#direngezi - #direnturkiye

Metehan, senin gibi genç beyinleri ve sorgulama yetisi henüz tam oturmamış insanları bu tür haberlerle yönlendirmeye çalışıyorlar. Burada önemli olan haberlerin doğruluğu. Acıdır ki ülke basını üç maymunu oynadığı için her iki taraf adına da aşırı bilgi kirliliği mevcut.

İktidar ısrarla olayı 3-5 ağaç boyutuna indirgemeye çalışsa da olay Gezi Parkı olmaktan çoktan çıktı. Referandumu iktidarın hatasını kabul etmesi olarak yorumlatılmaya çalışılıyor ama düşünen beyinler arkasındaki oyunu çok rahat görebiliyor. Seçim sonuçlarına müdahale edilebilecek bir program olması nedeniyle Yunanistan´ın dahi reddettiği ama bizim kullanmaya devam ettiğimiz Seçsis programı ile yapılacak referandumun kime hizmet edeceği aşikar.

Ayrıca İslami devlet adamları bu ülkeyi yönetmeye başlayalı 3 ay olmadı ki, 10 senedir aynı kişiler iktidarda. Ve olaylar günümüzde patlak vermeye başlamışsa iktidarın faiz lobisini, marjinal grupları vs. bir yana bırakıp aynaya bakma vakti gelmiş demektir.

AKP neden Türbanın okullarda vs serbest bırakılması icin calışma yapmıyor da milletin alkolüne sigarasına salça oluyor hiç düşündün mu Metehan ?

26 yaşındaki gencecik bir kadini yaninda 6 aylik bebegi olduğu halde sirf başörtülü diye döven insanliktan nasibini almamiş yaratiklar. Allah belanizi versin. Bu Taksim olayi çok büyudü. Dert ağacmiş,çevreymis değil bu anlasildi. Yônetimde İslami devlet adamlari olduğu için bunu çekemeyenlerin düzenlediği bir organizasyondur ve bir siyasi eylemdir. Su yukarida bahsettigim olayi yeni duydum ve basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Boyle igrenclik gormedim ben. Su yukaridaki igrencligi yapanlarin gozumde dagdaki teroristten farki yok. Hepsi din devlet vatan düsmani hainlerdir. Allah belanizi versin !!

Ne dövmesi Metehan, üzerine idrarlarını yapmışlar bir de. Sana eksik anlatmışlar. Etkilenme diye, kutuplaşma olmasın diye herhalde.

13 yaşındaki Türk (Kürt, Çerkez vs. ırk anlamında söylemiyorum bunu) gencinin durumu işte bu. Erdoğan'ın nesili bu. Gerçekten çok üzülüyorum ya. Lanet olsun böyle işe.

Metehan,

Üzüldüm açıkçası Mustafa Kemal'in vatanı emanet ettiği genç neslin beyninin nasıl yıkandığını görünce. Artık başımızdakiler ahirette nasıl hesap verecek acaba diye düşünmeyi geçtim. Bizler Atamızla karşılaştığımızda onun yüzüne genç neslin büyükleri olarak nasıl bakacağız. Utanıyorum şimdiden..

Ağabeylerim sakin olun lutfen. Utanmanızı gerektirecek hicbirsey yok. Ben bunu buraya yazarken delilsiz yazmadim. Bu olayi bugûn Star Gazetesi'nde yazarlik yapan kendisylede bizzat tanisikliğim olan Elif Çakir ablam haber yapti. O kadinla bizzat görüşmüş. Elif Hanim asla insanlari aldatacak yalan söyleyecek birisi değil. Ben bu yûzden paylastim bunu. Delilim var diye. Yoksa delilsiz paylasacak birseylerim olsa bu forumu doldururdum ama inanmadigim bir haberi paylasmam...

Sizler beni yaşıtlarimla karıştırdiniz sanirim. Yasitlarim Tommiks okurken,çocuk hikaye ve romanlari okurken ben Osmanli Tarihi okuyorum,felsefik ve dini kitaplar okuyorum,yakin cag tarihini ezbere biliyorum. Yanlis anlamayin lutfen. Ovunmek icin soylemiyorum bunu. Bakim yasitlarim siyaset nedir bilmezken ben internette sozcu gazetesi haric tum gazetelerin kose yazilarini okuyorum. Ben idealleri olan birisiyim. Yasitlarim gibi lay lom bir hayatim yok. Hocaefendi cemaatiyle de alakam yok. Onlarin yanlislariyla ilgili size makale yazarim. Ama Risale-i Nurlarla alakam var. Osmanlica Risale-i Nurlar okuyorum. Osmanlica daha bircok eser okuyorum İmam Gazaliye İmam Rabbani'ye ait. Benim gibileri de vardir eminim cokta az olsa. Geleceginiz hic kötü degil yani. Ben herseye once İslami gozle bakarim ama bunu da belirteyim. İslami bir ideoloji uzerine goruslerim oturacak bunu da soyleyeyim. Her muslumanda olmasi gerektigi gibi...

Bu olayi bugûn Star Gazetesi'nde yazarlik yapan kendisylede bizzat tanisikliğim olan Elif Çakir ablam haber yapti. O kadinla bizzat görüşmüş. Elif Hanim asla insanlari aldatacak yalan söyleyecek birisi değil. Ben bu yûzden paylastim bunu. Delilim var diye. Yoksa delilsiz paylasacak birseylerim olsa bu forumu doldururdum ama inanmadigim bir haberi paylasmam...

Delil nedir? Görüntü varsa gerçekten görmek istiyoruz. Ya da Elif Hanım saldırı anını bizzat görmüş müdür? Eğer böyle birşey olmuşsa, bunu yapan insanların en ağır cezaları alması için, ben de bu eyleme destek olan duyarlı her insan da destek verir.

Ayrıca, bu ülkede sadece başörtülü kadına şiddet yok. Bu ülkede kadına şiddet var. Başörtü vurgusu tamamen konu saptırma.

Bu olayı gördüğünü iddia eden görgü şahitleri de, o hanımefendinin gruba kötü sözler söylediğini, ardından tehdit ettiğini söylüyor. Ayrıca kadının yanında bebek falan olmadığını söylüyorlar. Ben neden Elif Çakır'a inanmak zorundayım? Sen Sözcü'ye inanmıyorken, bu konudaki çizgisi apaçık olan Star'a biz neden inanalım? Elif Hanım, iyi bir insan olabilir, bu konuda herhangi bir iddiamız olamaz. Ama iktidar sahipleri Elif Hanım'ın iyi niyetini kullanıp onu yanıltıyor da olabilirler.

Dediğim gibi görüntü varsa paylaşılması kanaatindeyim. Eylemciler o adamları bulur yargıya teslim eder kimsenin şüphesi olmasın. Biz kan istemiyoruz çünkü.

Diğer yandan polisin eylemci kızı otobüse alıp "Seni burada yatırıp s...." demesinin bundan aşağı kalır bir yanı yok. Yani bu iddialar da var. Star gazetesi bunları da yazdı mı acaba bilmiyorum.

Metehancığım,naçizane abi tavsiyesi.Tribünle içli dışlı bir ortamda bulunduğumuzdan o bağlamda da önemli olduğunu düşünüyorum.Hayatta topluluklara dair genellemelerden,yargı bildiren cümlelerden mümkün olduğunca uzak dur.İnsanın zayıf noktalarından biri bu,her şeyi bir potada eritip sonuna o gazla yüklemi dayayıp bitirmekten çok hoşlanıyoruz.Yapmamamız lazım,kendimizi kandırmakla eş değer oluyor zira.

13 yasindaki bir cocugun aklina sahip olamayan insanlar da var ne yazik ki. Ben de onlarla gurur duyuyorum.
Argüman sunarak fikir tartışmak budur Yunus.Ben de seninle ve üslubunla gurur duyuyorum.Yöntem bu olacaksa yalan olduğu kanıtlanan beyanatlardan,buradan köye yol olacak şiddet görüntülerinden sırf birine burada yer verip bir yığın genelleme yapılabilir.Ülkenin politik ortamında da bu prim yapıyor aslında.Doğru yol bu mu?Değil.
Bu olayı hakkını vererek gözlemleyebildim,çıkış noktası budur diyebiliyorsan şöyle uzunca bir yazı yaz.Konunun geri kalanında olduğu gibi herkes okusun,görüşlerini paylaşsın.Akıl ölçmek kimsenin harcı değil.

AKP neden Türbanın okullarda vs serbest bırakılması icin calışma yapmıyor da milletin alkolüne sigarasına salça oluyor hiç düşündün mu Metehan ?

Kaan Ağabey haklısıniz. Ak Parti zaten refah odakli ve özgürlukçü kamu politikalarinda 1 numara. Ama kültürel faylar odakli alanda uclara dokunmasi kendi zararinadir. Ak Parti'nin yapmasi gereken yeni yasaklar koymak yerine mevcut yasaklari kaldirarak politika yapmak. TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35.maddesi var. Bi zahmet toplumda kadinlarin en azindan %50si hatta daha fazlasi başörtülülerden olusuyorken TBMM'de hálá tek bir türbanli bayan olmamasi Laik TC icin bir utanc kaynagidir bence. Ama nedense Ak Parti bunla ilgilenmesi gerekiyorken alkol düzenlemeleri ile ilgili yasalar torba yasalarina giriyor. Ak Parti bence bunun tersini yapmali ki görevde kalsin. Yoksa bôyle 4 art 4 arti 4 gibi,iki ayyas ifadeleri gibi alkol duzenlemeleri gibi calismalarla kendi secmenini de kaybedecek...

Arkadaşlar, konumuz AKP politikaları değil, Gezi Parkı özelinde başlayıp özgürlüklere müdahale edilmesi ve karar verilirken halkın fikirlerinin dikkate alınmaması.

Evet, birbirine geçmiş iki konu ama biraz hassas bir nokta...

bu ideolojisi gözünü kör etmiş insanı kaale almaya gerek yok..

ama bunu görünce Necip Fazıl'ın şu sözü aklıma geldi:
bizdeki muhalefet hükümeti düşürmek için ülkeyi düşürmeyi göze alır..

sizce üstat haksız mı?
Kibir uguruna insanlari oldurmek, kor etmek, yaralilara saldirmak, polis ile halki karsi karsiya getirmekte bizde ki iktidar oluyor sanirim

bu ideolojisi gözünü kör etmiş insanı kaale almaya gerek yok..

ama bunu görünce Necip Fazıl'ın şu sözü aklıma geldi:
bizdeki muhalefet hükümeti düşürmek için ülkeyi düşürmeyi göze alır..

sizce üstat haksız mı?

İdeolojisi nedir umrumda değil ağabey. Ama bunu söylemek insanlıktan nasibini almamaktır. Bir insan için bu söylenmez yahu. Vallahi söylenmez billahi söylenmez. Ben hiç bu kadar kanimi donduran bir ifade ile karşılaşmadım. Levent Kırca bunu söylerken akîl sağlığı yerinde miydi acaba ? Hayir CHP'li tanidiklarim bile bu kadar değil diyor. Demokrasi ile sandığa gommek varken beceremeyeceklerini anlayinca en iyi bildiği işleri yapıp Başbakan öldürecekler. Levent Kırca zannımca haddini aşmıştır bu kelamıyla. Allah bu adama akil fikir versin...