Euroleague Fantasy Challenge 2012

Tutku Açık, Anton Ponkrashov, Jaka Lakovic, Nicola Batum, Drew Nicholas, Jamon Gordon, D'or Fisher, Furkan Aldemir, Preston Shumpert, Antonis Fotsis
oldu bence :rolleyes:

Üye Adı : JollyHarun
Takım Adı : BoluCity

İlk Defa böle bi oyunu oynuyorum Bakalım :)

Oyun Kurucularım:Milos Teodosic Kerem Tunceri :)

Değişiklikler lig başlayana dek sınırsız, başladıktan sonra 3 taneyle sınırlı olacak takım başına. Hatalar devam ediyor hala ama düzelteceklerdir. Biraz sabredin yeni takımlar almanıza gerek yok.

Bu arada şifre hala Mahmuti

Çok soru geldiğinden dolayı açıklama yapma gereği duyuyorum.

- Öncelikle http://fantasychallenge.euroleague.net/ adresinden üye olmanız ya da eski bir üyeliğiniz varsa aktif duruma getirmeniz gerekiyor. Üyelik işlemleri esnasında ufak tefek aksaklıklar olabilir. Kısa süre içinde bu hatalar çözülür ama çözülmezse yeni bir üyelik alabilirsiniz.

- Giriş yaptıktan sonra "Creat Team" sekmesinden takım kurmamız gerekiyor. Takımı kurup onayladıktan sonra "Private Leagues" altından lige katılmanız gerekiyor. Lig listesinde ilk başta ismimiz görünmeyebilir çünkü o listede lig isimlerinin alfabetik olarak aralıklar şeklinde sıralandığını görüyoruz. G harfi alfabetik olarak hangi iki ligin arasında kalıyorsa oradan ligi bulabilirsiniz. (Ligimizin adı GSBasket)

- Ligi bulduktan sonra şifre kısmına Mahmuti yazarak lige katılabilirsiniz.

- Lige her kullanıcı sadece 1 takımla katılabilecek. Her takımın kime ait olduğunu soracağım ilk hafta maçları başlayana dek. Kimse fazla takımla katılmaya çalışmasın. Alacağımız zevki geçtik, ödül koyduk sonuçta.

- Takımınızı ilk başta kurmuştunuz. İlk maça kadar süre geri sayım olarak ekranımızda görünecektir. Bu süre zarfında istediğiniz şekilde takımla oynayabilirsiniz. En son hatalar vardı ama düzelmiş olması gerekiyor.

- İlk hafta geçtikten sonra takımdan sadece 3 oyuncuyu çıkarabiliyoruz. Değişiklikleri yaptıktan sonra sıfırlayabiliyoruz ama hafta başındaki duruma, yani yaptığınız değişiklikleri de değiştirebiliyorsunuz.

- Önerim pahalı oyunculardan çok değeri az verilmiş oyuncularla çıkış yapmanızdır. Oyuncuların değeri her hafta değiştiğinden bu şekilde 500 olarak verilen bütçemizi her hafta arttırabiliriz. Ayrıca oyuncunun takımı maç kazanırsa %10 fazla puan alıyoruz. Bunu da hesaba katmak gerekiyor.

- Oyuncuların verimlilikleri de şöyle hesaplanıyor;

Index rating = (PTS + ASS + REB + BLK + STL + FLD + FT1M + FG2M + FG3M - TO - BLKA - FOULS - FT1A - FG2A - FG3A)

PTS = points scored, ASS = assists, REB = rebounds, BLK = blocks made, STL = steals, FLD = fouls drawn, FT1M = free throws made, FG2M = two-point shots made, FG3M = three-point shots made, TO = turnovers, BLKA = blocks against, FOULS = fouls committed, FT1A = free throws attempted, FG2A = two-point shots attempted, FG3A = three-point shots attempted.

Soru olursa cevaplayabilirim. Takımların kimlere ait olduğunu ilk mesajda yayınlayacağım.

Bu oyunu herhalde 7-8 senedir oynuyoruz. Bir başarım olduğunu söyleyemesem de anladığım şudur ki önemli olan elinizdeki adamların istatistik kağıdını doldurması ve mümkünse yeni kağıt istemesidir..

A oyuncusu 35 sayı, 1 ribaund, 2 top kaybı yapmış.. B oyuncusu 10 sayı, 5 rib, 3 asist,2 top çalma yapmış olsun. B oyuncusunun daha yüksek puan aldığını gördüğüm çok olmuştur..

Ben de bu detayı biraz daha acıga kavusturmak istiyorum. Emre dogru bir analiz yapmıs;

Örneğin Juan Carlos Navarro gibi David Logan gibi ya da Sasha Vujacic gibi takımlarının ilk skor opsiyonu ve kredisi yuksek oyuncular mac basına 20 sayı ortalamasıyla v.b. oynayabilirler ama bu oyuncular 20 sayı ortalamaya cıkmak icin çok top kullanacaklardır. Bu da demektir ki attıgı kadar da kacırma opsiyonu da olacaktır.

Toplamda 30 sut da 8 sutu isabetli olan bir oyuncu misal 20 sayı ile macı bitirebilir ama kacırdıgı 22 sut direkman eksi hanesine yazılacaktır. Bu da kendisini -2 puana geriletecektir. Asist ve ribaund katkısı gelmezse de attıgı 20 sayı koca bir sıfır olacaktır. (Aslında böyle oyuncuya en büyük örnek eski Efesli Igor Rakocevic oluyor)

Kısacası oyuncuları kadronuza alırken bu riski de unutmayın lutfen. Bu dogrultuda mesela 90 puanlık Navarro benim icin buyuk risk tasımaktadır. Kötü puan topladıgı ilk macında da bu 90 puanı 70 lere inecektir.

İsim: itü1905
Takım: Galatasaray4Euroleague

2 gündür üye olmaya çalısıyorum 3 kera bastan üye oldum msn üyelik kabul edildi diye mesaj geliyor gelen link tıklıyorum kullanıcı adını ve sifreyi yazmamı ragmen geçersiz giriş diyor yardımcı olursanız sevınırım

Ben üye oluyorum aktiflik onayı da geliyor msn'ye ama sonra tıklıyorum giriş yapıyorum kabul etmiyor ne yapmam lazım ?

Giriş geçersiz lütfen tekrar deneyin diyor yav çıldırıcam :(

Girişte büyük-küçük harfe dikkat ediyor musunuz? Kullanıcı adı ve şifreyi doğru yazdıysanız girmeniz lazım.

Ligde 76 kişi olmusuz ama tek üyelik ile 2 3 takım ile giren var değişik üyeliklerle 2 3 takımı olanlar var onları eleyelim herkesin 1 tane takımı olsun...