Euroleague 2016/2017 Sezonu

Ergin Atamanla İsmail Şenol papaz olmanın aksine Ergin Ataman taraftara kızmıştı diye hatırlıyorum.Hatta tepki çekmişti spiker uğruna taraftarı karşına alıyorsun eyy hoca diye.

İsmail Şenol'un Obradovic sempatisi Fener'e gelmeden önce de vardı Fener'e gelince oradan da sürdürüyor,ayrıca sempatisi olabilir her insanın bu ülkede tuttuğu takım var önemli olan işine olan saygısı.Galatasaray hakkında aşağılayıcı terbiyesizce bir yorum yapıyor mu?Saygısızlık ediyor mu?Benim şu an aklıma gelmiyor,varsa arkadaşlar paylaşsın öğrenelim kendisini eleştirelim.Ergin Atamanla kendisi zaman zaman oyuncular konusunda fikir alış verişinde bulunuyor da deniyordu.Yani Galatasaray düşmanı olan biri niye böyle bir şey yapsın ki?Kaan Kural da bildiğim kadarıyla Galatasaray'a daha yakın biri ama adamın yaptığı işi/tuttuğu takımını kayırarak yaptığını düşünen var mı bu ülkede?Çok nadir uç kesimler dışında hayır.

A Spor eğer yeni birilerini almayacaksa yayınları izlerken epey sıkıntı çekeceğiz.Lig Tv'de de pek tat tuz yok zaten.Sesleri kısarak izleyelim desen iç saha atmosferini duymaktan mahrum kalacaksın bu sefer.

Bunun dışında Eurolig de en büyük avantajımız sahamızda oynayacağımız maçlar. Geçen seneki takım-seyirci sinerjisini yakalarsak kendi sahasında yenilmesi en zor takım oluruz diye tahmin ediyorum ve daha doğrusu öyle olmasını çok istiyorum diyeyim...

Geçen sene çeyrek final ile birlikte başlayan seyirci sinerjisi diyelim. O sinerjiyi bu sezonun geneline yayarsak yenilmemiz zor. Maç seçmememiz gerekiyor. CSKA-Real-Barca-FB zaten salon dolar. Galibiyet başka faktörlere de bağlı olarak gelir.
Fakat Daçka-Brose-Milano-Laboral gibi maçlarda salonu doldurmak ve rakibi baskı altına almak maç kazandırır.

Austin'in ayağındaki problemle ilgili bilgisi olan var mı? Ciddi değil falan deniyor ama net bir şey söylenmemiş.

Sent from my iPhone using Tapatalk

İçerdeki Cska,Real,Barca,Fb maçlarından 2 galibiyet çıkarırsak mükemmel olur. Fb ve Barca'yı yenmek daha kolay gibi duruyor. Geriye kalan 11 takımdan da en az 8'ini yenmeliyiz İpekçi'de. Asıl kritik nokta 16 deplasmanın kaçından galip ayrılacağımız. Tahminimce 6 galibiyet alırız

İçerdeki Cska,Real,Barca,Fb maçlarından 2 galibiyet çıkarırsak mükemmel olur. Fb ve Barca'yı yenmek daha kolay gibi duruyor. Geriye kalan 11 takımdan da en az 8'ini yenmeliyiz İpekçi'de. Asıl kritik nokta 16 deplasmanın kaçından galip ayrılacağımız. Tahminimce 6 galibiyet alırız

1 mac kaybederiz sadece o da cska ya- ben ona bile emin degilimya, evimizde en kral biziz ama deplasmanda da 1 galibiyet alamazsak sasirmam. en rahat fulkeri yeneriz - en zor mac cska olur

Darüşşafaka - Unics kazan hazırlık maçı oynanıyor. İkinci yarı başlamak üzere... Canlı yayın:

[video=youtube;tX-NIdhtg9g]https://www.youtube.com/watch?v=tX-NIdhtg9g[/video]

Tamam hazırlık maçları pek ölçü değil, yorum yapmak doğru olmaz ama Daçka'yı ilk başta küçümsediğimiz kadar, küçümsememek gerektiğini düşünüyorum. İlk 3 maçlarında çok iyi durumda gözüktüler. Will Clyburn ve James Anderson çok etkili. Wanamaker da takımı iyi organize ediyor. Eurolig'de taraftar desteği olmadan ne yaparlar bilemem ama David Blatt takımı toparlayabilir diye düşünüyorum.

Kağıt üzerinde fenerin 1 2 rotasyonu en zayıf 2 3 rotasyondan biri olarak gözüküyor ama obradovic bi şekilde yüksek verim alıyor. Gerçi sloukas bütün sezon yatıp Son duzlukte açılmıştı ama olsun.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

20'sinde medya günümüz varmış.Bir de daha önce de sordum kimse cevap vermemişti sanırım.Final four'un oynanacağı şehir ne zaman belli olacak?

88av4V.png

Kadrolar hemen hemen şekillendi. Çoğu oyuncu çift pozisyonda oynadığından ve bazı takımlar da çift guard veya çift mobil uzun tercih ettiklerinden oyuncu pozisyonlarının %100 doğru olduğunu iddia etmeden kadroları paylaşayım.

ANADOLU EFES

T.Heurtel, J.Granger, D.Balbay
B.Cotton, F.Korkmaz, O.Baykan
C.Osman, T.Honeycutt
D.Thomas, D.Brown, S.Geyik, B.Demir
A.Omic, B.Dunston

BASKONIA

R.Beaubois, S.Larkin, R.Luz
J.Blazic
A.Hanga, T.Sedekerskis
T.Shengelia, K.Tillie
A.Bargnani, J.Voigtmann, I.Diop

BROSE

N.Zizis, M.Lo, A.Nicolic
F.Causeur, J.Strelnieks, L.Staiger
D.Miller, P.Heckman, E.Harris
N.Melli, D.Theis, V.Veremeenko
L.Radosevic, L.Kratzer, Y.Idbihi

KIZILYILDIZ

S.Jovic, N.Rebic
C.Jenkins, B.Lazic, M.Guduric
N.Dangubic, M.Simonovic
L.Mitrovic, M.Bjelica, B.Simanic
O.Kuzmic, D.Apic

CSKA

A.Jackson, M.Teodosic, M.Kulagin, A.Gavrilov
N.De Colo, V.Fridzon, D.Kulagin
N.Kurbanov, C.Higgins, S.Antonov
A.Vorontsevic, J.Augustine, V.Khryapa, I.Lazarev
K.Hines, J.Freeland, P.Korobkov

DARÜŞŞAFAKA

B.Wanamaker, S.Wilbekin, E.Arslan
J.Anderson, D.Bertans, M.Yağmur
W.Clyburn, B.Batuk
A.Moerman, L.Harangody, M.Türen, E.Dağlı
S.Erden, F.Aldemir, M.Slaughter, O.Savaş

EA MILANO

M.Kalnites, A.Cinciarini, R.Hickman
G.Dragic, K.Simon, A.Abass, B.Cerella
A.Gentile, R.Sanders, A.La Torre, S.Fontecchio
D.Pascolo, M.Macvan
M.Raduljica, J.McLean

BARCELONA

T.Rice, P.Koponen
J.Navarro, B.Oleson, P.Ribas
S.Perperoglou, M.Eriksson
V.Claver, J.Doellman, A.Vezenkov
A.Tomic, J.Dorsey, S.Lawal

FENERBAHÇE

B.Dixon, K.Sloukas, B.Uğurlu
B.Bogdanovic, M.Mahmutoğlu, E.Arna
L.Datome, J.Nunnally, N.Kalinic
J.Vesely, P.Antic, B.Hersek
E.Udoh, A.Düverioğlu, A.C.Duran

GALATASARAY

R.Smith, J.Dentmon, C.Korkmaz
S.Güler, J.Diebler, G.Köksal
V.Micov, E.Preldzic, B.Schilb
A.Daye, D.Thompson, E.Arar, O.Haciyeva
A.Tyus, T.Pleiss

MACCABI

G.Mekel, Y.Ohayon, D.Yivzori
A.Goudelock, DJ Seeley, S.Landesberg
S.Weems, D.Smith, G.Pnini
V.Rudd, J.Alexander, Q.Miller, I.Segev
M.Zirbes, C.Iverson

OLYMPIACOS

V.Mantzaris, E.Green, I.Athinaiou, V.Mouratos
V.Spanoulis, D.Hackett, V.Taliopoulos
K.Papanikolaou, M.Lojeski
G.Printezis, D.Agravanis, I.Papapetrou
H.Birch, N.Milutinov, P.Young, K.Maragkos

PANATHINAIKOS

N.Calathes, M.James, N.Pappas, E.Bochoridis, M.Lountzis
J.Feldeine, KC Rivers, G.Kalaitzakis
D.Nichols, P.Calathes, V.Charalampopoulos
J.Gist, A.Fotsis
I.Bourousis, C.Singleton

REAL MADRID

S.Llull, L.Doncic, D.Draper
R.Fernandez, J.Carroll
J.Maciulis, J.Taylor
A.Randolph, T.Thompkins, A.Nocioni, A.Suarez
G.Ayon, O.Hunter, F.Reyes

UNICS

Q.Colom, R.Kabirov, A.Tukmakov
K.Langford, A.Ponkrasov, E.Voronov, A.Karpukhin
C.Clarke, P.Antipov, V.Panin
L.Williams, K.Kaimakoglou
A.Parakhouski, M.Banic

ZALGIRIS

K.Pangos, L.Westermann, L.Lekavicius, P.Valinskas
A.Milaknis, R.Seibutis, M.Varnas
E.Ulanovas, I.Hartenstein
P.Jankunas, B.Motum
A.Lima, R.Javtokas, A.Kavaliauskas

Basketfaul şöyle bir haber geçmiş:

ULEB Yönetimi henüz bu sezon Euroleague'de Final Four'un nerede yapılacağını açıklamadı. Moskova ve Belgrad'ın adaylıkları söz konusu ancak ULEB'in öncelikli tercihi, ana sponsor THY'nin de etkisiyle İstanbul...

Bunun için bir şartları var: Türkiye'den Eurocup'a takımların katılması. Bu bağlamda TOFAŞ ve Trabzonspor ile görüşmeler yaptılar ve şu yanıtı aldılar: Federasyonumuz izin verirse katılırız.

Federasyon izin verebilir mi? Çok zor...

FIBA, Eurocup konusunda yönetim kurulunun aldığı sert kararın takipçisi... Eurocup'a takımları katılan ülke federasyonlarına organizasyonun başlayacağı 12 Ekim tarihinden sonra şu yazı gidecek: O takımları liginizden atmazsanız, bütün kategorilerdeki milli takımlarınızı şampiyonalardan biz atacağız.

Yani TOFAŞ ve Trabzonspor Eurocup'a katılırsa 2017 Eurobasket finalleri Türkiye'den alınacak, altyapı milli takımlarımız gelecek sezonki şampiyonaların dışında bırakılacak.

TBF bu durum karşısında TOFAŞ ve Trabzonspor'a "Eurocup'a gidin" diyemiyor.

Sonuçta TOFAŞ ve Trabzonspor Eurocup'ta yer alamayacak, Final Four'da ise İstanbul aday olsa da şansı azalacak.

Bir de şu haber var:

Eurocup’tan davet alan ancak Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan izin çıkmadığı için bu organizasyona katılamayan Trabzonspor Medical Park ile TOFAŞ’a Fenerbahçe cephesinden destek geldi.

Geçtiğimiz sezon sonunda Eurocup’ta mücadele etmek isteyen kulüplere baskı durumunda bunun karşısında olacakları açıklamasını yapan Fenehbahçe Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, Milliyet Gazetesi’nden Ümit Avcı’ya yaptığı açıklamada 2016 yılında yaşananlara anlam veremediklerini söyledi.

Kendilerinin de Euroleague’de bulunduklarını hatırlatan Ömer Onan, “Kabul etmek mümkün değil. Tofaş ile Trabzonspor, zaten Avrupa’da oynama hakkına sahip değiller. Yani FIBA’dan çıkıp, Eurocup’a gitmiyorlar. Bu kupaya katılmazlarsa Avrupa’da oynamayacaklar. Bu nedenle Eurocup’a katılması kadar doğal bir şey olamaz” diye konuştu.

Ülke federasyonlarına yapılan “Takımlarınız Eurocup’ta oynarsa, milli takımlarınızı FIBA organizasyonların men ederiz” tehdidinin de gerçekçi olmadığını savunan Onan, “Buna güçleri yetmez. Litvanya ile İspanyol takımları Eurocup’ta oynayacak. İkisi de kısa süre önce Olimpiyatlarda boy gösterdi. Onları Olimpiyatlardan atamayan FIBA’nın Avrupa Şampiyonası’nı elimizden almasını beklemek saçma olur” dedi.

Euroleague maçlarının yayınları ile ilgili birkaç şey yazalım.

Euroleague TV ücretleri henüz belli değil ama euro bazında fiyatlandırma yapıldığından bize biraz pahalı gelebiliyor.

TV'de dijital platform üyelikleri olmayanlar için Digitürk Play en uygun alternatif.

Digitürk Play'in Spor Extra paketinin aylık ücreti 12,99 TL.

6 aylık üyelik alırsanız bu ücret 58,46 TL oluyor.
12 aylık üyelik alırsanız da 93,53 TL oluyor.

Üyeliğe Süper Lig maçları hariç Lig TV programları, diğer yerel ve spor kanalları, Avrupa Ligleri maçları dahil.

12 aylık ve 93.53 TL olan paket cazip duruyor. Ben de almayı düşünüyorum.

Ben de aylık alıp vpn ile deneyeceğim, değerse devam edebilirim. Gerekirse vpn için de para verebilirim, deneyip memnun kaldığınız bir vpn varsa özelden mesaj atarsanız sevinirim.

Maç yayınlarına ilişkin; Dijitürk Play güzel bir alternatif. Geçmiş yıllarda ben kullandım en azından. Özellikle tablet, laptop gibi görece küçük ekranlarda izlemeyi seviyorsanız güzel oluyor. Hızlı bir internetle hd kalitede izlemek mümkün. Bu yıl bir aksilik olmazsa yine öyle yapacağım ben.

Digiturkplay'in kampanyalı Spor Extra paketleri baya avantajlı olmuş. Ama karar vermeden önce Euroleague.tv sitesinin senelik üyelik fiyatını da görmek istiyorum. Geçen sene maçların başlamasına sayılı günler kala satışa sunulmuştu. Umarım o zamana kadar Digi'nin kampanyası bitmez. :)

digi.png