Bu arada; aksam oynanan GS-FB macında iki uzatma oynanmıs olsa da, yani kısaca oyuncular normalden daha fazla süre almış olsa da bu mactaki performanslarına göre Euroleague Fantasy de alacakları VERIMLILIK PUANLARINI hesaplamak Fantasy Challenge oyuncularına yardımcı olacaktır.
Maalesef TBF nin internet sitesinde ya da bu maçın istatistiklerini yayınlayan farklı herhangi bir sitede verimlilik puanı hesaplaması bulunmuyor. Bu yüzden oyuncuların verimlilik puanlarını direk kendim hesapladım.
Ancak bu hesaplamaları yaparken verilerine ulaşamadığım iki istatistik bulunuyor. Asagıda göreceginiz puanlara Euroleague Fantasy oyunu standartına göre OYUNCULARIN KENDILERINE YAPILAN FAULLERI eklemek, YEDIKLERI BLOKLARI ise çıkartmak gerekecek.
İstatistiklere göre Galatasaraylı herhangi bir oyuncunun yaptıgı blok olmadıgına göre Fenerbahceli oyuncuların puanlarından eksilme olmayacaktır. (Fenerbahcelilerin yaptıgı 4 adet blok görülüyor. Euroleague Fantasy hesaplamasında blok yapılan oyuncudan bu puanlar düşülecek. Hatta yanlıs hatırlamıyorsam bu blokların biri Ender Arslan’ a yapılmıstı.)
Maç boyunca Galatasaraylı oyuncular 26, Fenerbahceli oyuncular ise 29 faul yapmıslar. Bu faul toplamları da rakip oyunculara eklenecek; ancak pek tabi ki hangi oyunculara kac puan eklenecegini gösteren bir veriye ulasamıyoruz. Bu konuda da maçı izledigimiz ve genellikle faullerin kime yapıldıgını hatırlayabilecegimiz icin üç aşağı beş yukarı yorumlarda bulunabiliriz. Yine de ben aşağıdaki hesaplamaları bu iki (yenilen blok ve yapılan faul) istatistiği hesaba katmadan çıkardım. Bilginize.
GALATASARAY
Joshua Ian Shipp / 19:16 dakika || 1 puan
Jaka Lakovic / 21:37 dakika || 5 puan
Caner Topaloğlu / 25:01 dakika || 5 puan
Mert Shumpert / 26:39 dakika || 15 puan
Tutku Açik / 19:14 dakika || 7 puan
Luksa Andric / 27:32 dakika || 20 puan
Zaza Pachulia / 07:16 dakika || -4 puan
Furkan Aldemir / 15:12 dakika || 6 puan
Jamon Lucas / 27:04 dakika || 4 puan
Darius Songaila / 20:38 dakika || 4 puan
Ender Arslan 35:07 dakika || 22 puan
Cevher Özer 05:24 dakika || 4 puan
FENERBAHCE ULKER
Roko Leni Ukic 27:59 dakika || 7 puan
Curtis Louis Jerrells Jr 22:01 dakika || -4 puan
Ömer Onan 31:50 dakika || 4 puan
Erbil Eroğlu 00:00 dakika || 0 puan
Gasper Vidmar 15:21 dakika || 2 puan
Kaya Peker 21:16 dakika || 3 puan
James Gist 39:52 dakika || 22 puan
Oğuz Savaş 20:45 dakika || 8 puan
Hakan Demirel 03:27 dakika || -1 puan
Berkay Candan 00:00 dakika || 0 puan
Bojan Bogdanovic 25:56 dakika || 14 puan
Emir Preldzic 41:33 dakika || 19 puan
Umarım açıklayıcı olmuştur; puanlamayla ilgili anlaşılmayan bir durum ve sorularınız olursa cevaplayabilirim.