Öncelikle şunu belirtmek isterim. Gerçekçiyim, eylemler ne kadar etkili olursa olsun mevcut hükümet görevine devam eder. Hükümet istifa etse de yapılacak seçimde mevcut iktidar partisi birinci olarak çıkar. Yalnız iktidar partisinin alternatifinin olmaması eylemcilerin kusuru değil, ülke siyasetçilerinin ayıbıdır. Bu durum benim hükümetin verdiği bir kararı eleştirme hakkımı elimden alamaz.
Aklı başında olan herkesin anlayacağı gibi Gezi Parkı´ndaki ağaçlar bir simge haline dönüşmüştür. İktidarlar bir konuda karar verirken halkın isteklerini göz önünde bulundurmak zorundadır. "Ben yaptım olacak" anlayışı dayatılırsa dinamikler bir yerde patlak verir ve ortaya böyle bir tablo çıkar.
Eylemlerin geldiği noktanın tek sorumlusu başbakandır. Başbakan biz böyle karar verdik ama anladık ki halkın isteği bu değilmiş deseydi ve kararı geri aldıklarını açıklasaydı şu anda Türkiye´de eylem çoktan sona ermiş olurdu. Devletin malına zarar vermeyi kimse meşru gösteremez, tıpkı eylemcilere yönelik kullanılan aşırı orantısız gücün meşru kılınamayacağı gibi. Yalnız kamu malına kimin zarar verdiği konusu tartışmaya açıktır.
Eylemcilerin de yaptığı hatalar var, daha doğrusu eylemci kılığındaki provakatörlerin ama gelinen noktada kusur oranı belirlemek gerekirse en az kusur eylemcilerdedir.
Aklı başında olan herkesin anlayacağı gibi Gezi Parkı´ndaki ağaçlar bir simge haline dönüşmüştür. İktidarlar bir konuda karar verirken halkın isteklerini göz önünde bulundurmak zorundadır. "Ben yaptım olacak" anlayışı dayatılırsa dinamikler bir yerde patlak verir ve ortaya böyle bir tablo çıkar.
Eylemlerin geldiği noktanın tek sorumlusu başbakandır. Başbakan biz böyle karar verdik ama anladık ki halkın isteği bu değilmiş deseydi ve kararı geri aldıklarını açıklasaydı şu anda Türkiye´de eylem çoktan sona ermiş olurdu. Devletin malına zarar vermeyi kimse meşru gösteremez, tıpkı eylemcilere yönelik kullanılan aşırı orantısız gücün meşru kılınamayacağı gibi. Yalnız kamu malına kimin zarar verdiği konusu tartışmaya açıktır.
Eylemcilerin de yaptığı hatalar var, daha doğrusu eylemci kılığındaki provakatörlerin ama gelinen noktada kusur oranı belirlemek gerekirse en az kusur eylemcilerdedir.
gezi parkına destek veren saygıdeğer arkadaşlar, tam olarak istekleriniz, eylemlerdeki hedefleriniz ve eğer bu hükümeti istemiyorsanız, hükümete alternatifleriniz nelerdir yazarmısınız?
bunun yanında gezi parkı protestolarıyla baslayan bu sürecin şu anda ulasmış olduğu noktayı tamamen sahipleniyormusunuz? eğer cevabınız evetse başkasının malına yada devlet malına zarar verme hakkını bunları yakıp yıkma hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz?
daha onlarca sorum var ama öncelikli merak ettiğim cevaplar bunlar..
saygılar..