Euroleague Fantasy Challenge (2016-17)

larkin
sloukas

pappas
clyburn
langford
lojeski

birch
rudd
augustine
moerman

yine kafamda soru işaretleri. larkin, pappas ve augustine kabak tadı vermeye başladı. ben bu sezon özellikle larkin'den daha büyük çıkışlar bekliyodum. yine getirmiyo değil ama artık vitesi biraz artırmak gerekiyo. keza augustine bugünkü maçta oynayabilecek mi onu da bilmiyoruz. öte yandan clyburn'deki düşüş tolga hoca'mın lafı gibi vazgeç bu sevdadan dedirtiyor. sloukas'ta kadroda uzun süreli tutulmaması gereken biri bence. işin içinden çıkmaya çalışıcaz bakalım :) her zaman olduğu gibi söyleyeyim hepinizin önerilerine açığım. özellikle fikirlerimin en çok uyuştuğu kişi olan tolga hocamın sıradışı önerileri aklıma çok yatıyor :D

Datome gibi Allah senin cezanı vermesin ya . Her maç 95 le şut atan adam Doğan şenli gibi oynamaya başladı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Datome gibi Allah senin cezanı vermesin ya . Her maç 95 le şut atan adam Doğan şenli gibi oynamaya başladı.

32 pir yapamazsa ki yani yapamaz bu hafta değeri iyice yerlere düşecek. bence bu haftadan sonra datome'yi artık değerlendirmek gerekir bu kadar ucuzlamışken. elbet vitesi artırıp verimli oynamaya başlayacaktır bi yerden sonra

Gerçi kabahat bende. Fener top oynamıyor ki adam oynasın. Neyse artık dediğin gibi bundan sonra çıkmak saçma olur.

Berbat bir haftaya giriş yaptım..Bütün liglere tek takımla katılıyorum ve takımımda uzun rotasyonundan Agustine, Moermann ve Macvan resmen takıma kıyım yaşattılar...3 oyuncudan toplamda 1 PIR aldım..Tabiki mecburen Macvan ve Moermann ı ayrıca forvettede Clyburn u çıkaracağım gibi duruyor..Clyburn 2 haftadır beni hayalkırıklığına uğrattı..

Güzel gece oldu. 72. liğe kadar çıktı takımım. Şimdi süre çok dar, hızlı düşünmek gerekiyor. 2-3 numaralarda güvenilir isimlerin önemi bir kez daha ortaya çıktı. O yüzden buraya Hanga hamlesi yerine Langford yapmaya karar verdim. Uzunlardan kredi kısmak en mantıklısı, zaten haftalık performansa bakıyor nerdeyse hepsi. Nedense yarın ve Cuma için uzunlarda çok sürpriz ve küfürlü 2 gecenin olacağını hissediyorum. Bu hafta coşan Parakhouski, Rudd gibi isimlere güvenmiyorum.

Berbat bir haftaya giriş yaptım..Bütün liglere tek takımla katılıyorum ve takımımda uzun rotasyonundan Agustine, Moermann ve Macvan resmen takıma kıyım yaşattılar...3 oyuncudan toplamda 1 PIR aldım..Tabiki mecburen Macvan ve Moermann ı ayrıca forvettede Clyburn u çıkaracağım gibi duruyor..Clyburn 2 haftadır beni hayalkırıklığına uğrattı..

Moermann'ı çıkmamanızı tavsiye ederim. Augustine'den çıkmanız daha yararlı olur.

Ayakta kalabilen takimimdan Goudelock, Doncic ve Augustine'i çıkarıyorum.

Forvet konusunda Hanga-Gentile arasında kaldım.
Uzun konusunda ise Raduljica-Printezis-Bourousis arasında.

Gentile-Printezis bir hayli mantıklı geliyor.

Çoğu kişinin kadrosunda yer alan Larkin ve Doncic dışında guard mevkisine oyuncu alacaklara bu hafta özelinde Dentmon, Westermann ve Ponkrashov'un sakatlığında Colom'u öneririm

Yaptım kadroları.
bu haftaki en net hamlem,Daye'lerden çıkmak oldu. Dangubic' leride gönderdim. Yerine Gudurici aldım kredi artacak diye sonra ne yapıyorum diyerek onlarıda sattım. Bir kaç tane düşük kredili oyuncu alarak yüksek kredili sağlam adamları kadroya aldım. Riske girdik ama yapacak bir şey yok artık.

herkes kana susamış gibi kadro yapıyor. düşünme şansı yok. istişare yok. plan fazla yok. bence kimse tercihlerini birbirine fazla söyleyemeyeceği için, zaman olmadığı için, herkes kendi kafasından geçeni yapacak yarın için ve çok sürpriz bir hafta daha bizi bekliyor:)

larkin
sloukas

pappas
clyburn
langford
lojeski

birch
rudd
augustine
moerman

yine kafamda soru işaretleri. larkin, pappas ve augustine kabak tadı vermeye başladı. ben bu sezon özellikle larkin'den daha büyük çıkışlar bekliyodum. yine getirmiyo değil ama artık vitesi biraz artırmak gerekiyo. keza augustine bugünkü maçta oynayabilecek mi onu da bilmiyoruz. öte yandan clyburn'deki düşüş tolga hoca'mın lafı gibi vazgeç bu sevdadan dedirtiyor. sloukas'ta kadroda uzun süreli tutulmaması gereken biri bence. işin içinden çıkmaya çalışıcaz bakalım :) her zaman olduğu gibi söyleyeyim hepinizin önerilerine açığım. özellikle fikirlerimin en çok uyuştuğu kişi olan tolga hocamın sıradışı önerileri aklıma çok yatıyor :D

Canberk, Larkin'e bu kadar hafta tahammül ettik, bir hafta daha dayanacağız. Keza Sloukas da 30+ dakika alacaktır Bogdan ve Kalinic'in yokluğunda. Gard rotasyonumuzu ne yazık ki bozamayacağız.

Pappas mı? Lojeski mi out? İçimden bir ses Lojeski diyor Kızılyıldız maçında Pappas'ın en kötü 10 yapacağını düşünüyorum. Ona da bir hafta daha sabır göstereceğiz.
O zaman ilk out: Lojeski. 54 kredi cepte.

Augustine zaten out. 41 kredi.

Birch mü? Rudd mu out? Maccabi'nin oyun yapısı itibariyla, Rudd'un kadroda kalmasının daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Zira Birch kendi pırını blok ve ribaund haricinde yapamayan bir isim. Oysa Rudd sayı tehdidi de fazla olan bir isim. Hem dakikası daha fazla.

O zaman birch out. 43 kredi.

138 kredi yapıyor:
Bence forvetlere 41 krediden hanga.
Uzunlara Doelmann'ın yokluğunda yine 20 pırlara ulaşacağını düşündüğüm 32 krediyle claver.
65 kredi kaldı diğer uzuna. İşte burada her şey söylenebilir. Her şey olabilir.
Bourusis, Radulijica ve Ayon'un süresi yetersiz olduğu için ve hali hazırda Printhezis'in olmadığı için 59 krediden printhezis en iyi seçim.

yani özetle: lojeski-austine-birch out
hanga-claver- printhezis in

Kredi bazında dünya sıralamasına baktığımızda (broker basket) 636 puanlı bir takım dışındakiler 595ten başlıyor, 572 ile ilk 50, 550 ile ilk 500, 540 ile ilk 1000e giriliyor, 500kredinin üstünde ise yaklaşık 10000 (on bin) takım var, oyunda 70bin civarında takım var sanırsam bunlardan sadece %14ünün kredi düşürmemesi enteresan

Sıralamaya bu hafta baktığımızda genel bir düşüş var,
636nın kaybolmasının yanısıra, 595 civarındaki takımlar da 585 seviyesine düşmüş gibi gözüküyor,
572 ile ilk 50 yerine ilk 20 sırada kendine yer buluyorsun,
ilk 50 sınırı 560a düşmüş durumda,
ilk 500 için 535 kredi yeterli,
ilk 1000 için 527,
500 kredinin üstünde ise yaklaşık 5750 takım kalmış durumda. (%7-8)

Bu istatistikleri incelediğimizde bu sene kredi kasmanın önceki senelere göre daha az önemli olduğuna kanaat getiriyorum ben, istikrarlı oyuncu bulmak çok zor, o nedenle krediler artsa bile bir hafta sonra düşebiliyor, ben kredimi artırmayım sonradan açılırım şu aşamada indexin önemi yok diyenler de dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan oluyor.