Euroleague 2011-2012

teodosic benim takımımda oynayaydı yeminle sahaya iner agız burun girerdim...bu kadar pervasız olup bu kadar isim yapmış bir guard olamaz...avrupa basketboluna hiç yakışmıyor..mümkünse organizasyonu olmayan bir nba takımında takılsın...

Son zamanlarda izlediğim en güzel maçtı. Herkes CSKA'nın rahat kazanacağını düşünüyordu fakat böyle maçlarda rahat olmanın önemi büyüktür. Bir tarafta şampiyonluktan ötesi kesmeyecek CSKA, diğer tarafta finale çıkması mucize olarak görünen Pana...Hal böyle olunca, istediğinin büyük bölümünü gerçekleştiremedi CSKA. Bu kadar kötü sebest atış ve üçlük yüzdesiyle oynaması CSKA'nın galibiyetini çok çok zorlaştıran unsurlardı. Tabi ki Obradoviç'in takımını mükemmel hazırlamasıda bu unsurlardan biriydi. Maçın başında böyle bir beşle başlayıp, CSKA'yı ikili oyun manyağı yapması Obradoviç'in ayrıcalığını gösterir. Zaten bugün böyle oynayan Pana'yı, bu kadar kötü şut atarak yenebilecek tek takımdı CSKA.

Bugün ki kabustan sonra finale daha bir silkinerek gideceğini ve finali daha rahat oynayıp, rakip kim olursa olsun şampiyon olacağını düşünüyorum CSKA'nın. Umarım CSKA-Oly finali olur. Tabi bu final CSKA'yı daha zorlar. Çünkü Oly ile son 16 da iki kez oynaması Oly'nin daha rahat önlem almasını sağlar Barça'ya göre. Tıpkı bugün Pana'nın aldığı önlem gibi...Koç İvkoviç cini olunca, CSKA bir kabus daha yaşama korkusunu maç içinde hissedebir.

Oly’nin kendi evinde Fülker’le evinde oynadığı maçı izlerken bu takım 1. Turu geçemez demiştim. Turnuva ilerledikçe oyunlarını oturtmaları ve özellikle 2 kilit takviye onları bambaşka bir takıma dönüştürdü. Bizim şu iki finalistin ardından kıl payı gerilerinde olup grupta elenmemiz şimdi içimin daha çok cızlamasına neden oldu. Biz de Savoviç yerine Oly gibi 4 veya 5 numaraya nokta transfer veya transferler yapabilseydik belki bugün Oly’nin yerinde biz olacaktık. Kimileri çok uçtuğumu düşünebilir ama Son 16’nın son maçında ufak hatalarımızla bizi geçen Oly’nin finale çıkacağını kim söyleyebilir di? Efes’e şimdi daha çok kızgınım.

Oly’i tebrik etmek lazım. Favori Barça’yı maç boyu bir kere bile öne geçirmeyip müthiş kitlediler. İstediğim final gerçekleşti. Böylece takımımızın bu sene Avrupa Ligin’de ne denli başarılı olduğu bir kere daha ortaya çıktı.

Biraz hayal kurayım. Önce Telekom ile birleşelim bu sene. Ardından oldukça iyi bir bütçeyle birlikte, krizdeki Oly'den 1 numaraya Spanoulis'i alalım. Yanında bonus olarak Printezis'i getirelim.

Bugün de gördük ki favori olmayan takımları sırtlayıp, maçların beklenmedik hale gelmesini sağlayan yegane öğe oyun kuruculardı. Pana'da Diamantidis ve Jasi, Oly'de Spanoulis. Spanoulis gibi bir 1 numara bizi bir üst seviyeye çıkaracaktır.

Bu başlıkta yazılması gereken en önemli husus; finaldeki iki takımı da evimizde dize getirdik..

Kısaca grubumuzdan çıkan iki takım final oynuyor. Yolumuz taşlı,dikenli olsa da..

Biz hakikatten en iyisini yaptık kendi adımıza.

Dorsey'ye faul yapılmasa muhtemelen bitiremezdi o pozisyonu. :) Olympiakos'un kazanabileceğini konuşuyorduk Final Four öncesi,güzel de oldu.Barcelona 2010'da ağır abi olarak kazandığı şampiyonluktan beri hiçbir şey sunmuyor.İki sezondur uyuz gibiler.Haliyle kaybetmelerini istiyor insan gayri ihtiyari.Forumdan tanıdıklar bana kızıyor ama Pasqual'den çok çekiyor Barcelona. :)
CSKA bugün itibariyle şampiyon oldu.Ta en başından belliydi Final Four'un ilk gününün belirleyici olacağı.Olympiakos ise sezonun takımı.Sırf şu sezon için İvkovic'in heykelini dikseler yeridir.

İlk maçı kaçırdım (iş yerinde olmam nedeniyle) ama Olympiacos-Barcelona maçı da insanın basketbol zevkini okşadı fazlasıyla. Barça maça ortak oldu derken, Spanoulis hayır ben buradayım diyor, gereksiz fauller acaba Barça sürprize dur mu diyecek derken Olympiacos noktayı koyuyor.

Olympiacos ve CSKA´yı finalde görünce iç geçirmedim değil...