Euroleague 2013 - 2014

Evet güzel bir kura çektik ama ayağımız yere basmalı..

Unutmamak gerekir ki böylesi ciddi bir organizasyonda ikinci kez yer alıyoruz ve tecrübe zorluk derecesi yüksek maçlarda ön plana çıkar. Fazla söze gerek yok.. Geçen sezon şampiyonluk hedefiyle çıktığımız Eurocup´ta gruplardan dahi çıkamamıştık.

Kimseyi büyük görmeyelim ama küçümsemeyelim de! Biz taraftar olarak her maça aynı değerde önem verip salonu dolduralım, Ergin Hoca ve öğrencileri de her maça aynı ciddiyetle hazırlanıp adım adım zirve yolculuğuna çıkalım.

fbnin 1.torbadan ispanyol çekme zorunluluğu olduğundan efes'te real'i çekince bizim 1.torbadan iyi bir kuraya vesile olacak yunan takımlarını çekmemiz garantilendi.Üstüne CSKA'nında Barcanın grubuna düşmesiyle Kuban'dan dolayı yunan takımı cska eşleşmesinden de yırttık.Kremasıda fbnin cska ve barca'ya düşmesi oldu ama geri kalan kuraları iyi.Yani aynı bjk grubu hatta partizan'da aynı.Bize kalan D grubu tehlikesini bile almadık üstüne Gora'yı ve b.münih'i çektik.Biraz ayıp oldu doğrusu:)Ama eleme grubundan khimki gelirse kuban'ın grubuna gelemeyeceğinden sonpot kurasında yer değişikliği olur.A grubunda CSKA olduğundan kaldı efes'in grubuyla bizim grup.Sanırım bu durumda kura çekmiyor ve hemen yan grupla değiştiriyorlar.Şu brose'de D grubunda olsaymış o riskte kalkıyormuş<3<3Ama kolay değil 3 tane tek maçı kazanmak favori olunsada...Neyse asıl grup top 16 olacak ve barca veya cska a'dan bize yüksek ihtimalle geleceğinden grup grup 2.liği veya 4.lüğü dezavantaj gibi...tabi çok erken ama...Haydi hayırlısı

Hakikatten lokum gibi kura. Spa'yı kaybedecek Oly. bence yine final four'un büyük adayıdır ancak onlar ilk turu fazla kasmıyorlar genelde.Bu fırsattan yararlanıp önlerine geçmemiz çok imkansız değil. Siena geçen senede tüm yabancı oyuncularını değiştirdi ama geçen sene ilk turu ve top 16'yı gayet iyi oynadılar.Siena'yı kolay görmeyelim.Malaga Zoric'i filan kaybedecek bakalım nasıl kadro kuracaklar.Polonya takımını ilk kez gördüm.Bayern ise deplasmanda sağlam taraftarla ezer geçeriz iki maçta da.Grupta tek sıkıntı sondan gelecek Khimki olur.Onlarda nasıl kadro kuracak bilmiyoruz.

Hakikatten lokum gibi kura. Spa'yı kaybedecek Oly. bence yine final four'un büyük adayıdır ancak onlar ilk turu fazla kasmıyorlar genelde.Bu fırsattan yararlanıp önlerine geçmemiz çok imkansız değil. Siena geçen senede tüm yabancı oyuncularını değiştirdi ama geçen sene ilk turu ve top 16'yı gayet iyi oynadılar.Siena'yı kolay görmeyelim.Malaga Zoric'i filan kaybedecek bakalım nasıl kadro kuracaklar.Polonya takımını ilk kez gördüm.Bayern ise deplasmanda sağlam taraftarla ezer geçeriz iki maçta da.Grupta tek sıkıntı sondan gelecek Khimki olur.Onlarda nasıl kadro kuracak bilmiyoruz.

Elemeden gelecek takım D grubuna gidiyor :)

EK BİLGİ:

Banvit'in, Eurolegue ön elemesindeki rakibi; Cez Nymburk ! Banvit, Nyumburk'u yenebilirse; Khimki Moskova-Ostende maçının galibiyle yarı finalde karşılaşacak. BAŞARILAR BANVİT !

Diğer gruplara bakıyorum da bizim bu grupta 3.Olmamız gerekiyor.2 yada 4. olursak R.Madrid-Barcelona(CSKA)-Panathinaikos tarzı bir 2.tur bizi bekliyor.

3.Olmamız halinde ise CSKA(Barcelona)-Olympiacos-Efes-Fenerbahçe-Maccabi tarzı bir oluşum olacak gibi ufak takımlar değişebilir ama şablonun bu olacağı belli gibi Hedefi ilk 2 olarak değilde 3.Lük olarak belirlemek daha sağlıklı olur.

Diğer gruplara bakıyorum da bizim bu grupta 3.Olmamız gerekiyor.2 yada 4. olursak R.Madrid-Barcelona(CSKA)-Panathinaikos tarzı bir 2.tur bizi bekliyor.

3.Olmamız halinde ise CSKA(Barcelona)-Olympiacos-Efes-Fenerbahçe-Maccabi tarzı bir oluşum olacak gibi ufak takımlar değişebilir ama şablonun bu olacağı belli gibi Hedefi ilk 2 olarak değilde 3.Lük olarak belirlemek daha sağlıklı olur.
Haklısın 3.lük 2.likten daha avantajlı ama grup liderliği daha da avantajlı=Dbiz lider olalım efes,oly ya da siena,barca yada cska,pana yada maccabi gelsin ilk 4'e gireriz...

İstesek bu kadar ayarlama yapamayız kura çekiminde herhalde. Bu grup bizim yöneticilerinde transfer iştahını kabartır. Eğer iyi bir kadro kurarsak grubu lider bitirmemiz içten bile değildir. İnşallah bu gruptan final four a kadar gideriz...

Milano dışında hepsi tutmuş be. Ahtapot paulum mübarek

iyi ki de milano tutmamis, final4 milano'da olacak bu sene, ve milano basketbol takimina buyuk yatirim yapiyor bu sezon. o torbanin en guclu takimi milanoydu. siena ise tam tersi, koclari ayrildi takimdan, milanoya gecti. oyuncularinin bir cogunu da kaybedecek gibi duruyor basta bobby brown olmak uzere. siena cok daha disimize gore, hatta onlardan daha iyi oluruz gibi geliyor bana. oly ile 1. lik icin cekiserbiliriz eger takim kimyasini otutturursak.

Ligdeki birçok takımın kadrosu henüz net değil. Hatta 5 oynayacak oyuncuları bile henüz kadrolarda değiller. Mesela biz de öyleyiz. Oly ve Siena yıldızlarını tutabilecek mi belli değil. Bizim kimi alacağımız belli değil. Bakarsınız Bayern falan sürpriz transferler yapar o bile iddialı duruma gelebilir. Oly iyi birini alamazsa inanılmaz güç kaybedebilir. Bu yüzden en azından genel bakış hariç üst turları falan da konuşmak biraz hayali oluyor. En azından 1 ay sonraya kadar ben açıkçası çoğu takım için yorum yapamayacağım. Misal Partizan'da kadroda kim var onu hiç bilmiyorum.