Bu arada Cedi Osman'a da ayrı bir parantez açmak istiyorum. Gerek Laboral maçında gerek Oli maçında takımın en iyisiydi. Henüz 21 yaşında ve bu maçları Euroleague'in en zor deplasmanlarında oynadı.
19 yaşından beri Euroleague'de kayda değer işler yapıyordu ama bu sene bambaşka oynamaya başladı. Gerçi 20 taşında oynadığı Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'nda da istediğinde takımın yıldızı gibi oynayabileceğini göstermişti ama bu sezon Euroleague'e öyle bir başladı ki, şayet bu performans devam ederse yükselen genç yıldız ödülünü alır.
Ayakları önceden beri çok hızlıydı ama içeri dalışlarda denge problem yaşıyordu bu sene bundan eser yok. Rakibinin yanından vurup geçiyor zaten hızına kimse yetişemiyor gayet de yüzdeli turnike bırakıyor.
İki kere post up oynadı, birinde sayıya ulaştı birinde asist verdi. (post up oynamaya da başlamış.)
Hücuma çok hızlı çıkması zaten önemli bir meziyeti de, bu çıkışları asistle de süslemeye başladı. Saha görüşü gelişiyor her geçen gün.
Çok iyi savunmacı. Ribaund kovalıyor. Rakibin dengesini bozuyor.
Yüzdeli 3'lük atmaya başladı geçen senelere nazaran.
Bir de takıma verdiği pozitif enerji var ki bunu neyle açıklayacağız bilmiyorum.
Kısa mesafe şutu ve ikili oyun da eklerse hücumuna, gerçekten bir yıldız kazandık.
Ha diyeceksiniz zaten bizim önceden de yıldızlarımız vardı. Doğru, ama çoğunun karakteri bozuktu, bencildi. Mirsad, Hidayet, karakterini sevsem de milli takıma fayda verememiş Mehmet okur.
Cedi, öyle bir oyuncu değil. Hakikaten Siskauskas, ne bileyim bir Meneghin zamanlarında takımlarına nasıl destek olmuşlarsa, takımlarının iyi olmasına çalışırlarken kendilerini de üst seviyelere nasıl taşımışlarsa Cedi de öyle.
Daha kariyerinin başında u18 şampiyonasında takımı tamamlayan, 13-14 dakika oynayan oyuncuydu. Ne bileyim Kenan'ların, Metecanların, Okbenlerin, Egemenlerin arasında bir tek ona yıldız oyuncu olmaz, takım oyuncusu olur, diğerleri Nba yapar, yıldız olur deniyordu.
Ama diğerleri doğru dürüst takım oyuncusu bile olamazken, müthiş bir çalışkanlıkla yıldız olacağının emarelerini veriyor şimdi Cedi. Bakınız o 95-96-97 jenerasyonunda fizik olarak üst seviyeye kendini hazırlayan ilk oyuncu da o oldu. Bu onun nasıl bir karakter olduğunu gösteriyor. Zaten Cleveland tarafından da seçildi ve yine bu jenerasyondan seçilen ilk oyuncu oldu.
Go Cedi go diyorum. Başarılarının devamını dileriz.