Euroleague 2016/2017 Sezonu

Tüm maçları izledim. Aynı saatteki maçları iki ayrı ekran açıp izledim.

Bu sene çok keyifli bir lig olacak. Maç tahminleri yaptığımız forumda Brose-Fener maçını Brose kazanır demiştim ki bence yanılmadım. Brose Basket geçen sene de fevkalade basketbol oynuyordu. Hatta top16'nın ilk maçında deplasmanda Real Madrid maçını son 5 dakikaya kadar 10 sayı önde götürmüşlerdi. O maçı kaybetmeseler o zorlu gruptan Brose Basket çıkacaktı Real Madrid yerine ve Fenerbahçe'nin rakibi olacaktı. Bu sene de kaldıkları yerden devam ediyorlar. Öncelikle Brose Basket'i tebrik edelim.

16 takım arasında ne yaptığı belli olmayan iki takım var: birisi Maccabi, diğeri Galatasaray. E.Milano da ne yaptığını az biliyor ama yine de deplasmanda işleri çok zor olur.
Galatasaray şu haliyle deplasmanda maç kazanamaz. Her maç 10 handikap açılır. Bir şeyler düzelmezse Galatasaray taraftarını gerçekten çok zor, özür dilerim ama rencide edici bir sezon bekliyor.
Beğenmeyeceğiniz Kazan, Kızılyıldız, Zalgiris bile belli düzende her takımla başabaş oynayabilir. Çok absürt sonuçlar çıkmaz bu takımların maçlarında çünkü en azından ilk hafta görünümünde, belli bir disiplinde oynuyorlar. Ama Galatasaray'ın bilhassa deplasman maçlarında çok absürt sonuçlar çıkabilir. Takım, çok çabuk dağılmaya müsait. Bir an önce sorunların halledilmesi, herkesin aklını başına alması gerek bence.

Ergin Ataman belki hayatının en zor senesini geçirecek. Böyle sonuçlar alınırsa, sene sonuna kalmayan bir istifa bile gelebilir. Hatta Euroleaue koçu olmadığı sonucu bile ortaya çıkabilir.
Siena zamanında yine her takımın dar rotasyonla oynadığı yıllardı ve Ergin Ataman başarılı olmuştu. O yılların üzerinden on yıl geçti ve artık her antrenör takımı 40 dakika akıllı bir şekilde kullanıyor ve takımı dinç tutuyor. Ataman, CSKA maçından sonra yorulduk dedi. İşte yorulmamak için belli bir düzen ve rotasyonda oynaman gerek ve takım kimyasını tutturman gerek. Bu da senin görevin. Oyuncularla kavga etmek yerine aklını buna verebilirsin.

Bu sezon bizim için hayati önem taşıyordu. Normal şartlarda önümüzdeki sezon EL'de yer almayacağız. Bu sebepten ötürü bu sezon artan bütçeyi verimli kullanarak iyi ve dengeli bir takım kimyası oluşturup güçlü bir kadro kurmamız ve her kulvarda tepeye oynamaktı düşüncemiz. Lâkin hedeflerimiz/söylemlerimiz ve yaptıklarımız arasında gece ile gündüz kadar fark var. Şu anki durumumuzun bir numaralı sorumlusu ne yazık ki Ataman. Defalarca istediği kadroyu kurduğunu belirtti, iddialı açıklamalarda bulundu, haliyle taraftar da büyük beklentiye girdi. Ancak transferlerden sonra bakıyoruz; geçen sezonun üzerine koymamız gereken yerde, geri gitmişiz desek yeridir. Zamanla daha iyi oluruz tezini savunanlar mutlaka çıkacaktır fakat bu takımın en iyi hali bile ne olur işte orası soru işareti.. Geçen sezon guard sorunu yaşadık, bu sefer iki guard alarak başladık (ikisi de oynatmaktan ziyade oynamayı düşünen oyuncular) ama oyun kurma işi hâlâ Sinan ve Emir'e kalıyor. Atletizm olarak son derece yetersiziz. Güçlü şekilde potaya gidecek sert/atletik bir kısamız dahi yok. Savunma konusu zaten evlere şenlik. Takım olarak Tyus'ın eline bakıyoruz. Onun kenarda olduğu bölümler ise iyice aciz duruma düşüyoruz. Pleiss beklenenin tersine vasat altı bir görüntü çiziyor. Ataman'ın oyuncuları kazanmaya çalışan değil aksine direkt kestirip atan bir karaktere sahip olması işleri iyice zorlaştırıyor. Geçirdiğimiz hazırlık döneminin ne kadar plansız/düzensiz olduğunu anlamak için de takımın haline bakmak yeterli. Sadece maç yapmak iyi bir yöntem değilmiş demek ki.

Takımın takviye istediği aşikâr. Bu saatten sonra eldeki oyuncuları göndermek, EL seviyesinde oyuncu bulmak, bulsak da bütçe ayarlamak epey zor olacağı için, bize dua etmek ve iyi dileklerde bulunmaktan başka çare kalmıyor sanırım. Olay Cska mağlubiyeti falan değil yanlış anlaşılmasın. Olay; oyuncuların parkede ne yapacağından habersiz halde dolaşmaları, yıllardır süregelen savunma özrümüz/ruhsuzluğumuz, koçun yanlış transfer politikası/maç seçmesi ve ligimiz Avrupanın en iyisi seviyesine gelmişken bizim buna/rakiplerimize ayak uyduramadığımız gerçeği..

CSKA, Galatasaray'ı yabancı maddeden şikayet etmiş. İç sahaya kapanma gelmez umarım. Gelirse de Fenerbahçe maçında gelirse daha büyük tartışma çıkar.

CSKA, Galatasaray'ı yabancı maddeden şikayet etmiş. İç sahaya kapanma gelmez umarım. Gelirse de Fenerbahçe maçında gelirse daha büyük tartışma çıkar.
Sahaya yabancı madde atarsan gelir tabi.1 maç gelir sonra fb maçında yine olaylar sonra 3 maç gelir.Finalleri yarı finalleri seyircisiz oynamış takım bu.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu sene büyük yatırımlarla Singleton, Mike James, Bourousis, Rivers gibi yıldız isimleri kadrosuna katan ve euroleaguede iddialı bir takım haline gelen Panathinaikos, euroleague in ilk haftasında Zalgiris karşısında zorlanarak kazanmıştı. Haftasonunda da Olympiakos'tan deplasmanda fark yemelerinin ardından erken olarak koç Pedoulakis'le yollarını ayırdı.

İlk haftayı geride bıraktık, ligler de başladı ve tüm takımları izleme olanağı bulduk birden fazla olmak üzere. Hepimiz iyi kötü tahminler yaptık fakat enteresan bir sezon olacak gibi. CSKA, FB, Barca, Real, Pana'yı direk ilk 5'e yazmıştım mesela, bu takımlardan FB ne lig'te ne Avrupa'da maçında iyi sinyaller vermedi, Pana'yı Zalgiris maçında hiç beğenmemiştim dün derbi'de maçın tamamını izledim ve yine kısıtlı takım görüntüsü verdiler, James henüz oynamadı sakat fakat olağanüstü etki yaratamaz bu takımda, şut özürlü takım, Bourousis'in birebirleri dışında çok durağan, sıradan hücumlar izliyoruz. Kağıt üstünde direk F4 adayımdı kendileri ama hiç öyle olmadığını ispatlarcasına oynadılar. Barça'yı henüz tam kadro izleyemedik ama vites arttıracaklarına inanıyorum, açıkçası CSKA(net kupanın favorisi) ve biraz da Real Madrid iyi gözüktü bana her ne kadar Llull'un sakatlanmaması için tüm sezon dua edecek olsalar da sağlıklı olduğu sürece o pota altıyla en ciddi ikinci takım gibi.

Uygun bir başlık bulamadım o yüzden buraya yazıyorum kusura bakmayın. Cuma günü Kızılyıldız maçına gideceğim. Abdi ipekçi yakınlarında yürüme mesafesinde Gs özellikle de basketbol ürünleri bulabileceğim bir yer var mı?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gamaspor haberine göre Trtsporda yayınlanacak EL maçlarını İsmail Şenol,Murat Kosova,İhsan Bayülken anlatacakmış.Ntvsporda süper lig özetlerini alacakmış.

Trt-Ntvspor olayına sevinen arkadaşlar size saygı duyuyorum..Fakat ben size katılmıyorum :) Trt geçen sene Euro Cup'ta finale kadar bütün maçlarımızı yayınladı finali yayınlamadı.Ntvspor yedi bütün kaymağı izlenme oranı ve reklamlardan aldıkları paraları düşünün...Peki Trt isteseydi final maçınıda yayınlayamaz'mıydı !!! Bu senede kaldıkları yerden devam ediyorlar...Neymiş Ntvspor'un Euroleague sözleşmesi bitmiş, basketbola bu kadar ilgi gösteren bir kanal milli takım 20 senedir onlarda mesala, ne olduda ellerindeki organizasyondan vazgeçtiler ! Bugün anladımki süper lig özetlerini bedavaya getirmek içinmiş, lanet olsun bu düzene.Trt alttan çıkartamıyormu yeni elemanlar ? Yada hala hazırda Digitürk'te 5,6 tane spiker yokmu ? Ama yokk yandaşlar mamalanmadan olmaz:mad:Devletin malı deniz yemeyen keriz misali.Süper lig özetlerini bedavaya yayınlayacaklar...Neyse diyeceksinizki ne yapabiliriz birader yiyen gene yiyor bizim elimizden bir şey gelmez ki ! Oda doğruya :) Sadece bu yönden olaya sevinmediğimi ve yorumumu belirtmek istedim.

Geçen hafta TRT Spor'da Euroleague maçı izliyorum. Hakem sportmenlik dışı faul verdi. Spiker teknik faul diyor. İlk anda anlamadı diyelim, pozisyonun tekrarında hakemin hareketinden SDF olduğu net şekilde görülürken, spiker ısrarla TF verildi demeye devam ediyor. Rejiden de kimse uyarmıyor belli ki, hatasını düzeltmedi. Üstelik bunu yapan yılların TRT spikeri Yalçın Çetin... Twitter'dan baktım, adam 15 senedir basket maçı anlatmıyormuş, bu ay anlatmaya başlamış.

Her sene bizim vergilerimizle milyonları cebe indiren TRT'de basket maçı anlatacak spiker/yorumcu bulunamıyorsa ne demek lazım?

Nereye yazacağımı bilemedim ama Eurocup ta Valencia-Hapoel Jerusalem maçını izledim. Çok güzel maç oldu. Her iki takım da çok rahat Euroleague' de oynar. Hapoel 81-77 kazandı. Amare'yi seyretmek güzel ama Avrupa basketboluna uyumu biraz sıkıntılı olacak gibi. Rafa Martinez harika oynadı. Bizim Curtis reis de 18 sayı attı çok iyi oynadı.

Arkadaşlar şu set in güzelliğine bakar mısınız? ŞİİR gibi. Andrea Trinchieri umarım birgün bize gelir, gelecek sezon onun önderliğinde başlarız umarım...

https://mobile.twitter.com/RyanPannone/status/788766425397755904/video/1

Ya çok istiyorum ben bu adamı cidden ya şu Brose'ye 2-3 senedir oynattığı basket kurduğu sistem çok iyi artık bi değişim yapmamiz gerekli bence bizimde Obra tarzı bi hocaya ihtiyacımız var.

Mike James - Ricky Hickman - Adam Hanga - Chris Singleton - Dunston yabancılarımız olsaydi sizce nasil olurdu savunmanin kralını yapardık bencee çok fena savunma yapardik hemde bee.