Euroleague 2015-2016

Geride kalan maçlar itibarı ile CSKA, Olympiakos ve FB F4'ün favorilerinden. Olympiakos'u top 8'de devre dışı bırakamazlarsa şampiyonluk şansı biraz daha yüksek. Taş koysan basketbolcu oluyor, öyle bir düzenleri, sistemleri var.
Dünkü maçta Kuban son periyotta yaptığı hatalar sonucu kaybetti, FB savunmasını yok saymamak gerek ama son periyoda kadar sıkıntılı bir FB vardı. Top 16'da ve kendi evinde bu durum tolere edilebilir ama F4 bu durumu kaldırmaz. Oly'nin en büyük artısı bu tarz düşüşleri en az yaşayan takım olması.
Barca-Real-Khimki ve daha düşük ihtimalle Brose diğer 2 top 8 takımı için aday. Karşı grupta işler biraz daha karışık. FB net favori. Ama diğer 3 aday kim olur, dahası grup 2. liğini alıp ev sahibi avantajını kim ele geçirir belli değil ki bu grubun 2. si muhtemelen F4 yapamayacak. Kuban gruptan çıkar, 2. lik için de favori gibi. Efes'in de kadro ve koç kalitesiyle (oyun olarak olmasa da isim olarak) bir şekilde ilk 4'e gireceğini düşünüyorum. Diğer adayım durumları ne olursa olsun buraları en iyi bilen Pana'ydı ama dün akşam fırsat teptiler ve Malaga'yı bir adım öne geçirdiler. Daçka galip gelebileceği tek maçı geçen hafta kaybetti. Diğer taraftan alacağı olası galibiyetler grup sıralamasını da belirleyici olacak.

Barcelona'dan nefret ettim artık Pasqual yüzünden. FB bu sene de şampiyon olamazsa zor çünkü sene sonu NBA Vesely gibi oyunculara el atar muhakkak. Ayrıca CSKA-Oly dışında öne çıkan takım da yok.

Bu sene de şampiyon olamazsa derken, sanki yıllardı o noktalardaymışda kazanamıyormuş gibi olmuş :)
Vesely gider muhtemelen ama sonuçta illa birisi bulunur yerine. Bjelica da geçen sene takımın en önemli parçasıydı ama takım gene bir şekilde gücüne kavuştu. Bence önemli olan takımın kimyasını iyi kurabilmek. İsim isim baktığında mesela efesin kadrosu daha iyi gibi ama bir türlü puzzle ı tamamlayamıyorlar.

Brose Basket çok iyi takım, Trinchieri de gerçekten çok iyi koç. Valla bu gruptan çıkarlarsa büyük iş yapacaklar. Kim çıkarsa çıksın zorlayacak bir takım oldular. Olyyi gidip sahasında yenmek büyük iş

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Brose yerine biz olsaydık Ergin ataman maçın üzerine baştan bir çarpı atar ilk 15 dakikada da maçtan kopardık. Elin alman takımının da bizim kadar bütçesi var ama savaşıyor mücadele ediyorlar. Bu hafta kazandılar iki hafta önce reale kök söktürdüler. Rakip kadar güçlü olamayabilirsin ama savaşmaktan asla geri durmayıp elinden geleni de yapmalısın.

Saras da Zalgiris'in yeni koçu oldu ve ilk maçında Real deplasmanına gitti. Adamın damarlarındaki o kazanma arzusu tutkusu takıma hemen sirayet etmiş. O rezil Zalgiris takımı Reale kök söktürdü. Mücadele edeceksin aga , maç seçip zor maçlarda daha ilk düdük çalmadan kafada havlu atmayacaksın. Şimdi anlaşılmış mıdır neden Ergin atamanı eleştiriyorum. Elin oğlunda da senin kadar bütçe var ama savaşıyor mücadele ediyor kaybetse de saygı duyulacak bir şekilde kaybediyor.

Şuanda;

e grubunda fenerbahçe, malaga, efes, kuban,
f grubunda ise bamberg, cska, oly, real, şeklinde sıralama. Böyle bitse çok enteresan eşleşmeler çıkıyor.

Bir hafta daha geride kaldı
-Cska De Colo'suz bile çok iyi,antrenörlerinin farkı bence
-Olympiakos'un yenilmesi beni çok şaşırttı
-Real'de gerçekten iş yok,Llull ve Fernandez'in yokluğu etkiliyor elbette ama onlar olsada Real'de çok değişen birşey olmaz,yenilenme şart
-Kızılyıldızın deplasmanda Pana'yı yenmesi beni şaşırtmadı,Kızılyıldız bu lige renk katıyor,hem iddialılar hem her sene 1-2 yeni oyuncu çıkartıyorlar piyasaya,taraftar zaten en önemli etken
-Anadolu Efes - Daçka maçını Ntvspor vermesine rağmen izlemedim,bana hiç ama hiç keyif vermiyorlar,top 8'i asla hak etmiyorlar
-FB gerçekten iyi durumda,nasıl olmasınlar ki ? Başarı için ne gerekiyorsa hepsini yerine getirmişler,darısı başımıza
-Luka Doncic 16 yaşında EL'de süre alıyor,2 sene sonra bile sadece 18 yaşında olacak bu çocuk,şimdiden bunları yapıyorsa 18-19 yaşında neler yapacak kim bilir ?

Gelecek hafta Barca - Real maçı var,umarım Ntvspor verir,Türk takımlarından Efes ve Daçka'nın maçlarını vermesinler ne seyirci atmosferi var ne oyun zevki,FB'nin maçlarında en azından Vesely'i izlemek keyif veriyor,Kızılyıldız'in bütün iç saha maçlarını izlemek isterim

Son olarak Delaney'i seneye ya Efes ya FB alır gibime gidiyor keşke biz EL kalsak ve alabilsek ama ...

Euroleague de şampiyonluk öyle 1-2 sene yatırım yapmakla gelmez. Panathinaikos un son kazandığı seneki olympiakos kadrosuna bakın, spanoulis, teodosic, papaloukas, bourousis, sofo... Yada oly nin kazandığı zamanlardaki reale, cska ya bakın., maccabinin şampiyonluğuna bakın. Önemli olan istikrarlı bir şekilde top8 lerde, f4 de olabilmek. Yoksa f4 de tek maçlık sistem biraz da şansla, gününde olmakla falan ilgili.

Ayhan'a katılıyorum bende takımımın 1 sene EL şampiyonu olup gelecek 4 sene en fazla top 16'yı görmesindense 4 sene üst üste final four'un içinde olmasını tercih ederim,en önemlisi hep zirveye oynamak

Son 15 yılda CSKA'nın F4'te olmadığı tek sezon var (2010-2011). Sadece 2 şampiyonluk var. Barca'nın 2, Real'in 1. Hatta o iki efsane sezon haricinde Oly'nin şampiyonluğu yok. Ama bu takımlar sezonlara şampiyonluk adayları olarak başlıyorlar. Final four sisteminde şampiyonluk sezonluk performanstan ziyade anlık performans, konsantrasyon ile belirleniyor. Son 5 yılda en az 3 kez şampiyon olması gereken CSKA bunun en talihsiz örneği.
FB bu yıl da F4 yaparsa ki gidişat öyle önümüzdeki yıllardan itibaren şampiyonluk adayı takımlar (favoriler) arasındaki yerini alır. O takımlardan biri olmak, tek şampiyonluğun üstüne yatmaktan daha kıymetli.

Ben de onun farkındayım ama her zaman bu kadar avantajlı ortam oluşmayabilir. Formsuz real, güçsüz barça var. CSKA bi nebze olsa da Oly de bi yere kadar gelebilir gibi gözüküyor kadro gücü açısından. Sezon sonu Vesely'nin de NBA ihtimali var. Yani demek istediğim bu kadar hazır zemini bir daha bulmak kolay değil.

Evet, bu konuda bende aynı fikirdeyim. Real, geçen seneden sonra gazı kaçmış kola gibi, barca 2 ileri 1 geri, pana ortalarda yok, 2 yeni rus takımı khimki ve kuban tecrübesiz, oly her zamankinden daha zayıf..

Kuban-Pana maçının koçları sürekli bağırıp çağırıp oyuncusnu haşlıyor ilk yenen seride mola alıyor. Koçluk budur işte en önden bedava biletle maç seyretmek değil.

Efes yine aynı hiç şaşırtmıyor bizi, bu kulübü inatla niye kapatmıyorlar anlamıyorum. Artık maçlarına da kimse gitmemeye başladı. İyice boş umutsuz vak'a oldular.

Efes yine aynı hiç şaşırtmıyor bizi, bu kulübü inatla niye kapatmıyorlar anlamıyorum. Artık maçlarına da kimse gitmemeye başladı. İyice boş umutsuz vak'a oldular.

Bir şeyi merak ediyorum kapatınca ne kazancı olacak ülke basketbolunun. Efes başarılı veya başarısız sonuçta ülke basketboluna çok büyük yatırımlar yapan önemli bir renk. Ayrıca tüm klüplerden daha fazla ülke basketboluna emeği olan bir klüpten bahsediyorum. Ülkenin en iyi oyuncularının önemli bir çoğunluğunu yetiştirmiş önemli koçlar çıkartmış avrupada kupa kaldırmış ve bu spora büyük yatırım yapan bir klüp birkaç sene başarısız oldu niye kapansın.

Ayrıca bu lafları üç yıl önceki oyuncusunun parasını ödemediği için transfer yapamayan kübün taraftarının söylemesi daha da bi ironik oluyor. En son bu lafları etmesi gerekenlerden biriyiz malesef. Türk takımlarının futbol şubeleri komple kapansın madem , avrupada hiçbirimizin bir halt yediği yok .