Euroleague 2016/2017 Sezonu

maç saatleri konusunda ben de şikayetçiyim. elbette 4 maçın hepsini izleyemeyiz ama saatler şöyleydi:

18:45 (bizim 19:45)
20:00 (bizim 21:00)
20:05 (bizim 21:05)
20:45 (bizim 21:45)

tamam her maçı izleyemeyiz ama 3 maçı birden katlettiler. doğru dürüst bir tek Oli-Efes maçını izleyebildik.
Yapsana şunu şöyle:

18:00 (bizim 19:00)
19:30 (bizim 20:30)
20:15 (bizim 21:15)
21:00 (bizim 22:00)

Efes maçının tamamını, diğer maçların en az bir yarısını izlemiş olurduk.

Saçmalık asıl yarın başlıyor, üç maç da saat 19:00'da başlıyor. (bizim 20:00) Üç maçtan sadece birini izleyebileceğiz. Halbuki koysana Rusya'daki CSKA maçını 18:00'e. Normalde Rusya'da erken başlatmaları gerek maçları.

Galatasaray-Kızılyıldız 20:00
CSKA-PANA 20:00
Zalgiris- Laboral 20:00
Barcelona- Fener 22:00

Yani saçmalık değil mi şimdi bu?

Ya emin değilim kesinlikle ama biz şu son saat uygulamasıyla beraber sanırım Rusya'yla aynı saat diliminde olabiliriz

Bu arada Cedi Osman'a da ayrı bir parantez açmak istiyorum. Gerek Laboral maçında gerek Oli maçında takımın en iyisiydi. Henüz 21 yaşında ve bu maçları Euroleague'in en zor deplasmanlarında oynadı.

19 yaşından beri Euroleague'de kayda değer işler yapıyordu ama bu sene bambaşka oynamaya başladı. Gerçi 20 taşında oynadığı Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'nda da istediğinde takımın yıldızı gibi oynayabileceğini göstermişti ama bu sezon Euroleague'e öyle bir başladı ki, şayet bu performans devam ederse yükselen genç yıldız ödülünü alır.

Ayakları önceden beri çok hızlıydı ama içeri dalışlarda denge problem yaşıyordu bu sene bundan eser yok. Rakibinin yanından vurup geçiyor zaten hızına kimse yetişemiyor gayet de yüzdeli turnike bırakıyor.
İki kere post up oynadı, birinde sayıya ulaştı birinde asist verdi. (post up oynamaya da başlamış.)
Hücuma çok hızlı çıkması zaten önemli bir meziyeti de, bu çıkışları asistle de süslemeye başladı. Saha görüşü gelişiyor her geçen gün.
Çok iyi savunmacı. Ribaund kovalıyor. Rakibin dengesini bozuyor.
Yüzdeli 3'lük atmaya başladı geçen senelere nazaran.
Bir de takıma verdiği pozitif enerji var ki bunu neyle açıklayacağız bilmiyorum.
Kısa mesafe şutu ve ikili oyun da eklerse hücumuna, gerçekten bir yıldız kazandık.

Ha diyeceksiniz zaten bizim önceden de yıldızlarımız vardı. Doğru, ama çoğunun karakteri bozuktu, bencildi. Mirsad, Hidayet, karakterini sevsem de milli takıma fayda verememiş Mehmet okur.

Cedi, öyle bir oyuncu değil. Hakikaten Siskauskas, ne bileyim bir Meneghin zamanlarında takımlarına nasıl destek olmuşlarsa, takımlarının iyi olmasına çalışırlarken kendilerini de üst seviyelere nasıl taşımışlarsa Cedi de öyle.

Daha kariyerinin başında u18 şampiyonasında takımı tamamlayan, 13-14 dakika oynayan oyuncuydu. Ne bileyim Kenan'ların, Metecanların, Okbenlerin, Egemenlerin arasında bir tek ona yıldız oyuncu olmaz, takım oyuncusu olur, diğerleri Nba yapar, yıldız olur deniyordu.

Ama diğerleri doğru dürüst takım oyuncusu bile olamazken, müthiş bir çalışkanlıkla yıldız olacağının emarelerini veriyor şimdi Cedi. Bakınız o 95-96-97 jenerasyonunda fizik olarak üst seviyeye kendini hazırlayan ilk oyuncu da o oldu. Bu onun nasıl bir karakter olduğunu gösteriyor. Zaten Cleveland tarafından da seçildi ve yine bu jenerasyondan seçilen ilk oyuncu oldu.

Go Cedi go diyorum. Başarılarının devamını dileriz.

Dünkü maçları büyük zevkle izledim.Hepsi birbirinden heyecanlı ve güzeldi.

Efes'in hala zamana ihtiyacı olduğunu düşünsem de Heurtel takıma zarar vermeye devam ediyor. Granger iyi gününde olmasa da zaman zaman olumlu sinyaller verdi ama Heurtel tam felaketti. Haliyle Heurtel bu haldeyken Efes organize de olamıyor. Bunun dışında D.Brown Efes için bu sene en kritik oyuncu. Bir maç birebirleri ile maç kazandırırken diğer maç verebiliyor. Dün yine kötü günündeydi. Efes'in seviye atlaması için mutlaka Heurtel-D.Brown ikilisinin iyi bir sezon geçirmesi gerekiyor ki şu anda umut vermiyorlar o konuda. Oly de Efes'in dağınık savunmasına dua etsin. Böyle dans edemezler her zaman boyalı alanda. Spanoulis yıllar sonra en rahat maçını oynadı mesela.

Diğer Türk takımı Daçka da olumlu sinyaller vermedi. Bunun nedeni kötü oynamaları değil de Milano gibi savunmada iyi yer tutan ve fizikli oyuncularla maç boyu rakibe alan bırakmayan takımlara karşı 2. bir planları yok. Dün özellikle Clyburn'ün penetre yolları kapanınca Daçka maça bir türlü tutunamadı. Milano dün çok ters geldi Daçka'ya. Üstelik Macvan da inanılmaz soktu. Bu Milano'nun bu sezon çok iyi takım oldukları dışında her maça iyi hazırlandıklarını gösteriyor. Böyle maç maç rakibe göre sahaya çıkarlarsa Play-Off için avantajlı duruma gelebilirler.

Maccabi-Real Madrid maçında benim favorim Maccabi'ydi ama tahmin ettiğim gibi olmadı. Yine dağınık bir görünümde olan Real Madrid Llull, Rudy ve Randolph'un bireysel performansları ile maçı aldı ve ülkesine döndü. Maccabi için umutluyum ama. Bu hücum opsiyonları ile her takıma kafa tutabilirler. Play-Off kovalayacaklar onlar da.

Brose de kaldığı yerden devam ediyor. İnatçı karakterleri sayesinde dün maçı kopardılar sanırım. Sadece bu maçı izleyemediğim için çok yorum yapamıyorum ama Brose bu forumda çok küçümsenmişti. Diğer küçümsenen takım da Unics. Onlar da hiç kötü değiller.

Sonuç olarak Pana da hoca değişikliği ile kendini bir adım geri atınca Play-Off için her takımın şansı doğdu bence. Öyle biz 6. oluruz ya da 11. 12. oluruz diyemiyoruz. İlk 4-5 sıra haricinde her takım Play-Off yapabilecek mücadeleyi sahaya yansıtıyor. Bizim de bu takımlar arasındaki yerimizi bugün almamız gerekiyor. Kızılyıldız'a ve diğer takımlara gerekli mesajı vermeliyiz yoksa sahamıza her takım yürekli bir şekilde gelir.

Patric Young 3. tercih olacak adam mı lan Allahsızlar!! Madem oynatmayacaktınız niye kadroda tuttunuz?!

Benchte çürüyor dağ gibi pivot. Degiselim, bizde Alman panzeri var çok çılgın.

Geçen hafta FB-Brose ve Kazan-Barca maçlarını ve bu haftaki Brose-Kazan maçlarını izleme fırsatım oldu ve iki takım da aldıkları sonuçlardan bağımsız olarak seyir zevkini artıran ve iki haftalık gözlemim itibarı ile en keyifli maçları izleten takımlar. Bunlara belki bir de Milano'yu ekleyebiliriz. Üç takım da top 8 adayları arasında gösterilmiyor ama bu sene basketbol doyumu açısından ilk 4 'te olacaklar diyebilirim. Brose ve Kazan 3 sene öncesine kadar bizde de var olan "Son topa kadar" mottosunu sergiliyorlar.

Sene başında hazırlık maçlarında hazır olmadığımızı söylediğimizde, doğru kadro ile kurulanlar hazır deyip Darüşafakayı örnek gösterenler şimdi ne düşünüyor acaba, merak ediyorum...
Bizim olmadığımız gibi Darüşafaka'da henüz hazır değil...O yüzden ilgili kulüp, koçu ve oyunu hakkında yorum yapmayacağım. Kadrolarının oturması için en az 2 aya ihtiyaçları var, bizim gibi...
Bu arada savunmalarının en az bizim kadar kötü olduğu da bu son iki maçta belli oldu. Demekki kimsenin elinde sihirli değnek yokmuş...
Hazırlık maçında Efes Olimpiyakosa fark attığında o çok övülen Efes'e de ayrı parantez lazım. Ne oldu şimdi, gerçek maçta Efes fark yedi...
Israrla istenilen Honeycutt yokları oynadı. Efes hazırlık maçında Oly'e farklı kazanıp, 1 hafta sonra biz fark yediğimizde Ataman ve oyuncular acımasızca eleştirilmiş ve Efes'in farklı yendiği Olimpiyakos denmişti hep, sadece hatırlatmak istedim...
Neyse umarım herkes artık gerçek dünyaya dönmüştür...

Patric Young 3. tercih olacak adam mı lan Allahsızlar!! Madem oynatmayacaktınız niye kadroda tuttunuz?!

Benchte çürüyor dağ gibi pivot. Degiselim, bizde Alman panzeri var çok çılgın.
Young sakatlıktan iyi dönemedi sanırım. Bir de giderken atamana bi dolu laf etmişti diye hatırlıyorum.. Birch de çok iyi oynuyor onu da es geçmemek lazım..

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Brose-Kazan maçı dün gerçekten seyir zevki açısından çok güzel maçtı.Sadece hakemler iyi değildi bence çok kolay faul çaldılar özellikle Kazan lehine.Nikos Zizis dün şov yaptı o kadar iyi yönlendirdiki takımını inanılmazdı, en kritik anlarda sorumluluğu aldı sayısını attı .Bu adam hakettigi değeri görmeden bırakacak basketbolu .
Daçka'da Motejunas'ı almaya çalışıyormuş basketball.com.tr haber yapmış .

Yeri burası mi bilmiyorum ama salonda TRT mikrofonlarının başında Murat Kosova ve İsmail Şenol var. Ntv Spor ve TRT bir anlaşma mı yaptı acaba.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ntvspor ve Trtspor arasında bir takas anlaşması yapıldı. Ntvspor spikerleri euroleague maçlarını anlatırken, süperligin maç özetlerini ntvspor yayınlayabilecek.

Fener 2 dk önce biten maçta "son top" nasıl oynanır sorusuna tam anlamıyla cevap verdi sanırım..O nasıl bir pas trafiğiydi..Bu maçları izledikçe daha çok kahroluyorum..

Barça'nın yenileceği geçen haftaki rezil oyunundan belliydi. Dorsey orada da bizdeki halinden pek farklı değil. Dolanıyor parkede kafasına göre.

Fenerbahçe çok formda değildi. Bu maç onlar için inanılmaz derecede moral oldu. Tabi galip gelmelerinin nedeni Dixon-Sloukas ikilisinden verim almaları. Sezon boyunca da bu ikilinin performansına dayalı bir takım olacaklar.

Yalnız Baskonia 'nin Zalgris e yenilmesi bizim açımızdan iyi oldu. Sonuçta Top8 yarisindaki rakiplerimizden biri Baskonia. Ki biz bu oyunu oynamaya devam edersek değil top8 yapmak, Zalgris ve Kazan in altına bile düşeriz..

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fenerbahçe çok formda değildi. Bu maç onlar için inanılmaz derecede moral oldu. Tabi galip gelmelerinin nedeni Dixon-Sloukas ikilisinden verim almaları. Sezon boyunca da bu ikilinin performansına dayalı bir takım olacaklar.

Vesely + Datomenin 6 sayı attığı (ki Datome sadece 2 şut çekti) kazanmak çok önemliydi. 2-3 dakika dışında hep öndeydik. İlk yarıdaki oyundan hiç memnun değilim, 3 tane eksik soksaydık 3 lükleri çok farklı olurdu.

Şimdi biz burada top4-top8 hayalleri kurup veya kaçıncı oluruz gibi hayaller kurup, yarışmalar filan düzenliyoruz ya, biliyor musunuz ki bizin dışımızdaki 15 takım da bizimle içerde veya dışarda oynayacakları maçlara galibiyet yazıyorlar. Enteresan değil mi? Neden acaba?

Navarro'nun yokluğu FB için avantaj oldu. Oyun olarak çok iyi sinyal vermiyorlar. Ama iki maçtır son topları çok iyi savundular.

Hazırlık sezonu bittiğinde Fener kaldığı yerden devam edecek galiba yazmıştım. Yanılmışım geçen seneki gibi içeriyi delik deşik edemiyorlar, izin vermiyorlar ! Bakmayın 4/3 yaptılarına gördük 70 leri zor buluyorlar. Udoh & Vesely sezonu zor çıkartır, evlerinde kaybedecekler. ilk 4 gireceklerini sanmıyorum. Samimiyim öyle fanatiklik yapmıyorum zaman ile göreceğiz. Daçka "para ile saadet olmayacağını anlayacak" Efes'e ise Allah rahmet eylesin seveni çoktu :) Bize gelince öyle iki satır ile ifade etmek imkansız.Ergin hoca malesef şuana kadar sınıfta kaldı. Sene başında videolardan Daye ve Smith konusunda hocaya güvendim ve baya umutluydum ama gördümki Smith Ergin hoca ile olmaz. Genede içimde hadi ulan çık g.t et bizi de demiyor değilim. Ama olmuyor olmuyor olmuyor edemiyor:) Bu saatten sonra olursa'da benim için çok büyük süpriz olur. Dünde yazmıştım eğer zarar etmeden çıkabilirsek bence derhal çıkılmalı ! Olduki çıktık yerine ARROYO gelirse şaşırmam(temenni değil coach sever bu tip kararlar almayı Schilbi takımda tutan Arroya bu şartlar altında sen bizi bırakıp gittin gelme demez herhalde, sonuçta adam haklıyıdı üstelik) .Daye Daye Daye asıl sorun burda arkadaşlar lütfen hemen sövmeyin bana :) Geçmiş 4 maçımızın tekrarını izleyin zamanmı var derseniz önümüzdeki 3 maçın sadece Daye'nin savunması izleyin.Zaten böyle bir oyuncunun neden büyük takımların radarına giremediğini anlamış olduk. Dostlar ben izlediğim kadarı ile söyleyim Erceg savunmada bu kadar kötü değildi be :(
Hücumda ise bambaşka namussuz ama Smith de olduğu gibi çıkalım diyemiyorum dersem Allah çarpar eksileri olduğu gibi artılarıda var. Tyus nazar değmesin Lasme'nin bıraktığı yerden devam ediyor. Micov reis toparlayacaktır.Dentmon da bir yerlerde katkı verecektir. Ama diğerleri inşallah yüzümüzü karartırlar tek temennim.

Ligin son 2 sırasında an itibariyle Anadolu Efes ve Galatasaray var. Bu iki takım bu hafta oynayacakları maça da favori çıkmıyorlar. Ülke basketbolu adına da 4 takımla katilsak bile hoş bir durum değil.