Euroleague Fantasy Challenge (2016-17)

Canberk, Larkin'e bu kadar hafta tahammül ettik, bir hafta daha dayanacağız. Keza Sloukas da 30+ dakika alacaktır Bogdan ve Kalinic'in yokluğunda. Gard rotasyonumuzu ne yazık ki bozamayacağız.

Pappas mı? Lojeski mi out? İçimden bir ses Lojeski diyor Kızılyıldız maçında Pappas'ın en kötü 10 yapacağını düşünüyorum. Ona da bir hafta daha sabır göstereceğiz.
O zaman ilk out: Lojeski. 54 kredi cepte.

Augustine zaten out. 41 kredi.

Birch mü? Rudd mu out? Maccabi'nin oyun yapısı itibariyla, Rudd'un kadroda kalmasının daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Zira Birch kendi pırını blok ve ribaund haricinde yapamayan bir isim. Oysa Rudd sayı tehdidi de fazla olan bir isim. Hem dakikası daha fazla.

O zaman birch out. 43 kredi.

138 kredi yapıyor:
Bence forvetlere 41 krediden hanga.
Uzunlara Doelmann'ın yokluğunda yine 20 pırlara ulaşacağını düşündüğüm 32 krediyle claver.
65 kredi kaldı diğer uzuna. İşte burada her şey söylenebilir. Her şey olabilir.
Bourusis, Radulijica ve Ayon'un süresi yetersiz olduğu için ve hali hazırda Printhezis'in olmadığı için 59 krediden printhezis en iyi seçim.

yani özetle: lojeski-austine-birch out
hanga-claver- printhezis in

aynen hocam kafama yattı bu seçimler benim de. keza hanga ve printhezis zaten kafamda olan seçeneklerdi ama claver hiç aklıma gelmemişti. doelmann'ın yokluğunda değerlendirilebilecek bi tercih dediğin gibi. senle birlikte adam edicez bu kadroyu inanıyorum :) bu arada 2 kredi de var cebimde ekstradan ama bişey değişmez sanırım seçimlerde. ucu ucuna kaçan bi oyuncu tercihin falan yok sanırm
 
Sıralamaya bu hafta baktığımızda genel bir düşüş var,
636nın kaybolmasının yanısıra, 595 civarındaki takımlar da 585 seviyesine düşmüş gibi gözüküyor,
572 ile ilk 50 yerine ilk 20 sırada kendine yer buluyorsun,
ilk 50 sınırı 560a düşmüş durumda,
ilk 500 için 535 kredi yeterli,
ilk 1000 için 527,
500 kredinin üstünde ise yaklaşık 5750 takım kalmış durumda. (%7-8)

Bu istatistikleri incelediğimizde bu sene kredi kasmanın önceki senelere göre daha az önemli olduğuna kanaat getiriyorum ben, istikrarlı oyuncu bulmak çok zor, o nedenle krediler artsa bile bir hafta sonra düşebiliyor, ben kredimi artırmayım sonradan açılırım şu aşamada indexin önemi yok diyenler de dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan oluyor.

Aslında tam tersi kredi çok önemli bir hale geldi bu şekilde.600 kredideki o kadro birkaç hafta sonra seçim yapacak ve Teodosic, De Colo, Udoh, Goudelock bunlardan birkaç tanesiyle yola devam edecek.Biz de şu ana kadar çuvallamış yıldızlardan hangisi patlama yapacak diye arayışa geçeceğiz.Acaba Vesely mi düzelir, Datome mi alsam, Bourousis'e inanıyorum iyi yapacak vs diyerek bunlara yöneleceğiz.Dün gece kabaca uzunlara baktım, kredisini 10 civarı artıran 5-6 kişi vardı.Yani sene başında ne kadar bol uzun var, seç beğen al diyorduk.Ama şimdi çok zorlanıyoruz.
 
Bu Hafta Kredi Miktarımı aynı seviyede korumayı bir şekilde bildim. 8. sıradan 3. sıraya çektim. Bunda Udoh, Rudd, Lanford Tercihlerim etkili oldu. 588 krediyi 600 ün üstüne bu hafta çekmek asıl hedefim... Sezon başı her sene krediye oynuyoruz. Sonrasında puan farkı bu sayede kapanıyor. Macvan, Sinan , Mitrovici çıkardım. Bugünde umarım tercihlerim yerinde olur. Oyunun en zengin takımı bende olur :D
 
Bilgisayarımın bozuk olması sebebiyle giremedim foruma. Süre kısıtlı, birkaç işim var derken çok kritik bi haftaya giriyoruz. Bence şimdiye kadar olan en kritik hafta olacak. Süre kısıtlı, işiniz de varsa çok planlı tercihler gelmeyebilir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Dunston iyi bir tercih gibi. Daçka'ya karşı Kuzmic, Macvan ve Parakhouski PIR rekoru kırdılar. Sırada Dunston var. Efes'e karşı da uzunlar iyi ama Daçka'da o uzun yok. Moerman, Dunston ve Brown aldım takımlarıma.
Değişiklik hakkı olan takımlarda Zizis'ten çıktım. Yerine Sloukas aldım. Normalde bize karşı Sloukas çok güven vermezdi fakat rakiplerimizin oyun kurucuları (Teo, Jackson, Jovic) bize karşı iyi PIR aldılar. Ek olarak Bogdan'ın yokluğu Kostas'ın süresini de artıracaktır.
Claver da bu hafta için iyi bir seçim. Belki kredisi çok artmayacak ama fiyat/performans oranı olarak bu haftanın yıldızı olabilir. Benzer beklentim Hanga için de geçerli.
 
Guard rotasyonunda Teo yu alamadığım sürece fazla maceraya girmeden Larkin, Doncic, Sloukas, Colom ve Wilbekin le devam etmeyi düşünüyorum. Kredileri de ucuz olduğu için diğer bölgelere avantaj sağlıyorlar. Uzun süre de değişiklik yapmadan devam edilebilir.

Orta kısım için Gentile mi Anderson mu Hanga mı karasız kaldım. Datome için kredi düşünüyorsunuz erken ama Bogdanovic ve Kalinic in yokluğunda 15 lere gelebilir. Ama, hesabıma göre 2 maç üst üste 15 pir yapsa bile kredisi 32 ye kadar düşüyor. Ama bir yerde mutlaka alacağımı söyleyebilirim.

Sonny Weems ve Darius Miller a nedense hiç güvenemedim, gene uzak duracağım. Langford bence gene 20 lere gelir Ponkrashov ve Clarke yokken.

Simonovic, Guduric ve Oleson da bu sene ençok alınanlarda olacaktır, ilk 5 olmasa bile 10-15 de kesin olurlar. Guduric in %15 kredi getirisi kesin ama altı üstü 5,7 kredi yapıyor. 3 yapsa sevinemem 6 kredi için, bu gruptan da uzak duracağım (Guduric den uzak duracağımdan çok da emin değilim, sırasıyla 0-15-30 yapmış, yükselen bir grafik mi bilemiyorum açıkçası).
Bu haftaki ucuz forvet alternatiflerim, ucuz sayarsanız Hanga, Cotton, Dragic, KC Rivers ve Thomas olur.
Milaknis de iyice patladı elimde, daha acil değiştirmeyi düiündüğüm bir isimyoksa Maccabi karşısında son bir şans daha vermek istiyorum. Muhteşem Maccabi savunmasına karşı 12-13 yapsa ne güzel olur, bilmiyorum çok şey mi istedim.

Uzunlardan, Augustine den de kurtulmayı planlıyorum mümkün olduğunda. 2 günde düzelir belki ama genede 2. öncelikli çıkartacağım isimlerden.
Sizce Iverson, size olarak iri kalacağı Zalgiris uzunlarına da benzer etkiyi yapar mı ?
Pahalı zunlardan Jankunas, Printesiz, Ayon, Bou dan hangisi daha uygun olur bilmiyorum.
Printezis uzun süreli olarak kadroda tutlabilecek bir isim, almak gelecek haftalar için avantaj sağlar.
Jankunas da Maccabiye karşı birşeyler yapabilir, dünde erken faul problemine girmese ve 2 tane 3 lük kullanmasa (ki mecburen kullandı onlarıda) daha yüksek yapabilirdi. Bir avantajı da arka arkaya MAccabi ve Daçkaya karşı oynayacak.
Randolph da bu hafta denemek istediğim bir isim, hazır 50 nin altına da düşmüşken kaçırmak istemem.

Claver için de sanırım çok tercih edilebileceğini söyleyebiliriz, 32 krediden çok rahat alınabilecek bir risk. Diğer yerler içinde kredi açar.
Dunston ve Brown için Alperen ile aynı fikirdeyim.
 
Bu hafta kritik olay Rudd, Parakhouski gibi isimlerde. Çok fazla kişinin elinde var şu an, hatta olmayanlar da Parakhouski alıyolar şu an ama iki isim de patlayacak bana göre.
 
Bu hafta kritik olay Rudd, Parakhouski gibi isimlerde. Çok fazla kişinin elinde var şu an, hatta olmayanlar da Parakhouski alıyolar şu an ama iki isim de patlayacak bana göre.

Kimsede doğru düzgün kredi olmadığı için 50 kredinin altındaki en iyi isimler bunlar gibi gözüküyor.3. hafta alanlar da bunları kolay kolay satamaz.Çünkü hem bir hakkınızı burada kullanmak istemezsiniz, hem de bunları satıp alabileceğiniz pek oyuncu yok gibi.Kredi düşüşünü göze alırsanız Claver var sadece.Ben Claver'i başka oyunculara kredi alanı yaratsın diye aldım birkaç takıma.
 
GSBasket Official takımı şu anda 392.0 puanla 656. sırada yer alıyor.

Bu hafta kadrodan Doncic, Augustine ve yeni oyuncu eklemede faydalı olsun diye kredi amaçlı Melli'yi çıkarıyoruz.

Eklediğimiz oyuncular Calathes, Printezis ve Rudd.

Kadromuz şu şekilde;

Calathes
Larkin
Clyburn
Guduric
Langford
Oleson
Printezis
Moerman
Rudd
Daye
 
Takımlardaki bütün Milaknisler'i gönderdim. O yüzden kendi takımlarınıza almanızı öneririm. Genelde hep böyle olur. Ayrıca acaip düşüşe geçip 1035. sıraya düen takımımda bir şımarıklık yapıp Teo aldım. Umarım bu şımarıklığa değer :D
 

Üst