Euroleague Fantasy Challenge (2016-17)

Yukarıda ben de yazdım Birch , Printezis, Parakhouski, Dunston gibi isimler var, Theiss var çok verimli oynuyor. Bunlar arasından biri tercih edilebilir :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Abi çıktığın isim Randolph olunca doğal olarak daha büyük bir beklenti içine gireceğin oyuncu arıyorsun. Printezis Dunston en az +15 yapması kuvvetli ihtimal ama Randolph un tavanı daha yukarda geçen hafta 27.5 yaptı. Yerine bir tek şuan için Jankunas ı alsam içime siner. Gerçekten çok zor tercihler :)

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Tabiki de ama Singleton da bir hafta 36 yapıp diğer hafta 5 yapabiliyor :) o yüzden aşırı olmasa da iyi ve düzenli katkı yapabilecek biri daha isabetli olur gibime geliyor şahsen :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
GSBasket Ligi'nde 6. haftanın ardından sıralama şu şekilde oluştu:

1- jeromedyson8 - kill em all - 940
2- may_35 - MAY - 937
3- CediTeam - flopping - 921
4- sambaras - HamesHameson - 916
5- dixon52 - dixonspor - 907
6- sambaras - WhyDominikWhy - 903
7- may_35 - MAY5 - 901
8- ali-h-yildiz - kelepir - 896
9- dixon52 - dixonspor - 888
10- kosecki35 - Stephan Lasme - 884
11- kuzuthunder - 883
12- CediTeam - deadball - 882
13- OgzhnGnbkn - klopidogrel - 873
14- Studentist - VMicov - 871
15- Sambaras - Angelivion - 869
16- mstfkyn - graf - 868
17- aliyayla - yaylateam - 868
18- saykoteam - saykopaşa - 865
19- mstfkyn - henman - 861
20- HTC - HTCX3 - 861

Evet değerli GSbasket sakinleri, 6. haftanın panoraması ile karşınızdayız. Ligimizde bu hafta en yüksek puanı doğanayaytekin kullanıcısı aldı 197.5 puan ile. Genel sıralamaya baktığımızda Tolga Çıralı'nın floppingi'nin liderliği bıraktığını görüyoruz. Floppingle kötü bir hafta çıkarsa da DeadBall ile harika bir atak yapan Tolga Çıralı zirve yarışına yeni ve sağlam bir takım soktu. Kadrosunu da gördüğüm için DeadBall'dan yakın zamanda daha da yükseklere tırmanış bekliyorum. Geçen hafta harika atak yapan "kill em all" kullanıcısı bu hafta da atağını sürdürdü. Geçtiğimiz hafta 2-3 hafta içerisinde takımının düşüşe geçmesini bekliyorum demiştim kendisine, yaptığı atak ile beni susturdu bu hafta için. Ve bu yılın 2 iddialı ismi sambaras kullanıcı adıyla Uğur Ortaç ve dixonspor kullanıcı adıyla Tanju Çiçek'e geliyoruz. İkisi de ligin en iddiaları yarışmacılarından olduklarını gösteriyorlar yine. Uğur Ortaç, Nunnually'den darbe alsa da Hames'te geri düşmedi. WhyDominikWhy ise 6. sıraya kadar ilerledi. Tanju Çiçek de 5 ve 9. sıralarda seyrediyor. Ligin iyilerinden may35 kullanıcısı (adını verirse iyi olur), 2 ve 7. sıralarda bulunarak şampiyonluk için çok iddialı olduğunu her hafta bir kez daha gösteriyor. Hakan Türk Stephan Lasme ile 10. sırada devam ediyor. Ben "klopidpgrel" ile 11. sıradaki yerimdeyim ve büyük hayalkırıklığı şu ana kadar. Diğer 2 takımımı da ilk 15 dolaylarına sokmazsam yıl benim için erken bitecek sürpriz bir şekilde. Başarısız bir yıl benim için devam ediyor. Salih Polat VMicov ile iddiasını koruyor. Ali Yayla ve Mustafa Kayan da ilk 20'de seyrederek yarışın içinde bulunuyorlar.

Parakhouski'nin 70 kredi olmasını beklerken yaptığı 3.3, Honeycutt ve Vesely'nin berbat haftası dengeleri epey değiştirdi. Krediseverlerin tercihlerinden Sanders, Dorsey, Dunston gibi oyuncuları puan da getirerek bu yola girenlere büyük avantaj sağladılar bu hafta. Teodosic'in içeride sadece 10'da kalması da haftanın sürprizlerinden. Yine Randolph da kötü bir hafta çıkardı.

Önümüzdeki haftaya bakacak olursak, uzunların yüksek rnk yapmalarını bekliyorum. Yani 4 uzunununda da iyi katkı alacak kullanıcıların sayısı bana göre epey fazla olacak. Bu durumda kötü yapması muhtemel uzunlardan bir an evvel kaçmanızı öneriyorum. İç sahada oynayacak takımın en çok süre alan uzunları tercih edilebilecek kıvamdalar. Forvet bölgesinde kredi için Singleton, Sanders, Simon tercih edilebilir. Ben kadrolarımı şimdiden kurmaya başladım, e bi yerde atak yapmamız lazım, yakışmıyor :) Zor bir hafta beni bekliyor çok kötü geçen haftanın ardından.

Tolga'nın tespitlerine katılıyorum. Geçen yıl çok erken yaptığım Teo-De Colo kombiniyle fark yapmış, ilk10'da 3 takımla yarışıyordum mesela. Tolga'nın uzunlar için belirttiği ikili kombinler gayet güvenilir. Huertel 31 krediden tercih edilebilir. Calathes'in fikstürü hala daha çok iyi, güvenilir 20 isteyenler için belki bu hafta bir tık az yapabilir ama önümüzdeki 3-4 hafta boyunca totalde iyi işler yapacağını düşünüyorum. Şimdiden herkese bol şans efendim.

GSBasket Ligi'nde 8. haftanın ardından sıralama şu şekilde oluştu:

1- dixon52-Dixonspor
2- jeromedyson8-Kill em all
3- dixon52-Dixonspor4
4- sambaras-WhyDominikWhy
5- kuzuthunder
6- sambaras-HamesHameson
7- may_35-MAY
8- aliyayla-yaylateam
9- CediTeam-Flopping
10- mstfkyn-graf
11- sambaras-Angelivion
12- CediTeam-deadball
13- austindaye35-YanYanVesily
14- mstfkyn-Davenport
15- may_35-MAY5
16- alihyıldız-kelpir
17- OgzhnGnbkn-mr.ataman
18- OgzhnGnbkn-klopidogrel
19- AK47
20- Dixonspor-Dixon52

.
GSBasket Ligi'nde çekişme hiç bu kadar yüksek dozlarda olmamıştı. Dünya genelinde 116. olan takımım ligde kendine 17. sırada yer buluyor. Türkiye'nin açık ara en iyi ligi ve EFC platformu (başlık) Sıralamada üst sıralarda yer alan arkadaşları muhabbete davet ediyoruz. Bu yıl kimse soru sormuyor, sır vermiyor üst sıralardan.

Geçtiğimiz 2 haftada özellikle 2. hafta için çok az zaman olması, De Colo'nun son dakika sakatlanması gibi birçok etken haftayı acayip kıldı. Şans faktörü yanında olanlar haftanın sonunda iyi neticeler almış oldular. Ondan önceki hafta ise ilk gün maçları, özellikle Efes-Kazan maçı tam bir rnk yuvasıydı. Sıralamaya bakacak olursak ligimizin yeni lideri Dixon52 ile Tanju Çiçek. Bu yılki 2 favorimden birisi olduğunu söylemiştim, diğeri de Uğur Ortaç. Daha çok su akar, işler çok değişir ama şu an için bu ikiliyi oldukça avantajlı görüyorum. Uğur Ortaç da 4 ve 6. sıralarda seyrediyor. Lige "flopping"i katıp zirveye oturan Tolga Çıralı 9 ve 12. sıralarda yer buldu kendine. Flopping ile düşüş yaşasa da imdadına DeadBall yetişti ve 2 takımı ile ilk 20'de kalmayı başardı. Tanju Çiçek'in ardından haftanın kazananı şüphesiz Mustafa Kayan. Mustafa, hem kredi hem de puan olarak oldukça öne fırladı. Kendisine Tanju Çiçekle birlikte "haftanın çıkış yapanı" ünvanını veriyoruz. Ali Yayla'nın "yaylateam"i, namı diğer "kredi bankası" ligde 8. sıraya yerleşti. 12. sıradan 8. sıraya ilerleyen Ali Yayla 700 kredisiyle baş başa. Hakan Türk ve Salih Polat'ı bu hafta listede göremiyoruz, gözlerimiz bi' "kosecki" aramadı değil hani. Geleyim kendime... İlk maçların ardından ciddi çıkış yapsam da 2.maç öncesi çıkardığım Honeycutt-Randolph'lar ve yerlerine aldığım Weems-Tomic'ler beni yine nötralize etti. İlk 20'de 2 takımlayım, 21.sırada da bir takımım var. Yükselmeyi bekliyoruz, bakalım neler olacak.

Bu hafta De Colo yine olmayacak ve bu da kredi konusunda kullanıcıların elini rahatlatıyor. Bu hafta çoğu maçın zorlu geçeceğini düşünüyorum. Forvetlerde doğru terchleri yapanların avantaj yakalayacağı bir hafta olacağını düşünüyorum. Seçenek var aslında epey ancak herşey düşündüğümüz gibi gitmiyor. Haliyle çok kötü yapanlar da oluyor. Herkese bol şans yeni hafta için.
 
Darussafaka karşısında bourousis ve fotsis ikilisinden en az birinin 20+ yapacağını düşünüyorum. Fotsis 19 krediyle diğer pozisyona kredi açmak için iyi bir fırsat gibi duruyor.

Llull+fotsis ve rice+bourousis arasında kaldım cok fena.
Rice'ın deplasman karnesinin kötü olması gerçeğinin bizim maçta pek önemi olacağını düşünmüyorum, tüm oyuncular derbide aldığı yüz kızartıcı mağlubiyetten sonra çok ekstra efor sarf edecektir. Rice tip olarak da bize ters gelebilecek bir oyuncu, en az 4-5 faul alıp 2-3 tane de üçlük sokacaktır.
 
Darussafaka karşısında bourousis ve fotsis ikilisinden en az birinin 20+ yapacağını düşünüyorum. Fotsis 19 krediyle diğer pozisyona kredi açmak için iyi bir fırsat gibi duruyor.

Llull+fotsis ve rice+bourousis arasında kaldım cok fena.
Rice'ın deplasman karnesinin kötü olması gerçeğinin bizim maçta pek önemi olacağını düşünmüyorum, tüm oyuncular derbide aldığı yüz kızartıcı mağlubiyetten sonra çok ekstra efor sarf edecektir. Rice tip olarak da bize ters gelebilecek bir oyuncu, en az 4-5 faul alıp 2-3 tane de üçlük sokacaktır.

fotsis-bou konusunda riske girmeyip ikisini de aldım ben totalde 30 yapacaklardır.
teo-larkin-llull varken rice ın alınabilecek bir risk olduğunu düşünmüyorum
 
53 krediye forvet bakıyorum, daha doğrusu 167 krediye 3 forvet. Spanoulis ve Higgins i aldım, 53 için Rudy yi mi alayım Gentile yi mi ? yada başka öneriniz var mı ?
 
Turnuvanın en kötü haftasıydı, tüm takımlar skandal. Zaten 2 takımı sadece sürüklüyorum, diğerlerini 1-2 haftadır güncellemiyorum bile. 400'den 600'e düşmüşüz bakalım bu hafta 3 dokunuşu doğru yapabildik mi.

Datome'den ilallah ettim artık, vedalaşıyoruz kendisiyle. Cory Higgins zaten sene başından beri kolladığım biriydi, kredisi yükseliş trendine geçecek ve De Colo yok. Rakip müsait, kalifiye 1 takas.

Clyburn OAKA'da dağılabilir, bu hafta yerini tam rakibini bulmuşken Honeycutt'a bırakıyor. Kendisinden beklentimiz büyük.

Parakhouski zigzaglarını kendine saklasın, geçen haftanın en büyük trollü oldu. Yerine Daçka'nın malum pota altı savunması ve Adanalı'nın yokluğuyla beraber 90'lardan buralara kadar düşen kocaoğlan'ı alıyoruz. Bourousis'in takımla barışma maçı olsun göbüşlere rankingler dolsun.

Larkin / LLuLL

Honeycutt / Higgins / Langford / Sanders

Tyus / Bourousis / Printezis / Holmes


Hayaller 200+ hayatlar ne olacak göreceğiz.

Haftalık takımı ise ;

Teodosic / Huertel

Higgins / Singleton / Honeycutt / Sinan

Pleiss / Kuzmic / Printezis / Bourousis


şeklinde aldım. Komik olacak lakin beklentim yok, sırf ritüeli bozmama namına aldım. 1 tane week prize alamadan kapatırsak şu sezonu, gözüm açık gidecek. Bol şans.
 
Geçen hafta kabus gibi geçti dibi gördüm resmen..Gou nun sakatlığı beni yaktı..Bu hafta kadrom;

Teo-Huertel

R.Sanders, V.Span, Langford, Singleton

Ayon, Vesely, Dunston, Jankunas...

Jankunas, Melli arasında gidip geldim ev sahibi avantajıyla Jankunas a verdim.. Umarın bu hafta bu kadro beklentilerimi karşılar yoksa oyunu tümden bırakabilirim..
 
Geçen hafta GSbasket ligine almadığım bir takımım 218 PIR 'la dünyada 4.oldu ama takımı çok gec kurduğum için genel sıralamada epey geride kaldı
 
Omic'in hali ortada iken Dunston tercih edilebilir. 30 dk'nın altına çok düşmeyecektir. EL'de bu kadar süre alan bir pivot ise düzenli olarak +15 getirir. Belki 1-2 maç kötü performansı olabilir ama Dunston muhtemelen kadrolarımda değişmez olur.
Ayres konusunda ise iyi oyuncu ve daha fazla süre bulması gerekiyor. Bence bir önceki maç sıradışı gibi görünse de süresinin artması adına bir referans. Kredi artışı kesin muhabbetine girmeyeceğim, çok artmayacak zaten ama kredi sıkıntısı çekenler ve 2-3 numara pozisyonuna yüklenmek isteyenler için iyi bir alternatif.

Artık 20 li puanlardaki oyuncudan gelecek 2-3 kredi için puan kaybetmeyi telafi etmek kolay değil.
Ucuz pivot için gözüme çarpan bir isim de Pleiss, hem çok formda, Beşiktaş maçında da iyi oynuyor, hem de onun da kredisi artacak :)
 
larkin-heurtel/singleton-sanders-langford-devin smith/vesely-birch dunston udoh + 5kredi

heurtel-sanders-udoh OUT, teo, spanoulis, pleiss(hep risksiz olduğunu düşündüğüm oyuncular alıp hayal kırıklığına uğrardım, biraz da bariz risklere girelim) IN.

Önerilerinize açığım.
 
42 kredi altına Sinan Micov Emir Datome Higgins Beubois alternatifleri arasından seçim yapmam gerekiyor.Emir'in kredisinin artacağını düşünüyordum ama güvenemiyorum, sanki 0 çekecekmiş gibime geliyor.Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
 
Sizce Bargnani Cska karşısında ne yapar ? geçen haftaki faciadan sonra ısrar edilir mi ? Aslında sakatlıktan sonra hiç iyi görünmüyor. Satarsam da kimi önerirsiniz ? 164 krediye 2 forvet 1 pivot gerekecek o zaman. Singleton-Tomic-Simonovic nasıl olur ?
 
42 kredi altına Sinan Micov Emir Datome Higgins Beubois alternatifleri arasından seçim yapmam gerekiyor.Emir'in kredisinin artacağını düşünüyordum ama güvenemiyorum, sanki 0 çekecekmiş gibime geliyor.Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Açıkçası hepsi riskli,

Datome, deplasmanlarda geçen sene de çok parlak değildi (playoff ve f4 haric), bu sene de henüz formda değil son maçlarda biraz hareketlenmeye başlasada.
Higgins, De Colo yokken dikkat çekiyor ama geçen sene gene De Colo suz dönemler oldu, 1 maç dışında çok parla kdeğildi, elimde patladığından biliyorum.
Sinan, Pleiss içinde kritik, ama eğer Rice ile eşleşirse yorulup top kaybı yapabilir, şut yüzdesi düşebilir.
Micov, benim bu kredilere tercih ettiğim biroyuncu ama şut yüzdesi ciddi düştü, faullerde bile.
Emir, büyük kumar ama getirisi de ona göre. Benim tercihim Emir olur. DÜnkü oyunu bence Barca maçına konsantre olduğundan.

Bir diğer alternatif de Diebler olabilir, son 3 maçta 9/12 üçlük atmış.

Causeur de değerlendirilebilir evinde Zalgiris e karşı.
 
Açıkçası hepsi riskli,

Datome, deplasmanlarda geçen sene de çok parlak değildi (playoff ve f4 haric), bu sene de henüz formda değil son maçlarda biraz hareketlenmeye başlasada.
Higgins, De Colo yokken dikkat çekiyor ama geçen sene gene De Colo suz dönemler oldu, 1 maç dışında çok parla kdeğildi, elimde patladığından biliyorum.
Sinan, Pleiss içinde kritik, ama eğer Rice ile eşleşirse yorulup top kaybı yapabilir, şut yüzdesi düşebilir.
Micov, benim bu kredilere tercih ettiğim biroyuncu ama şut yüzdesi ciddi düştü, faullerde bile.
Emir, büyük kumar ama getirisi de ona göre. Benim tercihim Emir olur. DÜnkü oyunu bence Barca maçına konsantre olduğundan.

Bir diğer alternatif de Diebler olabilir, son 3 maçta 9/12 üçlük atmış.

Causeur de değerlendirilebilir evinde Zalgiris e karşı.

Micov içime çok siniyor ama kafam karışık.Beubois bu hafta ligde de iyi bir performans sergilemiş.Risk alırsam Beubois'ten yana kullanırım herhalde.
 
Datome hala bekleniliyor ben de çıkamıyorum kredisi çok cazip. Çıksam da yerine birini bulamıyorum. Beabouis iyi yapabilir ama ne kadar süre aldığı önemli onlar Larkin'e çok bağımlı, sistem oynuyorlar.
Bargnani benim de kafamı çok karıştırdı ama almadım, iyi birşey de yapabilir.
Tomic bize karşı yıldız olur mu bilinmez karşısında Pleiss olacaktır.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Rakipleri de göz önünde bulundurarak bu haftaki yıldız adaylarım: YTD:)
Hanga: maç seçen ama canı istediğinde çok rahat potaya gidip faul alabilen bir oyuncu. Cska maçında ekstra efor sarfedecektir.
Sanders: hem üçlük atıp hem de içeri güçlü drive edebilen bir oyuncu. Fenerbahce'ye en ters gelecek oyuncu tipi olduğunu düşünüyorum. Taraftarı önünde coşmayı sevmesi de cabası
Spanoulis: Maccabi karşısında çift haneli asiste ulaşmasını bekliyorum. Üçlük yüzdesi skorunu belirler.
Printezis: maccabi'deki 4 numara eksikliğinden çok ekmek çıkartacaktır. Rudd cok undersize kalır ve sırtı dönük oyunlarına engel olamaz.
Udoh: milanonun uzunları karşısında hem sayı, hem asist, hem ribaund olarak çok iyi sayılara ulaşacağını düşünüyorum.


Bunlar da sürpriz hayal kırıklığı adaylarım:

Larkin: Cska maçında kendini fazla göstermeye çalışıp biraz kontrolden çıkacağını düşünüyorum. Biraz da his aslında. 15 altı PIR bekliyorum
Moerman: ciddi bir performans düşüklüğü var, sadece üçlük denemesi güçsüzleştiğinin göstergesi bence 10 altı bir PIR bekliyorum.
Melli: zalgris uzunları karşısında işi bir hayli zor bence. Çok iyi bir üçlük yüzdesi yakalamazsa hayalkırıklığı yaratmaya cok yakın.
 

Üst