusunda..Huertas'ın alternatifi nası Dooling oluyo anlamıyorum Efes'i..Seni de tabi..Bu ''Forvet olarak Aguero'yu mu alsak yoksa Crouch'u mu? '' demeye benziyo..

Dooling kötü bir oyuncudur. Nba'de 10 dakika oynayacak ama Avrupa'da asla üst düzey olamayacak oyuncular vardır. Genelde yedek Nba pivotları ve hareketli ama aptal back up guardlar girer bu sınıfa. Dooling de bu tarz bir oyuncu. Tempo kontrolü olmayan ama Nba'in yönlendirilen temposunda atletizmiyle öne çıkan bir oyuncu. Muazzam atlet , hatta iyi bir skorer ama kötü bir point guard. 2 numaraya alınsa kötü transfer demem çünkü Avrupa'da fizik olarak rahatça 2 oynar ama 1 oynaması demek sistemin yok olması demektir. Huertas gibi takımı düzenleyebilecek , pass first bir guard almak varken , mevcut düzenin içinde eritmek zorunda olduğun bi guardı seçmek yanlış oldu Efes için. Gerçi canıma minnet , ne gerek var Huertas'a filan :)

Efes Euroleaguede basarisiz olsun Turkiye ligindede final oynamasin bencede kilit vurulur.Futbol takimina yapilacak yatirim kadar yatirim yapip sonuc husran olursa zaten kilit vurulmasi daha mantikli.THY cok daha az harcamayla cok daha fazla ses getiriyor.Hicbir rekabetin icinede girmeyip kimsenin olumsuz tepkisinide almiyor.

Efes ve Telekom için ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Efes için çok yakın planda olmayabilir ama Telekom 1-2 başarısız sezondan sonra kapanma veya bir takımla birleşme noktasına gelebilir.

Dooling hakkında ise vasat şutör, Avrupa standartlarında iyi atlet, çok iyi savunmacı... Ben Avrupa sistemine de uyabileceğini düşünüyorum. Ancak Efes için asıl sıkıntı Huertas ve Dooling gibi iki tane birbiriyle neredeyse tek bir ortak özelliği bile olmayan isimlerin alternatiflerde arka arka yer alması. Bu da Efes'in sistemsiz transfer yaptığını gösteriyor. Ayrıca Dooling'in gelmesi durumunda Dooling-Vujacic ikilisinin sahada olduğu dakikalarda oyun kurma anlamında ciddi problemler yaşayabilirler.

Efes bu yıl sanırım 20 milyon dolar filan ayırmış bütçe olarak ama ben bu yılda başarı geleceğine inanmıyorum çok iyi harmonlaması gerekecektir takımı onun içinde Ufuk hoca çok zayıf hayırlısı diğer yıl kilit vurmaz umarım şubeye .

Efes'in Huertas işi olmuyor galiba. Barcelona'yla 4 yıllık anlaştacağı konuşuluyor. Ersan + kalburüstü bir combo guard'la hala çok iyi takımlar.

Efes Dooling'i yalanlamış...
İlgilendikleri isimler arasında yokmuş...
Mills söylentileri var, bence gelirse yarar sağlar...Ama beklenilen kadar ses getiremez...
Avustralya'nın PG'si...

David Stern "Oyuncuların görüşmeleri ciddi şekilde yürütmek istedikleri konusunda iyimser değilim." demiş dünkü oyuncular birliği toplantısından sonra.Beşiktaş parasını verebildiği takdirde istediği NBA oyuncusunu getirebilir bu dakikadan sonra[Ve lokavt bitene kadar takımda kalabilir].Lokavt 2012'ye sarkacak gibi...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...