Euroleague 2011-2012

Pana-Maccabi maçı harika oldu gerçekten. Maçın sonunda Murat Kosova kısa bir özet geçti Pana için; üçlükle yaşayıp üçlükle öldüler diye..
Son pozisyonda Jasikevicius'a yapılan net faulün çalınmaması maçın kötü yanıydı.

Ben yine de Pana'nın İsrailden 1 galibiyet çıkaracağını düşünüyorum.

Pana - Maccabi ve Siena - Olimpiakos serileri acayip keyifli duruma geldi gerçekten.. Dünkü maçta Maccabi haketmişti kesinlikle, 3lüğe endeksli bir basketbol oynayınca Pana son topta kaybettiler, ki orada da Diamantidis niye 3lük kullandı anlayabilmiş değilim..

Maccabi eğer bu turu geçerse David Blu'ya büyük bir teşekkür borçlu olur, çok efsane 2 3lük isabetiyle, ki hele 2.si, uzatmada gelen galibiyetin baş mimarı oldu..

Olympiakos Siena deplasmanında maça Antic'in 11 sayısıyla başladı.Üstüne üstlük Andersen ikiledi Antic'in savunmasında.Fenalaşmak üzereyim.
Olympiakos boşvermemiş maçı.İki takım kadar salon da agresif.Çok keyifli şu ana kadar.

37 24 skor Siena alır bu maçı her türlü. Serinin hala favorisi onlar bence. McCaleb 'te hakikaten başka bişi. İğne deliği bulsa direk 2 sayı.

Olympiakos son çeyreğine 67-53 geride girdiği maçı son topta kaybetti.İlk maçı da 70-65 gerideyken yaptıkları 17-5'lik seriyle kazanmışlardı.Printezis pası çıkarabilse Keselj veya Low bomboş turnike atardı.Spanoulis'ten katkı alamadıkları ortamda -saha avantajını almanın getirdiği rahatlık da varken- yaptıkları dönüş takdire şayan.
Euroleague'in en keyifli kısmını yaşıyoruz.PAO-Maccabi maçının hikayesi büyük olsa da bu maç dönem dönem solladı.Bilhassa ilk 10-12 dkda savunmalar ve set tempoları uçtu gitti.Siena'nın salonu ilk kez bu denli aktifti.Zaten yayın Olympiakoslulara çektikleri hareketlerle kapandı.
Tribün demişken OAKA'yı es geçmek olmaz.O serinin 5. maçı görmesi lazım mutlaka.PAO 5.,OLY 4. maçların sonunda turu geçsin.İstanbul'da muhakkak olmalılar.

Pana-Maccabi ve Siena-Oly serisi çok güzel maçlara sahne oluyor ve gözümde EL´in NBA´den neden daha değerli olduğunu ispat ediyor tekrar tekrar.

Ve Siena-Oly serisini izlerken iç geçiriyorum.. Belki 5 maçlık seride sürprize imza atmak çok zordu ve hayırlısı oldu lig şampiyonluğu için ama...

Ekol olmak böyle birşey. Ne paralar harcayıp başarı sağlayamadılar ama son yılların en vasat kadrosu ile F4 yaptılar. CSKA'da deplasmanda kazandı ve 3-1 ile turu geçti. Bilbao bizim gibi çok başarılı bir sezon geçirdi. CSKA dışında bir rakip olsa F4 bile yapabilirlerdi.

Bu organizasyonun dışında kalmamalıyız artık. Çaylak sezonumuzu geride bıraktık artık sıra baş altı takım olmada. Daha sonra da kafa takımı.

Her ne kadar istemesem de F4 yapmalarını Ivkovic gibi büyük bir koç bunu hakediyordu. Elindeki malzeme ile çok iyisini başardı gerçekten. Kolay değil; Teodosic, Bourosis, Papaloukas, Gordon gibi isimleri kaybedip F4 yapmak..

Kuşkusuz bu yıl turnuvaya renk ve kalite katan 3 takım vardı. Galatasaray, Kazan ve Bilbao.

Artık şu lisans olayını köklü bir şekilde gözden geçirmesi gerek Euroleague yönetiminin. Zira elinde lisansı var diye Euroleague gibi kaliteli bir basketbol organizasyonunda kimsenin düşük seviyelerde basketbol oynamaya hakkı yoktur.

siena'yı eleyeceğimizi düşünüyordum eğer biz çıksaydık çeyrek finale..sağlık olsun ama olimpiakos'un çıkmasına sevindim..diğer maçtan da umarım maccabi gelir

Final Four'daki takımların 3'ü ile toplamda 6 maç yaptık. 2 de galibiyet aldık. Bu açıdan bakarsak görünenden de daha iyi bir sezon geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Umarım lisans olayını hallederiz de her sene bu heyecanı yaşarız. Final Four'a gelecek olursak benim favorim Barcelona. CSKA kadar dikkat çekmediler ama CSKA 2 maç, Barcelona 1 maç kaybetti Final Four'a kadar. Ben CSKA'nın bir anda tepetaklak olabileceğine inanıyorum. Bekleyelim, görelim.

Bugün Final Four başlıyor ama hiç ses seda yok burada. Canlanın biraz yahu.

Günün ilk maçında CSKA Pana ile oynuyor. CSKA acayip derecede favori olarak çıkıyor ama karşıda da Diamantidis var. Son sözü her zaman o söyler. Diamantidis çıldırırsa alabilir Pana maçı aksi halde çok zor.

Barcelona ise Olympiacos'u bence çok rahat geçer. Ah biz olacaktık ki şimdi burada.

Kirilenko bu maçı da domine etmeye niyetli anlaşılan. O kupa ellerinde kalkacak.

Pana son çeyreğe 4 farkla önde girecek bu arada.