Euroleague 2008 - 2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yunustaylan' Alıntı:
Siena, CSKA'yı 74-56 yendi :shock:
Yunus maçı izlemedin sanırım.Maçın her anında Siena üstündü.Lavrinoviç :oops: dışında herkes döktürdü.hakları olan çok güzel bir galibiyet aldılar.Bu takım gruptan 1. çıkarsa kesin Berlin'de.

Kerem kardeşim, bu sezon başında Terrell Mcintyre'ı transfer etmek istediğimizi muhtemelen duymuşsunuzdur. Yani o kadar da uzak değiliz...

Dünün ilk maçı Prokom ile Olympiacos arasındaydı. Grupta bir iddiası olmayan Prokom, sandığımdan da kötü oynayarak kendi sahasında 25 sayı fark yedi. Geçen hafta Milano'ya da kendi sahalarında yenilmişlerdi. Zannımca tüm maçlarını kaybedecekler.

Tau Ceramica - AJ Milano maçını izleyemedim. Skor ilk yarının sonuna kadar kafa-kafaya gidiyordu ama, daha sonra Tau tempoyu arttırınca sakatlık sorunu yaşayan Milano karşısında rahat bir galibiyet aldı.

Partizan - Unicaja Malaga maçının son kısmını izleyebildim. Pionir'in atmosferi bir başka... Sanıyorum Dünya'da taraftarıyla en iyi bütünleşen takım Partizan olsa gerek. Her anı birilikte yaşıyorlar, dün yine Euroleague'in en güçlü takımlarından birini mağlup etttiler. Ancak maç son topa kaldı ve kanımca çok tartışılacak bir pozisyonla bitti. Malaga oyuncusu Omar Cook, bitime iki saniye kala potaya yüklendi ve bombeli bir atış yaptı. O atışı Slavko Vranes havada blokladı ama, top inişe geçmiş gibiydi...

Haftanın maçı Siena'daydı... Montepaschi Siena ile son şampiyon CSKA Moskova karşılaştı. Maça Moskova iyi başladı, ta ki Pianigiani'nin molası gelene kadar... O moladan sonra şut sokamayan Siena müthiş bir agresiflikle oynamaya başladı ve McIntrye'in önderliğinde rakibe nefes aldırmadılar. CSKA çok iyi savunma yapmasına rağmen, Siena'nın muazzam savunması karşısında skor üretemeyince çaresiz kaldılar. Siena farkı bir ara 22 sayıya kadar çıkartmıştı ve son bölümde tempoları biraz düştü, aynı tempoda gidebilselerdi çok daha farklı bir galibiyet alabilirlerdi.

Bu maçta sakatlığın etkisinden kurtulan Kaukenas olağanüstü hırslıydı. Siena'nın skor üretmekte sıkıntı yaşadığı anlarda McIntyre ile birlikte sürekli sayı buldular. McIntyre'a da ayrıca değinmek lazım. Bir oyuncu bu kadar mı kendinden emin olur, bu kadar mı oyunu forse eder... Rahatlıkla şu an Avrupa'nın en iyi point guardı diyebiliriz...

Bugünün ilk maçı Drazen Petrovic Basketbol Merkezi'nde... Cibona ile Fenerbahçe Ülker karşılaşıyor. Cibona bu sezon evinde sadece Malaga'ya yenildi. Top 16'ya Siena galibiyetiyle başlamış, CSKA'ya farklı mağlup olmuşlardı. Fenerbahçe Ülker ise iki maçını da kaybederek grupta son sırada yer alıyor ve muhtemelen son sırada bitirecekler. Kanımca bu maçı Cibona kazanır, ikinci maçı F.bahçe Ülker...

Günün en farklı galibiyetini sanıyorum Alba Berlin karşısında Barcelona alacaktır...

Günün en dikkat çekici maçı Real Madrid ile Maccabi Electra Tel Aviv arasında... Real Madrid'in Maccabi ile geçen seneden kalma bir hesabı var. Kanaatimce bugün Madrid kazanır ve geçen sezonun rövanşını alır.

Lottomatica Roma iyi başladığı Euroleague'e kötü devam ediyor. Repesa'nın ayrılması Serie A'da çıkışa geçmelerine vesile oldu ama, buna karşın Euroleague'de içeride-dışarıda yenilen bir takıma dönüştüler. Bugün son fırsatları olması hasebiyle ekstra bir oyun oynayacakları kanısındayım ama, formda Panathinaikos karşısında işleri çok zor. Panathinaikos kazanıp grup liderliği için avantaj yakalamak isteyecektir.

Ahmet Bey,

Televizyondan izleme olayı bitti mi acaba. Geçen sene Fenerbahçe Ülker maçı aklıma geliyor da.
Ahmed Salih' Alıntı:
Partizan - Unicaja Malaga maçının son kısmını izleyebildim. Pionir'in atmosferi bir başka... Sanıyorum Dünya'da taraftarıyla en iyi bütünleşen takım Partizan olsa gerek. Her anı birilikte yaşıyorlar, dün yine Euroleague'in en güçlü takımlarından birini mağlup etttiler. Ancak maç son topa kaldı ve kanımca çok tartışılacak bir pozisyonla bitti. Malaga oyuncusu Omar Cook, bitime iki saniye kala potaya yüklendi ve bombeli bir atış yaptı. O atışı Slavko Vranes havada blokladı ama, top inişe geçmiş gibiydi... .

Murat İNAL' Alıntı:
Ahmet Bey,

Televizyondan izleme olayı bitti mi acaba. Geçen sene Fenerbahçe Ülker maçı aklıma geliyor da.[quote="Ahmed Salih":1yk9xsmp]
Partizan - Unicaja Malaga maçının son kısmını izleyebildim. Pionir'in atmosferi bir başka... Sanıyorum Dünya'da taraftarıyla en iyi bütünleşen takım Partizan olsa gerek. Her anı birilikte yaşıyorlar, dün yine Euroleague'in en güçlü takımlarından birini mağlup etttiler. Ancak maç son topa kaldı ve kanımca çok tartışılacak bir pozisyonla bitti. Malaga oyuncusu Omar Cook, bitime iki saniye kala potaya yüklendi ve bombeli bir atış yaptı. O atışı Slavko Vranes havada blokladı ama, top inişe geçmiş gibiydi... .
[/quote:1yk9xsmp]

Murat Bey, maçtan sonra itiraz halinde kayıtlardan pozisyonların incelenme talebi hâlâ geçerli ama, takımdan takıma muamele değişiyor. Partizan Avrupa'da lobisi en kuvvetli takımlardan biri. Kolay kolay masa başında maç vermezler.

Günün ilk maçı hayli enteresan ve basketbol kalitesi olarak çok düşük geçti... Cibona, Siena maçında ne attıysa isabet bulmuştu, bu maçta tam tersi oldu. Çok düşük bir şut yüzdesiyle oynadılar ve kendi sahalarında sadece 55 sayı atarak kaybettiler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...