Euroleague 2008 - 2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yazarken fark indi bir anda.
Guard a berbat diyoruz ama hücumda organize ediyor takımı işte bir şekilde.
İşin kötüsü (bizim açımızdan) Giricek liderliğe oynuyor.

McIntyre çok iyi bir oyun kurucu cidden. Euroleague'de oynayabilsek de paramız olsa da alabilsek keşke ama nerde. Efes bir yapılanma istiyorsa bence düşünmesi gereken ilk oyuncu olmalı. Vujanic'lerle uğraşacağına.

Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Efes Pilsen ve Türk Telekom hakem kararları doğru olduğu sürece mağlup edecektir Fenerbahçe'yi. Tartışmalı hakem kararları ile sonucu değişen Türk Telekom maçı hariç bu sene ligde oynadıkları maçlarda önemli mağlubiyetler aldılar. Ayrıca böyle kalitesiz bir guardla nereye kadar dayanabilirler? Siena güçlü olabilir ama Efes Pilsen bu kadar ezilmiyordu Avrupa'da göründüğü gibi.. Fenerbahçe'yi büyütmenin alemi yok, büyük takımlar büyük maçları kazanır, 5 oyuncusu grip nedeniyle bir hafta antrenman yapmayan takıma ligde 100 sayı atmak ölçüt değildir aslında..

Ezilen falan yok hocam,Siena deplasmanındalar ve fark 8 sayı.Ha maç içinde fark açıldı mı evet açıldı ama oradan geri dönüş de ayrı bir karakterdir.

Diğer söyledikleriniz için ise,tabii ki Kepez'i Casa Ted'i 30 sayı farkla yensin diye kurulmadı bu kadro kaldı ki ben onu ölçüt alalım diye bir şey de yazmadım buraya.Ama Siena deplasmanında oynadığı oyunu kriter alıp ligdeki geleceklerini yorumlamak mantıksız geldi bana,onu belirttim sadece nedenleri ile.

Ben tek galibiyetten bahsetmiyorum bu arada,bir seriden bahsediyorum.İyi gününüzdesinizdir,Telekom'un bunu yaşaması daha muhtemel,ne atsanız sokarsınız kazanırsınız ama dediğim gibi bir seride şu anda yenilmez durumdalar benim basketbol anlayışıma göre.Sene sonunda devam ederiz bu yazdıklarımız üzerinden..=)

Fenerbahçe adına önemli yanlışlar var. Sezona Avrupa'da başarı parolasıyla girip, ikinci tur başlamadan "rakiplerimiz bize göre bilmem kaç tonluk kamyon gibi" saçma bir açıklamayı yapmak ayrıca skandaldır. Bu o antrenörün takımına güvenmediğinin en çarpıcı örneğidir bir kere. Onun haricinde Solomon gitti yerine gelen Green bu yükü kaldırırmıydı, tabiki hayır. Onun alternatifi ise 35'i devirmiş Mrsic. Pota altı için 3 tane aynı tip oyuncu. Vidmar'ı bu ligde başka hangi takım alır ilk 5 oynatır ki. Semih ve Ömer Aşık'tan ne farkı var. Kadro yapısıda yanlış yani. Her maçta bireysel bir patlama ile götürüyorlar işi ve büyük maçlarda bu açıkça göze çarpıyor. Bu gruptan çıkmaları bir tarafa, galibiyet almaları bile önemli başarıdır Fenerbahçe'nin şu sistemiyle..

Lig için başka başlıklarda yazarız zamanla sevgili Çağlar, daha uzun zaman var önümüzde :)

Rakip Siena , rakip CSKA .

CSKA avrupanın en iyi takımı açık ara . Bi kaç takviye ile NBA'ye yakışacak bi takım .

Siena avrupanın en iyi guardına sahip ve makina düzeni gibi işletiyor takımı McIntyre .

Biraz haksızlık yapıyorsunuz bencede , bu iki takım bu yıl şampiyonluğun en büyük adayı . Cibona maçını fülker'e ölçüt olarak gösterebilirsiniz .

Ne kadarda olsa top 16 .

Efes Pilsen 6 takımlık gruptan ilk 4'e giremedi . :/

Madem kıyaslama olacak o zaman Efes Pilsen'in ve Fenerbahçe'nin gruptaki rakiplerini kıyaslayalım.. Sizce dengeli mi iki grup birbiri ile? Fenerbahçe ligde Efes Pilsen'i yenmediği sürece bu şekilde nasıl anlaşılır ki daha iyi kadro oldukları..

Kimsenin savunmasını yapmam .

Fakat doğrularıda söylemek gerek .

Fb Efes maçına çıktıgında Serhat , Giricek , Semih , Ömer A. yoktu . Ömer Onan'ın sakatlıktan döndüğü ilk maçtı .

Yinede çift haneli bi fark olmadı .

Gruplara gelince bir şey diyemem , tabi zorluk derecesi yüksekti fakat bu kadar yatırımın boşa gitmesi üzdü beni Türk basketbol sever olarak .

Bundan sonra artık pek önemli eksikleri yok kadrolarında, göreceğiz gerçek güçlerini :) Onun dışında 15 Milyon Dolarlık bir bütçe ile rahatlıkla Avrupa'da zirveyi zorlayan bir takım kurulabilirdi, rakip CSKA, Siena, Olympiakos olsa da farketmez..

Bu yıl baya kötü tercihler yapıldı aslında Türkiye ligi için transferlerde .

Herkez gerçekten yıldız fakat istenen performans yok henüz .

Umarız play-off'larda hepsi düzelirde performans olarak gerçek bi basketbol keyfi yaşarız halk olarak .

Bence en büyük hata Tanjevic Fenerbahçe adına. Gerek milli takımın gerekse Fenerbahçe'nin en iyi jenerasyonu onun ellerinde tabiri caizse heba oluyor. Burada kayıp sadece Fenerbahçe için değil Türk basketbolu içindir de.. Tanjevic o takımın başında olduğu sürece büyük başarılara ulaşacaklarını asla sanmıyorum..

Evet herkese eşit süre diye , hak edeninde süresinden alıyor .

İyi oynayana biraz daha müsama göstermesi lazım diye düşünüyorum bende .

Özellikle pota altları milli takımımızın gelecekteki isimleri . Hatta şimdi ki isimleri.

birde şöyle bakmak lazım..smith,green,vidmar,preldzic yerine daha tecrübeli yabancılar olsaydı o zaman ligde hiç durdurulmaz avrupada daha sağlam olurdu fener .. gs,fb,efes,fb yönetimleri bence bu sene sınıfta kaldılar..

tartışmaya gerek yok arkadaşlar play offlar geldi mi fener yine son 2 sene de olduğu gibi performansını daha da yükseltecektir giricek daha da iyi olacak ömer aşık gelecek daha bakalım kasun o zaman napacak ömer karşısında.mirsad,mrsiç,ömer onan gibi tecrübeli isimler ağırlığını koyacak yine fener finalde efesi geçer diye düşünüyorum.

Berat Akbaba' Alıntı:
tartışmaya gerek yok arkadaşlar play offlar geldi mi fener yine son 2 sene de olduğu gibi performansını daha da yükseltecektir giricek daha da iyi olacak ömer aşık gelecek daha bakalım kasun o zaman napacak ömer karşısında.mirsad,mrsiç,ömer onan gibi tecrübeli isimler ağırlığını koyacak yine fener finalde efesi geçer diye düşünüyorum.

Ömer Aşık gelsin de öyle üst düzey, maç kazandıracak bir oyuncu değil. Geçen sezon Kaya Peker'in Ömer'e yaptığı bloklardan ve üzerinden bastığı smaçlardan bir klip bile yapmıştım :) Hiç belli olmaz o işler, Fenerbahçe'de 2-3 tane üst düzey oyuncu varken Efes Pilsen'de hemen hemen hepsi üst düzey oyuncu.. Tanjevic faktörü ise önemli bir eksi Fenerbahçe için..

Öte yandan Mirsad veya Giricek'in yokluğunda Fenerbahçe'nin sisteminin ne kadar çalkalandığınıda gördük, play-off yoğun bir dönem olacağı için kesin konuşmak güç şimdiden..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...