Euroleague 2008 - 2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
D'or Fischer

Bu adamı biz alsaydık eminim kimse beğenmezdi. Diğerleri tutmadı Maccabi'de Fischer Euroleague'in verimlilik puanı en yüksek oyuncusu.

Milano ciddi anlamda sürprizi oldu ligin. Ama ben ismini sevmiyorum. Stefanel Milano çok daha güzeldi :)

Montepaschi Siena - Cibona Zagreb maçı beklediğim gibi başladı. Siena oyunu üçüncü periyoda kadar kontrol etti fakat, şut dış yüzdeleri çok düşüktü. Buna mukabil, Cibona ise çok yüksek yüzdeyle şut attı. Koç Pianigiani'nin teknik faul almasından sonra, üstüne Romain Sato ve Terrell Mcintyre'de sportmenlik dışı faul yapınca kontrol Cibona'ya geçti. Yalnız bu maçın kazanılmasında hakemler Cibona'ya çok yardım ettiler. Alan Anderson'a yapılan faullerin birçoğu o seviyede çalınmayacak faullerdi. Sato'ya çaldıkları sportmenlik dışı faul çok ucuzdu. Cibona kanımca içeride F.bahçe Ülker'i de yener ve diğer maçları kaybeder.

Real Madrid - Barcelona maçının neredeyse tamamını Barcelona önde götürmesine rağmen, Sergio Llull'un son çeyrekteki mükemmel performansıyla Madrid kazandı. 21 yaşındaki Llull'un özgüveni bazı oyuncular için ilham kaynağı olabilir! Hakikaten çok hoş bir maç oldu, izleyenlerin çoğuna keyif vermiştir sanıyorum.

Lottomatica Roma - Unicaja Malaga maçı beklentilerimin uzağındaydı. Unicaja, Aito Reneses Garcia'nın gelişiyle müthiş bir ivme yakaladı ve final-four seviyesinde oynuyorlar. Maçın ilk üç periyodunu rahat götürdüler, son periyodda Roma yaklaştı ama, yetişemedi. Jasmin Repesa'nın gidişine müteakip Euroleague'de Roma için ciddi bir düşüş başladı. Deplasmanda Tau'yu yenen takım gitti, başka bir takım geldi... Haftaya Partizan deplasmanında işleri çok zor!

AJ Milano bu satten sonra kimi yenerse şaşırmamak lazım. Zira takım halinde özgüvenleri doruğa çıktı ve hakikaten iyi basketbol oynuyorlar. İstikrarsız Olympiacos'u yenmeleri pek sürpriz olmadı. Giannakis'in böylesi bir kadroyu hakkını vererek oynatmadığı aşikar. Düşük tempo oynatacağım diye takımın hücum ritmini altüst ediyor. Elinde Yunanistan Milli Takımı varmış gibi davranması Giannakis için eksi puan...

Panathinaikos - Partizan maçına konuk ekip çok iyi başladı, bir ara "acaba Panathinaikos evinde yenilecek mi?!" sorusu geldi ama, ikinci yarıda savunmayı sertleştirip, Pekovic'i çok iyi kullandılar ve farklı kazandılar. Haftaya Unicaja deplasmanında Pekovic'i bu denli kullanabilecekler mi bilemiyorum...

Haftanın en farklı galibiyetini Maccabi aldı. Esasında maça pek iyi başlamamışlardı. Alba Berlin ilk dakikaları önde götürdü fakat, akabinde tempoyu arttıran Maccabi rakibini yakalayıp her geçen dakika farkı arttırmaya başladı ve rahat bir galibiyet aldılar. -Bu arada Sevgili Kerem D'or Fisher'den bahsetmiş. D'or Fisher'ın bu denli etkili olmasının sebebi Maccabi'nin uzun yıllardır süregelen hücum sisteminden kaynaklanıyor. Hücumda ilk opsiyonları pota altında uzun oyuncuyu topla buluşturmaktır... Maccabi'de her zaman içeride çok yüksek verimlikle oynamış, ismi Maccabi'de parlamış oyuncular olmuştur.-

Tau Ceramica evinde Prokom'u zorlanmadan yendi. Splitter'ın sakatlığı onlar için mühim kayıp fakat, bu eksiği yıllardır sürdürdükleri üst düzey takım oyunuyla aşıyorlar. Yinede haftaya Olympiacos'a karşı böylesi önemli bir oyuncunun yokluğunu arayacakları aşikar.

CSKA Moskova, yaptığı müthiş dış savunmayıla F.bahçe Ülker'e potayı göstermedi. CSKA şampiyon gibi oynuyor, şampiyonun yapması gerektiği gibi savunma yapıyor. Lakin oyunun sıkıştığı anlarda sanki Papaloukas'ı arıyor gibiler... Planinic, henüz onun boşluğunu tam olarak doldurmuş görünmüyor.

Kerem SEÇER' Alıntı:
D'or Fischer

Bu adamı biz alsaydık eminim kimse beğenmezdi. Diğerleri tutmadı Maccabi'de Fischer Euroleague'in verimlilik puanı en yüksek oyuncusu.

Dor Fischer ; 2007-2008 sezon başında Türkiyedeki takımların yarısı tarafıdnan red edilmiş bir adam ... Ve üst yarısı değil; alt yarısı :)

Mavi Jeans Alperen ;)

Çarşamba

19:15 CSKA-Cibona

Cibona geçen hafta aldığı galibiyetle dikkatleri üzerine çekse de CSKA maçı rahat alacaktır. Ama erken bırakmayacaktır bence.

21:45 Unicaja-Panathinaikos

Avrupa'nın en formda takımlarının başında gelen Unicaja bu hafta gücünün ispatını gerçekleştirebilecek mi bakalım? Panathinaikos'un güçlü kadrosu var ama oyun olarak ligin en iyisi durumundaki Unicaja maçı alır bence.

21:45 Partizan-Lottomatica

Lottomatica sene başında çok iyiydi ama çıkışını devam ettiremedi. Partizan saha avantajıyla maçı alır.

21:45 Siena-Fenerbahçe

Bu gece izleyeceğim maç bu olacak. Siena'nın bu maçı kaybedeceğini düşünmüyorum ama kaybederse gruptan çıkma şansını da kaybeder.

Perşembe

20:45 Olympiacos-TAU

Haftanın en önemli maçlarının başında geliyor. Deplasman takımı TAU'nun sistemi ile maçı alacağını düşünüyorum. Yannakis saçmalayacaktır.

20:45 Prokom-Milano

Ligin sürpriz takımı Milano Prokom deplasmanında da galibiyet arıyor. O kadar kolay olmayacaktır ama yine deplasman takımı maçı alacaktır bence. Yeni transferlerin takıma alışması önemli iki takım için de.

20:45 Barcelona-Maccabi

Bu maçı heyecanla bekliyorum. Hem eski oyuncularımızdan hem Ersan'dan, hem de maçın heyecanından ötürü muhteşem bir maç olacaktır. Bu maç kaçmaz, Barça alır.

21:30 Alba-Real Madrid

Real geçen haftaki galibiyetine gölge düşürmez ve bu maçı rahat alır.

Kerem SEÇER' Alıntı:
Mavi Jeans Alperen ;)

Doğru MJ'di... :)

Ama Tau-Olimpiyakos maçını da es geçmemek lazım Olimpiakos'da Childress yine yok sanırım ama bir ikisinin kafası atsa yenemeyecekleri takım yok...
Ayrıca Barcelona Maccabi'ye şans tanımaz bence,erken kopabilir o maç...

Benim bu sezon Euroleague'teki favorim Montepaschi Siena bunun nedeni Lavrinoviç başta olmak üzere oyuncularını çok sevmem tabii geçen sene fb'yi elemeleride etken olabilir. :) Bu akşam tüm kalbimle Siena'yı destekliyorum.

Fenerbahçe'yi şampiyonluğun en büyük adayı olarak görenler şu maçları izlesinler birde. Minik Green'in ilk yarı istatistikleri; 3 sayı, 0 asist, 2 top kaybı.. :) Tanjevic'in Türk basketboluna müthiş hediyesi..

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Fenerbahçe'yi şampiyonluğun en büyük adayı olarak görenler şu maçları izlesinler birde. Minik Green'in ilk yarı istatistikleri; 3 sayı, 0 asist, 2 top kaybı.. :) Tanjevic'in Türk basketboluna müthiş hediyesi..

Ölçüt nedir hocam,onu iyi koymak lazım ama.

Kendi ligini domine eden,henüz mağlubiyet almamış ve bana göre Avrupa'nın en iyi hücum eden takımlarından biri karşısındalar şu anda hem de deplasmandalar ve rakip ilk maçını kaybetti yani bugün kazanmak zorunda tıpkı Fenerbahce Ülker gibi.

Green'in zaten elle tutulur bir yanı yok onu konuşmak bile abesle iştigal,adam komple zarar.Bizim ligde yine istatistik yapabiliyor da işte EL olunca o şekil tamamlıyor maçları.

Bizim ligimize döndüğümüzde ise Fenerbahce Ülker'i 4 maçlık seride 3 kez yenebilecek bir takım söyleyebiliyorsanız,onun üzerinden tartışabiliriz.

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
[quote="Ferhat Yeşiltaş":vku7zhwu]Fenerbahçe'yi şampiyonluğun en büyük adayı olarak görenler şu maçları izlesinler birde. Minik Green'in ilk yarı istatistikleri; 3 sayı, 0 asist, 2 top kaybı.. :) Tanjevic'in Türk basketboluna müthiş hediyesi..

Ölçüt nedir hocam,onu iyi koymak lazım ama.

Kendi ligini domine eden,henüz mağlubiyet almamış ve bana göre Avrupa'nın en iyi hücum eden takımlarından biri karşısındalar şu anda hem de deplasmandalar ve rakip ilk maçını kaybetti yani bugün kazanmak zorunda tıpkı Fenerbahce Ülker gibi.

Green'in zaten elle tutulur bir yanı yok onu konuşmak bile abesle iştigal,adam komple zarar.Bizim ligde yine istatistik yapabiliyor da işte EL olunca o şekil tamamlıyor maçları.

Bizim ligimize döndüğümüzde ise Fenerbahce Ülker'i 4 maçlık seride 3 kez yenebilecek bir takım söyleyebiliyorsanız,onun üzerinden tartışabiliriz.[/quote:vku7zhwu]

Efes Pilsen ve Türk Telekom hakem kararları doğru olduğu sürece mağlup edecektir Fenerbahçe'yi. Tartışmalı hakem kararları ile sonucu değişen Türk Telekom maçı hariç bu sene ligde oynadıkları maçlarda önemli mağlubiyetler aldılar. Ayrıca böyle kalitesiz bir guardla nereye kadar dayanabilirler? Siena güçlü olabilir ama Efes Pilsen bu kadar ezilmiyordu Avrupa'da göründüğü gibi.. Fenerbahçe'yi büyütmenin alemi yok, büyük takımlar büyük maçları kazanır, 5 oyuncusu grip nedeniyle bir hafta antrenman yapmayan takıma ligde 100 sayı atmak ölçüt değildir aslında..

Fenerbahçe ne olursa olsun şu ortamda kopmadan mücadele etmeye çalışıyor. Büyük takım gibi oynamaya çalışıyor. Oturttular bir şekilde çok şeyi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...