Euroleague 2015-2016

Bir şeyi merak ediyorum kapatınca ne kazancı olacak ülke basketbolunun. Efes başarılı veya başarısız sonuçta ülke basketboluna çok büyük yatırımlar yapan önemli bir renk. Ayrıca tüm klüplerden daha fazla ülke basketboluna emeği olan bir klüpten bahsediyorum. Ülkenin en iyi oyuncularının önemli bir çoğunluğunu yetiştirmiş önemli koçlar çıkartmış avrupada kupa kaldırmış ve bu spora büyük yatırım yapan bir klüp birkaç sene başarısız oldu niye kapansın.

Ayrıca bu lafları üç yıl önceki oyuncusunun parasını ödemediği için transfer yapamayan kübün taraftarının söylemesi daha da bi ironik oluyor. En son bu lafları etmesi gerekenlerden biriyiz malesef. Türk takımlarının futbol şubeleri komple kapansın madem , avrupada hiçbirimizin bir halt yediği yok .

Kapatılacak ve ülker gibi haklarını taraftarı camiası güçlü olan birine verecek ve muhtemelen avrupada daha fazla başarı gelecek. Ülkeye böyle daha faydaları olur. Artık o eskiden alt yapıdan oyuncu yetiştirme devri de bitti efesin sadece sağdan soldan yabancı çocukları getirip devşiriyorlar son zamanlarda.
Oyunculara para ödemekle bağlantısını anlayamadım, Efes yıllardır ödeme sorunu yaşamıyor da ne oluyor. Ekonomik sorunlar yöneticilerin yönetemeyenlerin sorumluluğudur. Ben dışarıdan Efese bakan birisi olarak son dönem acayip gereksiz görüyorum. Ülke içinde zaten TBF lobisi ile nasıl yürüdüklerini biliyoruz. Konuyu çekmişsin oradan oraya, harcanan paralar ve konulan hedefler doğrultusunda futbol takımlarının avrupada yapabilecekleri bu kadar bence. Daha fazlası için ülkenin kalkınması lazım. Ama Efes durumu ayrı, yıllardır f4 hedefi ile harcanan tonlarca para ama elde edilen kocaman bir 0 var ortada.

Kapatılacak ve ülker gibi haklarını taraftarı camiası güçlü olan birine verecek ve muhtemelen avrupada daha fazla başarı gelecek. Ülkeye böyle daha faydaları olur. Artık o eskiden alt yapıdan oyuncu yetiştirme devri de bitti efesin sadece sağdan soldan yabancı çocukları getirip devşiriyorlar son zamanlarda.
Oyunculara para ödemekle bağlantısını anlayamadım, Efes yıllardır ödeme sorunu yaşamıyor da ne oluyor. Ekonomik sorunlar yöneticilerin yönetemeyenlerin sorumluluğudur. Ben dışarıdan Efese bakan birisi olarak son dönem acayip gereksiz görüyorum. Ülke içinde zaten TBF lobisi ile nasıl yürüdüklerini biliyoruz. Konuyu çekmişsin oradan oraya, harcanan paralar ve konulan hedefler doğrultusunda futbol takımlarının avrupada yapabilecekleri bu kadar bence. Daha fazlası için ülkenin kalkınması lazım. Ama Efes durumu ayrı, yıllardır f4 hedefi ile harcanan tonlarca para ama elde edilen kocaman bir 0 var ortada.

Konuyu futbola getirmek istemiyorum ama o paralarla çok daha fazlasını yapabilirler klüpler. Sevilla 10 senede 4 kez uefa kupasını kazandı bizden daha mı fazla harcıyorlar sence. Porta 15 yılda 3 kupa kaldırdı en fazla maaş alan adamları 2 milyon kazanıyor ( tarık çamdal kadar sabri kadar yani) .

Efes'in tek eksiği taraftar mı yani klübü kapatıp taraftarlı bir klüple birleşince bütün sorunlar çözülecek diye düşünüyorsunuz ben sanmıyorum.

Efes zaten maça öyle bir başladı ki, Zagreb'e kazanmaya gelmedikleri çok açıktı.

Kulübün, kendi geleneklerinden dışarıya çıkması, harcanan ve karşılığı alınamayan rakamlar,başarısızlıklar ve bu tarz saçmasapan yenilgilerle birlikte bunları bir bütün olarak ele alınca sonuç koca bir hayal kırıklığı. Eskiden insanlar Efes'in maçı var diye televizyon karşısına geçerdi Milli Takım maçıymışçasına. Kulüp, herkesi geçtim, kendi mazisine büyük ayıp ediyor son yıllarda.

Barca deplasmanda Real'i yendi, Laboral CSKA'yı yendi. O grup çok farklı bir boyuta evrildi. Zalgiris günah keçisi formatında takılırken sürprizlere açık bir grup haline geldi. Hatta öyle ki FB'nin grup lideri olmasının -diğer konumlarla kıyaslandığında- saha avantajı haricinde bir avantajı bile olmayabilir.

Zalgiris Oly'e 20 fark attı geçen haftada Zalgiris direnmişti.Jasikevicius harika bir başlangıç yaptı,dilerim büyük koç olur.Tam bir efsane çünkü.Basketbolun içinde aktif olarak devam etmesini isterim.

F grubunda fikstür avantajı Barcelona'nın eline geçti, dün aldıkları galibiyet çok değerliydi ama yine de grupta her şey olabilir.
Oly ise iç sahada Brose ve Zalgiris yenilgileri ile işini zorlaştırdı. Khimki ise bu sene aynı bizim gibi, iç sahada gayet iyi, deplasmanda yoklar (Real maçı hariç).
Gruptan çıkacak takımları kestirmek zor ama FB iç saha avantajını doyasıya yaşayamayabilir. Nitekim ilk 2 garanti, liderlik yüksek ihtimal oldu. Ama karşısına CSKA, Real falan gelebilir.
E grubunda da 3. lük ve 4. lük mücadelesi keyifli geçecek gibi. Sıradışı bir top 16 oldu, açıkçası çok keyifli.

-Cska'nın yenilgisi sürpriz oldu,De Colo'nun yokluğunu hissetmeye başladılar,Laboral maçında Teodosic'in hakkı yenmiş,pozisyonu izledim kızmakta çok haklı Teodosic
-Efes için diyecek birşey yok,yazık çok yazık,bu yenilgiler beni şaşırtmıyor,İvkovic emeklilik seçeneğini düşünmeli bence,Efes'e genç ve agresif bir koç gerek,Jasikevicus iyi başladı onu düşünmeliler
-Barca ve Real hiç tat vermiyor
-Fener'in daçkayı yenmesi şaşırtmadı,hak ettikleri yerdeler,basketbolda başarı en tepeden gelir,başkanın basketbola verdiği değerden ve uzun vadeli projelerle ( Salon,Koç,Sponsor )
-Khimki Brose maçı berbat bir maçtı,Ntvspor en kötü maçları seçip veriyor
-Olympiakos'a birşeyler oldu,Spa yokken adamlar daha iyiydiler,ayrıca pota altı sorunları var.Young'un sakatlığı büyük sorun onlar için,Hunter ve Milutinov onlara fayda vermiyor
-Panathiniakos'ta durumlar bildiğimiz gibi,Raduljica'yı yeterince kullanamıyorlar,2-3 numara bölgesinde yetersizler

Umarım gelecek hafta ntvspor güzel maçları verir

Zalgiris Oly'e 20 fark attı geçen haftada Zalgiris direnmişti.Jasikevicius harika bir başlangıç yaptı,dilerim büyük koç olur.Tam bir efsane çünkü.Basketbolun içinde aktif olarak devam etmesini isterim.

Saras tam bir reyiz. Adamın hayatı boyunca gözlerinden hırs kazanma arzusu akıyordu. Takıma da bunu yansıttı , tabi güçleri bir yere kadr yetecek ama Saras'ın önü çok açık. Bize de böyle sürekli kazanma arzusunda olan her maçı ciddiye alan bir koç lazım. Ataman Zalgiriste olsa bayrağı çekmişti çoktan. Saras takımın başına geldiğinden beri iki maçtır en azından enerjisini aruzusunu takıma hissettirmiş. O kadro inanın bizim şimdiki kadrodan çok daha kötü ama adamlar Oly'i yirmiye yatırdı Ataman'ın iki sezonda birinciliği garantilemiş oly'i normal sezonun son maçında bir kere yenmek haricinde hiç büyük takım yenmişliği yoktu. Çünkü maçların üstüne çarpıyı maç daha başlamadan atıyoruz.Savaşmak direnmek yok hedef maç samyayıp kurtuluyoruz tüm bu dertlerden.

Saras tam bir reyiz. Adamın hayatı boyunca gözlerinden hırs kazanma arzusu akıyordu. Takıma da bunu yansıttı , tabi güçleri bir yere kadr yetecek ama Saras'ın önü çok açık. Bize de böyle sürekli kazanma arzusunda olan her maçı ciddiye alan bir koç lazım. Ataman Zalgiriste olsa bayrağı çekmişti çoktan. Saras takımın başına geldiğinden beri iki maçtır en azından enerjisini aruzusunu takıma hissettirmiş. O kadro inanın bizim şimdiki kadrodan çok daha kötü ama adamlar Oly'i yirmiye yatırdı Ataman'ın iki sezonda birinciliği garantilemiş oly'i normal sezonun son maçında bir kere yenmek haricinde hiç büyük takım yenmişliği yoktu. Çünkü maçların üstüne çarpıyı maç daha başlamadan atıyoruz.Savaşmak direnmek yok hedef maç samyayıp kurtuluyoruz tüm bu dertlerden.

Ergin Ataman'a geldi yine konu :)
Saras Türkiye'ye gelsin o takımı tutun ;)
Biz Ergin hoca ile daha çok seneler devam edeceğiz inşAllah çünkü ;)

Yalnız Zagreb takım olmuş. Fener ilk periyot 3 e katlamasına rağmen pes etmediler yakaladılar. Bilan da sizelı, mevkisine göre uzun, sırtına aldı mı leblebi gibi hook atan iyi bi oyuncu düşünmek lazım.

Henry Walker imkansız 3 lükler attı çok özel bir oyuncu, Bilan da pota altını Udoh, Antic, Vesely e rağmen domine etti hatta denize döktü de dersek çok abartmış olmayız. Fundamentalı iyi, ayakları çabuk ama ona rağmen güçlü, ayrıca net ribaund alıyor sürekli oyunun içinde konsantre ben çok beğendim. Forumda da yazılmıştı sanırım yaz dönemi Bilan.

Olympiakos benchinde K-Pap'ı gördüm. Ne zaman oynamaya başlayacak bilmiyorum ama eski haline yaklaşırsa Oly de F4 potasına girer.
Bu arada Avrupa'nın elit oyuncularından ve hatta efsanelerinden biri olma potansiyeli varken zamansız NBA yapması yüzünden kariyeri sekteye uğradı. 26 yaşına geldi, yine çok önemli katkılar verecektir ama efsaneleşir mi emin değilim.

Olympiakos'u çok yetersiz ve sıradan buldum bu akşam. Sezon başından beri güçlerinin sınırları belli aslında ama artık sıradan bir takım gibiler. Spa falan da hiç devreye giremiyor.

Olympiakos'a Brose'ye yenildikleri maçtan itibaren birşeyler oldu,Spanoulis bence fazla abartılmış bir oyuncu,markalaştırmış kendisini,sadece ismi var,Spanoulis'in şutu vasat,savunma zayıf,serbest atışlar vasat,sadece asist yönü iyi ve faul aldırabiliyor takımı lehine,birde 10 tane üçlük deneyip 1 tane orta sahaya yakın bir yerden isabet bulduğu zaman yıldız oluyor işte,şahsi görüşüm Spanoulis 10 üzerinden 6'lık bir oyuncudur.Olympiakos'un pota altı sorunu var,Dunston varken içeriden etkili olabiliyorlardı,Hunter'ın katkısı yetmiyor,yani P.Young takımın % 25 iymiş,bu ortaya çıktı,ayrıca Spa'ya verilecek süreyi Lojeski'ye versinler,onlar için daha iyi olur bu

FB'de hep zenci pivotlar efsane oluyor,Udoh tam isabet olmuş,Galatasaray'da da görmek isteyeceğim bir oyuncu.Udoh Nba'ye dönmemeli,hep Avrupa basketbolunun içinde kalmalı.Vesely'de gitmemeli,zaten kolay faul problemine giriyor,Nba'de 5-10 dakika oynayacak,onun gibi bu oyunu çok seven bir isim Nba'de mutsuz olur.FB herşeyi iyi yapmış,salon,bütçe,antrenör vesaire ama seyirci konusunda sıkıntı var,FB taraftarı iyi bir atmosfer yaratamıyor.