Euroleague 2008 - 2009

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yani hakikaten helal olsun fener , helal olsun tanjevic...Ha bide BÜYÜK (!) yıldız Giricek..Teşekkürler beni euroleague fantasyde batırdığın için...

Hırpalanmış ve formsuz bir Fener'i Cibona'nın yeneceğini düşünüyordum ama çok farklı kazanmalarını beklemiyordum.Sanırım ilk maçın acısını çıkardılar.. :)

4 Mart 19:15
CSKA-Fenerbahçe

Hani CSKA'nın liderlik kaybetmeme gibi durumu olsa belki derdik de maçın sonucu %100 belli artık :)

4 Mart 20:45
Prokom-TAU Ceramica

Prokom'un grupta iddiası kalmadı. Tau da liderlik için kazanmak zorunda. Maç başlar başlamaz kopar diye tahmin ediyorum. Sonra rahat bir maç olur her iki takım adına. İstatistik falan kasarlar.

4 Mart 21:00
Barcelona-Real Madrid

Real Madrid ilk maçı 2 farkla kazanmıştı. Bu yüzden Barcelona 2 farkın üstünde kazanması halinde liderliğe oturacak. Bu da büyük ihtimalle TAU yerine Olympiakos ile eşleşecekler demek. Eğerki Real Madrid kazanırsa sadece liderliği garanti altına almayacak ayrıca umutları tükenen Maccabi'yi de potaya sokacak. Sanırım bütün Maccabi'liler bu maçta Real'i destekleyecek ama o da yetmeyecek. Son maçta 20 fark gerekecek bu da çok çok zor gerçekten.

4 Mart 21:45
Unicaja-Lottomatica

Her iki takımın da iddiası kalmadı. Bu şartlar altında Unicaja maçı kazanır diye düşünüyorum. Haftanın merak edilmeyen maçlarından biri olacak.

5 Mart 20:45
Olympiakos-AJ Milano

AJ ilk maçı kazansa da Olympiakos'un gerisine düştü. Gruptan çıkmak istiyorsa bu maçı kazanmak zorunda. Olympiakos da liderlik kovalıyor. Tahminim AJ zorlar ama Olympiakos kazanır maçı. Haftanın en güzel maçlarından biri olacak. Eğerki sürpriz olursa bu maçta Olympiakos havlu atacak diyebiliriz o kadar harcamaya rağmen. Kazanırsa da son hafta mükemmel bir maç bizi bekliyor. TAU-Olympiakos.

5 Mart 21:30
Alba Berlin-Maccabi

Maccabi'nin ufak da olsa bir şansı var. O şans uğruna bu maçı alacaklardır. Tabi diğer maç 1 gün önce oynanacağı için aksi bir skorda ivme Alba lehine döner. Bu maçın sonucu Barcelona-Real Madrid maçına bağlı bana kalırsa.

5 Mart 21:45
Partizan-Panathinaikos

Grupta liderlik maçı. Bu maç sırf Partizan seyircisi için izlenir vallahi ama şanslarına da küsmeliler aynı saatte Siena'mın maçı var. :) Güçlü kadrosuyla Pana mı yoksa seyircisiyle Partizan mı büyük merak konusu. Açıkçası Partizan'ı destekliyorum. Bu arada ilk maçı Pana 18 farkla kazanmıştı. Partizan haftaya yenilgi görmesi halinde liderliği bırakmamak için 19 farkla kazanmak zorunda. Gerçi bu maçı alıp haftaya kaybedeceklerini hiç sanmıyorum.

5 Mart 21:45
Montepaschi Siena-Cibona

Assolistler en son çıkar. :) Haftanın en önemli maçlarından biri. Kazanan takım gruptan çıkacak ve bana kalırsa Partizan ile eşleşecek. Kısacası Final Four için zorlu ekipler arasında nispeten daha kolayı ile. Cibona kazanması durumunda CSKA'ya yenilse bile gruptan çıkacak. O maçı kazanması durumunda ise liderlik için 27 fark gerek ki imkansız. Bu yüzden bu maçı kazananın ikinci olacağını söyleyebiliriz. Tabiki Siena'ya 8 fark da gerekiyor. Olası Fenerbahçe mağlubiyeti ile Cibona'nın CSKA'yı yenmesi durumunda geriye düşmemek için.

Partizan PANA maçı için salon değiştirmiş. 23000 kişilik bir salona geçeceklermiş bu maç için. Başka bir forumda bir arkadaş yazmış. Bu maç kaçmaz.

Partizan'da ilgi salon değiştirdi

Euroleague'de çeyrek finali garantileyen iki takımın maçında Partizan, Panathinaikos'u yoğun ilgiden dolayı Belgrad Arena'da ağırlayacak.

Euroleague'de TOP 16 G Grubu'nda Panathinaikos'u ağırlayacak olan Partizan, yoğun ilgeden dolayı bu zorlu mücadeleyi Pionir'de yapmayacak. Biletlerin satışa çıkar çıkmaz bitmesi ve birçok insanın maça gitmek istemesi üzerine radikal bir karar alan Partizan 20 bin kişilik Belgrad Arena'ya taşındı. Zorlu maçı burada oynayacak olan Sırp ekibi biletlerden de büyük bir hasılat elde edecek.

Ülkemizde salonlar dolmazken, Sırbistan'daki bu durum basketbola ilginin ne denli büyük olduğunu gösteriyor.

Basketdegisi

Muthis bir atmosfer olacagi kuskusuz. Bakalim maci kim kazanacak.

Group E
Asseco Prokom vs. Tau Ceramica (2)
Olympiacos vs. AJ Milano (1)

Group F
Regal Barcelona vs. Real Madrid (1)
Alba Berlin vs. Maccabi Electra (2)

Group G
Unicaja vs. Lottomatica Roma (1)
Partizan vs. Panathinaikos (1)

Group H
CSKA vs. Fenerbahce Ulker (1)
Montepaschi Siena vs. Cibona (1)

77 - 60 CSKA aldı

Fener'in en sağlam pili bile 1 çeyrek dayanıyor . 2.çeyrekte 1.çeyreğin yaralarını en aza indirselerde maçın 2.yarısında inanılmaz kötü bir basketbol oynadı Fener . Fener için söylenecek sözler bununla sınırlı kalmıyor ama şunu söylemek gerekirki sezon başındaki Fener'den eser kalmamış . Ligde de böyle devam ederlerse Beşiktaş bile yakalar Fener'i .

Şuan için söylenecek söz iyisiyle kötüsüyle Fener için bir Avrupa macerası daha sona erdi . Umarım seneye daha başarılı olurlar Avrupanın 1 numaralı organizasyonunda.

CSKA'da ise değişen hiç bir yok aynen devam . Sanırım bu sene şampiyon olacaklar

barça 90-79(yaklaşık) yendi son anlarda biraz fark eridi yoksa 20 falandı david andersen ve navarro oyuna ağırlıklarını koydular ersan galiba 9 sayı attı realde felipe reyes tam bir hayal kırıklığı yarattı benim açımdan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...