Cumhurbaşkanlığı Kupası | Galatasaray 45 - Fenerbahçe 62

Alan savunması maç boyunca denenebilirdi ribaundlarda bu kadar kötü olduğumuz dönemde ama sanırım Fowles-Wauters ile antreman yapmamış olması takımın bir sıkıntıydı...
 
Basketbolun B'sinden Sistemin S'sinden haberi olmayanlar yine asıp kesmişler, herkes şutör oyuncu eksikliği var demiş, geçtiğimiz sezonlarda hangi oyuncular vardı bu takımda Agustus, Taurasi, Prince, Tamika'yıda sayalım sonuç?, geçen sezon şutları soktuk ama boyalı alanlarda ikili oyunlardan hep sayı yedik, en önemli anlarda fowles ve tina'ya top indiremedik, Benim şahsen en beğendiğim 3 oyuncuyu ne mutluki transfer ettik (Lindsay, Sancho, Nevriye) sakatlarımız düzeldiği ve takım oturduğu zaman senelerdir olmayan sistem ve takım oyununu bu sezon görebileceğiz..

Lindsay çok iyi bir oyun kurucu olmasının yanında hem 3 sayılık atışı yüzdeli ve direk potayada gidebilen bir oyuncu, bugün çok kötü olmasına rağmen Şebnem Kimyacıoğlu, Şaziye İvegin, Gülşah Gümüşay dış şutu iyi olan oyuncular..

Birsel gibi bir yerli oyun kurucun olmadımı 2 Amerikalı şutör olayı hayal olur, Pivota kimi koyacaksın, dersinki kardeşim ben Diana Taurasi ile Seimone Agustus'u transfer edeceğim, o zaman tamam derim..
 
Maçı sonuna kadar izledim vede çok beğendim.hırs ve hücum organinasyonları vardı en azından.Okadar eksikle yorulana kadar tam kadro fenerle iyi mücadele vardı.

Ama hayatı kötümser görenler maçıda kötümser yorumlarlar.Burda bunu görüyorum.Takım bütçesinin yarıdan fazlasını oluşturan oyuncular yoktu.

Bahar sakatlıktan dolayı form tutmamış.Birde Şaziye daha form tutmamış.Onlarda zamanla forma girecektir.Maçın sonuna doğru yorgunluk ve kadın olmanın duygusal çöküşü farkı getirdi okadar.

WNBA de bu sene olimpiyatlar olduğu için biraz geç bitti.O yüzden 2 oyuncu gecikti.

yani özetle hiç sorun yok takımda.eleştirenlerin neyi nasıl gördüğünü anlamakta güçlük çekiyorum desem de inanmayın.Doğrusu güçlük çekmiyorum.Sadece anlamıyorum.

Bu sezon tam takım olduğumuz zaman hele ocaktan sonra herşey mükemmel olur.

Derya yı ya bench te gördüğüm zaman içimi bir huzur güven kaplıyor.O çok büyük yenilmez olduğumuz senelerin kaptanıydı.

Maçı seyredemeyenler canınızı sıkmayın.Uzun seneler sonra mükemmel bir kadın takımımız oldu.Sezon boyu huzurla seyredin bu takımı:)
 
Ben takimi cok begendim uzun sure basa bas gittik. Savunmamizida begendim ayrica. Ribaund konusuna gelince Fowles'in sicrayamamasi ve Ann Wautersle fazla antrenman yapmamasina bagliyorum. Yoksa saglikli bir Fowles fenerin pota altini tek basina dagitirdi. Bunu daha once pek cok kez yapti. Hucuma fazla takmamak gerek cunku hucumun as elemanlari yoktu. Ben cok pozotif dusunuyorum bu takim hakkinda. Ekrem Memnun'a cok guveniyorum ozellikle.
 
Türkiye'ye getirilemeyen Sancho yüzünden kupayı kaybettik. Bunca eksiğimize rağmen Sancho gelseydi, Sancho-Bahar-Fowles-Wauters uzun rotasyonuyla Fener'i yenebilirdik.

Yazıklar olsun Murat Özyer ve tüm sorumlulara.
 
Tüm takımı bugün yaptıkları mücadele için tebrik ederim... bu rotasyon darlığına rağmen 2 per. sonuna kadar basa bas oynadık. Belki ribauntlarda ki fark olmasa idi son per. kadar mücaddelemiz sürecekti... BU TAKIMI ÇOK GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR. BU MÜCADELE OLDUĞU SÜRECE ... gecen sene bu zamanları hatırlayalım rüya takım falan E.L bizim diyoduk Sonuç Sıfır MAÇLAR OYNANILMADAN KAZANILMIYOR...
 
3 sayfa geriye gittim, Işıl ismi bir kez geçiyor. Işıl'ın üstündeki "Yıldızoğlu etkisi" devam edip o tarz bir performans sergileseydi her bir mesajı "Işıl artık gitsin, zarar veriyor. Bak Birsel'e..." cümleleri domine edecekti. En azından iyi şeylerin hakkını verebilsek...
 
3 sayfa geriye gittim, Işıl ismi bir kez geçiyor. Işıl'ın üstündeki "Yıldızoğlu etkisi" devam edip o tarz bir performans sergileseydi her bir mesajı "Işıl artık gitsin, zarar veriyor. Bak Birsel'e..." cümleleri domine edecekti. En azından iyi şeylerin hakkını verebilsek...

Işıl bizim adımıza takımın en iyi oyuncusuydu dün. Hiç adı geçmemesi normal çünkü insanlar ona laf sokmak ve ihaleyi üstüne yıkmak için kötü oynasın diye yanıp tutuşuyor.
 
Cem Hoca dan sonra nihayet bir ışık gördüm takımda. Belli setleri oynamaya çalıştılar. Mücadele ettiler. Farklı yenilmiş olsak bile umut verdiler. Hepsinin emeğine sağlık.
 
Kaptan dun cok olumlu bir oyun sergiledi. Her hucumda top onun eline degdi ve top onda oldugunda rahatliyordum acikcasi. Birde dikkat ettiyseniz iki yildir taktigi dizliklerini takmamisti dun. Ben daha once o dizliklerin onu rahatsiz ettigini dusunuyordum cikarmasi cok iyi olmus.
 
1- 5-6 kez boş turnike kaçtı
2- Fener uzunlarının dışardan şut attığı bilinmesine rağmen boş bırakıldı.
3- Hızlı hücum şansımız varken nedense değerlendirilmedi ısrarla set hücumu yapılmaya çalışıldı
4- Süre ihlali yaptık

Dünle ilgili yanlış olan bunlardı. Onca eksiğe rağmen ellerinden geleni yaptılar oyuncularımız.
 
Bu kadar eksik ve sıkıntı varken, olumsuz olarak göze çarpan şeylere rağmen henüz eleştirilecek bir durum yok bence. Karşı taraf tam ve eksiksiz çıktı maça, biz ise kolu kanadı kırık şekilde çıktık. Karşı tarafın maçı kazanacakları çok belliydi. Dün ile ilgili en güzel gelişme Işıl'ın daha fazla sorumluluk alarak oynamasaydı bence. Büyük maçlarda, özellikle Fener derbilerinde bu konuda sıkıntı yaşıyorduk. Onun dışında, çok fazla olmasa da, Ekrem Hoca'nın basketbol felsefesinden örnekler gördük, ancak onun için de olumlu veya olumsuz bir şeyler söylemek için erken.

Gelecekle ilgili her şey önce şubenin yönetilmesinde bitiyor maalesef ve o konunun da durumu Allahlık...
 
Takımdan umutluyum ben bu sene beklediğimiz şampiyonluk gelecek. Takımda çok eksik vardı buna rağmen mücadele etmekten kaçmadık. Ek olarak Angel ile Sancho aynı takımda oynuyorlarmış WNBA'de Angel oynarken bizim oyuncumuz neden oynamadı ki ?
 
Takımızın ilk yarı oynadığı oyundan dolayı kutluyorum. İkinci yarı geriye düşüp farklı yenilmemiz bence de rotasyonumuzun dar oluşuydu. 4 eksik vardı. ( Sancho-Whalen-Nevriye-Alba ) Fowles ise sakat olarak oynadığı ayağı sarılıydı zaten bir çok pozisyonda ribaunt için zıplamadı bile dikkat ettim. Bahar ise omzunda sakarlığından dolayı etkisizdi.
Ancak hepimizin kafasını kurcalayan soru şurada eksiklerimizin için de doğru dürüst şut atacak oyuncu yok. Bence kısa rotasyonda büyük sorunlarımızın olacağını düşünüyorum. Tamam uzun rotasyonumuz ilerleyen zamanlarda kusursuza yakın olacak.
Ya kısa oyuncular? Dün FB takımında oyun sıkıştığında kaldırıp şut atabilen bir Pondexter-Birsel gibi oyuncular var. Bizde şu an için böyle oyuncular yok. Whalen şutör bir oyuncu değil Alba değil peki nasıl olacak bu iş!
Şimdi gel de Taurasi'ye üzülme.
 
Takımda eleştirilecek bir şey yoktu, bu durumda bundan daha iyisini maça yansıtabilmek zor. Fakat Nevriye'nin oynamayacağı günler öncesinden belliyken Sancho'yu nasıl olur da bu maça yetiştiremezler, bu kabul edilebilir gibi değil.

İyi bir takımımız var. Her sene iyi bir takım kuruyoruz. Ama işte, iş iyi takım kurmakla bitmiyor. Bilinçli disiplin dediğimiz şey eksik. Sorumsuzluk diz boyu.

Avrupa'nın en iyi uzun rotasyonuna sahibiz bana göre. Alba sağlam dönerse (bir zahmet dönsün artık, bir sezonu da geçecek neredeyse) takımın çehresi baya değişecektir.
 
Maçın tek sevindirici noktası Işılın iyi oynaması ve katkı yapması oldu. Böyle devam etmeli artık. Bunu haricinde konuşulacak birşey yok.

Murat maç öncesi twitterda yazdıklarını öğrendim. Kısa bir analiz yapalım bakalım.

Maçta oynamayacaklar.:
1.Lindsay WHALEN WNBA takımı ile 24 Ekim ‘e kadar play off maçları oynayabilir.Sol elinde kırık var.
Söylediği bahaneler arasında en geçerlisi bu, buna söyecek birşey yok.

2. Alba TORRENS Sakatlık sonrası terapisi devam ediyor.Doktorlara göre Ocak 2013 tarihine kadar maç oynayamayacak.
En erken Ocak'ta dönecek ve döndüğünde nasıl döneceğini bilmediğmiz bir oyuncunun yerini doldurmak için neyi bekliyorsunuz ? Üstelik takımın en çok eksik olduğu bir pozisyonda. Ocak' a kadar maç yapmayacakmıyız biz??? Ya da böyle hedef maçlarda farkmı yiyeceğiz?

3. Nevriye YILMAZ 17 Eylül 2012 ‘de geçirdiği ameliyat sebebiyle henüz sahaya çıkamıyor.Tedavisi devam ediyor.
17 Eylülde sakatlandığı tamamen YALAN. Nevriyenin senelerdir belinde bu problem var. Ne zaman patlayacak diye herkes bekliyordu ve bizde patladı. Bu kadar para verip alırken bunu düşünmedinizmi?

4.Sylvia FOWLES WNBA ‘den sakat geldi .14 Ekim Pazar günü ilk defa çıktığı idmanı tam yapamadı. Cumhurbşknlık maçında oynama şansı olabilir.
Sakat dahi olsa oynadığı için birşey demiyorum bu konuya.

5.Sancho LYTTLE Kontrattaki maddesinden dolayı 17 Ekim’e kadar izin evraklarının hazırlanması için Amerika’da kalacak
Kontrattaki madde ne demektir ya biri bana anlatsın? Bu maçın tarihi bir ay önceden kesinleşti. Böylesi önemli bir maç için bir oyuncuyu ikna edip getiremiyorsanız diğer oyunculara nasıl laf geçireceksiniz?

Her şey ortada. Şubede özellikle kadın takımında ciddi bir başıboşluk, düzensizlik, disiplinsizlik var. Artık vurdumduymazlık ta olmaya başladı sanki kimsenin umrunda değil. Yönetim bu insanları gönderip yerine işi bilenleri neden almıyor çok merak ediyorum.
 
Bu maçın en güzel yanı Işıl ve takımın verdigi mücadeleydi. Eksiklerde dahil olunca cok buyuk işler yapabilecegimizi düşünüyorum.
 

Üst