EuroLeague | Galatasaray 58 - 56 ZVVZ USK Prague

İkinci yarı Özge takıma inanılmaz enerji verdi.Diğer oyuncular mücadele olarak ona ayak uydurunca sert savunmamız ile maç bize geldi.Özellikle 2. yarı takımın mücadesi için oyuncularımıza tebrikler.
Yalnız oyuncuların bomboş pozisyonları bitirmeye niye korkuyorlar onu anlayamadım.Atın şu topları potaya kızlar ya...
Ha bu arada Özge şutunuda geliştirirse süper olur...
 
İsmet Badem kendini affettirecek yorumlar yaptı gibi.Ne dersiniz?(Bugün gönülden destekledi takımımızı.)
Sunucun soru neydi oyle koça.Maç size geldi..........
rakipten di heralde..
 
Sistemli, takım oyununun canını yiyeyim...
Şu maçta en skoreri little'dır ama kahramanı özge yavaş...
Çok iyi işler yaptı , yorulunca oyundan düştü biraz ama olsun o kadar...
Demek ki neymiş sistemli ve disiplinli takım oyunu oynayınca yerlilerde pek ala katkı verirmiş...
Ah Ekrem hoca sen geçen sezonki bollukta nerelerdeydin...
 
Takımımızın koyduğu karaktere hayran kaldım bu kadar dar rotasyona rağmen,bazı oyuncularımızın gününde olmamasına rağmen ve yanılmıyorsam yalnızca bir üçlük bulmamıza rağmen maçı kazanmasını bildik.Ekrem hoca takıma sistem getirdi en önemlisi de bu.
 
Müthiş mücadele, son topa kadar hiç vazgeçmeyen takim.. Sakatlığına rağmen devam eden kaptan. Takimi ayağa kaldıran coach..Herkese tebrikler. En büyük tebrik Ekrem Memnun'a...

İSTATİSTİK

Sancho Lyttle 17 Sayı 12 Ribaund 3 Top Kaybı 2 Top Çalma 1 Blok
Ann Wauters 14 Sayı 10 Ribaund 4 Top Kaybı 2 Top Çalma
Işıl Alben 9 Sayı 5 Ribaund 8 Asist 2 Top Kaybı 4 Top Çalma
Bahar Çağlar 8 Sayı 1 Ribaund 2 Asist 1 Top Çalma 1 Top Kaybı
Özge Yavaş 5 Sayı 2 Asist 2 Top Kaybı 1 Top Çalma
Şebnem Kimyacıoğlu 3 Sayı 1 Ribaund
Yasemen Saylar 2 Sayı 2 Ribaund 2 Asist 2 Top Kaybı 1 Top Çalma
 
9 sayı 8 asist 5 ribaund 4 topçalma. Büyüyerek devam et kaptan. Takım ne yaptığını biliyor, 10 sayı gerideyken bile ümitsizliğe düşmedim ben. Ekrem hocanın farkı ortaya çıkmış. Tebrikler, teşekkürler.
 
1/9 üçlük , inanılmaz kötü şanssızlıklarımız , Ann'ın gününde olmaması , takımda SLY Nevriye Alba Whalen yokken ya daha ne diyeyim gerçekten Cem Hocamdan beri ilk kez takım böyle mücadele ediyor özlemişim . Bu arada maçı 18e koyarsanız taraftar gelemez bunuda biri LİG TV 3 e anlatsın .
 
Bir galibiyetten çok çok daha fazlası... Tam bir "Yürek İşi". Bu sezon tek isteğim var, sakatlarımız dönünce yerlilerimizdeki bu özgüven gram azalmasın. İşte o zaman her şey kendiliğinden gelir.
 
2tane double -double yapan oyuncumuz var işılda 2dk daha olsa double-double yapardı ancak 10dk daha olsaydı tirble double yapardı o derece iidi
 
Bu takım gözlerimi yaşartı.Geçen senelere bakarsak özgüveni geri gelmiş sorumluluk alan Türk oyuncular kenar da hırslı bilgili ve heyecanlı kenar yönetim.

Kenar yönetim demişken şunu da değerlendirmek lazım.Seneler önce basketbol kadın takımızın avrupa finallerine kalmış bir takımımız vardı.Ve o takımın koçu ve kaptanı kenar yönetimindeydi.O takımın önemli oyuncularından biride koçumuzun eşi.(Çelen)

Demek istediğim geçmişe dayalı bir ekol olan Galatasaray kendine döndü ve o ilkeleri benimsemiş kişilerle bu sene yola çıktı.Demekki ekol dediğimiz şeyin ne olduğunu uygulamalı olarak görüyoruz.

Sadece 2 yabancı oyuncumuzun olduğu birkaç iYİ Türk oyuncumuzun sakat sakat oynadığı maçta (Şebnem ve Şaziye)nasıl mücadele edilip nasıl takım olunduğunun dersi verildi.

En iyi 4 oyuncusunu oynamadığı bir maçta alınan sonuçtan çok,oynayan oyuncuların ve koç un eksiğimiz çok napalım bu kadar bahanesine sığınmadan yaptıkları mücadele.

Dışardan kolay görünebilir ama bu işi başarmak hiçte kolay değil.İşte Galatasaray ruhu lafını kuru bir slogan olsun diye söylemiyoruz.Seneler geçtikçe daha çok öğrenilen sonradan kazanılan bir kavram.Kenar yönetimi seneler önce bu ruhu öğrenmeye başladı vede şimdi gençlere aktarıyor.

Ekrem Memnun Derya Özyer aynen devam.Sizi seviyoruz.Galatasaray ruhunu en güzel şekilde geleceğe aşılamaya devam edin.:)
 
Takımımıza tebrikler. Sakatlardan kadro kursak, kurduğumuz o kadroyla (Whalen-Şebnem(Şaz)-Alba-Nevriye-Sylvia) Final 8'de yarı final, ligde final oynayabilecek kadar şanssız bir durumda olmamıza rağmen bu maçı kazandık. Ortaya karakter koyduk, mücadele ettik. Harikaydı. Bu takım 40 dakika boyunca desteği hak ediyor. Helal olsun hepsine...

Yorumlar gayet normal, ilk yarı ile ikinci yarı arasında fark vardı. Ann Wauters gerçekten çok kötü oynadı. Maçın ilk yarısını özellikle.. Maçı kazandık diye yorumu esirgemek günü kurtarmak olur.
 
Takımımıza tebrikler. Sakatlardan kadro kursak, kurduğumuz o kadroyla (Whalen-Şebnem(Şaz)-Alba-Nevriye-Sylvia) Final 8'de yarı final, ligde final oynayabilecek kadar şanssız bir durumda olmamıza rağmen bu maçı kazandık. Ortaya karakter koyduk, mücadele ettik. Harikaydı. Bu takım 40 dakika boyunca desteği hak ediyor. Helal olsun hepsine...

Ayrıca ben "Ann Wauters kötü oyuncu, gönderilsin" tarzında bir şey söylemedim. İlk yarıda Ann Wauters kaynaklı sayılar yedik, hücumda kötü toplar kullandık. 3/25'i gördük saha içi atışlarda. Bu düpe düz pota dövmektir. Alıntı mesajlar yaparak, ne anlatmaya çalıştığınızı merak ettim.
 
Genç bir takımla güzel bir galibiyet oldu. Özellikle Özge Yavaş'ın oyununu çok beğendim.
Bugün kadroda olup da süre almayan Gülşah ve çok az süre alan Ayşe de takıma dahil olurlarsa biraz daha iyiye gideriz. Ama açıkçası bir süre kolay bir galibiyet almamız mümkün değil gibi gözüktü bana. Her maç zor olacak.
Elimden geldiğince desteğe devam edeceğim. Bu takım ikinci yarıdaki oyununu sergiledikten sonra, gerisi benim için çok da mühim değil. Önemli bir galibiyet, tebrikler Sarayın Sultanları'na...
 
Bazı şeyler ancak salondan görülebiliyor. TV ne yazık ki heyecanı ruhu tam oalrak yansıtmıyor. 14 sayı gerideyken bu maçı rahat alırız dedim. Nİtekim aynısını 10 sayı gerideyken Ekrem hoca da oyunculara dedi 3. çeyreğin ortalarında. Çok çok az taraftar vardı tribünde ama "taraftar" vardı. Kızlara enerjilerini verdiler maç boyu. Zaten bize düşen görev de bu. Takım 20 sayı öne geçtiğinde rerere demekten daha mühim takım gerideyken onlara güvendiğimizi ve pozitif enerjimizi vermek.

Whalen-Nevriye-Sylvia-Alba dışında Oynayan oyuncular arasında Şebnem-Şaziye ve sabah sakatlanan Işıl da vardı. Ama takım direniyor. Geçen seneki takım yerine gerçekten "takım" gelmiş ipekçinin parkelerine. Saha dışında benchte ve pota arkasında maçı izleyen Özellikle Alba-Sylvia'nın heyecanı gayreti de görülmeye değerdi.

Uzun zamandır GS'da görmek istediğimiz takım bu takım işte. Yüreğini sahaya koyan. Yetersizim demeyen, eldeki ile sonuca gitmeye çalışan takım. Maç içerisinde, geçen sene göremediğimiz o kadar çok oyunlar oynandı ki. Misal maç esnası görmeniz biraz daha zor ama Işıl 3 basket attırdı topa dokunmadan sadece vücudunu kullanıp koridor açarak. top elinde olan oyuncunun turnikesiyle biten. Fark çift hanelerdeyken bile panik 3lükleri yerine ısrarla pota altından oynamakta ısrar eden bir takım. Ekrem hocayı zaten seviyorduk ama bunu oldukça arttıracak gibi. Maç sonundaki kazanma sevinci bile ayrı güzeldi.

Burada yazılanları okudum. Skor taraftarı olmayın arkadaşlar. Bugün maçı kaybetsek de farketmezdi. Takım top oynamaya başlamış "takım" olmuş. İlk devre 28-22 bitti ama normal şartlarda bizim 35 rakibin 18-19 olması gerekiyordu. bİze gülmeyen şans onlara güldü bir çok pozisyonda.

Sonuç olarak kaptan direksiyondaydı bugün. Maç içinde sakatlandı. Hatta bir ara hoca "Ya kız bitti çıkaracağım ama kimi alayım onun yerine!" bile dedi. Işıl o haliyle de maçı tamamladı. Özge-Yasemen de iyiydiler. Şaziye ve Şebnem sakatlıktan etkilenmişler oyunun defans kısmında iyiydiler ama hücumda hareketli olmak zorladı biraz onları. Ki daha iyi olacaklardır iyileşince. Hepsine çok teşekkürler. Siz böyle oynayın ocak sonrası bizimdir!

2 sene önce İpekçi'de Shipp'İn son saniye basketi ile kazandığımız bir maç vardı. O maçı getirdi aklıma. O maçtan sonra ilk defa bu kadar heyecanlandığımı söyleyebilirim (Oli maçı var bir de)
 

Üst