Bir şeyi merak ediyorum kapatınca ne kazancı olacak ülke basketbolunun. Efes başarılı veya başarısız sonuçta ülke basketboluna çok büyük yatırımlar yapan önemli bir renk. Ayrıca tüm klüplerden daha fazla ülke basketboluna emeği olan bir klüpten bahsediyorum. Ülkenin en iyi oyuncularının önemli bir çoğunluğunu yetiştirmiş önemli koçlar çıkartmış avrupada kupa kaldırmış ve bu spora büyük yatırım yapan bir klüp birkaç sene başarısız oldu niye kapansın.
Ayrıca bu lafları üç yıl önceki oyuncusunun parasını ödemediği için transfer yapamayan kübün taraftarının söylemesi daha da bi ironik oluyor. En son bu lafları etmesi gerekenlerden biriyiz malesef. Türk takımlarının futbol şubeleri komple kapansın madem , avrupada hiçbirimizin bir halt yediği yok .
Kapatılacak ve ülker gibi haklarını taraftarı camiası güçlü olan birine verecek ve muhtemelen avrupada daha fazla başarı gelecek. Ülkeye böyle daha faydaları olur. Artık o eskiden alt yapıdan oyuncu yetiştirme devri de bitti efesin sadece sağdan soldan yabancı çocukları getirip devşiriyorlar son zamanlarda.
Oyunculara para ödemekle bağlantısını anlayamadım, Efes yıllardır ödeme sorunu yaşamıyor da ne oluyor. Ekonomik sorunlar yöneticilerin yönetemeyenlerin sorumluluğudur. Ben dışarıdan Efese bakan birisi olarak son dönem acayip gereksiz görüyorum. Ülke içinde zaten TBF lobisi ile nasıl yürüdüklerini biliyoruz. Konuyu çekmişsin oradan oraya, harcanan paralar ve konulan hedefler doğrultusunda futbol takımlarının avrupada yapabilecekleri bu kadar bence. Daha fazlası için ülkenin kalkınması lazım. Ama Efes durumu ayrı, yıllardır f4 hedefi ile harcanan tonlarca para ama elde edilen kocaman bir 0 var ortada.
Zalgiris Oly'e 20 fark attı geçen haftada Zalgiris direnmişti.Jasikevicius harika bir başlangıç yaptı,dilerim büyük koç olur.Tam bir efsane çünkü.Basketbolun içinde aktif olarak devam etmesini isterim.
Saras tam bir reyiz. Adamın hayatı boyunca gözlerinden hırs kazanma arzusu akıyordu. Takıma da bunu yansıttı , tabi güçleri bir yere kadr yetecek ama Saras'ın önü çok açık. Bize de böyle sürekli kazanma arzusunda olan her maçı ciddiye alan bir koç lazım. Ataman Zalgiriste olsa bayrağı çekmişti çoktan. Saras takımın başına geldiğinden beri iki maçtır en azından enerjisini aruzusunu takıma hissettirmiş. O kadro inanın bizim şimdiki kadrodan çok daha kötü ama adamlar Oly'i yirmiye yatırdı Ataman'ın iki sezonda birinciliği garantilemiş oly'i normal sezonun son maçında bir kere yenmek haricinde hiç büyük takım yenmişliği yoktu. Çünkü maçların üstüne çarpıyı maç daha başlamadan atıyoruz.Savaşmak direnmek yok hedef maç samyayıp kurtuluyoruz tüm bu dertlerden.