F1 2009

Halil İbrahim' Alıntı:
Schumacher yarışmaktan vazgeçti

Michael Schumacher kişisel internet sitesinde yaptığı açıklamada, motorsiklet kazasının ardından boynunda oluşan ağrılardan kurtulamadığı için Formula1'e dönmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Schumacher'in yerine Luca Badoer'in yarışması bekleniyor
Yapma bunu Schumacher.Sana özel kask bile hazırlandı bu kadar hayranını bırakma Schumacher :)

Schumi'nin yerine Badoer
Formula 1'de 7 kez dünya şampiyonluğu bulunan efsanevi pilot Michael Schumacher'in, boyun ağrıları nedeniyle Ferrari için yarışmaktan vazgeçtiğini açıklaması üzerine, İtalyan pilot Luca Badoer ile anlaşıldı.
Ferrari'den yapılan açıklamaya göre, 23 Ağustos'ta İspanya'nın Valencia kentinde yapılacak Avrupa Grand Prix'sinde yarışması beklenen Schumacher'in, yarıştan çekildiğini açıklaması üzerine, İtalyan Badoer ile sözleşme yapıldı.

Schumacher de kişisel internet sitesinde yaptığı açıklamada, Şubat ayında ağır bir motosiklet kazasında başlayan ve Mugello'da Ferrari aracıyla yaptığı antrenman sırasında yeniden ortaya çıkan boyun ağrılarını, hiçbir tedaviyle geçiremediğini belirtti. Tecrübeli pilot, ''Belli bir süreliğine de olsa, yeniden yarışmayı gerçekleştirmek için her türlü çabayı harcadım, ancak maalesef başarılı olamadım'' ifadelerini kullandı.

Tıbbi olarak hiçbir tedavi yönteminin başarılı olamaması nedeniyle bu kararı aldığını belirten Schumacher, ''Kendim de büyük hayal kırıklığına uğradım. Bana inanan Ferrari ekibi ve taraftarlarım için de çok üzülüyorum'' dedi.

Schumacher, Macaristan Grand Prix'sinin sıralama turunda başına ve sol gözüne çelik yay isabet ettikten sonra lastik bariyerlere çarparak yaralanan Brezilyalı pilot Felipe Massa'nın yerine, geçici olarak İtalyan takımıyla anlaşmıştı.

11.08.2009
Kaynak : AA

Schumaer geri dönseydi bu sıkıcı sezonda F1'e büyük bir heyecan getirirdi bu bakımdan kotü oldu.Ancak bu seneki kırmızı arabayla Schumi'nin bile bir şey yapacağını zannetmiyordum.Bir nevi kendisi açısında iyi oldu diyebiliriz..
(Tabii 8 milyon euro kaybetmenin neresi iyiyse..?)

Schumacher bıraktıktan sonra pek izlemiyordum ama o'nun tekrar yarışacağını duyunca epey heyecanlanmıştım ama hevesimizi kursağımız da bıraktı Schumi..

temyiz kararıyla reno nun cezası kaldırıldı bunra ispanya da ispanyol pilotu yarıştıramayacak organizatörlerinde etkisi olmuştur eminim, men cezası 50.000 dolar para cezasına çevrildi gp2 pilotu Romain Grosjean nelson piquet inin yerine ilk startını alacak.

Schumacher bıraktı bırakalı F1'in hiç bir cazibesi kalmadı benim için hatta arada 5 dakika denk gelmişliğimi saymazsak o bıraktı bırakalı tek yarış izlemedim.

Zaten yerli yersiz kısıtlamalarla içine ettiler organizasyonun birde idol adam gidince ne ediyim F1'i.İşim gücüm dersim var benim :p

F1'in paragöz patronu Ecclestone da Button'ın şampiyon olma ihtimalina o kadar üzülmüş ki , Vettel şampiyon olamayacak diye her yere demeç vermeye devam ediyor..

Neymiş efendim , Vettel kalan yarışların hepsini alsa bile yine de şampiyon olamama durumu varmış..Neymiş efendim , sezon başında uygulamaya konulup sonradan kaldırılan "en çok birincilik kazanan pilot şampiyon olur" kuralı daha iyiymiş..Oldu efendim , nerede kaldı o zaman rebaket olayı ?..Gerçi rekabet olayını da bitirdi bu çok bilmiş ama neyse..

Ecclestone efendi gitsin nerede pist yapılıyor onları kontrol etsin..Ondaki bu para hırsı sürmeye devam ederse , yakın zamanda Uganda Gran Prix'si bile izleriz televizyon başında.. :)

işte yeni değişiklikler:

Buna göre, bir saatlik sıralamalar yine üç seans üzerinden geçilecek ancak bu kez, 20 dakikalık ilk bölümde en yavaş sekiz pilot elenecek. İkinci bölümde de aynı uygulama geçerli olacak ve 10 dakikalık son seansta mücadele edecek yine 10 pilot kalacak.

Bununla birlikte taraftarları memnun etmek için, son seansta, yakıt ikmali yasağı gözönüne alınarak düşük yakıt konfigürasyonu ile sürüş yapacak.

FIA'nın resim internet sitesinde yayınlanan değişikliklerdeki bir diğer önemli nokta ise, mevcut puanlama sisteminin geçerliliğini koruyor olması. Yani Bernie Ecclestone'un daha önce önerdiği madalya sistemi uygulanmayacak.

Her bir aracın asgari ağırlığı, KERS'in getireceği ilave ağırlıkla birlikte 620 kilogram olarak açıklanmıştı. FOTA'nın sistemi kullanmayacağını açıklamasına rağmen, buna gelecek sene de devam edilecek.

Bu arada lastik battaniyelerine de izin verilecek. Daha önceki açıklamalara göre tasarruf tedbirleri çerçevesinde bunların yasaklanacağı belirtiliyordu.

ayrıca yarış esnasında benzin alımı yasaklandı. o kadar kuraldan tek anlam veremediğim bu. massa nın, raikkonen in benzini bittiği için yarış bitirmediğini gördük kaç defa, benzin ilavesi yapmadan bu araçlar nasıl yarışacak acaba

Ona göre benzin koyarlar gibime geliyor bana..Bu arada ben hem Alonso hemde Renault taraftarı olarak Renault'un Piquet'in Grosjean'i getirmesini çok yanlış buluyorum!

Hamilton zaferin ardından şimdi pole pozisyonunda !

Sezonun 11. yarışı olan Avrupa Grand Prix'si sıralama turlarını McLaren Mercedes'ten Lewis Hamilton kazandı. Hamilton Macaristan Grand Prix'sindeki zaferin ardından yükselen performansını sürdürerek takımı ve kendisi adına bu sezon ilk kez pole pozisyonunu elde etmiş oldu.

44444x.jpg

lewis-hamilton-avrupa-210809.jpg

Kovaleinen , son virajda yaptığı hata ile birinciliği kaçırdı adeta..Neyse buna da şükür , sonuç olarak ilk iki sıradayız..

Bu arada yarış dışı olacak ama , şu ana kadar yılda 3.5 milyon euro kazanan Vettel , 2012 yılına kadar uzattı sözleşmesini..Yeni sözleşmesinden sonra alacağı ücret ise yıllık 10 milyon euro olacak..

Şans Barrichello'nun yanında

Valencia'da Hamilton pit-stopta lastik değiştirme sorunu yaşayınca, kazanan Rubens Barrichello oldu. 5 yıl sonra podyumun ilk basamağına çıkan Brawn GP pilotu, klasmanda da ikinci sıraya yükseldi.

1881954929_08232009_1.jpg

Hamilton yaşadığı talihsizlikten dolayı birincilikten oldu..Yaşadığı problemden dolayı 4 saniye önde girdiği pit sonrası 4 saniye geriye düştü ve Barrichello'ya adeta hediye etti zirveyi..Hamilton'ın konuyla ilgili söylediği söz ; "Birlikte kazanılır,birlikte kaybedilir."

Tüm olanlara rağmen Barrichello'yu da kutlamak lazım..Kusursuz bir yarış çıkardı..Birinci olmasa bile ikinciliği garanti durumdaydı..Uzun bir aradan yarış kazanması da ayrı bir güzellik oldu onun adına..

Bu arada Brawn GP'nin , lastik ısıtma konusundaki eski dayanıksızlığını giderdiğini Valencia'da açık bir şekilde gördük..

Ferrari'de ise Kimi iyi bir yarış çıkardı..Yarışa iyi kalktı ve elde ettiği sıralama sonrasında da pit stopların ardından Kovaleinen'i geride bırakmayı başardı..Bir diğer Ferrari olan Badoer için söylenecek pek birşey yok..

Red Bull takımı için işler yine kötü gitti..Webber puan alamadı , Vettel ise bu hafta tam 2 motor patlattı ve önümüzdeki yarışlarda büyük sıkıntı yaşayacak bu konuda..İlerleyen yarışlarda , her değiştirdiği motordan sonra pitten 10 sıra geriye düşme durumu var..

m7qftf.jpg

''Kimi'' geri döndü. uzun bir aradan sonra podyumun zirvesinde ''Buz Adam'' ve ''Kırmızıları'' görmek güzel oldu.

Fisichella ikinci, Vettel üçüncü oldu. Button bu yarıştan puan alamadı

Button 72
Barrichello 56
Vettel 53

ben şimdi çok iyi takip etmiyorum ama eskiden sıkı izlerdim.. dün de yarışın çoğunu izledim.. luca ba doer in yaptıklarından haberim var yani.) benim bildiğim ferrari bu adamla bir yarışa daha çıkmaz.. her tur 2-3 saniye yavaş.. adama team radio dan resmen işi öğretiyorlardı dün.. onların lastikleri ısınana kadar bir kaçını geçelim dediler ama olmadı.. dünkü sonuca baksanıza. ferrarili raikonen 1. olurken ba doer li ferrari sonuncu oldu.. mutlaka başka bir pilot bulup buluşturup deneyeceklerdir diye düşünüyorum.. teklifim uçan hollandalı jos verstappen.. hastasıyım:) önce en iyi tur zamanını yapar, sonra freni kaçırıp duvara toslar.)

Abi hakkaten komedi o Badoer. Ben onu test pilotu diye takıma almam. Ha Schumi'ye Kartal'ı verip yarış kazan demişsin ha Badoer'e Ferrari'yi verip yarış demişsin. Schumi'ye nasıl öyle eziyet yapılmazsa o canım ''kırmızı'' otomobile de o eziyet yapılmaz...