Ben bir daha Euroleague'e dönebileceğimizi zannetmiyorum açıkçası. Özellikle bu devirde buralarda kalıcı olunması için düzenli yatırım yani para gerekiyor.
Misal fb. Ne kadar kendi başarılarıymış gibi lanse etseler de Ülkerspor ile birleşmeseler, onların takımını/A lisansını/bütçesini almasalar, o sayede Obradovic ile anlaşmasalar şu an ne durumda olurlardı acaba? Onca yatırıma rağmen kazandıklarına bakınca bana göre çok başarılı sayılmazlar bile çünkü en çok bütçelerden birine ve en kariyerli koça sahip takımın F4 yapması başarı sayılmasın bir zahmet. Ancak bir konuda haklarını yemeyelim öyle ya da böyle Ülkerspor ile birleşmeyi başardılar. Spor ahlâkı konusunda yine yetersizler lâkin ona sahip olmak için para da yeterli olmuyor ne yazık ki.
Efes konusuna gelirsek erkek basketbolunda özellikle Avrupaya açılma konusunda Türk takımlarına öncülük eden ekip diyebiliriz, her ne kadar şimdi eski durumlarından eser kalmamış olsa da. Her sezon bir sürü yıldız oyuncu getiriyorlar, tecrübeli koçlarla çalışıyorlar ama bir şekilde başarısız olmayı beceriyorlar. Loserlık konusunda kimsenin ellerine su dökemeyeceği bir gerçek. Bu sezon biraz kıpırdanma oldu gibi ama yine de saçma sapan hatalarla öyle çok maç kaybettiler ki. Seyirci konusunda dezavantajları var, coşkulu bir ambiyans yaratamıyorlar fakat ne o olursa olsun kesilmeyen yatırımları ve her sezon Avrupa sahnesinde mücadele etmelerini sağlayacak A lisansları mevcut.
D.Doğuş'a bakarsak "Darüşşafaka" adını kullanmaya utandığım sadece para üzerine kurulmuş bir oluşum. Sporda en nefret ettiğim olaylardan biri. Paraları sayesinde iyi bir koç ile anlaştılar, iyi bir takım kurdular. Normal şartlara göre gelecek sezon Euroleague'de yer almaları mümkün görünmüyor. Ancak katılırlarsa hiç şaşırmayacağım. Çünkü her türlü rezilliğe şahit olduk. Parası ve lobisi olan haksızken bile haklı çıkabiliyor.
Bize dönersek, Euroleague gediklisi bir takım olmamız şu an için hayâl gibi duruyor. Gerçi bu seneki gurur kırıcı halimizden sonra pek hakettiğimiz de söylenemez ama neyse.. Gönül istiyor yine de. Şöyle her sene düzenli yatırım yapacak bir sponsorumuz olsaydı ya da Efes ile birleşme ihtimalimiz. Ama ikisi de yok ve olacak gibi de durmuyor. Eurocup'a döneceğiz, bizim gibi vasat takımlarla o ikinci sınıf kupayı almak için mücadele vereceğiz. Bir kez daha alsak ne olacaksa!
Lafın kısası; şubede büyük değişimler olmadığı sürece heyecanlanacak bir şeyler göremiyorum. Ataman kalmaya devam ederse takip edeceğimi de zannetmiyorum.