Euroleague 2016/2017 Sezonu

Randolph , Latavouis Williams gibi birini haftanın en iyi hareketiyle blokladı. Doncic 6 dakika 7 asist ile yine tuhaf şekilde ilerliyor.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Honeycutt bi pozisyonda yaptığı sıçrama ile dünya zıplama rekoruna ortak olmuştur sanırım [emoji1]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Baskonia son hücumu kullanamadı ve deplasmanda Maccabi'ye 85-84 kaybetti. 21 sayı atan Goudlock maçın adamı seçildi.
 
Efes haftaya baskonia'yı da yenerse galibiyetleri eşitliyor, ilk maçta efeslik yaparak kaybettiği için muhtemelen ikili averajı da alıyor. Kızılyıldıza karşı da ikili averaja sahip.
Bunların ışığında bu muhteşem fikstürle ilk 6 yapacaklar bana göre.
 
Kızılyıldız da son 2 maçtır kaybediyor.
Baskonia'ya ya ne oldu böyle ?
Keşke sene başında Dentmon yerine Goudelock gelmiş olsaydı.
 
Baskonia ve Kızılyıldız yaptıkları takdir edilecek iki ekip ama play offların çek bir Letonya'sı olacaklar. Hucum gücü kısıtlı adanlardan iyi bir hucum takımı oldular ama çözüm üretilebilir takımlar. Biz niye onlar seviyesine gelemedik, neden onlar sıradan adamları yıldızlaştırdılar biz yapamadık, madem o kadar değişiklik yapacaktık neden eksik tamamlayan hamleler yapamadık diye sorması gerekenler var. Pardon biz ayar çekerdik dimi...
 
Baskonia özellikle Shengelia'nın sakatlığından sonra böyle oldu. Hücum savunma güçlerinden ziyade Eurolig'in en sert takımıydılar, bu yüzden karşılık vermesi zor bir takımdılar.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Datome ve Sloukas kasıtlı olarak kendilerini yere atmalarına rağmen teknik çalınmadı.
Edit; nihayet kalinic de kendini yere atınca teknik çalabildiler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Son düzenleme:
Darüşşafaka 2 Milano, 1 Galatasaray, 1 Maccabi ve 1 Zalgiris maçlarını kaybetmese nerede oluyordu farkında mısınız? Üstelik Efes ve Barcelona maçlarını da sayabiliriz. Bu maçlar dışında da çok da iyi takımları yendiler cidden. Nasıl maçlar kaybettiler ve nasıl maçlar kazandılar öyle. Play-Off'a kalabilirlerse kolay teslim olacak bir takım değiller yalnız amatörce maçlar kaybederlerse işleri zor.

Bu maçla birlikte Fenerbahçe de büyük darbe aldı. Kazansalar ilk 2 için fikstür avantajını koruyacaklardı ama 3 bile zora girdi artık.
 
Önemli olan ilk 4, 1. olmakla 3. veya 4. olmak arasında çok bir fark yok. Playoff larda, tabi şimdi çok erken ama ilk 4 de bitireceğimizi düşünüyorum, Daçka ve Efes i istemem, ne yapacakları belli olmuyor, diğer takımları saha avantajıyla çok da zorlanmadan geçeriz diye düşünüyorum.
 
Daçka bu zor zamanda iyi galibiyet aldı.Direndiler.Pota altında Fener'i ezdiler ve hücumdaki kısırlıklarını böyle kapattılar.Fener kötüydü.Yine de ilk 4'ün değişme ihtimali zayıf.İlk 4 içinde tek olay F4 eşleşmesi olursa 1-4,2-3(tabı bu takımların F4'e kaldığını varsayarsak) olması olacak.

Laboral formsuzluğunu üzerinden atarsa üsttekiler için Top 8'de istenmeyen takım olur keza Daçka eğer çıkabilirse.Kızılyıldız ve Pao üstteki 4 tarafından daha tercih edilebilir takımlar olacaktır.Deplasmanda kazanmaları Laboral/Daçka'ya göre daha zor.
 

Üst